bilde

POPULÆR: Daikin er verdens største varmepumpeprodusent, og har varmepumper som er utviklet og tilpasset til vårt norske klima.

Hva koster Daikin varmepumpe?

Sist oppdatert: 23. november 2023

Kanskje du allerede har bestemt deg for å kjøpe, eller så vurderer du å gjøre det. Spørsmålet er likevel det samme: Hva koster Daikin varmepumpe? Hva får jeg for pengene mine? Trenger jeg toppmodellen eller holder det med en liten modell til lavere pris?

Her er alt du må vite om pris på Daikin varmepumper, slik at du kan velge rett modell for ditt behov og budsjett.

Kortversjonen

  • Prisene på Daikin varmepumper varierer avhengig av modell, funksjoner og ytelse.
  • Stylish-modellen har et stilrent design og koster rundt 25 000 kr og oppover.
  • Synergi-modellen er kraftigst og har en pris på ca. 24 000 kr og oppover.
  • Moskus-modellen er liten, men effektiv, og koster ca. 19 500 kr og oppover.
  • Ururu Sarara er et komplett klimasystem med pris fra ca. 40 000 kr til 55 000 kr, eksklusiv montering.

Populære Daikin modeller: pris og funksjoner

Daikin er verdens største varmepumpeprodusent. De tilbyr varmepumper som er utviklet og tilpasset nordisk klima. Prisen på varmepumpene kan likevel variere betydelig fra modell, funksjoner, ytelse og størrelse. Her får du et overblikk over aktuelle modeller på markedet, samt en veiledende pris.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Daikin Stylish: varmepumpe med stilrent og moderne design

Daikin Stylish II koster fra 25 000 kr med montering. Modellen er tilgjengelig i både hvitt og svart, men den svarte modellen koster litt mer – ca. 26 500 kr og opp med montering. Denne modellen befinner seg i øverste prissjikt, sammenlignet med andre Daikin-varmepumper.

Innedelen til Daikin Stylish er blant de tynneste på markedet. Designet er stilrent og klassisk, slik at den passer inn i de fleste hjem. Mange vegrer seg for å kjøpe varmepumpe fordi de er redd for å ødelegge estetikken i rommet. Stylish vil i så fall være et godt valg.

Det er ikke bare utseendet som teller, og Stylish skuffer heldigvis ikke når det kommer til funksjoner. Daikin-varmepumpen gir 5.2kW varme ved -5°C og 4.7kW ved -15°C. Den tåler godt det nordiske klimaet, helt ned til -25°C. Du kan regulere temperaturen ved å bruke app- og talestyring.

Heat Boost-funksjonen sørger for å varme opp rommet raskt, samtidig som den har en praktisk peisfunksjon. Viftene fortsetter da å gå for å spre varme fra peisen, selv om rommet har nådd ønsket temperatur. Daikin Flash Streamer er en teknologi som renser luften for pollen og andre urenheter, og varmepumpen gir dermed et godt inneklima.

Kraftigste Daikin varmepumpe: Synergi

Synergi er den beste Daikin varmepumpen med tanke på varmeeffekt. Synergi 3 koster ca. 24 000 kr og opp med montering, avhengig av fargevalg. Modellen er et bra valg for deg som trenger en varmepumpe med høy ytelse, for eksempel om du bor i en større bolig.

Synergi 3 er en oppgradert modell i mindre størrelse enn forgjengerne. Selv om designet har blitt mindre og mer tidløst, så er varmeeffekten fortsatt den beste blant varmepumpene fra Daikin. Modellen tåler norske vintre veldig bra. Modellen gir 5kW varme ved -15°C og 4kW ved -25°C ute.

I tillegg fås Synergi 3 med luftrenseren Daikin Flash Streamer som tar knekken på vond lukt, pollen og midd. Modellen er derfor en bra investering for deg som er opptatt av et godt inneklima eller som plages av allergier. Andre smarte funksjoner inkluderer app- og talestyring. Du kan for eksempel koble den til Google Home eller Amazon Alexa.

Daikin Moskus: best på varme i sin klasse

Daikin Moskus 3 er en liten og billig varmepumpe, men den befinner seg blant de beste på varme i sin klasse. Modellen tåler det nordiske klimaet helt fint. Modellen gir 4.3kW varme ved -15°C og 3.3kW ved -25°C. Varmepumpen leveres med både app- og talestyring.

