Test av boligalarmer: De beste i 2024

Sist oppdatert: 28. desember 2023

bilde

Ser du etter den perfekte boligalarmen som kan beskytte deg, dine kjære og dine eiendeler til en overkommelig pris? Det finnes mange alarmsystemer på markedet, og det er ikke alltid så lett å vite hvilke sikkerhetsløsninger som passer for deg og boligen din.

Derfor har vi testet forskjellige systemer og laget en praktisk oversikt til dere. Les videre for å oppdage de 8 beste boligalarmene i 2024.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

1.Sector Alarm - beste boligalarm i testen

bilde
 • Tilpass løsninger etter egne behov

 • Passer for alle boliger

 • Oppgrader med tilleggspakker

 • Kan monteres selv

Pris:
per forespørsel, men det er ingen skjulte kostnader

Fordeler:

bilde
Ingen bindingstid
bilde
Moderne sikkerhetsalarmer
bilde
Brukervennlig utstyr

Sector Alarm stikker av med førsteplassen i testen vår. Boligalarmen har ikke bare utmerket seg her hos oss. Den har blant annet kommet på førsteplass i kategorien “Boligalarm” på NKB-målingene i 2022 og 2021. I tillegg til å tilby boligalarm av høy kvalitet, har kundeservicen deres blitt kåret til best i test ved flere anledninger. De har rangert høyt i sin kategori, både hos Norsk Kundebarometer og på Kundeserviceprisen.

Alarmsystemet består av avansert og moderne teknologi som kan forhindre brann i tidlig fase, samt holde innbruddstyvene ute. Det skader heller ikke at sikkerhetsutstyret har et stilfullt design – produktene har faktisk vunnet designprisen RedDot. Sector Alarm tilbyr forskjellige alarmpakker som er tilpasset ulike behov og boliger i forskjellige størrelser. Du må derfor kontakte dem for å få et uforpliktende tilbud. 

En annen stor fordel med boligalarm fra Sector Alarm er muligheten for å integrere løsningene med øvrig smarthusutstyr. For eksempel, du kan bli varslet når barna kommer hjem fra skolen, fjernstyre døren for å gi adgang til arbeidsfolk eller slå på diverse apparater i hjemmet via mobilen. Alt utstyret er likevel brukervennlig.

2.Verisure - en av Sector Alarms største konkurrenter

bilde
 • Svært bra kundeservice

 • Skreddersydd alarmsystem

 • FG-godkjent alarmstasjon

 • Kan monteres selv

Pris:
per forespørsel, basert på ønsket utstyr

Fordeler:

bilde
PreSense™-teknologi
bilde
Mulighet for å leie utstyr
bilde
Fleksible pakker

Verisure ligger hakk-i-hæl på Sector Alarm, og de to er store konkurrenter. I tillegg har Verisure ofte stukket av med seieren for kundelojalitet og kundetilfredshet i undersøkelsene til Norsk Kundebarometer. Alarmselskapet ble kåret til best i test i 2022 av databladet “PC för Alla”. Alarmleverandøren har over 35-års erfaring i bransjen med en forsikringsgodkjent (FG) alarmstasjon som alltid er på vakt.

Du må kontakte dem for å få et uforpliktende tilbud, basert på størrelsen på boligen din og dine spesifikke preferanser. Månedsprisen inkluderer vekterutrykning, overvåkning og leie av alarmprodukter. Det er fordi du leier alarmutstyret at prisen kan variere. Hvis du bare vil ha noen få sensorer, så vil det naturlig nok koste mindre per måned enn om du vil ha mange sensorer.

Du må selv vurdere om du vil leie eller kjøpe utstyret. Vi anbefaler uansett at du sammenligner priser for å se hva som blir mest lønnsomt, enten du velger Verisure eller et annet alarmselskap. Fordelen med å leie er at du slipper den umiddelbare investeringen, men en bindingsperiode vil da tilkomme. Produktene til Verisure er uansett svært avanserte med moderne teknologi, for eksempel PreSense™-teknologien som analyserer kameraobservasjoner og signaler fra alarmene i sanntid.

3.Novus alarmsystemer - for deg som vil eie utstyret selv

bilde
 • Brukervennlig app

 • Valgfritt abonnement

 • Prisvinnende boligalarm

 • Flere startpakker

Pris:
169 kr per måned

Fordeler:

bilde
Intuitiv og brukervennlig app
bilde
Billig abonnementstjeneste
bilde
Mulighet for delbetaling

Novus er en spennende aktør på boligalarmmarkedet. Selskapet fokuserer på å tilby selveide, prisvinnende alarmsystemer, slik at du slipper leiekostnader og høye månedspriser på abonnementstjenester. Hvis du ønsker å være tilkoblet en alarmsentral, så kan du inngå en abonnementstjeneste via Novus Connect. Tjenesten er helt valgfri, og du får en rekke fordeler ved å inngå dette abonnementet.

