Panasonic varmepumpe: De 8 beste varmepumpene

Sist oppdatert: 21. november 2023

bilde

STORT UTVALG: Panasonic tilbyr flere modeller av varmepumper for å dekke ulike behov, slik at alle kan finne sin perfekte match.

Lurer du på hvilken Panasonic varmepumpe som er best? Vi har tatt en stor gjennomgang og test av de 8 beste varmepumpene fra Panasonic. Les videre for å oppdage hvilken av dem som er mest optimal for deg. Vi ser blant annet på pris, funksjonalitet og ytelse her i vår store test av Panasonic varmepumper.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Test av de beste Panasonic-varmepumpene

Panasonic har et stort tilbud av moderne varmepumper med forskjellige ytelser, funksjoner og bruksområde, slik at alle kan finne en modell som passer for deres varmebehov og budsjett. Det kan likevel være vanskelig å vite hva du bør velge fra det store utvalget.

Vi anbefaler at du tenker gjennom følgende for å velge rett Panasonic varmepumpe:

 • Skal varmepumpen dekke hele huset, kun en del av det eller bare ett rom?
 • Vil jeg ha muligheten til å styre varmepumpen fra smarttelefonen min?
 • Hvor kaldt pleier det å være der jeg bor?
 • Hvor godt isolert er boligen min?
 • Hvor stort er huset mitt?

Den beste varmepumpen fra Panasonic er den som dekker varmebehovet ditt. Dersom ytelsen er for svak, så må viftene jobbe hardt for å opprettholde temperaturen. Det fører til høyere strømregninger, økt slitasje og redusert komfort. En altfor kraftig varmepumpe for hjemmet ditt kan derimot være helt unødvendig. Det aller viktigste du må tenke på er derfor størrelse og ytelse.

1. Panasonic HZ Flagship - mest solgte Panasonic varmepumpe i Norden

bilde
 • SCOP: 5,7

 • nanoe™X-system

 • Energiklasse A+++

 • 3,6 kWh ved -25° C

Pris:
fra 29 000 kr, inkludert montering

Fordeler:

bilde
Nordisk varmepumpe
bilde
Energieffektiv
bilde
Avansert teknologi

Mange mener nok at HZ Flagship er den beste Panasonic-varmepumpen, rett og slett fordi dette er den mest solgte modellen deres her i Norden. Den har en god balanse mellom pris, funksjonalitet og kvalitet. Avhengig av hvilken størrelse du velger, så koster den mellom 20 000-30 000 kr. Montering kommer i tillegg.

Denne varmepumpen fra Panasonic er effektiv ved selv svært lave temperaturer. Den leverer imponerende 3,6 kWh ved -25° C, noe som gjør den til et godt valg både til eneboligen og på fjellhytta. En tredjepart testet faktisk HZ Flagship helt ned til  -35° C.

HZ Flagship er dessuten full av moderne teknologi som innebygget WiFi. Du kan dermed styre varmepumpen gjennom en praktisk app på telefonen din. Det avanserte Nanoe™X-systemet fanger derimot opp poller, virus, bakterier, mugg og allergener fra rommet slik at du får et rent og godt inneklima.

2. Gulvmodell - beste varmepumpe fra Panasonic for gulvmontering

bilde
 • SCOP: 4,79

 • nanoe™X-system

 • Testet ned til –35 °C

 • Kan integreres i vegg

Pris:
fra 29 000 kr, inkludert montering

Fordeler:

bilde
Gulvvarmepumpe
bilde
Høy ytelse
bilde
Stillegående

Gulvmodellen er den beste varmepumpen fra Panasonic for deg som vil ha en gulvstående varmepumpe. Den har et diskré design og kan delvis integreres i veggen. Du kan i tillegg plassere den kompakte gulvvarmepumpen under et vindu, akkurat som en panelovn.