Daikin varmepumpen koster ca. 19 500 kr og opp, inkludert montering. Du får med andre ord mye varmeeffekt for pengene dine. Moskus fås med teknologien Heat Boost for å varme opp boligen din raskt og effektivt. I tillegg bruker den lite strøm og er svært energieffektiv, noe som kan føre til lavere strømregninger.

Moskus er dessuten et flott alternativ til deg som vil ha en liten, men effektiv varmepumpe på hytta. Bruk appen til å øke temperaturen når du er underveis, slik at hytta er god og varm når du kommer frem. Når du ikke bruker hytta kan du sette varmepumpen på 10°C for vedlikeholdsvarme.

En annen fordel med Moskus 3 er den kompakte størrelsen. Innedelen er blant de minste på markedet. Den kan monteres tett på taket, og modellen er derfor enkel å plassere. Du kan blant annet montere den over en dør. Det gjør modellen til et ypperlig valg til deg som bor i en mindre bolig.

Komplett system for godt inneklima: Ururu Sarara

Ururu Sarara er en varmepumpe som kan brukes som et komplett klimasystem. Den kjøler ned på varme dager og varmer opp på selv kalde vinterdager. Modellen er fabrikktestet i temperaturer helt ned i -25°C.

Lydnivået på 19 dBA er veldig lavt, samtidig som modellen er svært energieffektiv med energiklasse A+++. Ururu Sarara fås også med teknologien Flash Streamer for å rense luften. Modellen er dermed et godt valg for deg som vil ha et godt og behagelig inneklima.

Ururu Sarara fås fra ca. 40 000 kr til 55 000 kr, eksklusiv montering. Den fås i ulike varianter, og det er nødvendig med befaring for å få et nøyaktig svar på hva denne varmepumpen fra Daikin koster.

Daikin Sensira: Aircondition som kan brukes som varmepumpe

Daikin Sensira koster fra 17 000 kr med montering. Sensira regnes egentlig som aircondition, men vi nevner den likevel. Det er fordi modellen også kan brukes som varmepumpe. Du får dermed to produkter i ett. Varmeeffekten er imidlertid ikke like god som andre Daikin varmepumper.

Daikin Sensira kan brukes i rom som trenger nedkjøling om sommeren og svak varme om vinteren, for eksempel soverom. De fleste liker å sove på et kjølig rom, noe som kan være utfordrende når solen steker midt på sommeren.

På samme måte frister det gjerne ikke å sovne på et kjempekaldt soverom om vinteren, men du trenger ikke like mye varme som i stua. Sensira kan da være et rimelig alternativ på soverommet, særlig hvis du har en kraftigere varmepumpemodell allerede installert i stua.

Sensira kan være aktuell som eneste varmepumpe for deg som bor i en liten, men svært tett leilighet. Tette boliger med store vindusflater kan ofte bli svært varme, og de holder godt på varmen. I så fall er det bra å ha en liten, men rimelig varmepumpe som både varmer og kjøler ned etter behov.

Daikin gulvmodell og takkassett

Gulvmodellen fra Daikin er et praktisk valg som kan delvis integreres i møbler og vegg. Du kan også henge den rett over gulvet, akkurat som en panelovn. Designet er stilfullt og enkelt, og varmepumpen passer derfor for de fleste hjem. Daikin gulvmodell koster ca. 26 000 kr og opp med montering.

Fordelen med varmepumper som plasseres ved gulvet er at du også får gulvvarme. I tillegg blåser den varme ut toppen, slik at du får nærmest dobbel effekt. Gulvmodellen har Heat Boost teknologien for rask oppvarming, samt luftrensing for et behagelig inneklima.

Denne gulvvarmepumpen fra Daikin tåler kalde temperaturer. Den gir 4.5kW ved -10°C og 3.5kW ved -20°C. Modellen er fabrikktestet ved -25°C, hvor den målte 3.1 kW. Modellen er tilnærmet stillegående med et lydnivå på 19 dBA for innedelen. Varmepumpen passer bra for deg som trenger et diskré design, samtidig som du får høy ytelse.

