Test av varmepumper: Se de 10 beste (i 2024)

Sist oppdatert: 28. desember 2023

bilde

POPULÆR: Daikin gulvmodell er en av de beste gulvmodellene i testen. Bilde hentet fra produktets brosjyre.

Vi har gjennomført en stor test av varmepumper fra de mest populære produsentene, og dette er hva vi kom frem til! På denne siden har vi samlet informasjon om de beste varmepumpene som er tilgjengelige på markedet.

Vi har sett på forskjellige egenskaper som kvalitet, energieffektivitet, pris og andre funksjoner som er viktige når du skal kjøpe varmepumpe. Dermed kan du enklere sammenligne varmepumper, basert på de ulike egenskapene. Vi deler også gitt tips om hvordan du velger riktig varmepumpe i henhold til dine behov.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Slik velger du den beste varmepumpen for deg

Det er viktig å huske på at den beste varmepumpen er den som er valgt i henhold til dine spesifikke behov. Du bør derfor tenke over hva du trenger når du leser gjennom vår store test av varmepumper. Tenk gjerne over følgende, slik at du kan allerede nå gjøre deg opp noen tanker om hvilken varmepumpe du skal kjøpe:

  • Hvor stor boligen din er
  • Hvor du skal bruke varmepumpen (hus, hytte, garasje, o.l.)
  • Hvor godt isolert den er
  • Designmodell eller ikke
  • Vegghengt varmepumpe eller gulvmodell
  • Hvor kaldt det blir i området der du bor
  • Hvilke funksjoner du ønsker (fjernstyring, uketimer, rask oppvarming, o.l.)
  • Hvorvidt du har spesielle ønsker til hvor effektiv luftrensefunksjonen skal være

Det som er den beste varmepumpen for kompisen din som bor i en liten leilighet med nesten ingen varmetap er ikke den beste varmepumpen for deg som bor i en større enebolig med flere etasjer. Noen kan ha best nytte av en liten og billig varmepumpe, mens andre får mest igjen for pengene ved å investere i en kraftigere modell.

Jo hardere varmepumpen må jobbe for å opprettholde ønsket temperatur, desto mer strøm trekker den. Dersom varmepumpen ikke er kraftig nok til å hanskes med jobben, så vil det øke strømforbruket. Temperaturen i boligen blir heller ikke like komfortabel, viftene lager mer støy fordi de jobber så mye og slitasjen på delene i varmepumpen øker, noe som kan redusere levetiden.

Test av varmepumper: Topp 10 beste varmepumpemodeller

Det handler altså om å finne den beste varmepumpen for nettopp ditt varmebehov. Vi kommer til å gå mer i dybden på valg av varmepumpe etter at vi har presentert de 10 beste varmepumpene på markedet.

Her er de modellene som vant vår store test av varmepumper.

1. Mitsubishi Kaiteki - lekkert design og avansert teknologi

bilde
  • Tilgjengelig i 3 forskjellige størrelser

  • SCOP: 5,1 for mellomste størrelse

  • Fås i 4 spennende farger

  • Lydnivå: 19 DB(A)

Pris:
20 000 kr og opp, avhengig av størrelse

Fordeler:

bilde
Lekkert design
bilde
Avanserte funksjoner
bilde
Svært energieffektiv

Kaiteki er en varmepumpe fra Mitsubishi Electric som har vunnet Good Design Award i Japan, samt er en bestselger på markedet i dag. Den finnes i tre ulike størrelser for at du skal finne en variant som samsvarer med ditt varmebehov: Kaiteki 6300, Kaiteki 6600 og Kaiteki 8700. Du kan også vurdere å kjøpe varianten Kaiteki Hairline i ulike størrelser. En dyktig forhandler vil kunne hjelpe deg med å velge rett variant.

Det stilrene designet har gitt denne Mitsubishi varmepumpen mye oppmerksomet. Spjeldene er plassert på undersiden av innedelen, slik at konstruksjonen har et unikt utseende. Du kan velge mellom fire lekre farger: hvit, perlehvit, safirsort og rubinrød. I tillegg er både innedel og utedel svært stillegående, sammenlignet med mange andre varmepumper på markedet.

