Daikin varmepumpe: De 9 beste varmepumpene

Sist oppdatert: 21. november 2023

bilde

KOMFORTABELT SPARETILTAK: Det er viktig å velge en varmepumpe som passer til størrelsen på boligen din, for å få mest mulig ut av fordelene til varmepumpen din.

Hva er de beste varmepumpene fra Daikin? Daikin er kjent for å produsere toppmoderne og energieffektive varmepumper som tåler et nordisk klima. Med unik teknologi, robuste komponenter og høy effektivitet tilbyr de enestående verdi og pålitelighet – men hvilken av modellene er egentlig den beste Daikin-varmepumpen for deg?

Vi har hatt en stor gjennomgang av alle varmepumpemodellene for å gjøre det enklere å velge den aller beste Daikin-modellen til boligen din.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

De 9 beste Daikin-varmepumpene

Den beste varmepumpen fra Daikin er den som er best tilrettelagt for nettopp dine behov og ditt budsjett. Det aller viktigste du må tenke på er ytelse og størrelse. Dersom varmepumpen ikke er kraftig nok til å varme opp boligen din, så vil det gå utover både økonomi og komfort.

Dette bør du vurdere når du skal velge den beste Daikin-varmepumpen for deg:

 • Størrelse: Er varmepumpen kraftig nok i henhold til størrelsen på boligen din?
 • Varmekapasitet: Tåler varmepumpen temperaturforholdene der du bor?
 • Funksjoner: Hvilke egenskaper og funksjoner er viktige for deg?

Ha disse punktene i tankene når du leser gjennom oversikten vår over de 9 beste varmepumpene fra Daikin for å velge den rette modellen for deg.

1. Synergi - Beste Daikin varmepumpe på kalde vinterdager

bilde
 • SCOP: opptil 5.3

 • Heat Boost for rask oppvarming

 • Luftrenseteknologi: Daikin Flash Streamer

 • Energimerking A+++

Pris:
ca. 24 000 kr

Fordeler:

bilde
Høy varmeeffekt
bilde
Tåler norske vintre
bilde
Peisfunksjon

Synergi er den beste varmepumpen fra Daikin for deg som vil ha høyest mulig varmeeffekt på iskalde vinterdager. Den fås i to ulike størrelser og styrker, og den kraftigste (Synergi 40) leverer 5 kW varme ved -15°C og imponerende 4 kW ved -25°C. Akkurat denne Daikin-modellen er dermed svært godt egnet for harde, norske vintre.

Den fås også med praktiske funksjoner for å forbedre komforten i hjemmet. Peisfunksjonen er for eksempel nyttig for deg som har ekstra oppvarmingskilder, i tillegg til varmepumpen. Når ønsket temperatur i rommet er oppnådd, så fortsetter viftene å surre for å spre varmen fra peisen eller panelovnen.

Daikin-varmepumpen har dessuten mange moderne funksjoner som forenkler hverdagen. Du kan fjernstyre den via WiFi og en praktisk app på mobilen din for å ha full kontroll over inneklimaet. Det er også mulig med talestyring via Amazon Alexa og Google Home.

2. Stylish - Daikin varmepumpe med beste design

bilde
 • SCOP: 5.1

 • Minste design-varmepumpe

 • Energimerking A+++

 • Kompatibel med smarthus

Pris:
fra ca. 25 000 kr

Fordeler:

bilde
Liten innedel
bilde
Prisvinnende design
bilde
Høy varmeeffekt

Stylish er den beste varmepumpen fra Daikin for deg som ønsker et lekkert design, uten at det skal gå på bekostning av varmeeffekt. Innedelen er kun 189 mm tykk, noe som gjør dette til en av de tynneste design-varmepumpene på markedet. Dessuten er den ikke mer enn 789 mm bred.

Det stilfulle designet til Daikin-varmepumpen har fått mye oppmerksomhet. Stylish har blant annet vunnet Good Design Award, Red dot Award og IF Design Award. Du kan i tillegg velge mellom hvit eller sort matt for å få en farge som matcher øvrig interiør. 

