bilde

POPULÆR: Varmepumpe av merke Mitsubishi Kaiteki 6600

Mitsubishi Kaiteki 6600: Alt du trenger å vite om den populære toppmodellen

Sist oppdatert: 22. november 2023

Kaiteki 6600 er toppmodellen til Mitsubishi Electric. Varmepumpen er designet for energieffektivitet og har et klassisk, skandinavisk design. Den produserer mye varme og er fullspekket av moderne teknologi – men hvor godt yter den egentlig? Og er Kaiteki verdt pengene? Hvem passer varmepumpen for?

Her er alt du må vite om Mitsubishi Kaiteki, slik at du kan avgjøre om dette er den beste varmepumpen for deg.

Kortversjonen

 • Mitsubishi Kaiteki 6600 er toppmodellen til Mitsubishi Electric, designet for energieffektivitet og med et skandinavisk design.
 • Fordeler med Kaiteki 6600 inkluderer avansert 3D-teknologi, stilrent design, god varmefordeling over flere etasjer, kraftig ytelse selv på vinterstid og fjerning av mugg, støv og bakterier fra luften.
 • Ulemper inkluderer en høyere pris sammenlignet med undermodellene av Kaiteki.
 • Ytelsen til Mitsubishi Kaiteki er god, med avansert teknologi som Hyper Heating for kaldt klima og mulighet for bruk som aircondition om sommeren.

Fordeler og ulemper med Mitsubishi Kaiteki 6600

Her har du en rask oversikt over fordeler og ulemper med Kaiteki 6600. Vi kommer til å gå i dybden på disse punktene videre i artikkelen, men det kan være greit å ha et overblikk allerede nå.

Fordeler:

 • Avansert 3D-teknologi for optimal varme og besparelse
 • Stilrent design som passer de fleste hjem
 • Fordeler varme over flere etasjer
 • Kraftig ytelse selv på vinterstid, slik at man ofte slipper flere oppvarmingskilder
 • Fjerner mugg, støv og bakterier fra luften
 • Tilnærmet lydløs innedel og stillegående utedel

Ulemper:

 • Høyere pris enn flere av undermodellene av Kaiteki

Utover dette, vil fordeler og ulemper ved Kaiteki 6600 være de samme som andre varmepumper. Du får en energieffektiv og rimelig løsning for både oppvarming og nedkjøling. Utedelen kan likevel produsere noe støy, og du må finne best mulig plassering for varmepumpen både inne og ute. Varmepumpemontører vil imidlertid kunne hjelpe deg med å finne frem til beste løsning.

Dine personlige preferanser vil i stor grad avgjøre om Kaiteki 6600 er den beste varmepumpen for deg. Det er stor forskjell på varmebehovet til en liten byleilighet og en stor, eldre villa på landet. Du må også vurdere om du har ytterligere behov som varmepumpen kan dekke, for eksempel om du sliter med allergier og trenger et så rent inneklima som mulig.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Hvor god ytelse har Mitsubishi Kaiteki?

Kompressoren er både kraftig og energieffektiv, slik at varmepumpen har svært god ytelse året rundt. Mitsubishi har blant annet fått et uavhengig testsenter til å undersøke kapasiteten. Undersøkelsene viste at Kaiteki kan fungere helt ned i -35°C. Varmepumpen er dermed godt rustet til å takle krevende, nordisk klima. 

Fabrikkgarantert varmekapasitet er imidlertid satt til -25°C. Det utgjør COP på 2,0 og 3100 W. Ifølge Mitsubishi, tilsvarer det varmekapasiteten til tre standard panelovner. Årsvarmefaktoren (SCOP) er på hele 5,2. Det vil si at varmepumpen gir 5,2 ganger mer varme, sammenlignet med elektrisk oppvarming.

Varmepumpe med doble luftspjeld

Kaiteki har doble luftspjeld på undersiden av innedelen. Spjeldene styrer luftstrømmen horisontalt og vertikalt, helt uavhengig av hverandre. Varmen har lang rekkevidde, slik at du får optimal spredning av varme. Dette er spesielt gunstig for deg med enebolig over flere etasjer. Du kan for eksempel plassere den i trappen, hvor de doble luftspjeldene sender luft både opp og ned.

Hyper Heating-teknologi

Toppmodellen til Mitsubishi Electric er utstyrt med avansert teknologi. Hyper Heating-teknologien sørger for at du har en jevn og god varme innendørs, selv når det er vinter. Hyper Heating er en slags softwarestyring som regulerer den kraftige kompressoren. Teknologien ble spesielt utviklet av Mitsubishi til bruk i land med kaldt klima, for eksempel nordiske land som Norge. 

Du trenger dermed sjeldent å supplere med elektrisk oppvarming om vinteren – selv om dette avhenger også av hvor i landet du bor. Utedelen hanskes også godt med kalde temperaturer for å sikre stabil drift og avriming.

Kan Kaiteki brukes som aircondition?