Det er ikke bare designet som gjør at dette er en av de beste varmepumpene i testen vår. Den er fullspekket med teknologi som øker komforten i hjemmet. 3D I-see sensor, doble luftspjeld og varmesprederfunksjon sørger for en behagelig temperatur i hjemmet, samtidig som du kan spare strøm. Luftfiltersystemet Plasma Quad Plus fanger derimot opp støv, pollen, bakterier, mugg og andre partikler som du ikke vil ha i hjemmet ditt.

2. WILFA Svalbard Extreme - høy ytelse til lav pris

bilde
  • Varmeeffekt: 3.5 kW

  • SCOP: 5.1

  • Avfukter og luftrensing

  • 7-års garanti

Pris:
ca. 20 000 kr og opp, inkludert montering

Fordeler:

bilde
Høy ytelse
bilde
Miljøvennlig og energieffektiv
bilde
Brukes i rom opptil 160 kvm

WILFA Svalbard Extreme er en av de beste varmepumpene her i testen vår for deg som ser etter høy ytelse til lavest mulig pris. Det kan være mulig å kjøpe den til ca. 20 000 kr, inkludert montering. Den er likevel svært kraftig og kvaliteten er veldig god, og du får 7-års garanti med på kjøpet.

Denne varmepumpen fra WILFA er utviklet for å kunne tåle et kaldt, nordisk klima. Den leverer hele 5300 watt ved selv -15°C. Ikke bare kan du nyte et godt og varmt hjem, men du får også et rent inneklima. Sensoren avfukter luften ved behov, og luftrensesystemet fjerner både bakterier og vond lukt.

WILFA varmepumpen er utstyrt med moderne funksjoner som gjør hverdagen enklere. Du kan koble den til WiFi og styre den via en praktisk app, slik at du kan regulere temperaturen i hjemmet fra hvor som helst i verden. I Feel-funksjonen kan også være nyttig. Denne funksjonen sørger for at varmen rettes mot det stedet du legger fra deg fjernkontrollen.

3. Panasonic HZ Flagship - god balanse mellom pris og kvalitet

bilde
  • Varmekapasitet: 3,6 kWh ved -25° C

  • SCOP: 5,69

  • Luftrensesystem Nanoe™ X

  • WiFi-styring via app

Pris:
ca. 22 000 kr og opp, uten montering

Fordeler:

bilde
God kvalitet til lav pris
bilde
Effektiv ved lave temperaturer
bilde
Svært stillegående

Dette er en av de beste varmepumpene på markedet, takket være balansen mellom pris, effektivitet og kvalitet. Effekten er god, selv på kalde vinterdager med lave temperaturer. Selv om dette er en økonomisk varmepumpe, så er teknologien avansert med funksjoner som Nanoe™ X luftrensing, fjernstyring via WiFi og mulighet for talestyring.

HZ Flagship er en svært stillegående varmepumpe fra Panasonic med knappe 18 dB(A) når den er i stillemodus. Ettersom den også har et elegant og kompakt design, så er det enkelt å plassere den i hjemmet – uten å bekymre deg for hverken lydnivå eller estetikken (estetikk). Ikke minst, så er denne Panasonic varmepumpen svært energieffektiv med klassifiseringen A+++.

Det betyr at du ikke bare får en svært god varmepumpe til en lav pris, men du kan spare ytterligere penger i form av reduserte strømregninger. Du kan bruke varmepumpen i eneboliger med god isolasjon, samt på hytta eller i fritidsboligen. Dersom du har en stor enebolig eller mindre bra isolasjon, anbefaler vi at du supplerer Panasonic HZ Flagship med ekstra varmekilder.

4. Daikin Gulvmodell - oppdatert og kraftig gulvvarmepumpe

bilde
  • 3.5kW ved -20°C

  • WiFi- og talestyring

  • Gulvvarmefunksjon

  • SCOP: 4.7

Pris:
ca. 29 000 kr og opp, uten montering

Fordeler:

bilde
Kan delvis integreres i veggen
bilde
Svært gode funksjoner
bilde
Gulvmodell til god pris

I år har vi en spennende “nykommer” i vår store test av varmepumper. Dette er egentlig ikke en ny varmepumpe på markedet. Daikin Gulvmodell kom likevel seilende inn på topp 10 listen vår over beste varmepumper, takket være de gode oppgraderingene den har fått det siste året. Gulvmodellen til Daikin passer bra for deg som vil ha en gulvmodell med høy ytelse og avansert teknologi til en konkurransedyktig pris.

