bilde

Innredning av bolig: 7 tips til interiøret i din nye bolig

Sist oppdatert: 5. juni 2023

Det kan være spennende, men utfordrende å velge interiør til din nye bolig. Her får du eksperttipsene for å innrede ny bolig eller leilighet med stil og sjarm – unngå interiørtabbene og lær deg de beste interiørtipsene!

Kortversjonen

 • Planlegg interiøret i din nye bolig på forhånd, basert på dine behov og livsstil. Vurder å bruke plantegninger for å få en bedre ide av rommets potensiale.
 • Velg funksjonell innredning som passer dine daglige behov. Husk at estetikk bør balanseres med praktiske hensyn, spesielt i kjøkken og bad.
 • Tenk nøye over fargevalget og sørg for at det skaper en harmonisk atmosfære i hele boligen. Husk at fargene kan påvirke stemningen i rommet.
 • Ikke overfyll den nye boligen din. Bruk flytting som en anledning til å sortere gjennom tingene dine og kvitte deg med unødvendige gjenstander.

1. Planlegg interiøret godt på forhånd

Du har fått en gylden mulighet til å planlegge innredningen og skape en helhetlig look i hjemmet når du skal flytte inn i ny bolig. Vi anbefaler at du bruker tid på å planlegge før du flytter inn møbler og gjenstander. Det er ofte enklere å se nye løsninger når rommet står tomt.

Tenk helhetlig når du velger interiør, slik at du får både den rette stemningen i rommet og de riktige løsningene. Skal du bruke rommet til å slappe av etter jobb? Eller ønsker du å være sosial med middagsfester og sammenkomster? Legg en innredningsplan i henhold til dette.

Et annet alternativ er å se på plantegninger av boligen. Dette tipset er spesielt nyttig for deg som kun har vært innom boligen på en travel visning, og du har enda ikke fått sett den uten møbler. Du kan forstørre tegningene for å gjøre dem enklere å jobbe med.

2. Rommet skal fungere i hverdagen

Ikke bare skal interiøret i din nye bolig være fint, men det skal også være funksjonelt. Det hjelper lite med lekker innredning, dersom rommene ikke fungerer i hverdagen. Alle rom må være funksjonelle og passe behovene dine, særlig kjøkken og bad.

For eksempel, åpne kjøkkenløsninger er svært moderne og mange velger slike løsninger i dag. Du må imidlertid være obs på at det kreves en del orden og rydding for at dette skal fungere. Dersom du trenger noe som kan ryddes kjapt i en hektisk familiehverdag, bør du vurdere andre alternativer.

Det er verdt å bruke tid på å kartlegge hva du har behov for når det kommer til funksjon. Hvor mange hyller trenger du? Hvordan kan du utnytte kroker og små flater maksimalt? Hvordan fungerer interiøret i dagliglivet?

3. Tenk nøye over fargevalget

Det er viktig å skape en fin helhet når du velger farger. Du bør vurdere fargen på vegger, gulv, møbler og gjenstander. Husk at fargen på materialer og gjenstander kan variere etter belysning. Tekstiler kan derfor se ganske annerledes ut når du får dem hjem i stua fra butikken. Be gjerne om prøver som du kan ta med deg hjem.

Du bør velge fargetoner som du liker, men også som matcher hva du skal bruke rommet til. Farger har mye å si for humør og energi. Tenk derfor over hvilken stemning du vil skape i de enkelte rommene. En lavalampe kan eksempelvis få rommet til å se mer rolig og avslappende ut, hvis det er denne stemningen du går etter.

Fargene skal ikke bare matche inne i samme rom, men du bør også ha en fargehelhet i hele boligen. Det betyr ikke at fargene bør være de samme, men de bør ha en viss harmoni. Du har en flott mulighet til å male boligen før du flytter inn, dersom du føler at det er behov for det.

4. Små detaljer gir stort utslag

Det finnes mange måter å skape spennende kontraster, stiler og atmosfærer i innredningen ved å eksperimentere med detaljer. Et ellers stilrent, moderne kjøkken kan få et personlig og lunt preg ved å inkludere ett arvestykke eller to. Det skal nemlig lite til for å få stor effekt.

Iøynefallende detaljer og kontraster kan være så mangt. Kanskje har du matte vegger med mange blanke speil i rommet? Mørke gulv og lyse møbler? Forskjellige tekstiler? Blanding av nytt og gammel? Det er ofte enklere å skape kontraster og fremheve detaljer når du skal innrede ny bolig. På mange måter er det som om du har fått et blankt lerret.

5. God belysning er viktig for interiøret

Belysningen har svært mye å si for romfølelsen. Trange rom oppleves større ved å montere lys langs gulvet, mens lave tak bør ha belysning som også er montert lavt. Du bør også vurdere å få belysning som kan dimmes. Da er det er mye enklere å justere belysning etter sesong og begivenhet.

Du skaper dessuten en fin og lun atmosfære ved å plassere belysning i flere høyder. For eksempel, du kan plassere taklamper, gulvlamper, frittstående lamper og vegghengte lamper i ulike høyder. Du kan også bruke lampene til å fremheve vakre gjenstander og detaljer i interiøret.

