Alle norske strømleverandører: Finn beste og billigste selskap

Få billig strøm ved å sammenligne tilgjengelige leverandører. Det kan være vanskelig å finne frem i dagens utvalg av strømavtaler, derfor har vi samlet en komplett oversikt her.

bilde
  • Les om leverandører
  • Sammenlign priser

Data levert av

bilde
strømleverandører i norge

Det er et flust av norske strømleverandører tilgjengelige på markedet i dag som er i hard konkurranse med hverandre. Den store konkurransen er derimot svært gunstig for strømkundene, ettersom de forskjellige kraftleverandørene strides seg imellom for å vinne nettopp deg som kunde.

Her på denne siden finner du en liste over norske strømselskaper, slik at du enklere kan vurdere hvem av dem som passer best for deg.

Oversikt over strømleverandører i Norge

Som du kan se fra vår store oversikt over norske strømleverandører, så finnes det svært mange aktører på markedet. Det kan være tidkrevende å gå gjennom dem alle for å finne frem til beste strømavtale. Det slipper du heldigvis ved å sammenligne strømavtaler på nett.

De fleste norske strømselskaper tilbyr forskjellige typer strømavtaler. Det betyr at den som har billigst spotprisavtale ikke nødvendigvis har den beste fastprisavtalen. I tillegg kan strømleverandørene endre på eksisterende avtaler eller plutselig tilby nye avtaler.

Dermed kan det fort bli endringer i hvem som er beste og billigste strømleverandør i Norge. Vi anbefaler at du sammenligner både strømselskaper og strømavtaler ved jevne mellomrom for å sikre at du alltid har en god avtale med rettferdige strømpriser.

Finn det beste strømselskapet for deg

I tillegg til strømpriser, så bør du også ta hensyn til andre faktorer som kundeservice og kundefordeler, samt vilkår og betingelser for å finne frem til det strømselskapet som passer best for deg. Det lønner seg å bruker litt tid på å undersøke forskjellige strømselskaper og avtaler.

Sammenlign priser, les anmeldelser fra andre kunder og sjekk ut hva de forskjellige strømleverandørene har å tilby. Mange har gode kundefordeler der du kan få rabatter på alt fra lokale konserter til spesialtilbud på butikker i nærmiljøet ditt.

Velg riktig strømavtale for å spare penger

De fleste norske strømleverandører tilbyr som sagt forskjellige typer strømavtaler. De vanligste er spotpris på strøm, fastpris på strøm og variabel pris. Noen strømselskaper tilbyr bare én type avtale, mens andre tilbyr alle tre.

For eksempel, både Tibber og NorgesEnergi tilbyr kun spotprisavtaler. Andre norske strømselskaper som Fjordkraft og PolarKraft har mange forskjellige typer avtaler. Det finnes også strømleverandører som tilbyr lokal kraft, for eksempel Stranda Energi og Kraftriket.

Norske strømselskaper for deg med solceller på taket

De aller fleste strømselskaper i Norge har egne avtaler til deg som produserer egen solkraft. Slike strømavtaler kan være svært gunstige. Du betaler kun for den strømmen du kjøper når du ikke produserer nok selv. Dermed vil du aldri gå uten strøm, samtidig som du sikrer at du først og fremst bruker den du produserer selv.

Dersom du derimot produserer overskuddsstrøm som du ikke får brukt selv, så kan du selge den til strømselskapet. Strøm er nemlig “ferskvare” og må brukes, selv om det også finnes batteripakker til hus for deg som vil lagre solenergi. Det aller enkleste for de fleste er derimot å kjøpe og selge strøm ved behov.

Strømleverandører for hytteeiere

Du som er hytteeier bør se etter en kraftleverandør som tilbyr hyttestrøm. Det kan også være mulig å spare en del penger ved å bruke samme strømselskap til både boligen din og fritidsboligen din. Eksempler på slike selskaper er Lyse, Wattn, SkandiaEnergi og Kraftriket.

Kraftleverandører for deg med smarthus

Smart strømstyring blir stadig mer aktuelt, særlig for deg som ønsker å redusere strømutgiftene dine. Du kan automatisere alt fra lading av elbil til oppvarming av bolig og varmtvann ved å ta i bruk smarte løsninger. For eksempel, du kan stille inn at varmepumpen tar hensyn til både værmelding og strømpriser.

