Dagens strømpris: Se hva strømprisen er nå der du bor

Sjekk dagens strømpris der du bor ved å slå inn postnummeret ditt. Timesprisen inkluderer merverdiavgift (MVA er ikke inkludert i strømprisen for Nordland, Troms og Finnmark).

Skriv inn ditt postnummer for å se strømpris

Leter du etter billigste strømavtale i 2024?

Du kan spare mye penger på å sammenligne strømpriser på tvers av strømselskapene. Finn markedets billigste strømavtaler i 2024 og bytt strømleverandør for å spare penger.

Husk dette når du sammenligner strømpriser:

  • Sammenlign strømpriser ved jevne mellomrom for å sikre at du har en billig strømavtale.
  • Spotprisavtaler følger alltid prissvingningene på strømbørsen, og du betaler i tillegg et påslag og månedsgebyr til strømselskapet ditt.
  • Spotpris er billigst om du regner snittprisen i løpet av et kalenderår, men du må tåle prissvingninger.
  • Fastprisavtaler er dyrere, men du vet alltid nøyaktig hva strømregningen blir fra måned til måned.
  • Den beste strømavtalen er den som passer best for ditt behov og ditt budsjett, så vurder ulike leverandører nøye.
  • Vær forsiktig med strømavtaler med kampanjeperioder – disse kan fort bli dyre når kampanjeperioden er over.
  • Strømregningen kan også bestå av skatter, avgifter og nettleie – du betaler for mer enn bare strømmen du bruker.

Dagens strømpris: Se hva strømprisen er nå der du bor

bilde

Sjekk dagens strømpris der du bor ved å slå inn postnummeret ditt. Snittprisen inkluderer merverdiavgift (MVA er ikke inkludert i strømprisen for Nordland, Troms og Finnmark).

Det kan være mange tusenlapper å spare på å bytte strømleverandør. Dagens marked består av mange forskjellige kraftleverandører og strømpriser, og den beste måten å finne frem til gunstige priser på er å gjøre grundige undersøkelser. Her går vi gjennom alt du trenger å vite for å sammenligne strømpriser og velge den billigste avtalen for deg.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Hvordan sammenligne strømpriser

Strømprisene varierer fra måned til måned, og det kan være utfordrende å finne en kraftleverandør som leverer lave strømpriser året rundt. Det hjelper å ha et godt overblikk over hvordan de forskjellige avtaletypene prises, slik at du kan ta et bevisst valg. Vi anbefaler at du sammenligner strømpriser med jevne mellomrom. Ikke vær redd for å bytte for ofte – du trenger ikke å være lojal mot strømselskapet ditt. Det kan i så fall koste deg dyrt!

Akkurat som man bør sammenligne flere eindomsmeglere for å finne den beste, så er det verdt å sammenligne strømleverandører.

Den nøyaktige fremgangsmåten for å sammenligne strømpriser kan variere, alt etter hvilken tjeneste du velger å benytte deg av. Enkelte sammenligningstjenester lar deg angi postnummer for å få opp mer nøyaktige strømpriser, ettersom prisen kan variere etter hvor i landet du bor. Andre sammenligninger består av tabeller, hvor avtalene med lavest strømpris kommer øverst i tabellen.

Det finnes mange sammenligninger av strøm på nett som du kan bruke til å raskt skaffe deg et overblikk over prisene. Du kan også innhente tilbud fra flere forskjellige strømselskaper på én gang. Du må imidlertid forstå hva de forskjellige avtalene går ut på, eventuelle ekstragebyrer og hvordan markedet kan svinge for å ta et valg som er gunstig på sikt. Her i denne artikkelen skal vi gå gjennom de viktigste punktene.

La strømselskapene konkurrere om deg!

Det kan ta tid og energi for å finne den beste strømavtalen, men det kan være svært lønnsomt å bruke tid på dette! La selskapene konkurrere om deg ved å fylle inn vårt skjema som er gratis og uforpliktende! Slik vil du få de beste tilbudene levert direkte til deg. Spar tid og penger i en ellers hektisk hverdag med økte strømpriser.