Hvis du velger å inngå abonnement, så blir du koblet til en døgnbemannet vaktsentral med vekterutrykning. I tillegg får du opptil 10 års garanti på produkter, gratis service, skilt, GSM-simkort og utvidet support. Kjøper du kun boligalarm fra Novus, så får du likevel tilgang til en praktisk app. Appen lar deg blant annet sette systemet i nattmodus, aktivere og deaktivere alarmene.

Du får tilgang til alt av sikkerhetsutstyr i appen, både det du har hjemme og det du har på hytta. Boligalarmpakkene inkluderer alt det nødvendige utstyret, og du kan senere bygge på med ekstra produkter. Kunderådgiverne til Novus kan hjelpe deg med å sette sammen utstyrspakker. De kan også tilby deg en betalingsplan hvis du ønsker delbetaling.

4.Homely - beste boligalarm med valgfritt abonnement

bilde
 • Tilpass løsninger etter egne behov

 • Passer for alle boliger

 • Oppgrader med tilleggspakker

 • Kan monteres selv

Pris:
fra 199 kr per måned

Fordeler:

bilde
Lav pris
bilde
Ingen bindingstid
bilde
Fleksible løsninger

Alarmleverandøren Homely ble tilbudt i Norge for første gang i 2019 og er derfor et relativt nytt selskap her til lands. Det er ikke bare vi som lar oss imponere. Homely slo blant annet Sector Alarm på beste kundeservice i 2020 og 2022, ifølge analyseselskapet See You. Den havner dermed på tredjeplass i vår store test av boligalarmer, og det er flere grunner til det. 

Alarmsystemene er moderne og av høy kvalitet, samtidig som du kan velge om du vil ha abonnement til vektertjeneste eller ikke. Du kan kjøpe boligalarmen hos samarbeidspartneren Elkjøp og montere den selv, dersom du ikke er interessert i abonnement. Det er likevel mulig å bestille montering hvis du vil ha hjelp. 

Homely mener selv at de tilbyr den laveste månedsprisen på vektertjenester, helt uten bindingstid. Dermed er dette boligalarmen for deg som ser etter lavest mulig pris. Du kan bestille forskjellige pakkeløsninger og tilleggspakker for å tilpasse alarmsystemet etter egne behov.

5.Avarn Security - komplett alarmsystem til hjemmet

bilde
 • Totalpakke for sikkerhetsløsninger

 • Praktisk mobilapp

 • Gratis installasjon

 • Fast månedspris

Pris:
fra 399 kr per måned

Fordeler:

bilde
Oversiktlige priser
bilde
Trådløst utstyr
bilde
Alarmer med kamera

En stor fordel med Avarn Security er at de tilbyr “alt-i-ett”-priser. Du har kun en fast månedspris, uten skjulte utgifter eller uforutsette avgifter. Installasjonen er gratis. Alarmselskapet bruker sine egne vektere og trår raskt til ved behov. De har også mulighet til å fjernstyre boligalarmen din, hvis det er mest hensiktsmessig.

Alarmløsningene er moderne og av høy kvalitet. Kameradetektorene kan for eksempel ta bilder i mørket for å sjekke om det er falsk alarm eller ikke. Responstiden er svært rask med varsling til nødetater ved behov. Du får dessuten tilgang til en praktisk mobilapp som lar deg styre boligalarmen fra hvor som helst i verden.

Alarmsystemet tilpasses boligen din. Avarn Security passer dermed for boliger i alle størrelser, enten du bor i en liten firemannsbolig eller større enebolig. En typisk alarmpakke inkluderer kameradetektorer, røykvarslere, magnetkontakt, betjeningspanel, app og kodebrikker. Hvor mye utstyr du trenger, vil avhenge av størrelsen på boligen din.

6.Wattle Security / Heimgard - smarte alarmsystemer

bilde
 • Smart boligalarm

 • Brukervennlige løsninger

 • Bygg ut utstyret etterhvert

 • Komplette løsninger

Pris:
startpakker fra 299 kr + abonnement fra 299 kr per måned

Fordeler:

bilde
Praktiske startpakker
bilde
Styres via hub og mobilapp
bilde
Full kontroll med kamera

Wattle Security skiftet navn til Heimgard, men fortsatt kan du se boligalarmer som selges under det første navnet. Heimgard tilbyr smarte boligalarmer og praktiske løsninger for å styre hjemmet ditt. Ikke bare øker du sikkerheten, men du kan ta kontroll over energiforbruk, styre belysning, montere elektronisk dørlås med fingeravtrykksleser eller sjekke hva som skjer i boligen din via kameraer og mobilapp.

