bilde

Alarmselskaper i Norge: Her er de 7 beste leverandørene

Sist oppdatert: 18. august 2023

Å sikre hjemmet sitt er noe mange av oss legger stor vekt på. Det gir en følelse av trygghet å vite at du har tiltak på plass for å hindre innbrudd eller raskt varsle om brann. Alarmsystemer spiller en stor rolle i dette, og kan være en utmerket investering for å beskytte hjemmet og de vi er glade i. Men med det store antallet alarmselskaper tilgjengelig her i Norge, kan det fort bli overveldende å finne den beste løsningen som passer dine behov.

Valget av alarmleverandør kan være avgjørende for hvor godt beskyttet boligen din er. Hvert selskap har sine egne pakker, priser og spesialiteter, og det kan være krevende å navigere i dette landskapet. Kanskje du ser etter en leverandør som tilbyr avanserte smart-hjem-integrasjoner, eller kanskje du vil ha et selskap med en utmerket kundeservicerekord? Eller er det prisen som er den avgjørende faktoren for deg?

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Derfor har vi laget en praktisk oversikt over ledende leverandører av boligalarmer, slik at du raskt kan skaffe deg et overblikk over alle alternativene dine.

Sector Alarm

Nøkkelopplysninger:

 • Over 25 års erfaring
 • Hundretusener av kunder verden over
 • Scorer høyt på kundemålinger
 • Tilbyr toppmoderne sikkerhetsutstyr

Det norske alarmselskapet Sector Alarm startet i 1995 i Trondheim, men finnes i flere europeiske land i dag. Selskapet omsetter for milliarder, og boligalarmene deres er favoritt blant mange forbrukere. For eksempel, de har havnet på topp flere år på rad på Kundeserviceprisen innen sin kategori. Norsk Kundebarometer har også flere ganger kåret dem til testvinnere. Ikke minst, så kom Sector Alarm på førsteplass i NKB-målingene i 2022 og 2021 innen kategorien “boligalarm”.

I dag har alarmleverandøren over 25-års erfaring og over 600 000 kunder som er spredt over hele Europa. De tilbyr alarmtjenester med alt inkludert i prisen, ifølge dem selv. Du slipper dermed skjulte avgifter og frustrerende tilleggskostnader. Det er heller ingen bindingstid på abonnementet, og teknisk service er inkludert i prisen. I tillegg monteres boligalarmen av forsikringsgodkjente sikkerhetsrådgivere.

Selskapet tilbyr mange forskjellige sikkerhetsalarmer og løsninger, deriblant smarthusutstyr som integreres med boligalarmen. Du kan for eksempel bruke en app til å låse opp døren for arbeidsfolk, uansett hvor i verden du befinner deg. Du kan også bruke appen til å slå av eller på belysning, samt se videoer fra boligen din i sanntid. Det er også mulig å forhåndsinnstille appen til å motta visse varsler, for eksempel for å bli varslet når barna har kommet hjem fra skolen.

Verisure

Nøkkelopplysninger:

 • Hovedkonkurrenten til Sector Alarm
 • Scorer høyt på boligalarm-tester
 • Over 35-års erfaring
 • Avanserte sikkerhetsløsninger

Verisure er et av Norges største alarmselskaper med over 35-års erfaring. Selskapet har vært i drift siden 1988 under navnene AS Norsk Vaktselskap og Securitas Direct. Akkurat som Sector Alarm, har selskapet spredt seg utover landegrensene de siste årene. I dag tilbyr de et bredt spekter av boligalarmer som innbruddsalarm, brannalarm og mer. Alarmleverandøren samarbeider med Securitas for å kunne tilby vekterutrykning.

Verisure har i mange år scoret høyt på både kundelojalitet og kundetilfredshet, ifølge undersøkelsene til Norsk Kundebarometer. Selskapet ble dessuten kåret til best i test av “PC för Alla” i 2022. Det er kanskje ikke så rart, ettersom de tilbyr moderne utstyr med avansert teknologi. I tillegg kan du velge om du vil leie alarmene eller kjøpe dem. 