Det er viktig å finne riktig leverandør. Monster. Bakkemontert solcelleanlegg.

Velg riktig strømavtale for ditt forbruk

Det første du bør ha i tankene er at det finnes i all hovedsak tre forskjellige typer strømavtaler som du kan velge mellom. Det viser seg at spotprisavtaler er billigst over tid, og det er ofte denne typen avtale som kommer øverst i sammenligninger over strømpriser. Det behøver ikke automatisk å bety at denne typen avtale er best for deg, men generelt sett er disse avtalene de beste på pris.

Strømpriser følger alltid svingninger på den nordiske strømbørsen NordPool. Strømbørsen er rett og slett en markedsplass for strøm, hvor kraftprodusentene selger all den kraften de har laget. Strømleverandørene kjøper strømmen på strømbørsen, og derfor vil prisen alltid være styrt av hva som skjer på markedet.

Energikilder er væravhengige, og derfor vil prisen på strømbørsen avhenge av vær og vind. Vi ser ofte at strømmen blir dyrere om vinteren og billigere om sommeren, og tilgang på vind, vann og sol vil derfor ha en innvirkning på kraftproduksjon. Strømprisene øker når kraftproduksjonen går ned. Kombinert med økt etterspørsel på vinterstid, kan det føre til store svingninger i prisen.

Politiske og internasjonale forhold kan også ha en innvirkning på strømmarkedet, akkurat som for alle andre marked. Det er vanskelig å forutsi og lage prognoser for strømpriser, ettersom prisen er såpass væravhengig som den er.

Strømpriser varierer gjennom døgnet

Strømprisene vil også variere gjennom døgnet, og her er det store forskjeller i forhold til hva de ulike strømselskapene tilbyr. Enkelte lar deg tjene penger for å bruke strøm om natten når energilagrene er fulle, mens andre generelt har bedre fordeler om dagen.

Det kan være lurt å kartlegge sitt eget strømforbruk når man vurderer de ulike strømselskapene. Her kan det rett og slett være mye å spare i enkelte tilfeller.

Dette gjelder spesielt om ens eget strømforbruk er noe utenom det vanlige. Eksempelvis kan dette være noen som vanligvis er våken om natten, eller hvis man jobber hjemmefra om dagen da strømprisene er relativt lave mellom 10-17.

Da vil det lønne seg å finne et strømselskap som har ekstra gode fordeler for kunder som bruker strøm utenom de dyreste timene.

Sammenlign strømavtaler for å få billige strømpriser

En spotprisavtale er strøm som er kjøpt til innkjøpspris på strømbørsen, men med et lite påslag og en månedspris som går til strømleverandøren. Spotprisavtalene er billigst over tid, men det kan være store variasjoner i løpet av et kalenderår. Det er derfor spotprisavtalene pleier å komme billigst ut på sammenligninger av strømpriser.

Kjært barn har mange navn, og spotprisavtaler blir også kalt for innkjøpspris og markedskraft. Denne typen avtale pleier som regel ikke å ha bindingstid, og du velger selv når du ønsker å bytte. Det gir deg stor frihet til å bytte til en billigere strømavtale om du synes at strømprisene har økt for mye. Mange sammenligninger av strømpriser opprettes på grunnlag av spotprisen på strømbørsen, og tallene kan derfor avvike fra det nøyaktige beløpet du betaler.

Andre typer strømavtaler

Du bør selv vurdere om en spotprisavtale er bra for deg. De er som nevnt billigst, men du må kunne tåle svingninger i løpet av kalenderåret. I enkelte tilfeller kan det lønne seg å velge fastpris om vinteren, for eksempel hvis du bor i en eldre, trekkfull bolig og varmer opp huset med strøm. Fastpris er den dyreste formen for strømavtaler, men avtalene kan av og til svare seg allikevel. Sjekk over ditt strømforbruk og vurder din egen bolig for å sjekke om det kan være noe for deg.