Daikin takkassett er derimot en innedel som monteres svært diskré i taket. Innedelen har rene og tidløse linjer, slik at den ikke krasjer med øvrig interiør. Varmepumpen gir en jevn og behagelig varme med fire ulike utblåsninger. Den kan lakkeres i samme farge som taket, og den stikker kun 8 mm ut. 

Ettersom dette krever en del arbeid ved montering, må du kontakte forhandler for å finne ut hva denne Daikin varmepumpen koster.

Multi: varmepumpe fra Daikin for deg som trenger flere varmepumper

Multi fra Daikin er det beste valget for deg som vil ha flere innedeler koblet til samme utedel. Du kan koble sammen så mange som fem varmepumper ved å velge denne modellen. For eksempel, du kan koble sammen både gulvmodellen og Stylish via Multi. 

Det er dessuten mulig å koble til aircondition til Multi. Du kan rett og slett sette sammen et funksjonelt system som er tilpasset dine behov – for eksempel, aircondition på soverommet, varmepumpe i stua og ekstra varmepumpe i loftstuen.

Ettersom det finnes så mange valgmuligheter for modeller og antall innedeler, er det veldig vanskelig å gi en indikasjon på pris. Det beste du kan gjøre for å finne ut av kostnader er å innhente tilbud på Multi varmepumpe fra Daikin fra ulike montører og forhandlere.

Hvor mye penger burde jeg bruke på varmepumpe?

Nå har du fått et godt overblikk over hva Daikin varmepumper koster, samt egenskapene til de ulike modellene. Det er slett ikke sikkert at du trenger en av toppmodellene. For eksempel, Moskus eller Sensira holder kanskje for deg som bor i en tett bolig eller liten leilighet.

Har du et stort hus over flere etasjer, vil du også ha større behov for varmeeffekt. I så fall kan det hende du velger Synergi eller Multi. Gulvmodellen og Stylish være bra valg med tanke på varmeeffekt. Dersom du ikke ønsker en vegghengt modell som er svært synlig, bør du velge gulvmodell eller takkassett. Stylish kan også være et godt alternativ.

Hvis du velger en varmepumpe som ikke klarer å varme opp boligen i tilstrekkelig grad, må du kanskje supplere med ekstra varmekilder eller flere varmepumper. Da ender du kanskje opp med å bruke mer penger totalt enn det toppmodellene kostet i utgangspunktet. 

Bruk derfor litt tid på å undersøke hvilken varmeeffekt du bør ha. Montøren kan hjelpe deg med dette under befaring. Det kan fort bli dyrt å velge feil varmepumpe – enten du velger en modell med for høy ytelse eller for lav ytelse.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Hvordan få nøyaktig svar på hva Daikin varmepumper koster

Vennligst merk deg at prisene vi har oppgitt kun er veiledende. Den nøyaktige kostnaden for Daikin varmepumper vil avhenge av montør og forhandler. Forhandleren bør også vurdere boligen din for å kunne gi et nøyaktig tilbud. 

Vi anbefaler at du innhenter gratis og uforpliktende tilbud fra flere forhandlere for å få beste pris på Daikin varmepumpe.

Få svar på vanlige spørsmål

Meldingsboble
Hva er en Daikin varmepumpe?

Daikin er en japansk produsent som spesialiserer seg på varmepumper og air condition-enheter. En Daikin varmepumpe er en høykvalitets varmepumpe som er designet for å være energieffektiv og kostnadseffektiv.

Meldingsboble
Hva er fordelene med en Daikin varmepumpe?

Daikin varmepumper kan gi en mer energieffektiv og kostnadseffektiv løsning for oppvarming og kjøling av hjemmet ditt. De er også kjent for å være pålitelige og langvarige, og kan gi bedre innendørs luftkvalitet.

Meldingsboble
Hvor mye plass trenger en Daikin varmepumpe?

Daikin varmepumper tar vanligvis opp mindre plass enn tradisjonelle varmesystemer, og størrelsen på enheten vil variere avhengig av størrelsen på hjemmet ditt og varmebehovet.

Meldingsboble
Hva er garantien for en Daikin varmepumpe?

Garantien for en Daikin varmepumpe vil variere avhengig av modell og region, men det er vanligvis en standard garantiperiode på 5 år. Noen modeller kan ha lengre garantiperioder eller tilby utvidet garanti mot et tillegg i prisen.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454