Denne design-varmepumpen fra Daikin er dessuten utrustet med avansert teknologi som gjør at den tåler svært lave temperaturer. Den leverer hele 4.7kW ved -15°C og er fabrikktestet helt ned til utrolige -25°C. Dermed kan varmepumpen brukes også av deg som bor i et kaldt område.

3. Moskus - beste billige varmepumpe med høy varmeeffekt

bilde
 • SCOP: 4.9

 • Lav pris

 • 3.3kW ved -25°C

 • 3-D luftstrøm

Pris:
fra ca. 20 000 kr

Fordeler:

bilde
Tåler kalde vintre
bilde
Fjerner pollen og støv
bilde
Kompakt størrelse

Moskus er den beste billige varmepumpen fra Daikin i kompakt størrelse, og den er et godt valg hvis du ønsker høy varmeeffekt til lav pris. Innedelen er såpass liten at du kan helt fint montere den over en dør for å spare veggplass. Den er likevel kraftig nok til å levere 4.3kW ved -15°C og 3.3kW ved -25°C.

Dette er også den beste Daikin-varmepumpen til hytta. Takket være mulighet for fjernstyring via app, så kan du guffe opp temperaturen når du er på vei til hytta. Du trenger aldri mer å ankomme en iskald hytte! Når du reiser hjem igjen, så er det bare å stille inn Moskus til vedlikeholdsvarme for å spare penger på strømregningen.

Denne varmepumpen fra Daikin har en såkalt isfri utedel. Det vil si at den ikke har bunnpanne, men en 3-lags fritthengende coil. Dermed kan ikke is bygge seg opp på utedelen. Selve avrimingsprosessen er også optimalisert, noe som gjør at Moskus kan levere høy varme på iskalde dager.

4. Daikin Gulvmodell - best for deg som ikke vil ha vegghengt varmepumpe

bilde
 • SCOP: 4.7

 • Gulvmodell

 • Avansert luftrenseteknologi

 • 4.4 kW ved -15°C

Pris:
fra ca. 29 000 kr

Fordeler:

bilde
Gulvvarme
bilde
App- og talestyring
bilde
Diskré design

Daikin Gulvmodell er den beste varmepumpen fra Daikin for deg som ikke ønsker vegghengt innedel. Den minner mer om en panelovn enn varmepumpe, og du kan delvis integrere den i veggen. Fordelen med gulvvarmepumper er at de også kan avgi gulvvarme, noe som er deilig for deg med iskalde gulv.

I tillegg til et diskré design, så er denne varmepumpen fra Daikin helt rå på varme. Dobbel utblåsning ved gulvet og på toppen av innedelen sørger for effektiv oppvarming av både gulvet og rommet forøvrig. Heat Boost-teknologien sørger dessuten for at gulvmodellen kan raskt varme opp boligen.

Daikin-varmepumpen har også fått en rekke funksjoner for at du skal få en enklere og mer komfortabel hverdag i hjemmet. Flash Streamer er et unikt system for luftrensing som sikrer et godt inneklima, mens WiFi-styring gir deg full kontroll over temperaturen til enhver tid. Varmepumpen er kompatibel med andre smarthusløsninger via Google Home.

5. Daikin Takkassett - beste "skjulte" varmepumpe fra Daikin

bilde
 • SCOP: opptil 4.25

 • Takkassett-modell

 • 4 individuelle utblåsninger

 • Opptil 6.5 kW

Pris:
per forespørsel til Daikin-varmepumpeforhandlere

Fordeler:

bilde
Monteres i taket
bilde
Avansert spjeldkontroll
bilde
Kompatibel med smarthus

Daikin takkassett kan monteres nærmest i flukt med taket. Det er kun 8 mm som stikker ned for å kunne avgi varme, og den kan lakkeres i samme farge som taket for å gjøre den enda mer “usynlig”. Dersom du ikke vil ha en stor innedel på veggen eller ved gulvet, så er dette den beste Daikin-varmepumpen for deg.