Du kan sammenligne fastpris med å låse renten på boliglånet ditt. Du «taper» penger når strømprisene er lave, men du har en del å vinne i de periodene hvor strømprisene er høye. Du betaler totalt sett mer for strømmen i løpet av et kalenderår enn det du gjør med en spotprisavtale, men du trenger ikke å bekymre deg for hva regningen din blir.

Du bør derfor vurdere fastpris om du ikke har rom for store variasjoner og vil ha god kontroll over alle utgifter. Fastprisavtalene løper over en viss periode, og dette kan variere i alt fra noen måneder til flere år. Enkelte strømselskaper tillater deg å ha spotprisavtale til vanlig, men med mulighet til å låse strømprisen over en kort periode. Det kan være en ekstra trygghet for deg som ikke vil binde deg for lenge.

Forskjellen mellom spotpris og variabel fastpris

Den tredje avtaletypen er variabel fastpris. Disse avtalene følger svingningene på strømbørsen, akkurat som spotprisavtaler, og du betaler et påslag og et månedsgebyr. Enkelte foretrekker variabel fastpris fordi du varsles om prisendringer minst 14 dager i forkant. Du må være obs på denne varslingen kan utføres på forskjellige måter, for eksempel ved at prisene publiseres på nettstedet til strømselskapet.

Det er mange forbrukere som hadde spart tusenvis av kroner ved å bytte fra variabel fastpris til spotpris. Avtalen er en gammeldags form for strømavtale som har overlevd helt siden strømmonopolet ble opphevet helt tilbake på 90-tallet. I praksis så svinger prisen like mye, selv om du blir varslet om endringene. Den enste forskjellen er at du betaler mye mer for strømmen din enn om du hadde valgt en spotprisavtale. Strømprisen kan faktisk være 3-6 øre mer.

Det kan allikevel være enkelte fordeler med å ha en variabel fastpris. Noen ganger kan prisen være låst i en gitt periode, for eksempel seks måneder. Det betyr at du kan velge variabel fastpris om vinteren og gå over til en spotprisavtale om sommeren, med mindre du inngår en bindingstid. Det er mulig å si opp en avtale selv om du har bindingstid, men du må belage deg på å betale en viss sum for å få lov til å gjøre dette. Det kan derfor koste deg dyrt å hoppe inn i en avtale med bindingstid, uten å reflektere grundig over om avtalen er gunstig på sikt.

Sammenlign strømpriser på nettavtaler

I tillegg til lave strømpriser, kan du spare ytterligere med penger ved å velge strømavtaler som styres på nett. Du bør derfor sammenligne forskjellige e-avtaler også for å se hvor mye du kan spare. Et elektronisk kundeforhold betyr at du kontakter kundeservice på chat eller mail, betaler regninger via e-faktura eller avtalegiro og du mottar ikke papirfaktura. Disse avtalene er gunstige for deg som foretrekker å ha kontroll over abonnementene dine på nett, og som ikke er så opptatt av å løse ting i person.

Enkelte e-avtaler er strengere enn andre. Det vil si at enkelte strømselskaper ikke tillater at du tar kontakt med kundeservice per telefon, og disse krever at du bruker internett for å få hjelp. Andre krever kun at du betaler elektronisk og ikke mottar papirfaktura. Du må selv vurdere hvilket alternativ som passer best for deg.

Du må passe på å opprette avtalegiro eller e-faktura etter at du har mottatt første faktura. Mange strømselskaper opererer med en tidsfrist, for eksempel tre måneder. Hvis du ikke har fått alt over på nett innen tidsfristen er over, blir du automatisk overført til en annen avtale som koster mer.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Pass opp for kortsiktig lave strømpriser

Det er viktig å lese vilkår og betingelser grundig for å kunne ta et informert valg. Ikke bare sammenlign strømpriser – du bør sammenligne eventuelle avgifter, gebyrer og vilkår også. Dersom du slår til på et gunstig strømtilbud, må du sjekke om prisen stiger etter en viss periode. Enkelte kampanjer kan nemlig friste med billige strømpriser som øker etter for eksempel tre måneder eller et halvt år.

