Sikker tilkobling
Det er et flust av norske strømleverandører tilgjengelig på markedet i dag. Det kan gjøre det komplisert å velge, derfor prøver vi å gjøre det lettere for deg. Fyll inn skjemaet og bli kontaktet med tilbud fra flere strømleverandører.
Fyll ut skjemaet og motta tilbud fra flere leverandører
Sammenlign tilbudene og velg det beste tilbudet for deg
Bytt til den leverandøren som passer deg best
"Forbrukertorget.no har virkelig forenklet søket etter de beste strømavtalene. Nettsiden er oversiktlig, og jeg fikk tilbud fra forskjellige selskaper raskt og enkelt. Kunne nesten ikke gått raskere. Det sparte meg for tid og penger, og jeg fant en flott avtale. Takk, Forbrukertorget!"
"Jeg er veldig fornøyd med Forbrukertorget.no. Nettstedet er brukervennlig og gjør det enkelt å motta tilbud fra flere strømselskaper på en gang. Søknadsprosessen er rask og enkel, og jeg kunne sammenligne tilbudene for å finne den beste avtalen for meg. Anbefales på det sterkeste!"
Sist oppdatert: 3. februar 2023
Det er mange man ønsker å være trofast mot – men strømselskapet ditt bør ikke være en av dem. Det kan godt hende at du kan spare penger ved å bytte strømleverandør som tilbyr billigere strøm. Den enkleste måten å sjekke om du betaler for mye er ved å sammenligne strømavtaler på tvers av kraftleverandører.
Du kan sammenligne strømpriser ved å bruke vår gratis og uforpliktende tjeneste til å innhente tilbud. I tillegg bør du tenke over hvilken type strømavtale som passer best for ditt behov og budsjett. Ikke minst, anbefaler vi at du setter deg inn i aktuelle gebyrer og avgifter, slik at du vet hva du betaler for.
Her er alt du bør vite før du bytter strømleverandør.
Flere strømselskap tilbyr billige strømavtaler med bindingstid. Du bør imidlertid tenke deg nøye om før du takker ja, samt sjekke hvilke andre vilkår og betingelser som gjelder. Ikke minst, så bør du sjekke om du har bindingstid med inneværende strømleverandør. Det kan nemlig påløpe et gebyr om du bryter bindingstiden før den utløper.
Du må også være obs på introduksjonstilbud og spesialkampanjer. Det hender at selskapene tilbyr billig strøm i en gitt periode, men så stiger prisen når tiden er omme. I så fall kan strømmen fort bli dyrere enn beregnet. Det kan uansett være gunstig å bytte strømselskap ved jevne mellomrom, og du bør derfor følge med på hvor mye du egentlig betaler.
Andre gebyrer inkluderer månedsgebyrer og påslag på strømprisen fra kraftleverandøren, samt lovpålagte gebyrer fra staten som elsertifikater. Sistnevnte slipper du ikke unna, men kostnaden for påslag og månedsgebyr kan variere mellom ulike selskap. I tillegg må du betale nettleie til nettleverandøren din.
Nettleverandøren er ikke nødvendigvis den samme som strømleverandøren din. Nettleverandøren er den som leverer strømmen du har kjøpt, og strømselskapet er dem du kjøper strømmen av. Nettleie er det du betaler mot kost og vedlikehold av strømnett, samt for å dekke kostnadene for å levere strømmen hjem til deg.
Det finnes flere typer strømavtaler, og det kan variere hvilket selskap som tilbyr den billigste strømavtalen. Du bør først avgjøre hvilken type avtale du ønsker å inngå. Deretter kan du sammenligne de ulike leverandørene for å finne den som har både billigst strømpris og de beste betingelsene.
Spotprisavtale vil være den billigste strømavtalen for mange husholdninger. I så fall betaler du innkjøpspris fra den nordiske strømbørsen, samt et påslag fra strømselskapet ditt. Hvor mye du må betale i påslag, varierer mellom de ulike kraftleverandørene. Det er dette påslaget du bør sammenligne for å finne den billigste spotprisavtalen.
Spotprisavtaler følger dermed svingninger i strømprisen. Du betaler mer om vinteren når strømmen er dyr og mindre om sommeren når prisene synker. Dersom du regner ut gjennomsnittsprisen i løpet av et kalenderår, vil denne typen avtale lønne seg for de fleste.
Fastpris er en strømavtale hvor du betaler like mye per måned gjennom hele året. Snittprisen per kalenderår vil som regel være mye dyrere enn snittprisen for spotprisavtaler. Det kan likevel være gunstig for enkelte å velge fastprisavtale. Kanskje du har behov for forutsigbare regninger, fremfor å følge svingningene?
Fastpris kan også lønne seg for dem som bruker mye strøm på oppvarming om vinteren. For eksempel, fastpris kan noen ganger være gunstig for deg som bor i et eldre, trekkfullt hus med elektriske varmekilder. Sjekk hvor mye strøm du bruker ved å se over gamle regninger. Du kan som regel finne igjen strømregningene dine på nettsiden til strømselskapet ditt.
Nå som du vet hvor mye strøm du bruker, kan du sammenligne det mot strømprisen for fastpris og strømprisen for variabel pris. Du vil fort se hvilken av disse to som passer best for ditt budsjett og energiforbruk.
Standard variabel pris er en slags spotprisavtale, men strømprisen endrer seg saktere enn ved “vanlig” spotpris. Det betyr at du får større forutsigbarhet, uten å binde deg til fastpris. Denne typen strømavtale er dyrere enn vanlig spotpris, og du følger uansett svingningene på strømmarkedet. Ifølge Forbrukerrådet, så er det bedre å velge en spotprisavtale enn standard variabel pris.
Det kan altså være mye penger å spare ved å bytte strømleverandør. Nå som du har skaffet deg en god oversikt over gebyrer og ulike typer strømavtaler, så er neste steg å sammenligne strømleverandører for å finne den som tilbyr billig strøm. Det kan være en fordel å sammenligne strømpriser ved jevne mellomrom for å sikre at du alltid har en gunstig avtale.
Du kan spare tid og krefter ved å bruke tjenesten vår til å innhente tilbud. Det holder å sende inn opplysningene dine én gang – vi innhenter gode tilbud på dine vegne. Dermed kan du spare atskillig med tid og krefter. Det eneste du trenger å gjøre er å lage deg en god kopp kaffe, synke ned i godstolen og sammenligne strømpriser i fred og ro.
Vi samarbeider kun med pålitelige og seriøse strømleverandører. Du står helt fritt til å velge hvilke tilbud du ønsker å svare på eller ikke. Da er det bare å ønske deg lykke til i jakten på beste strømselskap for deg!