Alle norske strømleverandører: Finn det beste selskapet for deg!

Sist oppdatert: 31. Oct, 2022

  Det er et flust av norske strømleverandører tilgjengelig på markedet i dag. Den store konkurransen er derimot svært gunstig for strømkundene, ettersom de forskjellige kraftleverandørene strides seg imellom for å vinne nettopp deg som kunde. Her får du en liste over aktuelle aktører, slik at du enklere kan vurdere hvilket selskap som passer best for deg.

  AS Eidefoss

  AS Eidefoss er en norsk strømleverandør som spesialiserer seg på salg av fornybar energi. Selskapet ble opprettet tilbake i 1916. I dag eies de av forskjellige norske kommuner som alle eier 20 %:  Lesja, Lom, Dovre, Sel og Våga. Selskapet driver med både kraftproduksjon og nettanlegg, men dette er delt opp i to avdelinger.

  AS Eidefoss tilbyr forskjellige strømavtaler, inkludert spotpris og fastpris. De har også et eget abonnement for deg som ønsker å styre kundeforholdet på nett. Den mest populære avtalen heter «Markedspris». Dette er en spotprisavtale. Det vil si at du betaler innkjøpsprisen på strømbørsen, men med et lite påslag og månedsgebyr.

  Agva Kraft

  Agva Kraft ble opprettet i 2015 og regnes derfor som en relativt ny aktør på det norske strømmarkedet. Selskapet kjøper strøm som utelukkende er fra fornybare kilder, og de har et stort fokus på klimaendringer. Agva ønsker å fremheve strøm fra fornybare kilder som en løsning på klimakrisen. Selskapet støtter arbeidet til Verdens naturfond.

  Agva tilbyr flere populære og billige strømavtaler. Agva Kraft Spot er en spotprisavtale som følger prisen på strømbørsen. Du betaler null i månedlige avgifter og har ingen bindingstid. De tilbyr også en fastprisavtale, og det er ett års bindingstid på denne. Du betaler allikevel ingenting i månedsgebyr.

  Kraftriket

  Kraftriket het tidligere Akraft, en norsk kraftleverandør som ble startet opp av og var heleid av Lærdal Energi. Kraftselskapet regnes for å være et lavprisselskap. De ønsker å alltid befinne seg blant de aller billigste kraftleverandørene i Norge. De tilbyr et fordelaktig bonusprogram til kundene sine, og de har stor satsning på å tilby kundeservice av topp kvalitet.

  Kraftriket har ulike strømavtaler, men noen av de mest populære inkluderer Kraftriket Innkjøpspris. Prisen følger strømbørsen og passer for deg som ikke har så høyt strømforbruk. Kraftriket Garantert er utviklet for deg med middels strømforbruk. Kraftriket NullStress er en lavprisavtale for deg som ikke ønsker faktura på papir, men som heller vil styre kundeforholdet over internett.

  Askøy Energi

  Askøy Energi er et lokalt strømselskap med et landsdekkende tilbud. Selskapet har en lokal forankring og støtter mange organisasjoner med sponsormidler. Den norske kraftleverandøren har et stort fokus på kundeservice. Kontakt dem gjerne for å diskutere hvilken type avtale som passer best for dine behov.

  Askøy Energi tilbyr hovedsakelig fire forskjellige avtaler: Innkjøpspris, GarantiKraft, Variabel Pris og Fastpris 1 år. Både Innkjøpspris og GarantiPris er spotprisavtaler som følger svingninger på markedet, mens Variabel Pris og Fastpris gir deg større forutsigbarhet.

  Aurland Energiverk

  Aurland Energiverk er en norsk kraftleverandør som også drifter strømnettet lokalt i Aurland kommune. Selskapet leverer ikke strøm til andre kommuner, og de har også monopol på leveranse i sitt område. Selv om du får kraft fra et annet selskap, er det dermed Aurland Energiverk som leverer den.

  Selskapet samarbeider med Lærdal Energi, og de to kraftleverandørene deler på kundeservice og administrasjon, og har felles økonomifunksjon. Aurland Energiverk tilbyr gunstige strømpriser for sine lokale kunder i Aurland som kan velge mellom fastpris og kraftpris uten binding.