Du bør tenke fremover når du sjekker strømpriser, og det kan lønne seg å vurdere forskjellige alternativer hver høst. Sommeren byr ofte på lave strømpriser, uansett hvilken avtale du har. Du betaler et påslag på innkjøpsprisen fra strømbørsen, med mindre du har fastprisavtale. Når strømprisen er lav på børsen er den derfor lav hos deg også, og påslaget blir mindre merkbart.

Påslaget blir derimot mye mer merkbart når strømprisene øker på strømbørsen. Det lønner seg derfor å tenke fremover og velge en strømavtale med lite påslag, slik at strømregningen ikke blir høyere enn nødvendig når strømprisene øker på strømbørsen. Du bør sitte med en god strømavtale i forkant av eventuelle prisøkninger.

Nettleie og strømforbruk betales på samme regning

Det er viktig å se på strømkostnadene totalt for å få en bedre forståelse av strømpriser. I sammenligninger består strømprisene som regel av de totale kostnadene, men det hjelper allikevel å vite nøyaktig hva du betaler for. Du betaler altså ikke bare strømprisen når du skal betale strømregningen din, ettersom den inkluderer nettleie, avgifter, elsertifikat og andre gebyrer.

Det er ikke alt av dette som går til strømleverandøren din. Strømleverandøren er det selskapet som sørger for at strømmen kommer fram til huset ditt, mens strømselskapet er de du kjøper strømmen av. Du må være obs på at nettleie betales nå på strømregningen, mens den før ble betalt separat. Dersom du synes at strømprisene har gjort et kraftig hopp de siste årene, så kan det være nettopp dette som forårsaker det. Den nye innføringen skal gjøre det enklere å betale regninger, ettersom du slipper å forholde deg til to forskjellige aktører.

Før måtte du selv lese av strømmen på måleren din og sende det inn til nettselskapet ditt. Det slipper du i dag med de nye strømmålerne, så sant en av disse er installert i boligen din. De nye målerne leser av forbruket ditt og sender det inn til nettselskapet. Skulle det oppstå en feil, blir strømforbruket automatisk beregnet. Summen justeres på neste regning når selskapet mottar riktig avlesning. Disse målerne har ført til økt nettleie for mange, noe som gjør utslag på strømregningen din.

Nettleien går til blant annet vedlikehold av strømnettet i ditt område. Dersom du opplever problemer som strømbrudd, er det strømleverandøren din du skal kontakte. Nettleien består av en fast og en variabel del, og prisen kan avhenge av hvor i landet du bor. I tillegg finnes det en del gebyrer og avgifter som belastes via nettleien, for eksempel en forbruksavgift som går til staten. Du betaler også avgifter til Enova.

I tillegg betaler alle i Norge elsertifikat på strømregningen. Kostnaden er lovpålagt og skal finansiere fornybar strøm som vannkraft, vindkraft og solenergi. Strømprodusenter som velger å investere i produksjon av fornybar energi fra inntektene fra elsertifikatet i støtte, noe som gjør det mer lønnsomt å drive med nettopp dette.

Regn ut årsforbruket ditt

Vi anbefaler at du regner ut årsforbruket ditt før du begynner å sammenligne strømpriser. Det vil gi deg en viktig indikasjon på hvilke avtaler som er mest gunstig for deg. Legg spesielt merke til hvor mye strøm du forbruker om vinteren. Størrelsen på boligen din, hvor i landet du bor og hvor godt isolert boligen din er vil ha mye å si. Du bruker for eksempel mer strøm på oppvarming om du bor sør i landet med milde vintre, sammenlignet med de som bor i Nord-Norge.

