bilde

Pris på boligalarm: Alt du trenger å vite

Sist oppdatert: 18. august 2023

«Hva koster boligalarm?» er det mange som lurer på når det er på tide å oppgradere boligens sikkerhetssystem. Her får du all informasjon om hvordan du får best mulig pris og hva du bør prioritere når du skal kjøpe boligalarm. Det lønner seg nemlig å sette seg grundig inn i all informasjon for å unngå å betale for mye for det nye brann- og innbruddssystemet ditt.

Det finnes mange gode grunner til hvorfor du bør installere boligalarm. Ikke bare blir du beskyttet mot innbruddstyver, men mange systemer inkluderer brannvarslere og røykvarslere. Den ekstra tryggheten gjør det enklere å sove godt om natten, og du slipper å bekymre deg for boligen din når du er bortreist.

Du vil raskt få hjelp av de rette instansene om noe skulle skje. Alarmen knyttes til en sentral som varsles ved innbrudd eller brann, og du kan enkelt skaffe hjelp ved krisesituasjoner. Det er mye enklere å aktivere alarmen ved å trykke på en knapp på panelet eller en fjernkontroll enn å fomle med en mobiltelefon for å ringe etter hjelp. I tillegg finnes det systemer som du kan styre via en app på mobilen.

Kortversjonen

  • Boligalarmens pris er avhengig av individuelle behov og boligen din, og det er nyttig å innhente pristilbud fra forskjellige selskap.
  • Kostnadene for boligalarm bestemmes hovedsakelig av boligens størrelse, etablering, montering og tilknytning til alarmsentralen, samt eventuelle ekstra utstyr og tjenester.
  • Boligalarm uten abonnement eller alarmsentral koster typisk mellom 7000 og 10 000 kr.
  • Prisen for en boligalarm med ekstra sikkerhetsutstyr avhenger av hvilke teknologiske løsninger og smart-funksjoner som er inkludert.

Hvordan sammenligne pris på boligalarm

Det kan være vanskelig å finne ut av hva en boligalarm koster, ettersom det ikke finnes noen standardpriser å forholde seg til. Kostnaden avhenger av individuelle behov og boligen din, så den letteste fremgangsmetoden til å finne den beste boligalarmen for deg er å spørre flere aktuelle selskap om et pristilbud.

Fordelen med å be om et pristilbud er at du lar de forskjellige aktørene konkurrere om deg, og du slipper å bruke tid og krefter på å finne ut av all informasjonen på forskjellige steder selv. Du kan også gi beskjed til et selskap om at du har fått en billigere pris andre steder, og gi dem en mulighet til å tilpasse tilbudet sitt.

Det første vi bør se nærmere på er hva som avgjør prisen på forskjellige boligalarmer og sikkerhetssystemer, slik at du enklere kan forstå detaljene i de forskjellige tilbudene som du mottar. Det er viktig å passe på at du får mest mulig for pengene dine når du først skal inngå en avtale.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Ønsker du befaring eller tilbud per telefon?

Det er ikke alltid så lett å vite hvilket tilbud du bør gå for. Enkelte selskaper tilbyr seg å komme på befaring hjemme hos deg for å kunne hjelpe deg med å velge løsning. Dette kan være spesielt nyttig om du har en stor bolig eller spesielle behov.

Andre ønsker imidlertid å kun få et tilbud per telefon, og det er selvsagt også mulig. Du trenger gjerne ikke en befaring om du har en liten leilighet og vet nøyaktig hva du har behov  for. Andre kunder synes det er enklere å motta tilbud per epost som de kan lese gjennom i ro og mak hjemme.

Kostnader ved boligalarm

I all hovedsak avgjøres prisen av størrelsen på boligen, etablering, montering og tilknytning til alarmsentral. I tillegg kan du få en rekke ekstrautstyr og tjenester som kan presse opp totalsummen. Det er viktig å forstå de ulike tjenestene for å vurdere hvilke funksjoner og egenskaper du egentlig trenger.

De fleste av selskapene har pakkeløsninger i forskjellige prisklasser. Du kan i tillegg velge ekstrautstyr etter behov. Du kan også velge pakkeløsninger på brann- og tyverialarmer uten abonnement. Et enkelt system koster et par tusenlapper, mens de mer avanserte boligalarmene kan koste opp mot 20 000 kr.

Du trenger ikke komplett beskyttelse av alle rom, dersom du i all hovedsak kun ønsker brannalarmer til en liten leilighet i en boligblokk. På samme måte trenger du et avansert system om du har et stort hus som du vil beskytte mot alt fra skadedyr og vannskader til innbruddstyver og brann.