Fordelen med å leie er at du slipper den umiddelbare investeringen for alarmpakken. Ulempen er at du har bindingstid. Du må selv vurdere hva som lønner seg, basert på budsjettet ditt og preferansene dine.

Alarmsystemet består blant annet av brannvarslere, innbruddsalarmer, sjokksensorer til dører og vinduer og kameraer som viser bilder fra boligen din i sanntid. Takket være utstyr med tale- og lyttefunksjon, så kan du kommunisere med alarmoperatøren. Alarmoperatøren kan også snakke med uvedkommende som tar seg inn i boligen din. I tillegg tilbyr Verisure utstyr som kan integreres med øvrige smarthusløsninger.

Avarn Security

Nøkkelopplysninger:

 • Over 30-års erfaring
 • Tilbyr boligalarmer og vektertjenester
 • Abonnement til lav, fast månedspris
 • Moderne sikkerhetsutstyr med egen app

Avarn Security har over 30 års erfaring og er kjent i Norge, Sverige og Finland. Selskapet tilbyr sikkerhetsløsninger til både privatpersoner og til bedrifter. Alarmleverandøren ble først kjent som Nokas, men byttet navn til Avarn Security etter å ha blitt kjøpt av andre selskaper. De har sine egne vektere, og de tilbyr både boligalarmer og patruljering i nabolag.

Fordelen med Avarn er muligheten til å kjøpe boligalarm med kamera og egen app, og du betaler en lav månedspris for tilkobling til en døgnbemannet alarmstasjon. I motsetning til mange andre alarmselskaper, så er alt inkludert i prisen. Du trenger derfor ikke å bekymre deg for skjulte kostnader. Selskapet tilbyr sikkerhetsalarmer til eneboliger, hytter og leiligheter.

Det er mange fordeler med sikkerhetstjenestene til Avarn Security. Alarmsystemet er både moderne og trådløst, slik at du slipper masse kabler. Monteringen er både enkel og rask. Boligalarmen inkluderer kameraer, og du kan fjernstyre utstyret via en praktisk app på mobilen. Installasjon er gratis, og du får full opplæring i hvordan produktene fungerer.

Securitas Direct

Nøkkelopplysninger:

 • Startet opprinnelig som Securitas
 • Samarbeider med Verisure
 • Foretar utrykninger til boliger
 • Kontakt Verisure for å kjøpe boligalarm

Securitas Direct er et ledende alarmselskap som nå samarbeider med Verisure. Selskapet ble stiftet i 1988 som Securitas. Det ble innført en rekke endringer i 2006. Verisure tilbyr nå boligalarmer og tjenester til privatmarkedet, og Securitas tilbyr tjenester til bedriftsmarkedet. Securitas Direct er i praksis det samme selskapet som Verisure, bare at Securitas Direct tar seg av utrykninger til boliger. 

Det er altså Verisure som leverer boligalarmene og utstyret. Du får dermed de samme avanserte alarmene med kameraer og bevegelsessensorer som Verisure tilbyr. Alarmstasjonen kan blant annet bruke live video når alarmene er utløst for å sjekke hva som skjer i boligen. Alarmstasjonen kan også snakke med personer eller lytte inn i boligen ved utløst alarm, slik at de kan tilkalle den rette hjelpen og få overblikk over eventuelle nødsituasjoner.

Hvis dette høres fristende ut, så be gjerne om et uforpliktende tilbud fra Verisure. Det er som sagt Securitas Direct som kommer på døren hvis det skjer noe, mens Verisure leverer boligalarmene og tilbyr abonnement på utrykningstjenester. Vi anbefaler uansett at du ber om tilbud fra flere alarmselskaper for å finne den som passer best for deg – og ikke minst som kan tilby deg konkurransedyktige priser.

