Alt om Fjordkrafts strømpriser og strømavtaler

Strømprisene er oppdatert kl 1, mandag 6. februar 2023.

Fjordkraft

Data levert av

Ønsker du å bytte til Fjordkraft? Strømprisene og strømavtalene deres er konkurransedyktige, og de har vunnet flere utmerkelser for god kundeservice. Strømselskapet er tilgjengelig i store deler av Norge, enten du er privat- eller bedriftskunde.

Ditt postnummer

Se Fjordkrafts strømavtaler der du bor

Data levert av

Filtrer strømavtaler

Ditt årlige strømforbruk (kWh/år)

9000 kWh

Estimert forbruk basert på boligareal (m²)

50

Avtaletype

Laster

Strømavtale

Informasjon

Månedspris

Det finnes ingen produkter med dette filteret

  En stor fordel med Fjordkraft er prismatchgarantien deres. Dersom du finner et strømselskap med billigere strøm andre steder, så matcher de prisen. Du får også fornøydhetsgaranti, hvor du kan få en viss prosent av strømregningen din tilbakebetalt.

  Strømavtaler fra Fjordkraft: strøm til innkjøpspris og fastpris

  Fjordkraft tilbyr fire forskjellige strømavtaler, noe som gjør det enkelt å finne en avtale som passer for dine behov. De mest populære er Strøm til spotpris og Spot med forvaltning. Begge disse er spotprisavtaler.

  Spotpris vil si at strømpriser følger svingningene på markedet. Denne type avtale har vist seg å være rimeligst i løpet av et kalenderår. Strømmen vil som oftest være rimelig om sommeren og stige på vinterstid. Dersom du tåler prissvingninger, vil spotprisavtaler være gunstigst for deg.

  Dersom du ønsker forutsigbare utgifter, tilbyr Fjordkraft strøm til fastpris. Fastprisavtale vil si at du binder strømprisen i en gitt perioder. Du kan på mange måter sammenligne det med å binde renten på huslånet. Strømprisen din forblir den samme, uavhengig av markedssvingninger.

  Den tredje avtalen er Powerspot. Powerspot er en spotprisavtale som gir rabatt til Power-kunder. Avtalen har imidlertid bindingstid og høyere påslag enn de andre spotprisavtalene fra Fjordkraft. Du bør vurdere alternativene dine nøye, samt lønnsomhet på sikt.

  Spot med forvaltning

  Den fjerde og siste strømavtalen fra Fjordkraft er Spot med forvaltning. Dette er en avtale der forvaltere forhandler frem strømpriser som ligger under spotprisen, slik at du skal kunne unngå de verste pristoppene. Du betaler altså den strømprisen som forvalterne har forhandlet seg frem til, samt et påslag fra Fjordkraft.

  Du får 80 % av gevinsten når forvalterne lykkes, og resterende beløp går til å dekke omkostninger ved forhandlingene. Enkelte måneder kan det hende du betaler mer enn spotprisen. Strømselskapet har imidlertid satt et tak på 12,5 øre per kwh over spotprisen, samt påslag med lovpålagte avgifter.

  Avgifter og gebyrer kommer i tillegg til strømprisen

  En ulempe med strømavtalene til Fjordkraft er at du må regne med påslag i strømprisen, samt ekstra gebyrer og avgifter. Det bør likevel påpekes at dette er vanlig praksis blant strømselskapene, og du må regne med enten påslag eller gebyrer uansett hvilken strømleverandør du velger.

  Påslag på spotpris vil si at du betaler en viss prosent til Fjordkraft, i tillegg til innkjøpsprisen for strømmen. I tillegg er strømselskapene pålagt av norsk lov å innhente visse avgifter fra strømforbruket ditt, for eksempel elsertifikater. Sist, men ikke minst, så må du betale et lite månedsgebyr.

  Det er viktig å være obs på at du også må betale nettleie, uansett hvilket strømselskap du velger. Nettleie går til nettleverandøren din, ikke til strømselskapet. Denne utgiften dekker vedlikehold av strømnettet, samt omkostninger for at nettleverandøren skal levere strøm hjem til deg. Enkelt forklart, nettleverandører leverer strømmen som du kjøper av strømleverandøren.

  Skaff deg full oversikt i Fjordkraft-appen

  Fjordkraft-appen gir deg full oversikt over strømforbruk og strømpriser. Denne informasjonen kan være svært nyttig for å spare penger på strømregningen. Du kan sjekke når strømprisen er høyest og justere forbruket ditt deretter. Dersom du i tillegg kjøper Fjordkraft Puls, så kan du følge med på strømprisen i sanntid.

  Fjordkraft Puls er en liten enhet som kobles til strømmåleren. Den sender informasjon om strømforbruk direkte til appen. Du får stålkontroll over forbruket på denne måten – perfekt om du ønsker å avdekke “strømtyver” i hjemmet.

  Appen lar deg dessuten styre elbilladingen og bestemme når bilen er ferdigladet. Dermed kan du lade elbilen når strømprisen er lavest. Ifølge Fjordkraft, så kan du spare minst 20 % med smartlading. Det kan utgjøre ganske store summer på sikt.

  Du kan også sjekke hvilke kundefordeler du har direkte i Fjordkraft-appen. Strømselskapet tilbyr nemlig en rekke fordeler til sine kunder. Kundefordelene kan variere over tid, og det lønner seg å følge med på aktuelle tilbud. Tidligere fordeler har inkludert rabatt hos Power, avslag på ferieturer og opplevelser, ekstra Trumf-bonus og rabatt på dekkhotell.