Fordelen med luft-til-luft varmepumper er at de kan varme opp boligen om vinteren og kjøle den ned om sommeren. Du kan helt fint bruke Kaiteki som aircondition. Gjennomsnittlig kjølefaktor er på 10,5. Det betyr at du kan få en god kjølekomfort om sommeren, uten å bruke for mye penger på strøm.

Hvilket design har Kaiteki 6600?

Kaiteki har et klassisk, skandinavisk design med rene linjer, noe som er gode nyheter til deg som er opptatt av interiør. Det innovative designet har blant annet vunnet Good Design Award i Japan. 

Mange vegrer seg for å kjøpe varmepumpe på grunn av designet. Tidligere har luft-til-luft varmepumper ofte vært store og bulkete. I tillegg skal varmepumpen helst monteres i rom som er mye i bruk, for eksempel stuen.

Mitsubishi Electric har løst denne utfordringen med toppmodellen Kaiteki. Spjeldene er plassert på undersiden av varmepumpen for å gjøre den stilrent. Plasseringen bidrar også til å fremheve den elegante fargestruktuen på varmepumpen. Du har flere fargemodeller å velge blant: 

 • Hvit
 • Perlehvit
 • Safirsort 
 • Rubinrød

Fargene er valgt med omhu for at varmepumpen skal kunne skli uanstrengt inn i et moderne interiør, samt for å skape en behagelig atmosfære i rommet.

Lager Kaiteki mye lyd?

Kaiteki 6600 er svært stillegående med et lydnivå på 19 dB(A). Dette er så lavt at det er omtrent umulig å høre den, ettersom vi alltid omgir oss med grunnstøy på 15-20 dB(A). For å kunne gi deg et bedre sammenligningsgrunnlag, så har en vanlig samtale et lydnivå på 65 dB(A). 

Utedelen er også svært stillegående, sammenlignet med andre varmepumper på markedet. Den har et lydnivå på 49 dB(A) til vanlig, men du kan justere lyden ned til 3 dB(A) om natten. Kaiteki er derfor et godt valg for deg som bor tett på naboer eller må ha utedelen nær soverom, balkong eller andre steder hvor det oppholder seg folk. Du kan også innføre andre tiltak for å dempe lyden fra utedelen ved behov, blant annet ved å sette opp støyskjerm, bygge tak over den eller montere et varmepumpehus.

Varmepumpen gir god komfort

Mitsubishi Kaiteki kan by på mer enn bare høy varmekapasitet og et godt design. Varmepumpen er utviklet for å forenkle hverdagen din, samt øke trivsel, komfort og inneklima. Du kan blant annet styre varmepumpen via WiFi og en praktisk app på mobilen din. Det er også mulig å styre temperaturen via nettleser. Så lenge du har tilgang til internett, så har du tilgang til varmepumpen din.

Dette åpner opp for at du kan justere vedlikeholdstemperaturen på hytta eller guffe opp varmen når du er på vei hjem etter en lang dag. Det er også mulig å bruke tidsinnstillinger som automatisk regulerer temperaturen, for eksempel etter morgen, dag, kveld og natt. Du kan også låse innstillingene med MODE LOCK for å sikre deg at Kaiteki 6600 forblir i ønsket driftsmodus.

Få et rent og godt inneklima med Kaiteki

En av egenskapene til Kaiteki som bør fremheves er 3D-teknologien I-See. I-See er en sensor som leser av bevegelsene dine for å oppdage mønster. Den kan også lese av kroppstemperaturen din. Deretter tilpasser Kaiteki temperaturen for å øke din komfort, samt for å spare penger på strømregningen. Temperaturen senkes dermed når du ikke er i rommet, samtidig som varmepumpen sender varme dit som det behøves. Du velger selv om varmepumpen skal sende direkte eller indirekte luftstrømmer dit du befinner deg.

Kaiteki 6600 kan i tillegg skryte av avansert teknologi som gir et godt inneklima:

 • Plasma Quad Plus: Elektrostatisk og plasmabasert filtersystem som fjerner luftbårent mugg, støv, allergener, bakterier og lignende
 • Fjerner mikroskopiske partikler som er mindre enn 2,5 mikrometer – det utgjør kun 4 % av bredden av et vanlig hårstrå
 • Dual Barrier Coating: Belegg som forenkler vedlikehold ved å forhindre at støv, smuss og lignende ikke fester seg på varmeveksler, viftehjul og luftkanal

Hva koster Kaiteki 6600 varmepumpe?

Mitsubishi Kaiteki 6600 er et veldig godt valg for de fleste med tanke på innkjøpspris og mulige besparelser. Prisen på selve varmepumpen er ganske konkurransedyktig, dersom du sammenligner den med andre toppmodeller. Kaiteki 6600 koster rundt 20 000 kr, pluss/minus noen tusenlapper. 

Prisen på Kaiteki 6600 med montering vil variere, avhengig av hvilken montør du benytter deg av. Man kan likevel anslå at totalkostnaden for både varmepumpen og montering kommer på ca. 28 000 kr og opp. Dersom du ønsker varmepumpehus til utedelen eller annet tilbehør, så kommer disse kostnadene i tillegg.

Lønner det seg å kjøpe en varmepumpe som Kaiteki?

