bilde

PÅLITELIG: Det er lurt å velge montering fra et firma med gode omtaler fra andre kunder.

Få tilbud på varmepumpe

Sist oppdatert: 9. juli 2024

En varmepumpe kan være en stor investering for ditt hjem, og den kan gi store besparelser på strømregningen over tid. Varmepumper er nemlig en av de mest energieffektive måtene å varme opp og kjøle ned hjemmet ditt på. I denne artikkelen vil vi diskutere hvordan du kan velge den beste varmepumpen for ditt hjem, og hvordan du kan få de beste tilbudene på varmepumper.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Valg av varmepumpe

Først vil vi se på forskjellige typer varmepumper og deres fordeler og ulemper. Det finnes tre hovedtyper av varmepumper: luft-til-luft varmepumper, luft-til-vann varmepumper og væske-til-vann varmepumper.

  • Luft-til-luft varmepumper er den mest vanlige typen og brukes til å varme opp og kjøle ned rom i huset ditt.
  • Luft-til-vann varmepumper brukes til å varme opp vann til dusj og vaskemaskin.
  • Væske-til-vann varmepumper brukes til å varme opp vann til radiatorene i huset ditt.

Når du velger en varmepumpe, er det viktig å vurdere størrelsen på ditt hjem, isolasjonsnivået og klimaet i ditt område. En varmepumpe som er for stor eller for liten vil ikke fungere effektivt. Det er også viktig å vurdere prisen og garantien på varmepumpen. Noen produsenter tilbyr lengre garantier enn andre, og dette kan påvirke prisen.

Vi anbefaler å velge en varmepumpe med en høy COP (Coefficient of Performance) og et lavt lydnivå. COP angir hvor effektivt varmepumpen kan produsere varme, og en høyere verdi betyr at varmepumpen er mer effektiv. Lydnivået på varmepumpen er også viktig, spesielt hvis du plasserer den i et soverom eller et annet stille rom.

Det kan lønne seg med en dyrere varmepumpe

Ved å velge et dyrere alternativ som for eksempel væske-til-vann-varmepumpe i form av bergvarme i sted for luft-til-luft-varmepumpe, vil man over tid kunne spare inn kostnaden avhengig av ulike faktorer som bolig og tomt. Vi anbefaler våre lesere å rådføre seg med fagfolk angående hvilket varmepumpesystem og modell man burde gå for.

3. Vil du ha matt eller glans maling? Test fargen selv.

Medlemstilbud og kampanjer

Finnes det medlemstilbud og kampanjer på varmepumper? Ja, enkelte leverandører av varmepumpesystemer som for eksempel Mitsubishi tilbyr periodemessig ulike kampanjer og medlemstilbud.

Vi anbefaler våre lesere å sammenligne tilbud fra flere leverandører av varmepumper, selv om det kan være forlokkende med diverse medlemstilbud og kampanjer.

Erfaringsmessig gir ikke alltid dette de beste prisene, og man burde få tilbud fra flere tjenestetilbydere. Ofte lokker de med lav pris på selve varmepumpen, men skrur opp prisen på monteringsjobben.

Det enkleste er å benytte seg av vår sammenligningstjeneste ved å fylle ut vårt skjema. Slik vil man få uforpliktende tilbud fra 3 ulike totalleverandører av varmepumper!

Hvilken varmepumpe er best?

Varmepumpen som er best for deg vil variere avhengig av utallige faktorer. Det finnes ingen fasit eller varmepumpe som er best i alle tilfeller.

Det er mange variable som spiller inn når det kommer til hvilke varmepumpe som leverer det beste resultatet i ditt hjem. De har alle ulike formål og effektivitet, i tillegg til at det finnes flere varmepumpesystemer man kan velge mellom.

Her er noen av de viktigste variablene når det kommer til hvilket varmepumpesystem som er best for deg:

  • Størrelse og utforming av bolig med antall rom
  • Beliggenhet og størrelse på tomten
  • Kostnad for utbygging av ulike varmepumpesystem
  • Har man vannbårent varmesystem fra før av?
  • Holder det med en luft-til-luft varmepumpe?
  • Kvalifiserer jeg til Enova støtten hvis jeg velger væske-til-vann-varmepumpe?
  • Hvordan er været der jeg bor?

Man bør ta hensyn til så mange variabler som mulig, og det finnes selvfølgelig flere vi ikke har listet opp.

Hvordan velge den beste varmepumpen?

Vi anbefaler å gå over sine energibehov og utføre en kalkyle for å regne ut hvor mye varme man egentlig har behov for, og hvor kjapt varmepumpen vil tjene seg inn igjen. Det enkleste er som sådan å ta kontakt med en totalleverandør for å få et overlegg over kostnadene, i tillegg til å rådføre seg om hvilket varmepumpesystem de kan anbefale til din bolig.

6. Ikke overfyll den nye boligen din. Gå for kvalitet over kvantitet!

Sammenligning av tilbud

Når du ser etter tilbud på varmepumper, er det viktig å sammenligne priser og garantier fra forskjellige produsenter. Du kan også sjekke med lokale installatører for å få tilbud på installasjonen av varmepumpen. Timing kan også spille en stor rolle, da noen produsenter tilbyr rabatter og tilbud på varmepumper i løpet av året, spesielt i perioder når etterspørselen er lavere.

Når du har valgt en varmepumpe og mottatt tilbud fra forskjellige installatører, er det viktig å sammenligne tilbudene nøye. Du bør vurdere prisen, garantien og kvaliteten på installasjonen. Det kan være lurt å velge en installatør som har erfaring med å installere varmepumper og har gode omtaler fra tidligere kunder.

En feil installasjon kan føre til dårlig effektivitet og økt slitasje på varmepumpen over tid. Det er derfor viktig å velge en erfaren og kvalifisert installatør som kan installere varmepumpen på riktig måte og gi deg riktig veiledning og informasjon om hvordan du skal bruke varmepumpen på en effektiv måte.

Få svar på ofte stilte spørsmål

Meldingsboble
Hva er en varmepumpe?

En varmepumpe er en elektrisk enhet som kan overføre varmeenergi fra et sted til et annet. Varmepumper kan brukes til både oppvarming og kjøling av bygninger, og kan også brukes til å varme opp vann.

Meldingsboble
Hvordan fungerer en varmepumpe?

En varmepumpe fungerer ved å bruke en kjøleprosess som tar varmeenergi fra uteluften, jorden eller vannet og overfører denne varmen til innsiden av bygningen.

Meldingsboble
Hva er forskjellen mellom en luft-til-luft varmepumpe og en luft-til-vann varmepumpe?

En luft-til-luft varmepumpe brukes til å varme opp luften i bygningen, mens en luft-til-vann varmepumpe brukes til å varme opp vannet som brukes i radiatorene eller gulvvarmen.

Meldingsboble
Hva er forskjellen mellom en varmepumpe og en aircondition?

Mens både varmepumper og aircondition kan brukes til å kjøle ned bygninger, er forskjellen at en varmepumpe også kan brukes til å varme opp bygningen.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454