Du kan som regel selv sjekke strømforbruket ditt ved å logge inn på Mine sider hos strømselskapet ditt og bla deg tilbake i tid. Du kan eventuelt spørre huseieren om du leier en bolig, eller du kan høre med de forrige huseierne om du har kjøpt boligen i nyere tid. Mange lurer imidlertid på hvilket strømforbruk som er normalt.

Ifølge Fjordkraft bruker en enebolig gjennomsnittlig 20 000 kWh pr år. Det utgjør 1 666 kWh per måned i snitt. Det er helt normalt at tallene strekker seg opp til både 25 000 kWh og 30 000 kWh. Hvis du føler at forbruket ditt ligger langt over gjennomsnittet, kan det lønne seg å iverksette energibesparende tiltak for å få ned regningen.

Reduser strømforbruket for å redusere strømregningen

Selv om det viktigste du kan gjøre er å sammenligne strømpriser for å være sikker på at du har en gunstig avtale, kan du spare ytterligere med penger ved å ta grep rundt eget strømforbruk. Det brukes mye strøm i de norske hjem per i dag. Barna spiller PlayStation, tenåringen står lenge i dusjen, elbilen står på lading, på kjøkkenet står middagen på kok og varmepumpen er på.

Alt dette er med på å drive opp strømregningen, men det er imidlertid oppvarmingen som har mest å si for totalsummen. På sikt kan du spare atskillig med penger ved å bytte fra for eksempel elektrisk oppvarming til varmepumpe. Enova gir deg økonomisk støtte ved bytte til bergvarmepumpe eller jordvarmepumpe.

Et annet langsiktig tiltak er å isolere boligen bedre om det er behov for det, samt senke innetemperaturen med 1 grad – helst bør den ligge på omtrent 19-22 °C. En ekstra bonus ved å senke temperaturen er at du får et bedre inneklima. Du kan vurdere å installere en termostat som styrer temperaturen automatisk.

Du bør være effektiv når du lufter huset. Ha dører og vinder åpne på vidt gap i noen få minutter, fremfor å la vinduene stå på gløtt i flere timer om gangen. Det er raskt og enkelt å montere tettelister rundt dører og vinduer, og dette koster heller ikke flesk. Du reduserer varmetapet ytterligere ved å dra for gardinene.

Vinduer kan ha mer å si for strømutgifter enn du tror. Varmetap kan bli dyrt i lengden. Faktorer som hvor tykt glasset er, hvor mange lag og om det trekker, er faktorer du bør ta med i vurderingen. Investerer du i kvalitetsruter vil det også være en god investering dersom du noen gang skal selge boligen.

Strømprisene varierer i løpet av døgnet!

Strømprisene varierer fra time til time! Det kan være enormt mye å spare hvis man er oppmerksom på når man velger å bruke strøm. Strømmen er som regel dyrest på på morgenen mellom 07-10 og på ettermiddagen mellom 17-20. Det er da folk bruker mest strøm for å lage mat, dusje og vaske klær eller til å varme opp huset.

Vedlikehold or korrekt drift er viktig. Monster som sover. Solcellepanel på taket.

Strømpriser på fornybar strøm

Det er egentlig ikke mulig å lagre strøm, ettersom den må forbrukes i det den lages. Hvilken type strøm vi bruker avhenger derfor av hvilken strøm som strømselskapet vårt har tilgang til. Det er mulig å betale ekstra mot en garanti for at strømmen som leveres alltid er fornybar. Det bør allikevel nevnes at Norge hovedsakelig bruker vind- og vannkraft, og begge disse kommer fra fornybare kilder.

Det hender imidlertid at strømselskapene må importere fra andre land, og da kan det hende at vi får strøm fra ikke-fornybare kilder – med mindre du velger en avtale med dyrere strømpriser som garanterer grønn energi. Årsaken til at strømselskapene må importere kan for eksempel være tørre somre med lite vann, eller i perioder hvor Norge eksporterer store deler av strømmen som produseres. Det er nemlig svært lønnsømt å eksportere fornybar energi.

