Slik spesiallager du møbler til boligen

Sist oppdatert: 16. Aug, 2022

  Ønsker du å fornye interiøret? Vil du gi hjemmet ditt en særegen stil eller spesiell atmosfære? Les videre hvor å oppdage hvordan du spesiallager møbler til boligen din for å skape et unikt interiør som reflekterer personligheten din.

  Hva er fordelen med spesiallagde møbler?

  Spesiallagde møbler har ofte en helt annen kvalitet enn møbler kjøpt på store varehus. De kan derfor vare lenge, samtidig som du får noe som ingen andre har. Enten du velger å lage enkle møbler selv eller dra til en møbelsnekker med en idé eller ferdig skisse, blir dette møbelet noe unikt for deg og det du liker.

  − Hjemmet er basen der vi skal trives. Hver og en må gå for det en liker. Det gir trivsel og løsninger som varer. Det er også bærekraftig for både naturen og oss. Resultatet er at det også gir mindre stress når vi slipper lure på om vi har det rette, forteller Bjørg Owren fra Informasjonskontoret for farge og interiør (IFI) i en pressemelding.

  En tydelig og individuell stil gir hjemmet ditt et unikt preg, noe som enklere lar seg gjennomføre med individuelt tilpassede møbler. I tillegg blir det enklere å spesiallage møbler som passer inn i interiøret forøvrig. Tenk på stilen din som en slags veiledning eller guide når du spesiallager møbler, pusser opp bruktmøbler eller kjøper gjenstander til hjemmet.

  Det blir også enklere å skape ulike atmosfærer i rommet ved å spesiallage møbler. Kanskje du vil ha spesifikke farger og tekstiler som skaper en lun og varm følelse i rommet? Eller vil du ha et jordnært og stilrent preg? Tenk over hvordan du vil føle deg når du er hjemme, samt hvilke sanser du ønsker å vekke hos dine gjester.

  Spesiallagde møbler får en helt spesiell verdi for deg. Det er en bærekraftig løsning for å få møbler som varer – bra for miljøet og bra for deg.

  Utnytt plassen i rommet

  Sliter du med god plassutnyttelse i hjemmet? Spesiallagde møbler kan hjelpe deg med å utnytte arealet i boligen din på best mulig måte. Smarte løsninger som dette sørger for at hjemmet ditt blir så funksjonelt og stilfullt som mulig. En møbelsnekker kan hjelpe deg med å skissere gode løsninger som passer perfekt til boligens utforming og din personlige stil.

  Dersom du bor i en liten leilighet, kan møbler med flere formål være redningen. Kanskje du vil ha et garderobeskap som kan forvandles til et skrivebord eller arbeidsplass? Hva med skjulte og innebygde løsninger for å skape bedre romfølelse, for eksempel innebygde hyller i veggen? Slå gjerne av med prat med møbelsnekkeren for å høre hva som er mulig.

  Hvordan lage egne møbler

  Nå har vi sett på mange gode tips til deg som vil ha spesiallagde møbler, men hvordan går du frem? Kort fortalt, du kan enten lage eller pusse opp gamle møbler selv eller få hjelp av en møbelsnekker. Hva som er best, avhenger av hvilket arbeid du ønsker å få utført. Her ser vi nærmere på begge alternativer, slik at du kan ta et fornuftig valg.

  Gjør et kupp på bruktmarked

  Du kan finne mye fint på bruktmarkedet som du kan pusse opp selv. Dette alternativet passer best for enkle møbler. For eksempel, gamle kommoder og TV-benker kan bli kjempeflotte med et strøk maling. Dessuten kan du gjøre et kupp og få solide, gode møbler til en god pris som du kan freshe opp etter egen smak.

  − Folk har blitt mer bevisste på hva de vil ha. Jeg tror vi nå er blitt mer opptatt av å pusse opp på en bærekraftig måte. Vi vil at vår innsats skal vare lenger. Jeg tror vi er lei av hele tiden å jakte på nye farger og stiluttrykk, forteller Josefin Ryderborn fra Miljømal.

