Toshiba varmepumpe: De 7 beste varmepumpene

Sist oppdatert: 21. november 2023

bilde

VARIERT SORTIMENT: Den beste varmepumpen vil alltid være den som er best tilpasset dine behov, både når det gjelder varmebehov og budsjett.

Er du på jakt etter beste varmepumpe fra Toshiba? Da bør du lese videre. Vi har gått nøye gjennom utvalget for å gi deg de 7 beste Tohsiba-varmepumpene. Vi har tatt hensyn til funksjonalitet, effektivitet og pris når vi har laget denne oversikten, slik at du enkelt kan velge ut den som passer best for nettopp dine behov.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

7 beste varmepumper fra Toshiba

Den beste varmepumpen fra Toshiba vil alltid være den som er best tilpasset dine behov, både når det gjelder varmebehov og budsjett. Den beste Toshiba-varmepumpen for deg som bor i en liten leilighet med lite varmetap vil derfor være annerledes enn den som passer best inn i en større enebolig.

Vi anbefaler at du tenker over følgende for å velge riktig modell fra vår store test av Toshiba-varmepumper:

 • Størrelse på boligen din
 • Hvor godt isolert huset ditt er
 • Hvor kaldt det blir der du bor
 • Budsjettet ditt

I tillegg kan du kjøpe Toshiba-varmepumper med spennende funksjoner som WiFi-styring, utskiftbare tekstiltrekk for å matche interiøret ditt, stillegående inne- og utedel, rask oppvarmingsmodus og mye mer. Det aller viktigste er likevel at du velger en varmepumpe med rett ytelse i henhold til ditt varmebehov.

Dersom du kjøper en varmepumpe som har for lav ytelse for boligen din, så vil den ikke kunne fungere optimalt. Viftene må jobbe hardt for å opprettholde ønsket temperatur, noe som øker strømforbruket, skaper mer støy fra viftene og fører til større slitasje – noe som igjen kan føre til kortere levetid.

Dersom du er i tvil om hvor kraftig varmepumpe du trenger, så ta gjerne kontakt med en forhandler for å få gode råd og anbefalinger. I tillegg er de aller fleste av Toshiba-varmepumpene i testen vår tilgjengelige i ulike størrelser, slik at du enklere kan finne en som passer til boligen din.

Nå som det er sagt, så kan vi hoppe rett til våre store test av de 7 beste varmepumpene fra Toshiba!

1. Toshiba Daiseikai 9 S - kraftigste Toshiba-varmepumpe i sin kategori

bilde
 • SCOP: 5,33

 • Energiklasse A+++

 • Fabrikktestet ned til -30 °C

 • Lydnivå: 19 dB(A)

Pris:
fra ca. 27 000 kr, uten montering

Fordeler:

bilde
Tåler iskalde vintre
bilde
Svært energieffektiv
bilde
Avanserte funksjoner

Daiseikai er den beste Toshiba-varmepumpen for deg som vil ha den aller kraftigste modellen. Til tross for høy ytelse, så er den svært energieffektiv. Dermed får du svært mye varme igjen for strømmen du bruker, noe som kan redusere strømregningen betydelig sammenlignet med annen elektrisk oppvarming.

Denne populære varmepumpen fra Toshiba fås i to forskjellige versjoner. Daiseikai 9 S 25 er den minste og Daiseikai 9 S 35 er den største. Hvilken du bør velge, avhenger av størrelsen og isolasjonen på boligen din. Daiseikai 9 S 25 kan holde til deg som bor i en svært tett eller veldig godt isolert bolig.

Den kraftige Toshiba-varmepumpen passer for deg som bor i et svært kaldt område, da den leverer varme selv ved -30 °C eller lavere. Varmepumpen avgir hele 4700 W ved -15°C. Daiseikai 9 S har dessuten mange praktiske funksjoner som WiFi-styring, peismodus, uketimer, stillemodus og nattmodus.

2. Signatur - beste design-varmepumpe fra Toshiba

bilde
 • SCOP: 5,10

 • Energiklasse A+++

 • Utskiftbare tekstiltrekk

 • Lydnivå: 19 dB(A)

Pris:
fra ca. 25 000 kr, uten montering

Fordeler:

bilde
Prisvinnende design
bilde
Høy ytelse
bilde
Lavt lydnivå

Signatur er den beste varmepumpen fra Toshiba for deg som ønsker å kjøpe en design-varmepumpe. Det unike med denne varmepumpen er at den fås med utskiftbare tekstiltrekk i ulike farger og med forskjellige mønstre. Du kan ta trekkene av og på for å bytte stil eller for å få litt forandring. Selve utformingen på innedelen er enkel og stilren.

Toshiba-varmepumpen vant iF Design Award 2021, takket være det flotte designet og den gode kvaliteten. Signatur kan også skryte av høy varmeeffekt. Den fås i to forskjellige varianter, der Signatur 25 er den minste og Signatur 35 er den største.

Denne varmepumpen fra Toshiba leverer 4000 W ved -15 °C, men den er fabrikktestet til å avgi varme ved selv -25 °C. I tillegg har den en rekke praktiske funksjoner som uketimer, innebygget WiFi, integrering med smarthussystem og nattmodus.