Varmepumpen henter deretter de nødvendige opplysningene fra strømselskapet ditt og varmer opp boligen med hensyn til dette for at du skal spare penger. Et annet eksempel er smart elbillading, der elbilen blir ladet på tidspunkter med billig strøm.

Et eksempel på strømselskaper som gjør det enkelt å komme i gang med smart strømstyring er Tibber. De tilbyr en rekke smarthusutstyr og praktiske løsninger som du kan styre direkte fra Tibber App. Det finnes også kraftleverandører som tilbyr smarte løsninger som “pulsmålere” som måler strømforbruket ditt i sanntid, for eksempel Gudbrandsdal Energi.

Bytt strømleverandør på 3 enkle trinn

Trinn 1: Sammenlign strømavtaler på nett for å finne frem til norske strømleverandører med gode strømavtaler. Du bør sjekke vilkår og betingelser, samt vurdere hvilken type strømavtale som passer best for dine behov. Tåler du å følge prissvingningene til en spotprisavtale eller trenger du forutsigbarheten til en fastprisavtale?

Trinn 2: Velg den strømleverandøren som passer best for dine behov. Mange velger det strømselskapet som har den billigste strømavtalen, mens andre har ytterligere kriterier som f.eks. lokal strøm, hyttestrøm, mulighet for å kjøpe smarthusløsninger som “pulsmålere” og lignende.

Trinn 3: Fyll ut et kort skjema på nett for å bytte strømavtale. Det nye strømselskapet ditt tar seg av alt papirarbeidet med å si opp den gamle avtalen. Du trenger altså ikke å gjøre noe mer etter at du har sendt inn opplysningene dine.

Det er vanlig at det kan ta noen uker før byttet er gjennomført. Du bytter altså ikke strømavtale på dagen. Dersom det haster, så anbefaler vi å kontakte kundestøtten til det strømselskapet som du ønsker å bytte til i forkant.

Du må regne med at den første strømregningen blir høyere enn normalt etter at du har byttet strømleverandør. Det er fordi de aller fleste strømselskaper fakturerer månedlig på etterskudd, det vil si at du betaler for den strømmen du bruker.

Dersom den nye strømavtalen trer i kraft 15. september, så vil du ikke få faktura før i november. Fakturaen vil i så fall gjelde for strømforbruket fra den 15. og ut september, samt hele oktober. Deretter vil du motta månedlige strømregninger som kun gjelder for én måned om gangen.

Kort oppsummert: de beste og billigste norske strømleverandørene

Som du ser, så er det veldig enkelt å bytte strømleverandør. Den største utfordringen for mange er derimot å skaffe seg en god oversikt over hvilke norske strømleverandører som du kan bytte til. Selve byttet går raskt når du først har funnet frem til et strømselskap du liker.

Vi håper at vår store oversikt over norske strømleverandører har vært til god hjelp for deg. I tillegg anbefaler vi å søke opp postnummeret ditt for å se hvilket strømselskap som tilbyr den billigste strømavtalen i nettopp ditt område. Lykke til!

Hva er forskjellen på fastpris, spotpris og variabelpris?

Fastpris er en strømavtale der prisen fastsettes i en viss periode fremover. Du betaler samme sum hver måned, uavhengig av prissvingninger. Spotpris følger imidlertid svingningene. Du betaler mer når strømprisen er høy og mindre når den faller. Variabel prisavtale er en slags blanding av disse to. Spotpris er billigst hvis du regner ut snittprisen i løpet av et kalenderår.

bilde

Hvilken strømpristype bør jeg velge?

bilde
Spotpris

Samme pris per kWh som vi kjøper strømmen for på strømbørsen. Den endres fra time til time og er tilgjengelig for alle som vil se på nordpool.

Historisk sett den billigste avtaleformen

bilde

Mer stabil om vinteren, og like billig som spotpris om sommeren

bilde
bilde
Sesongpris

Spotpris om sommeren og variabelpris resten av året. For deg som ønsker en mer stabil pris om vinteren derendringer varsles 14 dager før de trer i kraft.

Få tilbud på strømavtaler

Fyll ut vårt enkle skjema for å motta flere tilbud

  • Helt uforpliktende
  • 100% gratis
  • Lokalkjente leverandører

Det tar kun ett minutt

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454