Takkassetten kan blåse varm luft i fire retninger, og du kan styre disse individuelt. Den er enkel å regulere, takket være fjernstyring via en praktisk app på telefonen din. I tillegg er varmepumpen kompatibel med forskjellige smarthusløsninger.

Daikin takkassett fås i forskjellige styrker og størrelser, slik at du enklere kan velge den varianten som passer best inn i ditt hjem. Prisen kan variere i henhold til hvilken variant du velger. Arbeid kommer i tillegg, ettersom taket må åpnes for å montere takkassetten.

6. Emura - stilfull Daikin varmepumpe med total klimaløsning

bilde
 • SEER : opptil 8.75

 • Total klimaløsning

 • Designmodell

 • Energimerking A+++

Pris:
fra ca. 20 000 kr

Fordeler:

bilde
Stilfulle farger
bilde
Avansert luftrensing
bilde
Bra til nedkjøling

Emura er en design-varmepumpe fra Daikin som fås til en rimelig pris. I tillegg til et flott design, så får du en total klimaløsning når du velger denne Daikin-varmepumpen. Den er svært effektiv til både oppvarming og nedkjøling, samt luftrensing. Takket være Coanda-effekten, så kan du skape to ulike luftmengdemønstre for nedkjøling og oppvarming.

Luften i hjemmet blir effektivt renset for pollen, allergener, støv og annet uhumskheter, takket være luftrenseteknologien Daikin Flash Streamer. Lydnivået er på knappe 19 db(A) for minste og mellomste størrelse. Den kraftigste varianten av Emura har et lydnivå på 24 db(A), noe som fortsatt er veldig bra.

Denne design-varmepumpen fra Daikin fås i tre forskjellige farger med matt finish: hvit, sølv og svart. Dermed kan du enkelt velge den varianten som passer best inn med øvrig interiør i hjemmet. Det unike designet har fått mye skryt, og Emura har blant annet vunnet Red Dot Design Award.

7. Comfora - beste varmepumpe fra Daikin for nedkjøing

bilde
 • SEER : opptil 6.92

 • Lydnivå: 19 db(A)

 • Kan brukes som aircondition

 • Kraftig drift

Pris:
per forespørsel til Daikin-varmepumpeforhandlere

Fordeler:

bilde
Svært liten innedel
bilde
Kan monteres over dør
bilde
Perfekt til nedkjøling

Comfora er den beste Daikin varmepumpen når det kommer til nedkjøling, uten at du må betale for mye. Stadig flere ønsker å kjøpe varmepumpe som effektivt kan kjøle ned tette hus som fort blir varme om sommeren. Daikin Comfora passer perfekt til dette. Den kan settes i kraftig drift for rask nedkjøling og oppvarming, samt er utstyrt med en avansert 3D luftstrøm.

Denne varmepumpen fra Daikin er så liten at du kan montere den over en dør, om det er ønskelig. I tillegg har den et lavt lydnivå på bare 19 db(A). Det betyr at du kan montere den på soverommet, uten at nattesøvnen blir forstyrret av bråkete vifter fra varmepumpen.

Daikin Comfora leveres med enkel fjernkontroll som er lett å bruke, samt mulighet for talestyring og app-styring via WiFi. Du kan dessuten bruke varmepumpen med Amazon Alexa og Google Home. Dermed har du full kontroll over temperaturen hjemme, uansett hvor i verden du befinner deg.

8. Ururu Sarara - beste varmepumpe med komplett klimasystem

bilde
 • SCOP: opptil 5.9

 • Energimerking A+++

 • Komplett klimasystem

 • Daikin Flash Streamer

Pris:
ca. 45 000 kr og opp

Fordeler:

bilde
Regulerer luftfuktighet
bilde
Friskluftfunksjon
bilde
Kjøler og varmer

Ururu Sarara er den beste varmepumpen fra Daikin for deg som trenger et komplett klimasystem. I tillegg til nedkjøling og oppvarming, så kan denne Daikin-varmepumpen rense luften, tilføre frisk luft, avfukte luften og befukte luften. Dette kan være spesielt praktisk for deg som bor i et svært tett hus.