3. Toshiba Polar - folkefavoritten fra Toshiba

bilde
 • SCOP: 5,10

 • Energiklasse A+++

 • 3800 W ved -15 °C

 • "Hada Care"-spjeld

Pris:
fra ca. 21 000 kr, uten montering

Fordeler:

bilde
Rimelig pris
bilde
Høy ytelse
bilde
Sømløst design

Varmepumpen Toshiba Polar er en folkefavoritt, takket være en god balanse mellom pris, ytelse og design. Du får svært mye for pengene, og den er et sikkert valg for de aller fleste. Både ytelse og energieffektivitet er svært god for en varmepumpe i denne prisklassen.

Toshiba-varmepumpen kan avgi hele 3800 W ved -15 °C, noe som er tilstrekkelig for mange. Varmepumpen er dessuten fabrikktestet til å levere varme helt ned til -25 °C. Den fås i to ulike størrelser, Polar 25  og Polar 35. Toshiba Polar 25 kan være stor nok for deg som bor i en mindre og godt isolert bolig.

Det som er unikt med Toshiba Polar er det sømløse designet. Innedelen har ikke skjøter, noe som gir den et stilrent og moderne utseende. I tillegg er den utrustet med “Hada Care” spjeld for optimal nedkjøling når du vil bruke varmepumpen som aircondition. Du får en behagelig og sval romtemperatur, uten å irritere deg over kald trekk.

4. Seiya Nordic - beste billige varmepumpe fra Toshiba

bilde
 • SCOP: 4,6

 • Energiklasse A++

 • Stillemodus inne og ute

 • Lydnivå: 19 dB(A)

Pris:
fra 15 500 kr, uten montering

Fordeler:

bilde
Lav pris
bilde
Effektiv oppvarming
bilde
Stillegående

Toshiba Seiya Nordic er den beste Toshiba-varmepumpen for deg som vil ha en billig varmepumpe. Den fås i to størrelser og passer best for deg som har lavt til middels varmebehov. Seiya Nordic er fabrikktestet ned til -25 °C og avgir 2600 W ved -15 °C.

Denne varmepumpen fra Toshiba er svært stillegående, både for innedel og utedel. Kombinert med en liten og kompakt størrelse, så betyr det at du kan bruke varmepumpen i små rom – uten å irritere deg over støy. “Seiya” betyr faktisk “stille natt” når du oversetter det fra japansk til norsk.

Toshiba Seiya Nordic fås med en rekke praktiske funksjoner som selvrensefunksjon, uketimer, vedlikeholdsvarmer, støvfilter og mulighet for å kjøpe WiFi-styring som ekstra tilbehør. WiFi-styring er nyttig for deg som ønsker full kontroll over temperaturen hjemme, uansett hvor i verden du befinner deg.

5. Toshiba Gulvmodell - beste gulvvarmepumpe fra Toshiba

bilde
 • SCOP: 4,3

 • Energiklasse A+

 • Gulvvarmepumpe

 • 19 dB(A) i stillemodus

Pris:
fra 25 500 kr, uten montering

Fordeler:

bilde
Stillegående
bilde
Diskré plassering
bilde
Gulvvarme

Toshiba Gulvmodell er den beste varmepumpen fra Toshiba for deg som ønsker plassering ved gulvet. En stor fordel med gulvvarmepumper er at de varmer opp både gulvet og rommet forøvrig. Det nederste spjeldet kan nemlig spre varme bortover gulvet før det stiger opp i rommet.

Du kan velge mellom to ulike størrelser, avhengig av hvor stor boligen din er. Fabrikktester viser at gulvmodellen til Toshiba kan levere varme ved selv -25 °C. Den har en rekke praktiske funksjoner som HI-POWER-funksjon for rask oppvarming, peisfunksjon for å fordele varme fra ekstra oppvarmingskilder og uketimer for å spare ytterligere med strøm.

Gulvvarmepumpen til Toshiba er svært stillegående, selv når du ikke har den i stillemodus. I tillegg fås den med nattmodus. Nattmodus er en praktisk funksjon som justerer både temperaturen og lydnivået for maksimal komfort mens du sover. Ikke minst, så er varmepumpen selvrensende.

6. Toshiba Multisplitt - beste Toshiba-varmepumpe med flere innedeler

bilde
 • SCOP: 4,4

 • Varmepumpe med multisplitt

 • Energieffektiv

 • Flere valgmuligheter

Pris:
fra 35 000 kr

Fordeler:

bilde
Flere innedeler
bilde
Svært effektiv
bilde
Jevn varmefordeling

Multisplitt er den beste løsningen for deg som vil montere flere innedeler fra Toshiba til bare én utedel. Du får dekket et stort energibehov ved å benytte deg av flere innedeler, samtidig som varmen blir jevnt fordelt i boligen. Multisplitt er perfekt for deg som vil ha varmepumpe i flere etasjer.

