bilde

Hoppeslott i hagen? Våre anbefalinger

Sist oppdatert: 5. juni 2023

Oppblåsbare hoppeslott i hagen er god underholdning for både store og små. Ikke minst, så får barna masse aktivitet og trim. Her får du våre anbefalinger til hoppeslott. Vi ser på mange ulike alternativer, enten du vil leie hoppeslott til barnebursdag og hagefest eller kjøpe eget til hverdagsmoro.

Kortversjonen

 • Sjekk plassen du har tilgjengelig før du leier et hoppeslott til hagen, og velg riktig størrelse som passer for alle barna.
 • Vurder barnas alder og fordel dem etter alder når du leier et hoppeslott for å sikre at alle kan leke trygt.
 • Velg et hoppeslott med innebygd elektrisk pumpe for enkel oppblåsing og kontinuerlig luftforsyning.
 • Utforsk forskjellige typer hoppeslott, inkludert de med basseng, for de varme sommerdagene, små slott for de minste, og store slott med sklier og hinderløyper for større arrangementer.

Viktig å tenke på før du leier hoppeslott til hagen

Du bør begynne ved å sjekke hvor god plass du har, slik at du får et slott i riktig størrelse. Pass på at du leier hoppeslott som både passer inn i hagen og som har plass nok til alle barna. Hvis alle ikke kan hoppe samtidig, kan det være greit med en voksen som følger med på tiden og skifter ut puljen med barn. 

Fordel gjerne barna etter alder dersom du leier hoppeslott til hagefest, barnebursdager eller andre private arrangementer – treåringen kan fort synes det er skummelt med 12-åringer som herjer. En voksen bør imidlertid alltid være tilstede og passe på, særlig når småbarn skal bruke hoppeslottet.

Det er ikke så viktig hvilken type underlag du har. Oppblåsbare slott kan brukes på både asfalt og gressplen. Bakken bør imidlertid være relativt jevnt, slik at det står stødig. Dersom slottet velter, så kan det forårsake skade og uhell. 

Vi anbefaler oppblåsbare hoppeslott med elektrisk pumpe

Du bør også sjekke hvordan du skal blåse opp slottet. Uansett hvilken type slott du velger, anbefaler vi å velge en som blåser seg opp selv. Innebygde elektriske pumper er superpraktisk – og de sørger også for at hoppeslottet stadig forsynes med luft. Du slipper altså bekymre deg for at luften skal sive ut mens barna hopper i vei.

De fleste av dem holder seg oppblåst, selv med små riper i dem. Kjeder barna seg, men slottet er tom for luft? Frykt ikke. Det eneste du må gjøre er å sette i gang pumpen, og deretter er det klart på bare noen få minutter. Hoppeslott med innebygd elektrisk pumpe er redningen på lange sommerdager og fine ettermiddager.

Forskjellige typer hoppeslott til hagen

Det finnes mange typer hoppeslott til hagen, enten du skal kjøpe eller leie. Vi anbefaler at du tenker nøye gjennom hvordan du ønsker å bruke slottet. Vil du ha noe enkelt som barna kan leke seg med mens du soler deg en rolig ettermiddag? Skal slottet brukes i barnebursdagen til større barn? Eller kanskje du vil ha en actionfylt fest med sklier og hopp?

Hoppeslott med basseng i hagen til varme dager

Ulike varianter med basseng er morsomme for store og små – perfekt til å fylle opp med vann, vannballonger eller baller. Du kan blant annet leie en oppblåsbar sklie med basseng ved enden av sklien. 

Disse kan også benyttes som hoppeslott med basseng, og de er derfor veldig allsidige. På varme sommerdager er det deilig å kunne leke og likevel kjøle seg ned samtidig. Det er bare å hoppe og sprette i vei – blir dere for varme, så er det bare rutsje ned i vannet.

Lite hoppeslott i hagen for de minste

Vi anbefaler små hoppeslott til deg med småbarn eller som vil kjøpe eget. Disse passer bra for barn under 10 år. Se gjerne etter små hoppeslott med solide, gode vegger til barnehagebarn, slik at smårollingene ikke faller ut og slår seg. Du bør også se etter varianter i slitesterkt materiale som vinyl for å unngå hull og skrammer.