Luftrenseteknologien Daikin Flash Streamer er svært avansert. Den bestråler luften inne i varmepumpen ved hjelp av høyhastighets elektroner. Dermed kan Ururu Sarara uskadeliggjøre uhumskheter fra luften som midd, pollen, støv og vond lukt.

Denne Daikin-varmepumpen har dessuten vært best i test da KVI:S testet ut forskjellige varmepumper. I tillegg har Ururu Sarara mottatt utmerkelsen Bra val 2020, noe som få andre produkter kan skryte på seg. Alt i alt, så er dette den beste Daikin-varmepumpen for en komplett klimaløsning i hjemmet.

9. Daikin Multi - beste løsning for flere innedeler

bilde
 • Opptil 5 innedeler

 • Flere modellkombinasjoner

 • Styr hver innedel individuelt

 • Kompatibel med smarthus

Pris:
per forespørsel til Daikin-forhandler

Fordeler:

bilde
Bedre komfort
bilde
Varmepumpe med multisplitt
bilde
Tåler nordiske vintre

Multi er den beste Daikin-varmepumpen for deg som trenger flere innedeler. Du kan koble opptil fem innedeler til samme utedel med Daikin Multi, samt styre dem individuelt. Dette betyr at du kan velge forskjellige temperaturer i hvert rom, noe som kan øke komforten i hjemmet betydelig.

Daikin Multi leveres med flere modellkombinasjoner, slik at du kan tilpasse systemet etter ønske og behov. For eksempel, du kan bruke Daikin Multi med gulvmodell, takkassett og modeller som Stylish. Varmepumpen kan brukes i smarthjem, samt styres via en app på mobilen din.

Dersom du er usikker på hvilke kombinasjoner du bør velge, så anbefaler vi å ta kontakt med en Daikin-forhandler. Forhandleren kan hjelpe deg med å velge den beste løsningen, basert på boligen din og dine personlige preferanser. Prisen på Daikin Multi vil avhenge av hvilke innedeler du velger.

Kort oppsummert: Dette er den beste varmepumpen fra Daikin

Du har nå fått mye god informasjon om de beste varmepumpene fra Daikin. Den aller beste modellen er imidlertid den som passer best for boligen din. Den beste Daikin-varmepumpen for deg som bor i en liten og tett leilighet i storbyen vil ikke være den samme for deg som bor i en stor enebolig i et svært kaldt område av landet. Be gjerne forhandleren om anbefalinger, om du er i tvil.

Få svar på vanlige spørsmål om Daikin-varmepumper

Meldingsboble
Hvor mange års garanti får jeg på varmepumpe fra Daikin?

Daikin gir deg som oftest 5 års trygghetsgaranti på varmepumpe. Du kan da laste opp alle servicedokumenter og ha full kontroll på anlegget. Du vil også kunne se når det er på tide med service.

Meldingsboble
Hvor lenge varer en Daikin-varmepumpe?

En Daikin-varmepumpe har som regel 12-15 års levetid med riktig vedlikehold og regelmessig service. Du kan gjøre mye av vedlikeholdet selv. Be gjerne varmepumpemontøren om å vise deg hvordan du gjør det, samtidig som varmepumpen blir installert.

Meldingsboble
Hvor mye koster en Daikin-varmepumpe?

Prisen på varmepumpe fra Daikin vil variere i henhold til både modell og størrelsen på modellen du velger. De fleste Daikin-modellene fås for ca. 20 000-30 000 kr. Det kan lønne seg å sammenligne priser fra flere Daikin-forhandlere.

Meldingsboble
Lager Daikin-varmepumper mye lyd?

Nei, Daikin-varmepumper lager lite lyd. Nøyaktig lydnivå vil avhenge av hvilken modell du velger. Det finnes Daikin-modeller som kun avgir knappe 19 dB (A) i stille drift.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454