Denne Daikin varmepumpen tåler et nordisk klima og er testet helt ned til -25°C. Du får et varmt og godt inneklima, takket være luftrensesystemet Daikin Flash Streamer og mange, gode varmefunksjoner. Heat Boost sørger for at denne varmepumpen fra Daikin varmer opp rommet 14 % kjappere enn andre tradisjonelle varmepumper.

Varmepumpen har optimal luftspredning, takket være utblåsning både øverst og nederst på varmepumpen. Dermed kan du varme opp kalde gulv med nederste, samtidig som varm luft fordeles utover i rommet med den øverste. Du kan også velge å kun bruke det nederste spjeldet til gulvet. Ikke minst, så er den energieffektiv og har kraftig drift.

5. Toshiba Daiseikai 9 S - til deg som trenger en kraftig varmepumpe

bilde
  • SCOP: 5.1

  • Testet ned til -30 °C

  • To forskjellige størrelser

  • Energiklasse: A+++

Pris:
30 000 kr og opp for den kraftigste varianten

Fordeler:

bilde
Kraftig varmepumpe
bilde
Selvrensende
bilde
Tåler lave temperaturer

Toshiba Daiseikai 9 S er en av de beste varmepumpene i testen vår for deg som trenger en kraftig modell. Toshiba Daiseikai 9 S 35 passer best for deg som trenger en kraftig varmepumpe til boligen din. Toshiba Daiseikai 9 S 25 kan holde til deg som har en svært godt isolert bolig.

Denne varmepumpen fra Toshiba passer for deg som bor i kalde områder. Tester viser at den kan generere varme selv ved -30°C, og den har en varmeeffekt på 4800 W ved -15°C. Toshiba-varmepumpen lager likevel lite lyd – kun 19 dBA når du har den i stillemodus.

I tillegg har Toshiba Daiseikai 9 S en rekke praktiske funksjoner som peismodus, nattmodus, utvidet spjeldkontroll, styring via WiFi og mye mer. Høy energieffektivitet kombinert med økodrift sørger for at den trekker svært lite strøm, til tross for at den er såpass kraftig.

6. Panasonic Heatcharge VZ - en av de beste varmepumpene for ekstreme temperaturer

bilde
  • SCOP 6,20

  • Varmer inntil 180 m²

  • SEER 10,50

  • Kjøler inntil 2,50

  • Lavt støynivå på 18 dB(A) (innedelen)

Pris:
fra 28 000 kr og opp

Fordeler:

bilde
Kraftig luftstrøm for store hus
bilde
Tåler ekstremkulde
bilde
Svært energieffektiv

På sjetteplass her i vår store test av varmepumper finner du Panasonic Heatcharge VZ. Denne varmepumpen er testet i ekstreme temperaturer, samt har en svært kraftig luftstrøm. Den fås i ulike styrker og varianter, hvor varianten Panasonic VZ9SKE tåler -35°C.

Panasonic VZ9SKE kom dessuten på førsteplass da de danske energimyndighetene vurderte hvilke varmepumper som hadde høyest SCOP. SCOP forteller deg hvor mye varmeenergi du får tilbake fra strømmen varmepumpen bruker.

Panasonic-varmepumpen er utstyrt med en rekke praktiske funksjoner for å opprettholde god komfort i hjemmet. Den har for eksempel Heatcharge-teknologien som sørger for at varmepumpen alltid gir varme, selv ved avriming.

7. Ambista Electric Azure II 25 - ekstra varmepumpe som tilleggsvarme

bilde
  • Tilleggsvarme i rom på opptil 60 m

  • SCOP: 4.0

  • Varmeeffekt: 3.4 kW

  • Lydnivå: 22 dB(A)

Pris:
fra 8000 kr, uten montering

Fordeler:

bilde
Kompakt og billig tilleggsvarme
bilde
Energieffektiv
bilde
Oppvarming og nedkjøling

Dersom du trenger en ekstra varmepumpe som tilleggsvarme, så kan du ta en titt på Ambista Electric Azure II 25. Dette er en liten og billig varmepumpe som for eksempel kan brukes i kjellerstuen, som ekstra varmepumpe i garasjen eller andre steder der du trenger tilleggsvarme.

Varmepumpen fra Ambista Electric er energieffektiv, enten du skal bruke den til oppvarming eller nedkjøling. Den har en temperaturføler integrert som følger med på eventuelle temperaturforskjeller i rommet. Temperaturføleren sørger dermed for en jevn temperatur i rommet.