Dersom du produserer strøm selv i form av solcellepanel, har du ofte mulighet til å selge overskuddsenergi til strømselskapet ditt. Dette kan medvirke til at strømregningen blir lavere. Det hender også at du får spesielle tilbud om du produserer deler av strømmen selv. Vi anbefaler at du sammenligner strømpriser og vilkår på tvers av ulike selskaper for å se hvem som gir deg mest penger for overskuddsenergi fra solcellepanelene dine.

Sammenlign kundefordeler, garantier og andre goder

I tillegg til å sammenligne strømpriser, kan det lønne seg å sammenligne kundefordeler. Det kan være atskillige penger å hente ved å benytte deg av eventuelle bonuspoeng, rabatter og andre kundefordeler som mange strømselskaper tilbyr. Fordelene kan bestå av alt fra bonuspoeng som du kan løse inn i flybilletter, til avslag på boligalarm.

Enkelte strømselskaper tilbyr prismatchgaranti. Det betyr at hvis du finner en billigere avtale et annet sted, vil det nåværende selskapet ditt gi deg tilsvarende pris. Du trenger kanskje ikke å bytte strømavtale om du har en slik garanti, og det kan være verdt å se nærmere på nettopp dette. Du må kunne dokumentere at andre tilbyr rimeligere priser for å kunne benytte deg av garantien.

Andre selskaper gir garantier for at du alltid skal ha en av de billigste avtalene på markedet for nettopp din type avtale. Det kan være en trygg og god garanti å ha. Du må imidlertid være obs på at strømselskapene kun sammenligner prisen med utvalgte konkurrenter, og garantien gjelder kun for disse konkurrentene. Det betyr at det allikevel kan finnes selskaper som tilbyr billigere strømpriser enn det du får, og det lønner seg å sammenligne strømpriser selv allikevel.

Husk at du som forbruker også er beskyttet av en rekke gode lover. Norge har spesielt mange paragrafer som sørger for at du skal gjøre kjøp. Det er aldri dumt å ha en oversikt over sine rettigheter.

Hvordan bytte avtale for å få lavere strømpriser

Det er veldig enkelt å bytte strømavtaler på nett. Det første du bør gjøre er å bruke en sammenligning av strømpriser for å finne frem til den mest gunstige avtalen for deg. Du bør ha alt vi har diskutert ovenfor i tankene for å kunne ta et så godt valg som mulig. Ikke fokuser utelukkende på strømpriser, men se på det helhetlige tilbudet som bindingstid og avtalevilkår.

Deretter trykker du deg videre til den strømavtalen som du liker best. Du trenger som regel kun å fylle ut et kort skjema på nett for å bytte. Det nye selskapet ditt tar seg av alt av papirarbeid med å si opp den gamle avtalen din. Du må imidlertid være obs på at du må lese av strømmen for at sluttregningen skal bli riktig.

Det lønner seg å bestille på nett fordi du får 14-dagers angrefrist. Det betyr at selv om du skulle komme på andre tanker eller finne en strømavtale med lavere strømpriser, så kan du avlyse den nye avtalen uten omkostninger. Det hender at det gamle strømselskapet kontakter deg for å komme med et nytt og bedre tilbud mot at du ikke bytter allikevel. Det gjør at du kan få svært lave strømpriser som selskapet ellers ikke tilbyr. Du bør imidlertid spørre hvor lenge de lave strømprisene varer og hvilke strømpriser som gjelder etter at tilbudet er over.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Hvordan sammenligne strømpriser – kort oppsummert

Vi har gått gjennom mye informasjon i denne artikkelen, og derfor ønsker vi å oppsummere de aller viktigste punktene som du bør ta hensyn til når du skal sammenligne strømpriser. Det er ikke bare å studere en tabell eller bruke en anbudsside. Du bør også ha følgende i tankene:

  • Velg riktig strømavtale for deg: Hvor stort forbruk har du? Tåler du svingninger? Bruker du mye strøm om vinteren?
  • Sjekk vilkår og betingelser: Øker prisen etter en gitt periode? Har du bindingstid? Må kundeforholdet styres på nett?
  • Reduser strømforbruket ditt: Selv om du betaler de laveste strømprisene på markedet, kan du spare enda mer ved å legge om strømforbruket ditt.
  • Sammenlign kundefordeler: Velg et strømselskap med gode kundefordeler og bruk dem aktivt for å spare ytterligere med penger.