Du kan kjøpe små hoppeslott med innebygd elektrisk pumpe som er klar på null komma niks. Det øker sannsynligheten for at hoppeslottet blir flittig brukt. Kommer du sliten hjem fra jobb og ungene kjeder seg, trenger du kun å trykke på en knapp. Hoppeslottet er klar innen du får traktet deg en kopp ettermiddagskaffe.

Det er selvsagt også mulig å leie små hoppeslott. Skal du ha en liten bursdagsfeiring med småbarn, holder det ofte med små, oppblåsbare slott. Snakk med hoppeslottutleieren for å finne frem til beste alternativ i henhold til alder på barna, antall barn og hvor mye plass du har i hagen din.

Hoppeslott med sklie, hinderløype og annet moro

Vi anbefaler å leie hoppeslott til hagen med sklie, hinderløype og andre utfordringer til større barn. Disse er dessuten god moro for de voksne også. Her kan dere krype gjennom tunneller, klatre over vegger, komme dere over hopp og mye annet. Hva med en konkurranse for å se hvem som er kjappest? 

Det finnes utleiere av hoppeslott som tilbyr alt fra slott med okserodeo til bokseringer. Bruk litt tid på å undersøke hva som er mulig å leie. Hoppeslott som dette lar deg arrangere en fest som deltakerne sent vil glemme. Du kan forøvrig leie disse til bedriftsfester og lokale arrangementer også.

Hoppeslottutleieren kan som regel være behjelpelig med å rigge til utstyret. De aller fleste hoppeslott er som sagt enkle å blåse opp, så sant det medfølger elektrisk pumpe. Dersom du skal ha kompliserte hinderløyper eller f.eks. swiper, kan det noen ganger være OK å få hjelp. Spør utleieren om hva som er mulig og hva de anbefaler for nettopp din fest.

Store slott er perfekt til hagefest og barnebursdag

Et oppblåsbart hoppeslott i hagen er et populært innslag i både barnebursdager og hagefester. Dersom dere skal ha en stor familiesammenkomst, vil barna være godt underholdt og i full aktivitet. Vi anbefaler å leie store hoppeslott til større sammenkomster, slik at alle får plass og ingen havner utenfor. 

Det er nemlig begrenset hvor mange barn som kan hoppe samtidig. Slikt kan det fort bli knuffing og krangling av. Hoppeslottutleieren kan hjelpe deg med å finne et stort nok slott, dersom du oppgir hvor mange barn som skal bruke det. Dermed ligger alt til rette for en vellykket barnebursdag.

Oppblåsbart hoppeslott i hagen: leie eller kjøpe?

Mange lurer på hva som er best av å kjøpe eller benytte seg av utleie for hoppeslott. Svaret avhenger av en rekke faktorer: størrelse på ønsket slott, hvor ofte det skal brukes og hvor mange som skal bruke det.

Kjøpe hoppeslott til hagen: fordeler og ulemper

Skal du ha noe til underholdning på ettermiddagene og i feriene, kan det lønne seg å kjøpe et lite hoppeslott til barna dine. Små hoppeslott kan fås til en rimelig pris og settes raskt opp etter jobb og barnehage. Bare pass på at det blåses opp selv, ellers blir det fort slitsomt og tungvint. Du bør også kjøpe med et reparasjonssett, dersom det ikke medfølger slottet.

Dersom du vil ha et stort slott med masse tilbehør kan det imidlertid bli dyrt å kjøpe. I så fall kan det godt hende at det mest lønnsomme er å leie hoppeslott ved behov. Dermed får du også mulighet til å variere både størrelse og tilbehør fra gang til gang. Kanskje okserodeo er morsomt på fest med voksne, mens hinderløypen er gøyest på bursdagsfesten til 12-åringen?

Utleie av hoppeslott: fordeler og ulemper

Dersom du kun vil ha slottet til fest eller bursdag, lønner det seg å kontakte noen som driver med utleie av hoppeslott. Det er lite vits i å bruke masse penger på noe som kun blir brukt én gang i året. Fordelen med å leie er at du har et stort utvalg å velge blant. Du kan også be om hjelp med både frakt og arbeidet å rigge det til.