  BKK Tysneskraft

  BKK Tysneskraft het tidligere Tysnes Kraftlag, men i 2018 ble kraftleverandøren en del av BKK. De tilbyr kun én strømavtale som heter Tysneskraft. Dette er en spotprisavtale som følger prisen på strømbørsen. Du betaler et lite påslag i prisen som i skrivende stund er 8,60 øre per kWt. Du betaler ingen månedsavgift og du har heller ingen bindingstid. Avtalen er åpen for både eksisterende og nye kunder.

  Bindal Kraftlag

  Bindal Kraftlag er en kraftleverandør og strømleverandør som kun tilbyr strømavtaler til kunder som er en del av strømnettet deres. De holder til lokalt i Nordland, helt mot grensen til Trøndelag. Kraftleverandøren er engasjert i lokalmiljøet og sponser lokale lag.

  Bindal Kraftlag tilbyr for øyeblikket bare én strømavtale som heter Bindalskraft. Dette er en variabel prisavtale som følger markedssvingningene, men du blir varslet om eventuelle prisendringer på forhånd. Du betaler ingen månedsavgift og du har ingen bindingstid.

  Bodø Energi Kraftsalg

  Kraftleverandøren Bodø Energi Kraftsalg selger strøm til lokale kunder i følgende kommuner: Træna, Lurøy, Saltdal, Rødøy, Beiarn, Gildeskål og Bodø. Selskapet ble opprettet i 2007, og de satser på kommunikasjon via mobile apper. Du kan styre store deler av kundeforholdet ditt via appen, som for eksempel å få betalingsutsettelse på strømregningen din.

  Kraftselskapet tilbyr mange forskjellige strømavtaler til gunstige priser, og det er derfor enkelt å finne en avtale som passer for dine behov. Du kan for eksempel velge innkjøpspris eller fastpris. Bindingstiden på fastprisavtaler varierer fra 1-3 år.

  Bærum Energi

  Bærum Energi er en kraftleverandør som sikter seg inn på bedriftsmarkedet. De tilbyr 100 % fornybar energi og ren elektrisitet. Dette er derfor et godt alternativ for deg som ønsker at bedriften din skal ta et bærekraftig valg for fremtiden. 

  Kraftleverandøren har over 5000 norske bedriftskunder, og det inkluderer både små, mellomstore og store selskaper. De har et stort fokus på kundetilfredshet og kundeservice, og de ønsker å være mest mulig fleksibel for at du skal bli fornøyd på lang sikt.

  Dragefossen

  Dragefossen er en norsk strømleverandør med en historie som strekker seg helt tilbake til 1928. Selskapet tilbyr kraftsalg, kraftlevering og prosjektering i lokalområdet i Saltdal. Dragefossen tilbyr mange forskjellige strømavtaler, og det bør derfor være enkelt å velge noe som imøtekommer dine forventinger.

  Du kan velge mellom spotprisavtaler og fastprisavtaler, og de har også egne strømavtaler for deg som vil ha strøm til hytten din. Fastprisavtalene har bindingstid på 1-3 år, men du har ingen bindingstid om du heller velger en spotprisavtale.

  Drangedal Kraft 

  Drangedal Kraft er en av de mange norske strømleverandørene som driver lokalt i sitt område. Det betyr at de fleste av kundene enten bor i området rundt Drangedal kommune eller eier en fritidsbolig i området. Selskapet driver strømnettet, men de tilbyr også forskjellige strømavtaler til bedrifter og privatpersoner.

  Drangedal Enkel er en strømavtale som følger strømbørsen. Du betaler et påslag, pluss en månedsavgift på 39 kroner. Drangedal Spot følger også strømbørsen, men du betaler ingen månedsavgift om du velger denne avtalen. Bedriftsavtalen er enda en spotprisavtale, hvor påslag og avgifter beregnes ut ifra størrelsen på bedriften din.

  Eidefoss Strøm

  Eidefoss Strøm er en norsk kraftleverandør som henter energien sin lokalt fra Gudbrandsdalen, og de bidrar aktivt til lokalmiljøet. De har i all hovedsak tre strømavtaler som du kan velge blant: Markedspris, Digispot og Fastpris. Sistnevnte er et godt alternativ for deg som trenger større forutsigbarhet over utgiftene dine.

  Markedspris er selskapets mest populære strømavtale. Dette er en spotprisavtale med et påslag på 6,45 øre per kWt og et månedsgebyr på 39 kr. Den billigste avtalen er derimot Digispot med 20 kr i månedsgebyr og et påslag på 6,00 øre per kWt. Forutsetningen for å inngå Digispot er at du styrer kundeforholdet på nett.