Panasonic gulvmodell har mange gode funksjoner som et lavt lydnivå på knappe 19 dB(A). Den har en høy ytelse og tåler iskalde, norske vintre. Avhengig av hvilken størrelse du kjøper, så er maksimal varmekapasitet enten 5,5 kW eller 6,20 kW.

Panasonic-varmepumpen kan brukes som aircondition om sommeren, slik at du kan opprettholde ønsket temperatur inne hele året. Det avanserte luftrensesystemet fanger i tillegg opp pollen, virus, mugg og bakterier for å kunne gi deg et renere inneklima.

3. VZ Heatcharge - beste Panasonic-varmepumpe for ekstreme temperaturer

bilde
 • SCOP: 5.90

 • Energiklasse: A+++

 • Testet ned til –35 °C

 • Kraftig luftstrøm

Pris:
ca. 39 000 kr, inkludert montering

Fordeler:

bilde
Nordisk varmepumpe
bilde
Svært kraftig ytelse
bilde
Energieffektiv

Panasonic VZ Heatcharge er en av de beste varmepumpene fra Panasonic når det kommer til å takle ekstreme temperaturer. Den er faktisk testet helt ned til –35°C. I tillegg har den en svært kraftig luftstrøm, noe som gjør dette til den beste Panasonic-varmepumpen for deg med veldig høye krav til ytelse.

En av årsakene til den høye ytelsen er den unike og avanserte lagringsteknologien. Denne teknologien både ivaretar og lagrer varme fra kompressoren for å effektivisere oppvarmingen. Selv sier Panasonic at HZ Heatcharge er den kraftigste og mest pålitelige varmepumpen deres noensinne.

HZ Heatcharge ble dessuten kåret til best i test for høyest SCOP av energimyndighetene i Danmark. Den er tilgjengelig i to forskjellige størrelser og styrker. En dyktig Panasonic-forhandler kan hjelpe deg med å velge, dersom du er usikker på hvilken av dem du bør velge.

4. CZ ekstra kompakt - beste varmepumpe fra Panasonic til hytta

bilde
 • SCOP: 4,30

 • Energiklasse: A+

 • Kompakt størrelse

 • Vedlikeholdsvarme

Pris:
ca. 22 000 kr, inkludert montering

Fordeler:

bilde
Varmepumpe til hytta
bilde
Nedkjøling om sommeren
bilde
Lavt støynivå

Panasonic CZ er den beste Panasonic-varmepumpen for deg som vil ha varmepumpe på hytta, i garasjen eller fritidsboligen din. Det er flere grunner til dette, deriblant den kompakte størrelsen. Innedelen er kun 779 mm bred, noe som gjør den enkel å plassere i selv små rom.

Du kan stille varmepumpen inn mellom +8°C til +15°C når du ikke befinner deg på hytta. Dermed kan du forhindre frostskader, uten å få høye strømregninger. Du kan dessuten bruke Panasonic CZ som aircondition om sommeren når du vil kjøle ned rommet.

Det er mulig å kjøpe fjernstyring som ekstrautstyr, slik at du kan regulere temperaturen på varmepumpen via telefonen. Dette er spesielt praktisk for deg som vil bruke denne Panasonic-varmepumpen på hytta. Da kan du bare trykke deg inn på telefonen før du reiser hjemmefra, guffe opp temperaturen og ankomme en varm og god hytte.

5. Panasonic NZ Etherea - for deg som skal bytte ut en gammel varmepumpe

bilde
 • SCOP: 5

 • Energiklasse: A++

 • 19 dB(A) i stillemodus

 • nanoe™X-system

Pris:
fra ca. 24 000 kr, inkludert montering

Fordeler:

bilde
Erstatningspumpe
bilde
Innebygget WiFi
bilde
Kraftig ytelse

NZ Etherea er den beste varmepumpen fra Panasonic for deg som ser etter en erstatningspumpe. Utformingen er nemlig ideell for deg som skal bytte ut den gamle. Den fungerer også veldig bra for deg som trenger en energieffektiv varmekilde på hytta eller i garasjen.