Selve hjernen i alarmsystemet er Heimgard Hub som alt utstyret kobles til. Du styrer huben via en mobilapp som er enkel og brukervennlig. Det er enkelt å komme i gang med den smarte boligalarmen til Heimgard, ettersom du kan bygge ut smarthusløsningene etterhvert. Du kommer raskt i gang ved å bestille en startpakke.

Startpakken til leiligheter koster 299 kr, og deretter betaler du 299 kr i måneden i abonnement. Startpakke til hus koster 5999 kr i dag og 299 kr i måneden i abonnement. Du eier utstyret selv etter en bindingstid på 12 måneder. Alarmsystemet er tilkoblet Avarns døgnbemannede vaktstasjon.

7.ATLO - skreddersydd boligalarm til en lav pris

bilde
 • Lav månedspris

 • Skreddersydde pakker

 • Smarthusløsninger

 • Døgnbemannet alarmsentral

Pris:
129 kr per måned

Fordeler:

bilde
Enkel montering
bilde
Brukervennlig app
bilde
Stort utvalg av utstyr

ATLO Alarm tilbyr et av de billigste abonnementene i testen vår. Alarmsystemet består av en basestasjon som du kan bygge ut med forskjellig sikkerhetsutstyr, samt integrere med andre smarthusløsninger. Du velger selv hvilket utstyr du vil ha, og produktene inkluderer blant annet innbruddsalarmer, røykvarslere, vannsensorer og kameraer. Alt av utstyr kan kontrolleres via smarttelefonen din og en praktisk app.

Abonnementet koster 129 kr måneden og inkluderer tilkobling av døgnbemannet, forsikringsgodkjent alarmsentral. Alarmsentralen kobler inn nødetatene ved behov og kan kommunisere direkte med deg, dersom alarmen blir utløst. Det er ingen bindingstid på abonnementet, ettersom du kjøper utstyret selv. Du kan montere alarmsystemet på egen hånd, og du får full tilgang til bruksanvisninger.

Prisen på alarmsystemet avhenger av hvor mye utstyr du kjøper – noe som igjen avhenger av størrelsen på boligen din og hvilke typer alarmer du vil ha. Basestasjonen koster ca. 2500 kr, røykvarslere koster ca. 500 kr og kameraer koster ca. 850 kr. I tillegg kan du kjøpe magnetsensor, sjokksensor, vannlekkasjesensor, bevegelsessensor og sirene.

8.Eva - boligalarm til hjemmet og hytta

bilde
 • Full kontroll via appen

 • Mange startpakker

 • Flere alarmmoduser

 • Billig abonnement

Pris:
49 kr per måned

Fordeler:

bilde
Intuitiv app
bilde
Komplett smarthusløsning
bilde
Velg hvilket utstyr du vil ha

Eva Alarm har den billigste abonnementstjenesten i testen vår. Du betaler kun 49 kr i måneden for tilkobling til alarmsentral, og det finnes ingen bindingstid. I tillegg er det enkelt å installere alarmsystemet på egen hånd, slik at du slipper å betale for profesjonell montering. Du velger selv hvilket utstyr du vil kjøpe, avhengig av hvilke løsninger du vil ha og hvor stor boligen din er. Appen “Eva Smarthus” er intuitiv og veldig lett å bruke, slik at du alltid har tilgang til alarmsystemet ditt.

Det er fullt mulig å begynne med få produkter og heller bygge ut systemet etterhvert. Produktene inkluderer røykvarslere, vannlekkasjesensorer og innbruddsalarmer. I tillegg kan du kjøpe dørlåspakker, smarthub, smartplugger, vindussensorer, måleravleser, forskjellige brytere til belysning og mye annet smarthusutstyr. Du kan dermed sette sammen en komplett smarthusløsning med boligalarm ved å velge produkter fra Eva. 

Alarmsystemene passer for både helårsboliger og fritidsboliger. Det betyr at du alltid kan følge med på hva som skjer på hytta. Dermed kan du forebygge innbrudd, og du kan raskt slå alarm om røykvarslerne eller innbruddsalarmene blir utløst. Alarmene kan settes i fire moduser, for eksempel dagmodus eller nattmodus. Du kan også stille inn systemet, slik at venner eller naboer også blir varslet hvis alarmene blir utløst.

Konklusjon: Den beste boligalarmen i 2023

Hva som er den beste boligalarmen i 2023 vil avhenge av dine personlige preferanser, budsjettet ditt og spesifikke forhold ved boligen din. Alle alarmløsningene i testen vår er av høy kvalitet, selv om pris, utstyrspakker og funksjonalitet kan variere. Vi anbefaler derfor at du ber om gratis og uforpliktende tilbud for å se hvem som kan tilby deg det beste alarmsystemet.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454