Ambista Electric Azure II 25 er utstyrt med iEco-modus for å hjelpe deg med å redusere strømregningen. Den er dessuten relativt stillegående med et lydnivå på kun 22 dB (A). Denne modellen er ikke egnet som primær oppvarmingskilde, men vi ønsket å inkludere et alternativ for tilleggsvarme her i varmepumpe-testen vår.

8. Mitsubishi Furo - kraftig gulvmodell

bilde
  • 3 forskjellige størrelser

  • Lydnivå: 18 db(A)

  • Varmekapasitet ned til -25°C

  • Gulvvarme

Pris:
ca. 20 000-30 000 kr, avhengig av størrelse

Fordeler:

bilde
Gulvvarme
bilde
Diskré design
bilde
Høy effekt

Mitsubishi Furo er enda en gulvvarmepumpe som fortjener å bli nevnt her i vår store varmepumpe-test. Den er tilgjengelig i tre forskjellige størrelser, slik at du velge den med rett styrke for ditt varmebehov. Den kraftigste (Furo 8400) har en SCOP på 4,2 og de to andre har SCOP på 4,1 (Furo 5100 og Furo 6000).

Gulvmodellen til Mitsubishi har et diskré design og minner mer om en panelovn enn varmepumpe. Dette gjør varmepumpen til et ypperlig valg for deg som vil spare veggplass. I tillegg kan gulvvarmepumper gi en behagelig gulvvarme.

En av grunnene til at gulvvarmepumpen til Mitsubishi er en av vinnerne her i vår store test av varmepumper er det lave lydnivået på knappe 18 db(A). I tillegg har den praktiske funksjoner som Temp Booster for rask varme, tre spjeld for optimal luftfordeling og god varmeeffekt ned til -25°C.

9. Daikin Moskus - beste varmepumpe til hytte

bilde
  • SCOP: 5.1

  • Energiklasse: A+++

  • 4.3kW ved -15°C

  • Monteres 40 mm fra taket

Pris:
ca. 22 000 kr, uten montering

Fordeler:

bilde
Fjernstyring
bilde
Effektiv ved lave temperaturer
bilde
Rimelig pris

Hvis du ser etter beste varmepumpe til hytta, så er det verdt å ta en titt på Daikin Moskus. Den tåler lave temperaturer, fås til en rimelig pris og har et kompakt design som gjør den enkel å plassere – selv i små hytter.

Du kan for eksempel montere denne lille varmepumpen fra Daikin over en dør for å spare plass på veggen. Det gjør at varmepumpen også er egnet for mindre leiligheter i kalde områder. Tester viser at den genererer varme ned til -25°C med varmeeffekt på 3.3kW.

Varmeeffekten er derimot 4.3kW ved -15°C. I tillegg har den en rekke praktiske funksjoner som Heat boost, luftrensesystem og app-styring. Du kan dermed guffe opp varmen på hytta før du kjører hjemmefra for å ankomme en ferdig oppvarmet hytte.

10. Fujitsu Extreme - høy ytelse, lavt energiforbruk

bilde
  • Svært god varmeeffekt

  • Stillegående inne- og utedel

  • Svært energieffektiv

  • Tåler lave temperaturer

Pris:
22 000-30 000 kr, avhengig av størrelse

Fordeler:

bilde
Svært høy effekt
bilde
God energibesparelse
bilde
Robust varmepumpe

Akkurat som navnet tilsier, så har varmepumpen Fujitsu Extreme veldig høy ytelse. Den er likevel svært energieffektiv. Denne Fujitsu-varmepumpen finnes i to forskjellige styrker. Fujitsu Extreme 7,2 har energiklasse A+++, SCOP PÅ 5,21 og varmeeffekt på 7,4 kW.

Fujitsu Extreme 8,2 er den kraftigste varianten med energiklasse A++, SCOP på 4,86 og varmeeffekt på 8,8 kW. Begge varianter fungerer helt ned til -30 ºC, noe som gjør at Fujitsu-varmepumpen er godt egnet for deg som bor i et kaldt område, og komponentene er svært robuste.

Både inne- og utedelen har et lavt støynivå, takket være en ny og forbedret kompressor. Stillegående utedel er gunstig for deg som bor tett på naboen eller må ha utedelen nær sittegrupper ute. Dersom du kjøper med en WiFi-adapter, så kan du styre varmepumpen fra hvor som helst i verden.