Du kan unngå frostskader og redusere strømregningen ved å stille inn varmepumpen mellom +8°C til +15°C når hytta ikke er i bruk. Ettersom denne Panasonic-varmepumpen har innebygget WiFi, så kan du enkelt skru opp varmen via en app på telefonen din for å ankomme en ferdig oppvarmet hytte.

NZ Etherea kan styres med Google Assistant og Amazon Alexa for en enklere hverdag. nanoe™X-systemet sørger dessuten for at du har et rent inneklima ved å fange opp virus, mugg, pollen og bakterier fra luften. Ytelsen er kraftig nok til å tåle nordiske vintre, og den er testet helt ned til -25°C.

6. Panasonic LZ - beste erstatningspumpe for deg med liten plass

bilde
 • SCOP: 5,20

 • Energiklasse: A+++

 • 18 dB(A) i stillemodus

 • Kompakt størrelse

Pris:
fra ca. 28 000 kr, inkludert montering

Fordeler:

bilde
Monteres over dør
bilde
Kompatibel med WiFi
bilde
Svært lavt støynivå

Dersom du skal bytte ut en eldre Panasonic-varmepumpe og har liten plass, så er LZ den beste Panasonic-varmepumpen for deg. Den passer nemlig inn i selv små rom. Du kan for eksempel montere den over et vindu eller en dør, takket være en høyde på knappe 24,9 cm.

I tillegg er den svært stillegående med laveste lydnivå på 18 dB(A). Et lavt lydnivå er en fordel når du skal montere varmepumpe i et lite rom. Du har dessuten mulighet til å stille den inn på vedlikeholdsvarme mellom +8 til +15 °C for å spare strøm når du skal reise vekk.

Denne lille varmepumpen fra Panasonic kan også brukes i garasjen, fritidsboligen eller på hytta. Den tåler nordiske vintre, og varmekapasiteten er testet helt ned til  -35 °C. Dermed er dette også en super varmepumpe til deg som bor i et svært kaldt område.

7. Takkassett - beste Panasonic-varmepumpe for skjulte løsninger

bilde
 • SCOP: 4,7

 • Energiklasse: A++

 • Lavt lydnivå

 • nanoe™X-system

Pris:
per forespørsel til Panasonic-forhandler

Fordeler:

bilde
Takmontert
bilde
Mulighet for WiFi
bilde
4 kapasitetsstørrelser

Dersom du ønsker å skjule innedelen, så er den beste varmepumpen fra Panasonic en takkassett. Innedelen integreres i taket med kun 250 mm klaring. Dermed kan du bevare det estetiske uttrykket i rommet. Fjernkontrollen fås med praktiske appfunksjoner, og du har mulighet for å koble varmepumpen til WiFi.

Panasonic takkassett har fire kapasitetsstørrelser fra 2,5 til 7 kW, slik at du enklere kan velge den varianten som er mest optimal for nettopp din bolig. Varmepumpen kaster den varme luften i fire retninger, og du kan styre de fire spjeldene individuelt.

Lydnivået er lavt, og den kan brukes i både små og store rom. Du må imidlertid ha en takhøyde på opptil 4,0 meter. Takkassetten fås med nanoe™X-system for luftrensing og godt inneklima. Systemet fanger opp mugg, virus, bakterier, pollen og allergener.

8. TZ - beste billige varmepumpe fra Panasonic

bilde
 • SCOP: 4,6

 • Energiklasse: A++

 • Lavt lydnivå

 • Integrert WiFi

Pris:
fra 19 000 kr, inkludert montering

Fordeler:

bilde
Liten og effektiv
bilde
Fjernstyring via app
bilde
Stillemodus

Dersom du ser etter en liten og billig varmepumpe, så er TZ den beste varmepumpen fra Panasonic for deg. Til tross for den svært kompakte størrelsen, så har den likevel grei ytelse. Varmepumpen passer best for deg som bor i en liten og veldig tett bolig uten særlig med varmetap.