  Eidsiva Energi

  Eidsiva Energi er en kraftleverandør med flere prisgunstige strømavtaler. Det er fylkeskommunene Hedmark og Oppland som eier selskapet sammen, i tillegg til enkelte kommuner og holdingselskaper som eies av lokale kommuner. Ikke bare selger Eidsiva Energi strøm, men de produserer og leverer den også.

  Strømavtalene er tilgjengelige i alle kategorier, enten du vil ha variabel pris, fastpris eller spotpris. InnlandsSpot er den mest populære av dem alle, og du får mange gode avtalefordeler med på kjøpet. Ikke bare får du billig strøm som følger utviklingen på strømbørsen, men du kan delta på lokale idretts- og kulturbegivenheter helt gratis.

  Elevo Norge

  Den norske strømleverandøren Elevo Norge tilbyr fornybar energi. Navnet står for «el evolusjon», og de ønsker å tilby strømavtaler som er bra for både miljøet og lommeboken. Konseptet går ut på at selskapet forvalter avtalen for deg, slik at du ikke trenger å bekymre deg for strømprisen.

  Avtalen har en bindingstid på ett år og du betaler et månedsgebyr på 59,90 kr. Gebyret må betales på forskudd hver 12. måned, men du betaler ingenting ekstra i fastpris per kWt. Selskapet vil kontinuerlig overvåke markedet slik at du alltid får strøm til lave priser.

  Elkraft

  Elkraft er et selskap som kjøper og selger strøm i Norge, Sverige, Danmark og Finland. De retter seg i all hovedsak mot bedrifter fremfor privatpersoner, og selskapet eies av Holding 2 AS og Marius Invest AS. De tilbyr avtaler som forvaltning, spotpris og fastpris, og de hjelper deg gjerne med å finne frem til den mest gunstige løsningen for din bedrift.

  Energi Salg Norge

  Energi Salg Norge er ikke utelukkende en norsk strømleverandør – dette er den norske delen av et dansk selskap som heter Energi Danmark. Lokalt i Norden regnes selskapet for å være den største kraftleverandøren for bedriftsmarkedet.

  Energi Salg Norge tilbyr bedriftsavtaler, avtalene deres inkluderer spotpris og spotpris med tak, samt kraftpoolavtaler og fastprisavtaler. Det er ikke mulig å kjøpe strøm fra dem om du er en privatkunde – tilbudet er utelukkende for næringsdrivende.

  Finnås Kraftlag

  Finnås Kraftlag eier og drifter strømnettet i Bømlo kommune, og de tilbyr også salg av strøm til lokale innbyggere. I tillegg selger de bredbånds- og fibertjenester. Kraftleverandøren tilbyr to strømavtaler, og det er Kraft til innkjøpspris og 1-års fastprisavtale.

  Kraft til innkjøpspris er et godt alternativ for deg som tåler å følge svingninger på markedet. Du betaler som regel mer om vinteren, men du får til gjengjeld ganske billig strøm om sommeren. Fastprisavtalen er derimot et bedre valg for deg som trenger forutsigbarhet og kontroll over regningene dine.

  Fitjar Kraftlag

  Fitjar Kraftlag er enda en av de mange norske kraftleverandørene som selger strøm kun til lokale innbyggere. Selskapet driver også strømnettet i området, og du må bo i nærheten av forsyningsnettet for å kunne kjøpe strøm av dem.

  Fitjar Kraftlag tilbyr to forskjellige typer avtaler: variabel pris og fastpris. Variabel pris følger svingningene på strømbørsen, men påslaget og prisen er fastsatt i en gitt periode for å gi deg mer forutsigbarhet. Du skal få minst 14 dagers varsel ved endringer.

  Fjordkraft

  Fjordkraft er en norsk strømleverandør som har vunnet priser for god kundeservice i mange år på rad. De har en fornøydhetsgaranti, og du kan få pengene tilbake om du ikke er fornøyd med tjenestene deres. Det er også mulig å få prismatchgaranti – får du et bedre tilbud andre steder, så matcher de prisen!

  To av de mest populære avtalene inkluderer Spotpris og Garantistrøm. Hvilken du bør velge avhenger i stor grad av strømforbruket ditt. Spotprisavtaler er generelt sett alltid billigst på sikt om du regner ut snittprisen på strøm i løpet av et kalenderår. Spotpris vil derfor passe bra for deg kan ikke har noe imot at prisen varierer og som ikke bruker så mye strøm.