Standardpakker på boligalarm: Dette inkluderes i prisen

Nøyaktig hva standardpakkene inneholder varierer selvsagt fra selskap til selskap. Kostnaden varierer også etter hvor mange komponenter du har behov for, og det kan være snakk om store forskjeller fra en liten leilighet til en stor villa. Bruk derfor denne listen som en generell veiledning over hva du kan forvente deg:

  • Hovedenhet (alarmsentral)
  • Betjeningspanel
  • Magnetkontakter
  • Kode- og nøkkelbrikker
  • Sirene
  • Kameradetektor og røykvarslere
  • Alarmskilt
  • Oppkobling til alarmsentral

Du kan også investere i en rekke praktisk utstyr som gjør hverdagen tryggere og enklere for deg. Alt dette har selvsagt mye å si for hva en boligalarm koster. Du kan for eksempel få boligalarmer med elektrisk kodelås til ytterdøren. Dette kan være spesielt praktisk for barnefamilier, og dere slipper å bekymre dere for at nøklene skal komme på avveie. Du kan også få dørlåser som betjenes med en kodebrikke.

Annet nyttig utstyr inkluderer sensorer som varsler ved unormal fuktighet og temperatur. Disse plasseres på særlig utsatte steder. Du bør også velge boligalarmer som er tilpasset kjæledyr om du vil unngå at dine firbente venner aktiverer alarmen ved uhell. Dette utføres hovedsakelig ved å justere sensorene etter størrelsen på dyret.

Hva koster montering av boligalarm?

Enkelte selskaper tilbyr gratis etablering og montering, mens andre krever opp mot 3000 kr for å få utført dette arbeidet. Du bør derfor be om å få denne informasjonen når du innhenter tilbud. Det er gjerne ikke monteringen som har den største innvirkningen på hva en boligalarm koster, dersom du vil ha en alarm som er knyttet til en sentral.

Det kan allikevel være greit å spare penger på å montere selv eller slå til på aktuelle kampanjer og tilbud om du har mulighet til det. Du må allikevel være obs på at kostnader for elektriker og vedlikehold kan komme i tillegg, selv om du monterer alarmen selv.

Hva koster boligalarm uten abonnement eller alarmsentral?

En standardpakke som du monterer selv og som ikke kobles til alarmsentralen koster for eksempel 7000 til 10 000 kr. Det er enklere å skaffe seg en forståelse av prisen om du ikke ønsker abonnement, og du velger deg rett og slett bare ut det sikkerhetsutstyret som du har behov for.

Mange velger derimot å bruke en installatør for å være sikker på at alt blir utført riktig, samt koble til sentralen for å få ekstra beskyttelse. Det er derfor viktig å vurdere abonnementskostnader nøye, istedenfor å utelukkende fokusere på hva du får inkludert i pakken.

Du får som regel rimeligere pakkeløsning om du velger å inngå abonnement. Du låser deg riktignok til faste abonnementsavgifter, samtidig som du kun får en høyere engangssum om du ikke ønsker å koble deg opp til alarmsentralen. Du kan også få høyere vedlikeholdskostnader om du ikke inngår et abonnement, og det er noe du må spørre selskapet om på forhånd.

Hva koster boligalarm med alarmsentral og abonnement?

Du får en komplett løsning når du velger en boligalarm med abonnement og tilknytning til alarmsentral, og mange selskaper tilbyr avslag eller gratis montering. Kunnskapsrike operatører sitter døgnet rundt ved sentralen, klar til å få skaffe hjelp om det skulle oppstå en krisesituasjon.

De kan sende en vekter til boligen din, samt varsle brannvesenet og politiet ved behov. Dette er en stor trygghet om det skulle begynne å brenne om natten og om noen bryter seg inn i boligen når du er vekkreist på ferie. Du kan også få alarmsystem med SOS-varsel hvis du føler deg truet i hjemmet og trenger ekstra sikkerhet.

Du mottar mange forskjellige pakkeløsninger og abonnementspriser om du benytter deg av en anbudsside. Du kan også ta en titt på nettsider som sammenligner hva de ulike abonnementene koster. Dette er den enkleste måten å sammenligne abonnementskostnader, og du står fritt til å takke ja eller nei til dem.

Velg en pakkeløsning med brannvarslere

Det er viktig at brannen oppdages i en tidlig fase for at du og familien din skal være godt beskyttet. Mange kunder velger boligalarm med brann- og røykvarslere for å føle seg så sikker som mulig. Det er vanlig å motta røykvarslere som er koblet sammen og oppdager røyk i en svært tidlig fase. Dette er spesielt viktig om natten.