De beste varmepumpe-produsentene i Norge

Noen av de beste produsentene for nordiske varmepumper er Mitsubishi, Daikin, Panasonic og Toshiba. Det var ikke enkelt å plukke ut hvilke av modellene deres som skulle inkluderes i vår store test av varmepumper, ettersom alle er av høy kvalitet.

Vi tar en nærmere titt på de største produsentene, samt de mest populære varmepumpeseriene deres for å gi deg et videre innblikk i hva som finnes på markedet. Den beste varmepumpen er som sagt den som passer best for nettopp ditt varmebehov.

Beste varmepumpe fra Panasonic

Panasonic tilbyr noen av markedets beste varmepumper når det gjelder ytelse, innovasjon og kvalitet. De fleste modeller fås i ulike størrelser, slik at du enklere kan velge rett variant for deg. De tilbyr varmepumper til både industri og privatpersoner.

Dette er noen av de mest populære varmepumpene fra Panasonic:

  • Panasonic HZ Flagship: HZ Flagship-serien har lenge vært bestselgende
  • Panasonic NZ og LZ: Serier med varmepumper som brukes for å erstatte gamle Panasonic-modeller
  • Panasonic CZ: Serie med små og kompakte modeller, perfekt til fritidsbolig eller garasje
  • Panasonic VZ: VZ-serien er svært kraftig, men likevel svært energieffektiv
  • Takkassett og gulvvarmepumper for deg som ikke vil ha vegghengte varmepumper
  • Varmepumper til industri og næring

Varmepumper fra Panasonic skiller seg ut fra konkurrentene, takket være avansert teknologi som nanoe™ X-luftrenser. Dette luftrensesystemet fanger opp mugg, pollen, bakterier, virus og annet som du ikke vil ha i hjemmet.

Se alle de beste varmepumpene fra Panasonic her

Beste varmepumpe fra Mitsubishi

Mitsubishi er et japansk merke som produserer nordiske varmepumper av høy kvalitet og med avansert teknologi. Mange av varmepumpemodellene deres har vunnet en rekke priser. De er kjent for å ha et stilfullt design, enkel betjening og energieffektivitet i toppklasse.

Dette er noen av de mest populære seriene:

  • Mitsubishi Uwano: Uwano-serien består av toppmodellene til Mitsubishi
  • Mitsubishi Kaiteki: Kaiteki-serien er bestselgende, takket være høy ytelse til konkurransedyktige priser
  • Mitsubishi Iguru: Dette er en serie med små og kompakte varmepumper som er enkle å plassere
  • Mitsubishi Azira: Azira-serien gir høy komfort til en rimelig pris
  • Mitsubishi Furo: Gulvvarmepumpene i Furo-serien er til deg som ikke vil ha en vegghengt varmepumpe
  • Mitsubishi Zen: Zen er en serie med design-varmepumper fra Mitsubishi
  • Mitsubishi Duo og Nordic Multi: Seriene for deg som vil ha mer enn én innedel koblet til samme utedel

De beste varmepumpene fra Mitsubishi har en rask oppvarmingstid, god driftssikkerhet og mange avanserte funksjoner som f.eks. tidsinnstillinger, luftrensing, automatisk temperaturregulering og fjernstyring ved hjelp av en app. Akkurat hvilke funksjoner varmepumpen har vil avhenge av modellen.

Se alle de beste varmepumpene fra Mitsubishi her

Beste varmepumpe fra Daikin

Daikin spesialiserer på nordiske varmepumper som tåler kalde, norske vintre. Det er derfor vi har inkludert Daikin i varmepumpe-testen vår. I tillegg fås Daikin-modellene til svært konkurransedyktige priser. Det store utvalget gjør det enkelt å finne den beste varmepumpen for deg.

Populære Daikin-modeller:

  • Daikin Moskus: kompakt varmepumpe med høy effekt
  • Daikin Stylish: serie med stilfulle varmepumper med tynn innedel
  • Daikin Synergi: Synergi-serien består av kompakte, men effektive varmepumper
  • Daikin Emura: komfort-serie med prisvinnende design
  • Gulvmodell og takkassett for deg som ønsker et diskré design
  • Daikin multisplitt for å koble flere innedeler til samme utedel

En av funksjonene som gjør varmepumper fra Daikin så effektive i kalde perioder er isfri utedel, optimalisert prosess for avriming, 3-D luftstrøm og Heat boost for rask oppvarming. Spesifikke funksjoner kan variere mellom de ulike Daikin-varmepumpene.