Panasonic TZ passer dessuten utmerket som aircondition, for eksempel på soverommet for nedkjøling på varme sommernetter. Denne varmepumpen fra Panasonic fås med innebygget WiFi, slik at du kan styre den fra hvor som helst i verden ved å laste ned en app på mobilen din.

Selve designet er elegant og enkelt. Varmepumpen passer dermed inn i de fleste rom, uten å krasje med øvrig interiør. Det er en fordel for deg som ønsker å montere den i en liten leilighet eller et lite rom. Den har også luftfiltre for et rent og godt inneklima.

Få et godt tilbud på varmepumpe fra Panasonic

Når du har funnet deg en varmepumpe fra oversikten vår, så er neste steg å innhente tilbud. Det er viktig å sammenligne flere forskjellige pristilbud, slik at du får en god pris på varmepumpen din. Husk å velge en godkjent Panasonic-forhandler som har god kunnskap om de ulike modellene.

Prisene som vi har oppgitt i oversikten vår er veiledende og inkluderer montering. Det kan godt hende at de individuelle forhandlerne har forskjellige kampanjer og rabatter. Prisen kan også endre seg over tid, for eksempel hvis det kommer en ny og oppgradert versjon på markedet.

Vi anbefaler derfor at du alltid undersøker priser nøye og ber om gratis befaring fra flere forhandlere.

Kort oppsummert: 8 beste Panasonic varmepumper

Kort oppsummert, så er den beste Panasonic-varmepumpen den som passer best for ditt varmebehov. Den populære varmepumpeprodusenten tilbyr ulike modeller i forskjellige prisklasser, slik at du enklere kan velge den som du liker best.

Du kan velge mellom vegghengte varmepumper, gulvmodeller, takmodeller og mye mer. Generelt sett, så kan man si at Panasonic-varmepumper har høy energieffektivitet, lavt lydnivå og tåler norske vintre svært godt.

Få svar på vanlige spørsmål om varmepumpe fra Panasonic

Meldingsboble
Hvor effektive er Panasonic-varmepumper?

Panasonic sine varmepumper er energieffektive, samtidig som de har høy ytelse. Nøyaktig hvor effektive de er, vil avhenge av hvilken modell du velger. Så lenge du velger riktig størrelse og ytelse i henhold til boligen din, så vil du kunne sette pris på effektivt strømforbruk og behagelig varme.

Meldingsboble
Hvor mye koster montering av varmepumpe fra Panasonic?

Montering av varmepumpe kan koste alt fra 5000-7000 kr, avhengig av hvilken forhandler du velger. Kostnaden er ofte ikke inkludert i prisen på varmepumpen din. Vi anbefaler å innhente minst tre forskjellige pristilbud for å sikre at du får et godt tilbud.

Meldingsboble
Hvordan finner jeg gode tilbud på varmepumper fra Panasonic?

Du bør starte med å sammenligne tilbud fra ulike varmepumpeforhandlere. Anbudstjenester for varmepumper er utvilsomt en av de aller enkleste måtene å innhente tilbud. Du trenger bare å sende inn kontaktdetaljene dine én gang for å la Panasonic-forhandlerne konkurrere om deg.

Meldingsboble
Hvordan jeg kan være sikker på at jeg velger den rette varmepumpen?

Seriøse Panasonic-forhandlere tilbyr gratis befaring for å sikre at du velger rett varmepumpe i henhold til boligen din. De vil kunne gi råd om hvilken størrelse, ytelse og modell som passer best til ditt behov. Vi anbefaler at du ber om befaring fra flere forhandlere og sammenligner tipsene deres, slik at du får den mest optimale løsningen for boligen din.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454