Det er viktig å ikke kun se på kjøpesummen for å finne frem til den mest lønnsomme varmepumpen for deg. Kaiteki har lave driftskostnader, noe som gjør at du kan spare betydelig med penger på strømregningen over tid. Hvorvidt investeringen vil lønne seg for deg, avhenger likevel av en rekke faktorer. La oss se på et par eksempler.

Dersom du bor i en større bolig i kalde omgivelser, trenger du en varmepumpe med høy ytelse. Velger du for rimeligere modeller med lavere ytelse, er kanskje ikke varmen tilstrekkelig. I så fall må du supplere med elektrisk oppvarming eller kjøpe enda en varmepumpe. Du kan dermed spare penger ved å investere i en høytytende toppmodell som Kaiteki 6600.

Bor du derimot i en liten leilighet på 50-60 kvadratmeter som er svært godt isolert, så vil du ikke ha behov for såpass høy ytelse. Samtidig må du også ta hensyn til at varmepumper kan bli ekstra godt synlige i en liten stue. Kanskje en av undermodellene av Mitsubishi Kaiteki vil være et bedre valg? De kan fås til en rimeligere pris med lavere ytelse, men de har likevel det flotte designet. Hvis du er i tvil om hva som passer for nettopp din bolig, bør du be om gratis befaring fra varmepumpemontører. De vil kunne hjelpe deg med å velge rett modell for ditt varmebehov, samt komme med gode tips til plassering.

Kan jeg montere varmepumpen selv for å spare penger?

Du kan dessverre ikke montere Mitsubishi Kaiteki 6600 på egenhånd av sikkerhetsmessige årsaker. Mitsubishi Kaiteki 6600 har avansert teknologi og er derfor ulovlig å installere uten de nødvendige tillatelsene. Feil montering kan blant annet forårsake brann. Man må alltid benytte seg av profesjonelle fagfolk med de rette kvalifikasjonene. 

Dersom man allikevel monterer varmepumpen selv eller benytter seg av svart arbeid, kan det føre til problemer med forsikringer og garantier. Du kan med andre ord ikke kreve erstatning for mulige skader. Dersom du ønsker å spare penger på varmepumpen, anbefaler vi å innhente tilbud fra seriøse varmepumpeleverandører.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Beste tilbud Kaiteki 6600 med montering

Vi anbefaler å sammenligne flere ulike tilbud på Kaiteki 6600 med montering for å finne frem til beste pris. I tillegg er det viktig å passe på at du velger et seriøst firma med de rette kvalifikasjonene. Be gjerne om referanser fra tidligere kunder. Den enkleste måten å innhente tilbud er å bruke en anbudstjeneste som samarbeider med kvalifiserte fagfolk. Da slipper du å kontakte ulike forhandlere. 

Du trenger kun å sende inn opplysningene én gang, noe som kan spare deg for mye tid og krefter. Dersom du allerede nå vet at du vil kjøpe toppmodellen til Mitsubishi, anbefaler vi å opplyse om det når du sender inn informasjon til anbudstjenesten. Deretter blir du kontaktet av varmepumpeleverandører som kan imøtekomme ønskene dine. Tilbudene er gratis og uforpliktende.

Varmepumpe er viktig investering som skal spare deg penger på sikt og øke komforten i hjemmet. Det er derfor vel verdt å bruke litt tid å finne de rette forhandlerne og montørene med best pris på Mitsubishi Kaiteki 6600.

Få svar på ofte stilte spørsmål

Meldingsboble
Hva er fordelene med en Mitsubishi varmepumpe?

Mitsubishi varmepumper er kjent for å være svært effektive, stillegående og pålitelige. De er også utstyrt med avanserte teknologier som gir bedre luftkvalitet og energisparing. Mitsubishi varmepumper er også enkle å betjene og har et stort utvalg av modeller som passer til ulike behov og budsjetter.

Meldingsboble
Hvordan velger jeg riktig Mitsubishi varmepumpe for mitt hjem?

Det avhenger av størrelsen på hjemmet ditt, hvor godt det er isolert, og hvilke funksjoner du trenger. En profesjonell installatør kan hjelpe deg med å velge riktig modell basert på disse faktorene.

Meldingsboble
Er Mitsubishi varmepumper enkle å installere?

Ja, Mitsubishi varmepumper er relativt enkle å installere, spesielt hvis du har erfaring med elektrisk arbeid og rørlegging. Men det er viktig å huske på at feilinstallasjon kan føre til sikkerhetsproblemer og redusert ytelse. Hvis du er usikker på hvordan du skal installere varmepumpen, bør du kontakte en profesjonell installatør.

Meldingsboble
Hvor ofte trenger Mitsubishi varmepumper vedlikehold?

Mitsubishi varmepumper trenger vanligvis minimalt med vedlikehold. Det er imidlertid viktig å rengjøre filteret jevnlig for å opprettholde god luftkvalitet og optimal ytelse. En profesjonell service bør utføres en gang i året for å sikre at varmepumpen fungerer som den skal og for å forlenge levetiden.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454