Se alle de beste varmepumpene fra Daikin her

Beste varmepumpe fra Toshiba

Toshiba er enda en produsent som har sneket seg med i vår store test av varmepumper. Det skyldes kraftige varmepumpemodeller med lav energieffektivitet. Du kan velge mellom mange spennende serier, dersom du går for en Toshiba-varmepumpe.

Du kan blant annet kjøpe følgende modeller:

  • Toshiba Signatur: Designvinnende serie med varmepumper som har utskiftbare trekk i ulike farger og mønstre
  • Toshiba Daiseikai: varmepumpeserie med høy ytelse til konkurransedyktige priser
  • Toshiba Polar: serie med små og rimelige varmepumper med høy effekt for prisen
  • Toshiba Seiya: serie med billige varmepumper av god kvalitet
  • Gulvmodell og multisplitt

I tillegg til varmepumper, så tilbyr Toshiba også nyttig tilbehør som varmepumpehus, SMS-styring og fjernstyring via WiFi. Det gjør det enklere å betjene varmepumpen, samtidig som du sikrer optimal drift over tid.

Se alle de beste varmepumpene fra Toshiba her

Forskjellige typer varmepumper

Hittil i artikkelen har vi fokusert på luft-til-luft varmepumper. Denne type varmepumper er den mest populære, ettersom den kan monteres i de fleste boliger, er svært energieffektiv og fås til en rimelig pris. Dersom du har vannbåren varme i boligen din, så kan du også vurdere enten luft-til-vann varmepumpe eller væske-til-vann varmepumpe.

En luft-til-vann varmepumpe fungerer ganske likt som en luft-til-luft varmepumpe, bortsett fra at energien fra lufta og brukes til å varme opp vannet i det vannbårne systemet. Væske-til-vann varmepumper utnytter derimot varme fra solen som lagres under bakken. Det finnes tre ulike typer væske-til vann varmepumper: bergvarmepumpe, jordvarmepumpe og sjøvarmepumpe.

Det kan også være verdt å nevne ventilasjonsvarmepumpe som utnytter energien fra luften inne i boligen din. Det finnes flere typer ventilasjonsvarmepumper, men avtrekksvarmepumpe er en av de mest vanlige. Den kan brukes av deg som ikke har balansert ventilasjon, men som har avtrekksventilasjon.

Dette bør du tenke på før du kjøper varmepumpe

Det viktigste du må vurdere er varmebehovet ditt, slik at du får en kraftig nok varmepumpe. De fleste av modellene som vi har sett på her i vår test av varmepumper, fås i ulike størrelser, og forhandleren kan hjelpe deg med å velge riktig variant. De fleste tilbyr gratis befaring, slik at varmepumpemontøren kan vurdere hjemmet ditt og komme med anbefalinger til hva som er den beste varmepumpen for deg.

I tillegg må du vurdere plassering. Dersom du ikke ønsker å ha varmepumpen synlig på veggen, så kan en gulvvarmepumpe være et godt alternativ. Disse kan integreres delvis i veggen. Det finnes også luft-til-luft varmepumper som kan integreres i taket, såkalte takkassetter. De fleste populære varmepumpeprodusenter tilbyr slike løsninger.

Du må også vurdere hvilke funksjoner og egenskaper som passer best for deg. Peismodus er en nyttig funksjon for deg som vil supplere varmepumpen med å fyre i peisen. Når ønsket temperatur er oppnådd i boligen, så slutter varmepumpen å regulere temperaturen. Viftene holdes likevel i gang for å få varmen vekk fra peisen og videre ut i rommet.

Mulighet for WiFi-tilkobling er også praktisk av flere årsaker. For det første, så kan du styre den fra hvor som helst i verden. Dette er praktisk for deg som reiser mye eller som vil ha varmepumpe på hytta eller fritidsboligen. En annen grunn til at en smart varmepumpe med WiFi er bra, er at du kan kombinere den med smart varmestyring. Smart varmestyring vil si at varmepumpen tar hensyn til strømpriser og værmeldingen, og den “planlegger” oppvarming av bolig deretter.

Slik sparer du penger på kjøp av varmepumpe

Vi anbefaler at du innhenter tre forskjellige tilbud på varmepumper for å se hvem som kan gi deg den beste prisen. Det kan lønne seg å sammenligne priser nøye på forhånd før du bestemmer deg. Pass likevel på at du velger en varmepumpe av høy kvalitet fra en varmepumpeleverandør som du kan stole på.