  Garantistrøm kan være et betryggende valg for deg som vil unngå for store prisendringer, ettersom dette er en strømavtale med pristak. Har du høye strømutgifter om vinteren for eksempel, kan det være verdt å vurdere en avtale som dette.

  Fortum

  Fortum er en av de aller største norske kraftleverandørene i Norden, og de har over 100 000 kunder bare i Norge. De tilbyr strømavtaler til både næringsdrivende og til privatpersoner, og målet deres er å gjøre livet til kundene deres mer bærekraftig.

  De mest populære avtalene inkluderer Fortum Marked. Dette er en spotprisavtale, og det er et gunstig valg for deg som tåler prisvariasjoner i løpet av året. Fortum Stabil er en variabel prisavtale hvor påslaget ligger – som navnet tilsier – ganske stabilt. Det samme gjelder for Fortum Trygg.

  GNP Energy

  GNP Energy er en norsk kraftleverandør som tidligere opererte under navnet Oslo Kraft AS. De produserer ikke strømmen selv, men velger heller å kjøpe og selge kraft fra andre aktører på markedet. Kraftselskapet tilbyr omtrent 12 forskjellige strømavtaler for å kunne imøtekomme alle behov.

  De rimeligste spotprisavtalene deres inkluderer Marked og Marked Online. Dette er begge spotprisavtaler, men sistnevnte styres via internett. Folkepakka Garanti er en populær avtale som faller innunder kategorien forvaltning. Du får et pristak på strømmen, og du betaler derfor aldri over et visst beløp.

  Gudbrandsdal Energi

  Gudbrandsdal Energi er en norsk kraftleverandør som tilbyr strømavtaler landet over – du trenger ikke å bo lokalt i Gudbrandsdalen, til tross for navnet. Ifølge Norsk Kundebarometer, så har de hatt landets mest fornøyde strømkunder i ti år på rad, og du kan bestille både strøm og mobilabonnement fra dem.

  De har strømavtaler i alle kategorier. Markedskraft Spotpris er selskapets standard spotprisavtale, men du må kunne betale via internett for å bli kunde. Det vil si at du må enten ha avtalegiro eller epostfaktura. 

  Hafslund Strøm

  Hafslund Strøm er en av de aller største norske kraftleverandørene, og i tillegg produserer de energi selv. Den mest populære avtalen heter Strøm, hvor du får kraft til spotpris.  webSpot er allikevel den billigste, men du må ta kontakt med kundeservice via internett for å kunne velge denne avtalen. Du har heller ikke mulighet til å få papirfaktura.

  Direkte variabel er også en ganske populær avtale blant de som ønsker større forutsigbarhet. Du varsles to uker før eventuelle prisendringer. Du har ingen bindingstid, noe som betyr at du kan bytte strømavtale om prishoppet blir for stort.

  Hurum Kraft

  Hurum Kraft er en kraftleverandør som selger strøm til hele Norge, selv om de har en lokal forankring i Hurum. I tillegg til strøm, selger de smarte løsninger som ladestasjon til elbil hjemme. Selskapet tilbyr flere forskjellige lavprisavtaler, og de ønsker å være en billig kraftleverandør over tid.

  Hurum Kraft tilbyr både spotprisavtaler og kraftprisavtaler, samt en strømforsikring. Strømforsikringen sørger for at strøm- og nettleien din blir dekket, selv om du plutselig mister inntekt grunnet ufrivillig arbeidsledighet eller du blir arbeidsufør.

  Ishavskraft

  Ishavskraft ønsker å tilby rimelig, men miljøvennlig strøm. De kjøper inn strøm som de videreselger til sine kunder. De har forskjellige typer avtaler, inkludert egne avtaler for deg som bor i Nord-Norge. Det betyr at du som bor lokalt kan få både spotprisavtaler og fastprisavtaler med svært gunstige vilkår.

  De har allikevel billige spotprisavtaler til deg som bor andre steder i Norge. Innkjøpspris er den mest populære avtalen deres der du kjøper strøm til innkjøpspris, pluss et påslag. Du har ingen bindingstid, men du må betale et månedlig gebyr på 49 kr.