Multisplitt fås med følgende Toshiba-varmepumper: Signatur, Daiseikai 9, Seiya og Toshiba Gulvmodell. Prisen vil dermed avhenge av hvilke innedeler du velger.  Toshiba Multisplitt Seiya er den rimeligste løsningen og Toshiba Multisplitt Gulvmodell koster mest.

Dersom du er i tvil om hvilken multisplitt-kombinasjon som passer best for ditt varmebehov, så anbefaler vi å rådføre deg med en Toshiba-forhandler. De aller fleste forhandlere tilbyr gratis befaring i hjemmet ditt, slik at de kan finne den beste varmepumpen fra Toshiba for nettopp din bolig.

7. Toshiba Seiya AC - best for deg som vil ha nedkjøling

bilde
 • SEER: 7

 • Aircondition

 • Energiklasse: A++

 • Effekt: opptil 3600 W

Pris:
fra 13 500 kr

Fordeler:

bilde
Stillegående
bilde
Kjølemodus
bilde
Energieffektiv

Stadig flere ønsker å bruke varmepumpe som aircondition. Toshiba Seiya AC er ikke akkurat en varmepumpe, men det er verdt å nevne den likevel. Seiya AC er på mange måter lik en varmepumpe, og innedelen ser ut som innedelen til en vanlig varmepumpe.

Den er imidlertid utviklet for å holde boligen din sval om sommeren, i tillegg til at den kan gi ekstra varme på kjølige sommerdager. Den er selvrensende, har et praktisk støvfilter for bedre inneklima og er energieffektiv. Du kan velge mellom mange ulike innstillinger og timere.

Toshiba Seiya AC er stillegående med et lydnivå på knappe 19 dB(A). Det er ikke uten grunn at “Seiya” betyr “stille natt” når du oversetter navnet fra japansk til norsk. Du kan derfor helt fint plassere den på soverommet ditt for å få en god natt søvn i behagelig temperatur, uten å bekymre deg for støy fra viftene.

Kort oppsummert: 7 beste Toshiba-varmepumpe

Du har nå fått mange gode anbefalinger, slik at du kan finne den beste varmepumpen fra Toshiba for deg. Dersom du vil ha høyest mulig ytelse, så er Daiseikai et selvsagt valg. Signatur er ypperlig for deg som har fokus på design, mens både Polar og Seiya Nordic gir god effekt til en lav pris.

Gulvmodell er best for deg som ikke vil henge varmepumpen opp på veggen eller som vil ha gulvvarme. Multisplitt er derimot den beste varmepumpen fra Toshiba for deg som har et stort varmebehov som er vanskelig å dekke med kun én innedel. Hvis du imidlertid vil bruke varmepumpe som aircondition, så bør du ta en titt på Seiya AC.

Dersom du fortsatt føler deg usikker på hvilken modell du bør velge, så anbefaler vi å hente inn tilbud fra Toshiba-forhandlere. Be gjerne om gratis befaring fra tre av dem for å få et så godt sammenligningsgrunnlag som mulig. Deretter kan du studere tilbudene i ro og mak for å velge den mest optimale løsningen for deg.

Da gjenstår det bare å ønske deg lykke til med din nye Toshiba-varmepumpe.

Få svar på vanlige spørsmål om varmepumpe fra Toshiba

Meldingsboble
Hva er fordelene med en Toshiba-varmepumpe?

En Toshiba-varmepumpe er designet for å tilby maksimal effektivitet og ytelse til en konkurransedyktig pris. Varmepumper fra denne populære produsenten er energieffektive, stillegående og gir optimal komfort inne. Et stort utvalg gjør det enkelt å finne den beste varmepumpen fra Toshiba for nettopp dine behov.

Meldingsboble
Hvordan vedlikeholder jeg en Toshiba-varmepumpe?

Det er viktig med regelmessig vedlikehold for å bevare optimal ytelse og for å forlenge levetiden. Varmepumpemontøren vil kunne vise deg hvordan du gjør det samtidig som varmepumpen blir installert. Sørg derfor for at du velger en seriøs og pålitelig Toshiba-forhandler som hjelper deg med å holde varmepumpen din i topp stand. Dette vil maksimere effektiviteten og sikre at du får mest mulig ut av investeringen.

Meldingsboble
Hvor lenge varer varmepumper fra Toshiba?

Toshiba-forhandlere tilbyr vanligvis en garanti på opptil 5 år, men du kan forvente en levetid på 12-15 år med riktig drift og jevnlig vedlikehold. Dette gjør varmepumper fra Toshiba til et utmerket valg for folk som ønsker å investere i en energieffektiv og pålitelig oppvarmingsløsning som varer i mange år.

Meldingsboble
Hvor fort kan jeg tjene inn igjen investeringen min?

Ifølge Enova, så kan du spare ca. 4800 kr i året ved å bytte til varmepumpe, dersom du har en standard enebolig med årlig energiforbruk på 25 000 kWh. Regnestykket tar utgangspunkt i en gjennomsnittlig årlig strømpris på 1 kr per kWh. Dersom du for eksempel kjøpe Toshiba Signatur 25 til 24 990, så vil du kunne tjene inn igjen investeringen din på 6-7 år.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454