Du kan enten hente inn priser selv eller bruke en anbudstjeneste for varmepumper. Anbudstjenester er svært praktiske, da du slipper å kontakte de individuelle forhandlerne selv. Du mottar tre gratis og uforpliktende tilbud fra leverandører i ditt område. Det kan være lurt å be om gratis befaring av alle tre for å sammenligne modellutvalget og se hvilke varmepumper de mener er best for ditt bruk.

Husk at den billigste og beste varmepumpen er den som er tilrettelagt for ditt bruk. Det kan derfor lønne seg å bruke litt tid på å velge rett modell. Bruk vår store test av varmepumper for å komme i gang med søket etter din nye varmepumpe, men ikke vær redd for å be varmepumpeforhandlerne om andre gode forslag.

Da ønsker vi deg lykke til, og vi håper at du har hatt god nytte av varmepumpe-testen vår!

Få svar på vanlige spørsmål om varmepumpe

Meldingsboble
Hvordan monterer jeg en varmepumpe?

Det er svært viktig at varmepumpen blir montert av en sertifisert varmepumpemontør, ettersom den inneholder gasser. Feil under montering kan føre til store reparasjonskostnader i ettertid og redusere levetiden til varmepumpen, samt utgjøre en stor risiko for brannsikkerheten i hjemmet. Montøren din vil også kunne hjelpe deg med tekniske spørsmål, være behjelpelig med å finne det beste oppsettet og gi deg nyttige råd om hvordan du får mest mulig ut av varmepumpen din.

Meldingsboble
Hvor mye penger kan jeg spare på å bytte til varmepumpe?

Ifølge Enova, så kan en standard enebolig som bruker 25 000 kWh per år spare ca. 4800 kr i året, dersom den gjennomsnittlige strømprisen er 1 kr per kWh. Jo høyere strømforbruk du har, desto mer penger kan du spare ved å bytte til luft-til-luft varmepumpe fra annen elektrisk oppvarming av boligen. Dersom du heller velger luft-til-vann eller væske-til-vann varmepumpe, så kan du spare betydelig mye mer.

Meldingsboble
Hva er prisen på en varmepumpe?

Du kan få en svært effektiv varmepumpe av høy kvalitet til ca. 25 000-30 000 kr, inkludert montering. Det finnes også små og billige varmepumper for deg som har en liten bolig med lite varmetap. Disse koster som regel ikke mer enn ca. 15 000 kr, uten montering. Dersom du ønsker å spare penger på kjøp av varmepumpe, anbefaler vi at du tenker over hvilke funksjoner du vil prioritere og sammenligner markedet nøye.

Meldingsboble
Hvor lang tid tar det å installere en varmepumpe?

Det tar ikke mer enn noen få timer å montere en luft-til-luft varmepumpe. Montøren tar med seg alt nødvendig utstyr og kan montere varmepumpen ganske raskt. Det tar litt lengre tid å montere en luft-til-vann eller væske-til-vann varmepumpe, ettersom det krever mer arbeid. Montøren vil kunne vise deg hvordan du skal bruke og vedlikeholde varmepumpen når installasjonen er komplett.

Meldingsboble
Hvor lenge lever en varmepumpe?

En luft-til-luft varmepumpe har en levetid på 12-15 år med riktig vedlikehold og bruk. Avhengig av hvilken modell du har, så bør du rense filtrene jevnlig. Det kan også lønne seg med profesjonell service ved jevne mellomrom, særlig i løpet av de første årene. Dersom varmepumpen har vært utsatt for unormalt hard drift, så kan det gå utover levetiden.

Meldingsboble
Bruker varmepumper mye strøm?

Luft-til-luft varmepumper er drevet av strøm, men de er svært energieffektive. Du kan derfor spare penger ved å bytte fra panelovn til varmepumpe. Du får svært mye varme igjen for strømmen du bruker. Nøyaktig hvor mye du kan spare, vil avhenge av strømforbruket ditt, boligen din og hvilken varmepumpe du velger. Spør gjerne varmepumpeforhandleren om hjelp til å beregne hvor mye strøm du kan spare ved å bytte til varmepumpe, basert på de varmepumpemodellene som du er interessert i å kjøpe.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454