Sammenlign alle fastpris strømavtaler i Norge

Strømprisene er oppdatert kl 10, 1. juli 2024.

Sjekk ut alle strømavtaler fra de største leverandørene i Norge

Strømpris er oppdatert
mandag 1. juli 2024.

Data levert av

bilde

Ser du etter beste og billigste fastpris strømavtale? Er du usikker på hvilken strømleverandør du bør velge for å inngå beste fastprisavtale for deg? Da har du kommet til rett sted. Vi hjelper deg med å finne strømselskaper med billig fastpris på strøm her i denne guiden vår.

Ditt postnummer

Se alle strømavtaler der du bor

Data levert av

bilde

Laster

Strømavtale

Informasjon

Månedspris

Sammenlign alle fastpris strømavtaler i Norge

bilde

Hva er fastpris på strøm og lønner det seg?

Før vi går videre, så ønsker vi å ta en kjapp titt på hva fastpris på strøm egentlig er for noe og om strømavtaler som dette kan lønne seg for deg. En strømavtale med fastpris innebærer at du betaler samme pris per kwh, uansett om markedsprisen stiger eller synker. Du unngår dermed store prissvingninger ved å avtale en fastpris for strømavtalen din.

På sikt vil derimot en spotprisavtale lønne seg rent økonomisk, dersom du regner ut snittprisen per kWh i løpet av et kalenderår. Strømprisen er ofte høyest om vinteren og lavest om sommeren. Det er likevel ikke alltid ønskelig å følge markedsprisen. For eksempel, flere nyetablerte ønsker å ha god kontroll over utgiftene sine hver måned. Da anbefaler vi å inngå en fastprisavtale på strøm.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Det er verdt å nevne at flere strømselskaper tilbyr spotprisavtaler med mulighet for å fryse strømprisen i kortere perioder. Dette er en ekstratjeneste som du må betale litt for hver måned. Du har imidlertid mulighet til å fryse strømprisen to måneder om gangen, slik at du kan unngå de verste pristoppene.

Du har likevel ingen garanti for at fastprisavtaler vil lønne seg, til tross for hva ekspertene spår om markedet. De fleste velger derfor fastpris for å få en strømavtale som er forutsigbar og gir dem større kontroll over de månedlige utgiftene sine.

Slik kan du finne beste og billigste fastpris strømavtale

Det kan være vanskelig å finne strømleverandører som tilbyr fastprisavtale til nye kunder i perioder med høye pristopper. Du bør likevel vurdere de forskjellige alternativene nøye for å finne dem med de beste betingelsene for deg, og ikke minst dem som har den billigste strømprisen. Vi anbefaler å bruke en tjeneste for å sammenligne fastprisavtaler på strøm for å spare både tid og penger.

I tillegg til å sammenligne fastprisen på strømavtalene til de ulike selskapene, bør du sjekke om du må betale månedlige avgifter og andre gebyrer. Mange strømselskaper tilbyr forskjellige fordeler til kundene sine, og disse kan det også være verdt å ta en titt på. Noen selskaper tilbyr for eksempel rabatter på ulike forretninger eller andre eksklusive tilbud.

Det er veldig lett å bytte til en strømavtale med fastpris når du først har bestemt deg for hvilken leverandør du vil ha. Du trenger bare å fylle ut et kort skjema på nett, og det nye strømselskapet ditt tar seg av all jobben med å si opp den gamle avtalen din. Hvis du føler deg usikker, så husk at du har 14-dagers angrerett når du bestiller ny strømavtale med fastpris på nett.

Slik avgjøres fastpris på strøm

Du kan på mange måter sammenligne fastprisavtaler med å fryse renten på boliglånet ditt — bare at det er strømprisen du låser i en gitt periode. Det varierer hvor lenge du kan fryse strømprisen. Avtaleperioder kan strekke seg fra tre måneder til tre år eller mer. Fastpris på strøm avgjøres av strømprisen på det øyeblikket du inngår avtalen og hvor lang avtaleperiode du inngår.

Det er viktig å påpeke at strømregningene dine likevel kan variere fra måned til måned, rett og slett fordi strømforbruket ditt varierer. Det er altså strømprisen per kWh som er fastsatt, og det er naturlig at du bruker forskjellig mengde kWh i løpet av året. For eksempel, de fleste bruker mer strøm om vinteren for å varme opp boligen.

Det betyr at strømregningen likevel blir høyere om vinteren enn om sommeren, rett og slett fordi du bruker mer strøm. Du vet imidlertid hvor mye hver kWh vil koste deg om du har en fastprisavtale, i motsetning til spotprisavtaler der strømprisen endrer seg fra time til time. Det betyr at du vil kunne beregne hvor mye du bruker på strøm om vinteren, basert på tidligere års forbruk.

Bindingstid for å inngå fastpris på strømavtalen din

Ettersom du inngår en avtaleperiode, så betyr det at du ikke kan bytte strømleverandør før denne perioden har utløpt. Du må betale et gebyr, dersom du ønsker å avslutte avtalen og bytte strømselskap før tiden har utløpt.  Hvor stort dette gebyret er, avhenger av hvor lang tid du har igjen av fastprisavtalen.

Det er derfor svært viktig å tenke deg nøye om før du inngår en fastprisavtale. Les gjennom alle betingelsene, samt sammenlign fastprisen på strømavtaler hos ulike kraftleverandører nøye på forhånd. Hvis du er i tvil om hvor lenge det er gunstig for deg å inngå en slik avtale, så kan du vurdere en kortere avtaleperiode og heller fornye den senere.