Husk å sammenligne strømpriser med jevne mellomrom for å unngå å betale for mye. Nå som du er klar over disse punktene og vet nøyaktig hvordan du finner frem til lavest mulig strømpris, er det bare å ønske deg lykke til på jakten etter den beste strømavtalen for deg!

Få svar på vanlige spørsmål om strømpriser

Meldingsboble
Hvorfor bør jeg sammenligne strømpriser?

Det lønner seg alltid å sjekke markedet og finne ut hvilket strømselskap som gir deg den beste strømavtalen. Ved å sammenligne strømpriser, så kan du finne avtaler som matcher dine behov og sparer penger samtidig. I tillegg bør du også se på kundefordeler, prisgarantier og andre goder for å sikre at du får det beste tilbudet.

Meldingsboble
Hvordan bytter jeg strømavtale?

Det er veldig enkelt å bytte strømavtale. Først må du sammenligne priser og velge den beste strømavtalen for deg. Deretter klikker du deg videre til selskapets nettside og fyller ut et kort skjema. Det nye selskapet tar seg av å si opp den gamle avtalen din. Husk at du alltid har 14-dagers angrefrist når man bestiller strømavtale på nett.

Meldingsboble
Hva er prismatchgaranti?

Prismatchgaranti betyr at hvis du finner en billigere avtale et annet sted, vil det nåværende selskapet ditt gi deg tilsvarende pris. Det er ikke alle strømleverandører som har dette tilbudet. Du bør også være oppmerksom på at garantien kun gjelder for utvalgte selskaper og det kan finnes bedre strømpriser andre steder. Det lønner seg derfor alltid å sammenligne strømpriser før du bestiller strømavtale.

Meldingsboble
Kan jeg få billigere nettleie et annet sted?

Nei, det er ikke mulig å bytte nettleverandør. Nettleverandøren er den som ivaretar strømnettet der du bor. Enkelt forklart, så leverer nettleverandøren den strømmen som du kjøper av strømselskapet ditt. Noen strømselskaper inkluderer nettleien på strømregningen din, mens andre fakturerer strøm og nettleie separat.

Meldingsboble
Hvordan kan jeg spare penger på strømregningen?

Det er mange måter å spare penger på strømregningen din. Først og fremst, så bør du sammenligne strømpriser og bytte til et billigere strømselskap. I tillegg bør du ta grep for å redusere strømforbruket ditt. Dersom du har spotprisavtale, så kan du spare penger ved å sjekke dagens strømpriser. Bruk strømkrevende apparater på tidspunkter med billigere strøm. For eksempel, det kan være mye å vinne på å lade elbilen om natten og ikke på ettermiddagen.

Meldingsboble
Når er strømmen billigst?

Strømmen er som regel billigst om natten og midt på dagen. Den er derimot dyrest om morgenen og ettermiddagen. Dette gjelder spesielt for dem som har spotprisavtale, ettersom strømprisen da vil variere fra time til time. Hvis du har fastprisavtale, så betaler du samme sum hver måned uansett.

Se oversikt over strømleverandører

Du kan spare mye penger ved å bytte til en billigere strømleverandør. Det er viktig å sammenligne strømpriser regelmessig for å sikre at du alltid har den beste avtalen. Kom i gang ved å se oversikten vår over strømleverandører.

bilde

Få tilbud på strømavtaler

Fyll ut vårt enkle skjema for å motta flere tilbud

  • Helt uforpliktende
  • 100% gratis
  • Lokalkjente leverandører

Det tar kun ett minutt

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454