6. Ikke overfyll den nye boligen din

Du har en perfekt anledning til å kvitte deg med en del ting når du er på flyttefot. Sorter gjennom tingene dine mens du pakker, og velg vekk det du ikke lenger ønsker å ha med deg. Overfylte rom med masse dilldall kan nemlig gi et kaotisk og urolig interiør. Det gjelder både pyntegjenstander, møbler og eventuelt treningsutstyr.

Har du for eksempel handlet fiskeutstyr på nettet, så kan det være aktuelt å veksle mellom andre pynteting i henhold til sesongen det gjelder. Da slipper du å kvitte deg med eiendeler som du elsker, men kanskje ikke har plass til. Enda en fordel er at du stadig fornyer interiører og får inn spennende forandringer, uten at du må bruke penger på nye ting.

Vakre gjenstander synes også bedre med mindre dilldall rundt seg. Det er mye enklere å fremheve noen velutvalgte gjenstander når du har en rolig innredning. Du skaper en enda større effekt om du belyser de vakreste gjenstandene med lamper og lys.

7. Få hjelp med innredning fra flyttebyrå

Det er allerede mye du må tenke på når du holder på med flytting, og flyttehjelp kan derfor lønne seg. Mange flyttebyrå kan hjelpe deg med å pakke, transportere eiendeler, bære innbo inn i ny bolig og få alt på plass. Flyttehjelp kan være en god investering for å redusere stress og påkjenning som fort kan oppstå under flytting.

Det er viktig at du involverer flyttebyrået i innredningen, så sant du vil ha hjelp med å få alt på plass. Forklar dem hvor alle de ulike eskene og møblene skal plasseres i hjemmet. Be dem om å arrangere gjenstandene på riktig sted og i henhold til innredningsplanen. Du sparer atskillig med tid og anstrengelser ved å få flyttebyrået til å sette alt på riktig sted med én gang. Da er det bare å ønske deg lykke til!

Anbefalte boligstylister

Bedriftslogo

Creative Living AS er et allsidig interiørfirma som utfører både små og store oppdrag i Oslo og Akershus/Viken. Selskapet har et svært positivt omdømme takket være velutførte oppdrag innenfor interiør, oppussing og boligstyling.

 • Stiftet i: 2012
 • 15 ansatte
 • Bygdøy Allé 111, 0273
 • Bedriftslogo

  Boligstil AS bistår med rådgivning og veiledning fra Kristisansand, med hjelp av faglig kompetente interiørdesignere innen hus, hytter og næringseiendom. For å kunne hjelpe alle, så tilbyr den løsningsorienterte bedriften deres tjenester overalt i landet via “online interiørveiledning”, til både privatkunder så vel som bedrifter.

 • Stiftet i: 2015
 • 2 ansatte
 • Torridalsveien 22, 4630 Kristiansand S
 • Få svar på vanlige spørsmål om innredning av bolig

  Meldingsboble
  Hvilke grunnleggende prinsipper bør man følge for å skape et vellykket interiørdesign i en ny bolig?

  Grunnleggende prinsipper for å skape et vellykket interiørdesign i en ny bolig inkluderer å planlegge designet grundig, fokusere på funksjonalitet og estetikk, bruke farger og materialer som harmonerer med hverandre, samt å tilpasse belysningen og møbleringen etter rommets funksjon og størrelse.

  Meldingsboble
  Hva er noen tips for å velge riktig fargepalett for interiøret i en ny bolig?

  Når man velger fargepalett for interiøret i en ny bolig, kan man vurdere å bruke nøytrale farger som basis og tilføre fargeglimt gjennom møbler, tekstiler og dekorative elementer. Det kan også være nyttig å ta hensyn til rommets størrelse, lysforhold og funksjon, samt å prøvemale fargeprøver på veggene før man tar en endelig beslutning.

  Meldingsboble
  Hvordan kan man sørge for at møbler og interiørelementer harmonerer med hverandre og rommet de skal plasseres i?

  For å sikre at møbler og interiørelementer harmonerer med hverandre og rommet de skal plasseres i, bør man ta hensyn til proporsjoner, balanse og kontrast, samt velge møbler og elementer som komplementerer hverandre i stil, farge og materialvalg. Det kan være nyttig å lage en møbleringsplan og visualisere designet ved hjelp av skisser, 3D-modeller eller digitale verktøy.

  Meldingsboble
  Hvordan kan man optimalisere belysningen i interiøret for å skape en behagelig og funksjonell atmosfære?

  For å optimalisere belysningen i interiøret, bør man kombinere ulike typer belysning som generell belysning, arbeidsbelysning og stemningsbelysning, samt tilpasse lyskildenes styrke, fargetemperatur og plassering etter rommets funksjon, størrelse og lysforhold. Det kan også være nyttig å benytte seg av dimmere, blendingsgardiner og speil for å regulere lysnivået og -fordelingen.

  Forbrukertorget

  Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

  © 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454