Husk at strømleverandøren også har bundet seg til deg i avtaleperioden — de er nødt til å levere strøm til deg for den fastprisen dere har avtalt, uansett hva som skjer på markedet. Dette kan være en stor fordel for deg som kunde, spesielt hvis strømprisen øker mye i løpet av avtaleperioden.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Kort oppsummert: Finn beste og billigste fastpris strømavtale

Du har nå fått masse god informasjon om hvordan du skal finne beste og billigste fastpris-strømavtale. Vi ønsker bare å kort oppsummere de viktigste punktene før vi runder av.

  • Fordelen med fastprisavtaler er trygghet og forutsigbarhet, selv om de kan være dyrere enn spotprisavtaler i løpet av et kalenderår
  • Du fryser strømprisen per kWh, men strømregningen vil variere i henhold til hvor mye strøm du bruker
  • Du kan ikke bytte strømselskap før avtaleperioden har utløpt, ellers kan det medføre gebyrer
  • Sammenlign strømpriser og leverandører nøye på forhånd for å finne den beste og billigste fastpris-strømavtalen på markedet

Den enkleste og raskeste måten å finne den beste og billigste fastprisavtalen er ved å bruke en sammenligningstjeneste på nett. Det eneste du trenger å gjøre er angi postnummeret ditt for å finne leverandører som kan tilby deg fastpris på strøm. Når du har funnet et strømselskap som du er fornøyd med, så tar det deg bare et par minutter å bytte strømavtale på nett.

Hvilke typer strømavtaler kan jeg velge blant?

Du kan velge mellom spotprisavtale, variabel prisavtale og fastprisavtale på strøm. Prisen per kWh følger markedssvingningene for spotprisavtaler, men er fastsatt for fastprisavtaler. Variabel prisavtale er en slags blanding av disse to.

bilde

Hvilken type strømavtale bør jeg velge?

bilde
Spotpris

Strømprisen følger prissvingningene på den nordiske strømbørsen og varierer fra time til time. Du betaler kun et lite påslag og evt. månedsgebyr.

Har vist seg å være den billigste strømavtalen i løpet av et kalenderår.

bilde

Denne avtalen er best for deg som ønsker stabile strømpriser.

bilde
bilde
Fastpris

Strømprisen per kWh fryses i avtaleperioden for å gi deg større kontroll og forutsigbarhet over strømutgiftene dine.

Sammenlign strømselskaper på nett

Spar penger på strømregningen ved å bytte til en billigere strømleverandør. Her finner du en stor oversikt over norske strømselskaper som alle tilbyr forskjellige typer strømavtaler.

bilde

Få svar på vanlige spørsmål om fastpris strømavtale

Meldingsboble
Hva skjer hvis strømprisen går opp etter at jeg har inngått en fastprisavtale?

Du vil da fortsatt betale den avtalte fastprisen på strømavtalen din, selv om prisen på markedet går opp. Dette er en av de største fordelene med å inngå en fastprisavtale, og det betyr at du vil ha kontroll over de månedlige utgiftene dine selv om strømprisen på markedet varierer. Ulempen med fastpris på strøm er at du likevel må betale den avtalte fastprisen, selv om markedsprisen går ned.

Meldingsboble
Må jeg å si opp min eksisterende strømavtale?

Nei, det trenger du ikke. Når du bestiller en ny fastprisavtale på strøm på nett, så tar det nye strømselskapet seg av alt som trengs for å si opp din eksisterende strømavtale. Dette betyr at du ikke trenger å bekymre deg for papirarbeid eller lignende. Du fortsetter bare å bruke ditt eksisterende strømselskap inntil det nye selskapet automatisk har tatt over. Du får tilsendt dato for overtagelse og all den informasjonen du trenger i forkant av byttet.

Meldingsboble
Er det gebyrer involvert ved bytte av strømavtale?

Nei, det er som regel helt gratis å bytte til en strømavtale med fastpris fra andre typer strømavtaler. Det eneste unntaket er om du har bindingstid på den inneværende strømavtalen din. I så fall må du som regel betale et gebyr til den gamle strømleverandøren din. Husk at det er bindingstid på fastprisavtaler også, så det er lurt å vurdere om du vil binde deg før du bytter.

Meldingsboble
Når kan jeg bytte til en fastpris strømavtale?

Du kan bytte når som helst, så lenge du ikke har bindingstid på den gamle strømavtalen din! De fleste strømselskapene på det norske markedet gjør det enkelt å bytte strømavtale. Det er bare å finne de beste og billigste fastpris-strømavtalene ved å sammenligne priser på nett og deretter bestille den.

Meldingsboble
Hvordan finner jeg den billigste fastprisavtalen på strøm?

Det enkleste er å sammenligne priser og tilbud fra strømleverandører her på vår nettside. På den måten kan du finne markedets beste og billigste avtaler for deg som vil ha fastpris på strøm. Husk også å sjekke om strømleverandørene har ytterligere fordeler for deg som kunde, for eksempel rabatter på strøm eller spesielle kampanjetilbud hos ulike butikker der du bor.

Meldingsboble
Hvordan velger jeg den beste strømleverandøren for meg?

Det beste er å sammenligne flere strømleverandører på nett, samt vurdere kundeomtaler, lese deg opp på vilkår og betingelser og undersøke hvor god kundeservice de tilbyr. Ettersom du binder deg ut avtaleperioden når du velger fastpris på strøm, så er det verdt å bruke litt tid på å velge det rette strømselskapet for deg.

Få tilbud på strømavtaler

Fyll ut vårt enkle skjema for å motta flere tilbud

  • Helt uforpliktende
  • 100% gratis
  • Lokalkjente leverandører

Det tar kun ett minutt

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454