Prisen på å leie hoppeslott kan variere i henhold til følgende faktorer:

 • Størrelsen på det oppblåsbare slottet
 • Antall dager eller uker du skal leie det
 • Hente selv eller frakt inkludert
 • Blåse opp selv eller få hjelp med rigging
 • Ekstra funksjoner som sklie, hinderløype og basseng

Du må regne med å betale alt fra ca. tusenlappen til flere tusen kroner for å leie et hoppeslott. Dette kan likevel være et rimelig alternativ som lar deg arrangere morsomme barnefester i hagen din. Barnebursdager på f.eks. trampolineparker eller aktivitetssentre koster fort mye mer enn å leie oppblåsbart hoppeslott til hagen – særlig hvis det er mange barn i klassen.

Anbefalte bedrifter

Bedriftslogo

Stavanger Kickoff tilbyr over 60 spennende og gøyale aktiviteter til hele Rogaland, Stavanger Kickoff er spesialister på å skreddersy opplevelser for både privatkunder og bedrifter.

 • Stiftet i: 2012
 • 1 ansatte
 • Holbergs gate 19, 4306 Sandnes
 • Bedriftslogo

  ShowUp Underholdning AS er en artist- og underholdningsleverandør, som siden 2006 har levert artister og events over hele landet. De har en stor lagerbeholdning med et stort sortiment av aktiviteter og utleieobjekter.

 • Stiftet i: 2007
 • 1 ansatte
 • Elgtråkket 5 B, 3176 Undrumsdal
 • Bedriftslogo

  Minbestefest er et Bergens basert foretak som både planlegger og gjennomfører et bredt spekter av ulike arrangementer. De driver i tillegg med utleie festutstyr av høy kvalitet.

 • Stiftet i: 2018
 • 1 ansatte
 • Gravdalslien 87, 5165 Laksevåg
 • Få svar på ofte stilte spørsmål om hoppeslott i hagen

  Meldingsboble
  Er det trygt å ha et hoppeslott i hagen, og hva slags sikkerhetstiltak bør man ta?

  Hoppeslott kan være trygt å ha i hagen, så lenge man tar nødvendige sikkerhetstiltak som å sikre hoppeslottet godt til bakken, ha en sikkerhetsnetting rundt hoppeslottet, ha en myk landingssone rundt hoppeslottet og følge produsentens anbefalinger for bruk og vedlikehold.

  Meldingsboble
  Hvor stor plass trenger man for å ha et hoppeslott i hagen, og hva slags underlag bør man ha?

  Plassen man trenger for å ha et hoppeslott i hagen avhenger av størrelsen på hoppeslottet, men man bør ha tilstrekkelig med plass til å sikre en trygg landingssone rundt hoppeslottet. Underlaget bør være mykt og jevnt, som for eksempel gress, sand eller bark, for å redusere risikoen for skader ved fall.

  Meldingsboble
  Hvordan skal man montere og vedlikeholde et hoppeslott, og hva bør man være oppmerksom på?

  For å montere et hoppeslott, bør man følge produsentens instruksjoner nøye, og sørge for å ha tilstrekkelig med hjelpere til å løfte og sikre hoppeslottet på riktig måte. Vedlikehold av hoppeslottet inkluderer regelmessig rengjøring, reparasjon av eventuelle skader eller slitasje, og oppbevaring på et tørt og trygt sted når det ikke er i bruk.

  Meldingsboble
  Er det lovlig å ha et hoppeslott i hagen, og hva sier loven om bruk av hoppeslott?

  Det er lovlig å ha et hoppeslott i hagen så lenge man følger produsentens instruksjoner for bruk og vedlikehold, og tar nødvendige sikkerhetstiltak. Loven sier at man er ansvarlig for å sikre at hoppeslottet ikke utgjør noen risiko for skade eller ulempe for andre, og man kan være ansvarlig for eventuelle skader eller ulykker som oppstår som følge av feil bruk eller vedlikehold av hoppeslottet.

  Forbrukertorget

  Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

  © 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454