  Bekymrer du deg for at det skal bli for mange farger og krasjende stiler, dersom du pusser opp selv? Et godt tips er i så fall å male treverket på møblene i samme farge som veggen. Dermed trenger du kun å tenke på at tekstiler og andre gjenstander i rommet skal passe sammen. Det gjør det enklere å sette sammen interiøret på en helhetlig måte.

  Dersom du ønsker å spesiallage møbler helt fra scratch, kan det være godt å få hjelp av en møbelsnekker fremfor å lage eller pusse opp selv. Eller kanskje du har arvegods og antikke møbler som du ønsker å ivareta på best mulig vis? Mange velger i så fall å finne en møbelsnekker med kunnskap om den relevante perioden som møbelet stammer fra for å få en autentisk restaurering av høy kvalitet.

  Få hjelp av en møbelsnekker

  Møbelsnekkeren vil kunne hjelpe deg med gode idéer, restaurere møbler, tilpasse møblene til rommet og anbefale materialer – og selvsagt spesiallage interiørløsningene dine. Hvor grundig planlegging og skissering som må til, avhenger av møbelet og løsningene du vil ha. For eksempel, vil du spesiallage en bokhylle som passer inn på en spesifikk vegg med rom til TVen? Eller vil du ha et enkelt bord av et spesielt materiale?

  − Det å bruke møbler på nytt, med nye farger og i nye omgivelser, er veldig trendy. Vi maler og bruker det vi allerede har. Og vi kan være mye mer kreative og personlige i stilen. Det handler ikke lenger om å følge trender. Trenden er å være utrendy. Fargesett, innred og gjør det slik DU vil ha det hjemme, sier Owren fra IFI i en nylig uttalelse.

  Møbelsnekkere har god kunnskap og lang erfaring, noe som du dra fordel av. De kan blant annet hjelpe deg med å velge materialer som passer til formålet og interiøret forøvrig. Du kan også samarbeide med både interiørdesigner og en møbeltapetserer for å gi deg en komplett opplevelse. Interiørdesigneren kan for eksempel komme hjem til deg, finne mulige løsninger og utarbeide tekniske tegninger. 

  Slik får du hjelp av møbelsnekker steg-for-steg:

  • Fortell om idéen din eller del skissen din til flere møbelsnekkere
  • Be om veiledning om valg av materialer, størrelse og lignende
  • Dersom du føler deg usikker, be dem om innspill og idéer om hva som er mulig
  • Be om befaring for å få tilpassede, innebygde løsninger
  • Vurder om det er hensiktsmessig å samarbeide med designere
  • Be om tilbud på pris og tidsbruk
  • Velg dem som har best erfaring og et godt tilbud
  • Gled deg til du kan få møbelet ditt i hus

  En møbelsnekker kan spesiallage omtrent alt av møbler, helt ned på detaljnivå om ønskelig. Ulike møbelsnekkere kan ha forskjellig kompetanse og spesialiseringer, så det kan være verdt å gjøre litt undersøkelser i forkant. Kjøkkeninnredning, spisebord, stoler, senger og bokhyller er gode eksempler på hva møbelsnekkeren kan hjelpe deg med.

  Hvor mye koster en møbelsnekker?

  Prisen på møbelsnekring og spesiallagde møbler avhenger av prosjektets omfang. Detaljerte prosjekter krever tekniske tegninger, mens enkle møbler trenger gjerne bare en skisse. Andre ganger kan det være fornuftig å samarbeide med både interiørarkitekt og møbelsnekker. I tillegg kan følgende faktorer ha medvirkning på kostnaden for å lage egne møbler:

  • Valg av materialer
  • Hvilken type møbel som skal lages
  • Detaljer og utforming
  • Eventuelle fraktkostnader

  Det kan være lurt å kontakte flere møbelsnekkere for å spørre om et tilbud. Dermed har du et godt grunnlag for å sammenligne prisen på spesiallagde møbler. Fokuser derimot ikke bare på totalkostnaden – det er like viktig å velge noen med relevant erfaring, slik at du blir fornøyd.

  Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

  Kontakt oss

  Besøksinformasjon

  Bogstadveien 27B,
  0355 Oslo
  © 2023 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454