  Fjordkraft mobilabonnement

  I tillegg til lave strømpriser, så kan Fjordkraft-kunder inngå billige mobilabonnementer. Abonnementene er riktignok åpen for alle, men strømkunder hos Fjordkraft får betydelig avslag på mobilabonnementet. Mobilkunder kan dra fordel av gode vilkår som data rollover og fri bruk i EU/EØS.

  I skrivende stund kan strømkunder spare ca. 50 kr i måneden, sammenlignet med dem som ikke er strømkunder. Dersom du trenger mobilabonnement til flere familiemedlemmer, så kan du spare en god del penger. En familie på fire kan spare ca. 200 kr, dersom alle skal ha mobilabonnement.

  Fjordkraft kundeservice har vunnet flere priser

  Fjordkraft kundeservice scorer høyt når det gjelder kundetilfredshet. Kundesenteret har vist seg å være best i test ved flere anledninger, og de har derfor vunnet en rekke priser. Du kan kontakte dem via telefon, chatte med dem på nettsidene eller sende dem en epost. Den raskeste måten å kontakte dem på er ved å bruke chattefunksjonen i Fjordkraft-appen.

  Fordeler og ulemper med Fjordkraft

  Du har fått mye informasjon om Fjordkraft her i denne artikkelen, inkludert informasjon om strømpriser, strømavtaler, kundefordeler og kundeservice. Nå helt til sist har vi oppsummert alle fordeler og ulemper med Fjordkraft for å gi deg en tydelig oversikt. 

  Fordeler med Fjordkraft:

  • Flere ulike strømavtaler
  • Strøm til innkjøpspris og fastpris
  • Prismatch og fornøydgaranti
  • Mulighet for billige mobilabonnementer
  • Ingen bindingstid, bortsett fra om du velger strøm til fastpris
  • Praktisk app og svært god kundeservice

  Ulemper med Fjordkraft:

  • Påslag i prisen, selv om du velger strøm til innkjøpspris
  • Ekstra månedsgebyr

  Husk at strømselskapene kan forandre påslag og priser ved jevne mellomrom. Uansett om du velger å bytte til Fjordkraft eller ikke, kan det være lurt å sammenligne strømpriser ved jevne mellomrom for å sikre at du har den beste strømavtalen.

  Hva er forskjellen på fastpris, spotpris og variabelpris?

  Fastpris er en strømavtale der prisen fastsettes i en viss periode fremover. Du betaler samme sum hver måned, uavhengig av prissvingninger. Spotpris følger imidlertid svingningene. Du betaler mer når strømprisen er høy og mindre når den faller. Variabel prisavtale er en slags blanding av disse to. Spotpris er billigst hvis du regner ut snittprisen i løpet av et kalenderår.

  Hvilken strømpristype bør jeg velge?

  Spotpris

  Samme pris per kWh som vi kjøper strømmen for på strømbørsen. Den endres fra time til time og er tilgjengelig for alle som vil se på nordpool.

  Historisk sett den billigste avtaleformen

  Mer stabil om vinteren, og like billig som spotpris om sommeren

  Sesongpris

  Spotpris om sommeren og variabelpris resten av året. For deg som ønsker en mer stabil pris om vinteren der endringer varsles 14 dager før de trer i kraft.

  Se oversikt over strømleverandører

  Du kan spare mye penger ved å bytte til en billigere strømleverandør. Det er viktig å sammenligne strømpriser regelmessig for å sikre at du alltid har den beste avtalen. Kom i gang ved å se oversikten vår over strømleverandører.

  Få svar på vanlige spørsmål om Fjordkraft

  Meldingsboble
  Hvordan velger jeg rett strømavtale fra Fjordkraft?

  Fjordkraft har en strømkalkulator som du kan bruke. Du finner den på nettsidene deres. Kalkulatoren regner ut hvilken strømavtale som er mest gunstig for deg, basert på energiforbruk og preferanser.

  Meldingsboble
  Når sender Fjordkraft ut første faktura?

  Nye kunder vil få sin aller første faktura ca. midt i måneden etter at de ble strømkunde. Fakturaen dekker strømforbruk for hele kundeperioden, samt ut første måned. Dersom du ble kunde midten av september, vil du få første faktura i november som dekker ut september og hele oktober.

  Meldingsboble
  Kommer nettleien på egen faktura?

  Mange Fjordkraft-kunder får nettleie inkludert i strømregningen, avhengig av hvor i landet de bor. Nettleien faktureres per hele måned. Nye kunder vil dermed bli fakturert for nettleie måneden før de ble kunde. Dersom du ble kunde i september, blir du også fakturert for nettleie fra august.

  Meldingsboble
  Hvilke tjenester fra Fjordkraft er best for meg som ikke vil ha spotpris?

  Fjordkraft tilbyr strøm til fastpris, samt tjenesten Full kontroll. Du betaler dermed det samme hver eneste måned, uavhengig av strømpris. Strømprisen du betaler er basert på ditt gjennomsnittlige strømforbruk, og du låser deg til denne prisen i en gitt periode.

  Meldingsboble
  Hvordan bytter jeg til Fjordkraft?

  Fjordkraft gjør det enkelt å bytte – det eneste du trenger å gjøre er å velge den beste strømavtalen for deg. Deretter tar de seg av alt papirarbeidet og sier opp den gamle avtalen på dine vegne.

  Meldingsboble
  Hvordan bestiller jeg ny strømavtale?

  Det går raskt å bytte til en strømavtale fra Fjordkraft, særlig om du bestiller på nett. Skjemaet tar bare et par minutter å fylle ut. Du må oppgi følgende opplysninger: adresse, epost og hvilken strømavtale du vil bytte til.

  Finn den beste strømavtalen for deg

  Fyll ut vårt enkle skjema for å motta flere tilbud

  • Helt uforpliktende
  • 100% gratis
  • Lokalkjente leverandører

  Det tar kun ett minutt