Brannalarmen kan brukes i kombinasjon med kamera i sikkerhetssystemet. Det betyr at operatørene i sentralen kan sende hjelp umiddelbart, selv når du er vekke og alarmen går. Det er også mulig å skaffe seg systemer som lar deg sjekke om kaffetrakteren er på eller om du glemte å skru av ovnen før du dro hjemmefra.

Brannvarslere kan gi deg en ekstra trygghet om du har leieboere i huset ditt, for eksempel om du leier ut en kjellerleilighet. Du har ikke like god oversikt om at leieboeren sjekker over alt det elektriske utstyret, og det kan gi deg trygghet å vite at alarmene er koblet sammen. Du trenger derfor ikke å engste deg for at leieboeren skal glemme å blåse ut stearinlysene før leggetid.

Hva koster boligalarm med ekstra sikkerhetsutstyr?

Det koster straks mer for en boligalarm om du ønsker teknologiske, avanserte løsninger som øker bekvemmeligheten i hjemmet ditt. Det er snakk om store prisforskjeller, og vi anbefaler at du ser over prislisten til hvert enkelt selskap for å danne deg et godt inntrykk.

Enkelte sensorer er inkludert i forskjellige pakkeløsninger, mens andre må du oppgradere til for å kunne ta i bruk. Smart-løsninger inkluderer fjernstyring av funksjoner i boligen. Du kan for eksempel låse opp døren for barna dine, slå på lysene i boligen rett før du kommer hjem eller du kan skru opp varmen i hytta før du ankommer.

Andre løsninger inkluderer ringeklokke med kamera og fjernkontroll som lar deg styre viktige funksjoner i huset. De fleste systemer fås med en praktisk app som gir deg god oversikt over hva som skjer i boligen din til enhver tid.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Hva koster boligalarm til fritidsbolig?

Mange ønsker å ha en boligalarm til fritidsboligen eller hytten for å være sikker på at alt er trygt mens du er hjemme i din primærbolig. Det er mange hytter som står tomme store deler av året, samtidig som det ofte står verdifulle gjenstander som TV der fast. Det kan derfor være smart å investere i en hyttealarm.

Alarmsentralen blir varslet om noen prøver å bryte seg inn i hytten eller det oppstår en brann. Du kan derfor føle deg trygg på at hytten passes godt på, uten at du trenger å tenke mer på det. Det er verdt den ekstra kostnaden for mange hytteeiere. Men hva koster en boligalarm til hytte?

Akkurat som med boligalarm, avhenger prisen på hyttealarm på hvilket utstyr du ønsker å få inkludert i prisen. De enkleste pakkene inkluderer røykvarsler og innbruddsalarm, mens de mer avanserte pakkene består av vannsensor og sensorer for temperaturendringer.

En annen praktisk fordel ved enkelte pakkeløsninger er kodelås til ytterdøren. Det betyr at du kan leie ut hytten eller låne den vekk til venner, uten å måtte styre med nøkler. Det holder å simpelthen gi dem koden for at de skal komme seg inn i hytten.

Hvordan bestille billig boligalarm

Det beste du kan gjøre for å finne en boligalarm som koster minst mulig er som nevnt å innhente tilbud fra flere firma. Du bør i tillegg stille deg disse spørsmålene for å finne frem til en alarm som er tilpasset deg. Det er dumt å betale for noe du egentlig ikke trenger, samtidig som du vil være sikker på at behovene dine blir godt ivaretatt:

  • Hvilken type bolig har du? Leilighet eller hus?
  • Er alarmen til fritidsbolig eller primærbolig?
  • Hvor ofte og hvor lenge står boligen tom?
  • Hvor mange dører har boligen og hvor er de plassert?
  • Hvor stor er boligen?
  • Hvor godt opplyst er boligen?
  • Hvor i landet bor du?

Du bør undersøke totalkostnadene for månedlige avgifter, installering og etablering for å få riktig inntrykk av hva boligalarmen koster på sikt. Du må deretter vurdere hvor stor nytte du har av en boligalarm opp mot kostnadene for å kunne bestemme deg for hvilken løsning som er best.

Vi anbefaler at du sjekker opp i om du kan få rabatt på boligalarm gjennom forsikringsselskapet ditt eller foreninger som Huseiernes Landsforbund. Det kan dessuten hende at du får rabatt på innboforsikringen og boligforsikringen din også etter at du har skaffet deg boligalarm. Disse rabattene gjør at det kan bli atskillig mye billigere å kjøpe boligalarm enn du først hadde trodd.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454