  LOS AS

  LOS AS er et selskap som kjøper kraft fra andre aktører og selger videre til sine kunder i Norge og andre steder i Norden. LOS er en av Norges største strømleverandører med både miljøvennlig strøm og andre energirelaterte produkter. De ønsker å gjøre det enkelt for deg å ta et grønt valg i hverdagen.

  Velger du kraftavtalen LOS Fornybar, kan du føle deg trygg på at strømmen er 100 % fornybar og stammer fra vannkraft. Dette er en spotprisavtale med en lav månedspris på 29 kr. LOS Spotpris er den mest populære avtalen, mens LOS ung er et fordelaktig valg for deg mellom 18-30 år.

  Nordlysenergi

  Nordlysenergi er en norsk strømleverandør som tilbyr strømavtaler landet over. Du får utelukkende miljøvennlig strøm, samtidig som at selskapet har som mål å tilby deg billige og oversiktlige strømavtaler. Det betyr at du tar et valg som er bra for økonomien din og for miljøet. 

  En av de mest populære avtalene er Nordlys Innkjøpspris. Du betaler et påslag på 3,4 øre per kWt, samt et månedlig gebyr på 29 kr. Utover det, så følger prisen utviklingen på strømbørsen. Du kan også velge variabel prisavtale om det er mer gunstig for deg. Du må være obs på at variabel prisavtale har en oppsigelsestid på tre måneder.

  NorgesEnergi

  NorgesEnergi er en av markedets billigste norske strømleverandører med fordeler som rabattprogrammer, samlefaktura på nettleie og kraft- og miljøgaranti. Du kan velge å kombinere alle av strømavtalene deres med miljøgarantien, slik at du alltid får levert 100 % fornybar energi til hjemmet ditt.

  Den mest populære avtalen heter Strøm til lavpris, og det er et godt valg for deg som synes at det er greit at strømprisen varierer i løpet av året. Spotprisavtaler generelt sett viser seg å være de billigste når du regner ut snittprisen.

  Talkmore

  Talkmore har to forskjellige strømavtaler for deg som ønsker å betale spotpris. Avtalene er svært fordelaktige, ettersom du kun betaler innkjøpspris og en fast månedlig avgift – du betaler med andre ord ikke påslaget som du vanligvis gjør hos andre kraftleverandører. 

  Du kan velge mellom to forskjellige strømavtaler med ulike månedspriser: 49 eller 79 kr. Forskjellen er at den billigste strømavtalen kun kan bestilles av mobilkunder. Hvis du ikke er mobilkunde eller ikke ønsker å bytte mobilabonnement til Talkmore, koster strømavtalen dermed 79 kr i måneden.

  Tafjord

  Tafjord er en kraftleverandør som tilbyr et av landets billigste spotprisavtaler, nemlig Tafjord Web Spot. Avtalen har ingen bindingstid og ingen skjulte gebyrer, og påslaget ligger for øyeblikket på ca. 2,2 øre per kWt. Du er imidlertid nødt til å betale med efaktura eller avtalegiro for å kunne inngå avtalen.

  Tafjord Fastpris er et bedre alternativ for deg som ønsker at strømregningen skal være mer forutsigbar. Du binder deg en viss periode frem i tid om du velger denne avtalen. Tafjord Samspill er derimot et supert valg for deg som ønsker at deler av betalingen din skal gå til et spesielt lag eller en forening som du brenner for.

  Ustekveikja Energi

  Ustekveikja Energi er en norsk strømleverandør som har et langsiktig prisfokus. Det skal lønne seg å være en lojal kunde på sikt, fremfor å velge løsninger som kun er billig en kort periode. Selskapet produserer sin egen fornybare strøm ved hjelp av to lokale vannkraftverk i Hallingdal.

  Den mest populære avtalen deres heter SpotOn Innkjøpspris, og dette er en avtale som også blir anbefalt av Fobrukerrådet. Du kan også velge variabel pris og fastpris om du foretrekker en av disse to strømavtalene.

  Slik velger du den beste norske strømleverandøren for deg

  Som du kan se, finnes det svært mange kraftleverandører på det norske markedet. Det kan være tidkrevende å gå gjennom dem alle for å finne frem til beste strømavtale, men det slipper du heldigvis ved å enten bruke en sammenligning av strømpriser på nett eller en anbudsside for å innhente tilbud. Akkurat som man bør sammenligne flere eindomsmeglere for å finne den beste, så er det derfor verdt å sammenligne strømleverandører.