Trygg Vakt

Nøkkelopplysninger:

 • Kjøpt opp av Avarn Security
 • Holder til i Tromsø
 • Tilbyr tjenester til privatpersoner og næringsliv
 • Tjeneste er tilgjengelige også for borettslag

Trygg Vakt er et vaktselskap fra Tromsø som tilbyr sikkerhetsløsninger i Nord-Norge. De startet opp i 1987 og ble kjøpt opp av Avarn Security i 2022. De ansatte i Trygg Vakt fortsetter nå å levere tjenester og produkter til kunder i nord, men som en del av Avarn. Trygg Vakt tilbyr alarmtjenester til næringsliv, privatpersoner, institusjoner og andre virksomheter.

En av fordelene med oppkjøpet er at tjenestene til Trygg Vakt nå er mer tilgjengelige for borettslag og Bonord-medlemmer. Målet med oppkjøpet er å styrke markedsposisjonen i Tromsø og videreutvikle sikkerhetstjenestene i nord. Det opprinnelige selskapet var naturlig nok en liten aktør, ettersom de tilbød lokale tjenester. De hadde derimot mulighet til å vokse etter oppkjøpet, og de gikk raskt fra ca. 50 ansatte til over 150 ansatte.

Privatpersoner som vil ha boligalarm fra Trygg Vakt kan i dag henvende seg til Avarn Security. Det er mange fordeler med å kjøpe alarmsystem fra Avarn, deriblant moderne utstyr og tilkobling til døgnbemannet vaktstasjon. Du får en lav, fast månedspris på sikkerhetstjenestene, uten skjulte kostnader. Dermed er det enkelt å sammenligne prisene til Avarn med prisene til andre alarmleverandører.

Falck Alarm

Nøkkelopplysninger:

 • Falck Alarm eies i dag av Verisure
 • Opprinnelig stiftet som Falken
 • Overlevde mange oppkjøp
 • Kontakt Verisure for tilbud

Falck er blant de mest kjente bedriftene her i Norge, og de tilbyr en rekke tjenester – deriblant boligalarmer. Falck ble kjøpt opp av Verisure i 2017, men lever videre under sitt eget varemerke. Det opprinnelige selskapet Falken begynte å selge alarmer tilbake i 1982, i tillegg til å tilby redningstjenester. Falken ble delt i to i 2003, og det er lenge siden Falck Alarm hadde noe å gjøre med redningstjenestene.

Boligalarmene og vektertjenestene levde da videre som Falck Norge AS, helt til de ble kjøpt opp av G4S. Senere ble de solgt til Sector Alarm, men har nå altså endt opp hos Verisure. Boligalarmen Falck Alarm ble introdusert i 2012, og det er dette varemerket som lenge overlevde alle oppkjøpene. Privatpersoner som i dag vil ha alarmsystemer fra Falck må kontakte Verisure for å få et tilbud.

Alarmsystemene til Verisure er imidlertid svært moderne og kan integreres med smarthusløsninger i hjemmet. Du kan velge mellom ulike alarmpakker, samt om du vil leie sikkerhetsutstyret eller kjøpe det. Hvis du egentlig vurderte å skaffe deg boligalarm fra Falck, så anbefaler vi at du tar en nærmere titt på boligalarm fra Verisure.

STANLEY Security

Nøkkelopplysninger:

 • Globalt sikkerhetsselskap
 • Kjøpt opp av Securitas
 • Tilbyr tjenester til næringslivet
 • Tjenestene er også aktuelle for borettslag

STANLEY Security er et alarmselskap som ble kjøpt opp av Securitas i 2022. Per i dag tilbyr de ikke egne alarmtjenester til privatmarkedet. Tjenestene deres fokuserer i all hovedsak på innbruddsalarmer, brannvarslere og sikkerhetsprodukter til borettslag, sameier, bedrifter og organisasjoner. STANLEY er et globalt selskap med over 30-års erfaring og hovedkontor i USA. Securitas kjøpte opp selskapet blant annet for å styrke sin markedsposisjon og for å kunne støtte internasjonale kunder. 

På verdensbasis er STANLEY imponerende nok en av de 500 største bedriftene. De har levert sikkerhetsløsninger siden 1843 under navnet STANLEY Black and Decker. STANLEY valgte å fokusere på næringssikkerhet når de slo seg opp i Norge, og de leverte tjenester til bransjer som bank og finans, bensinstasjoner, handel, hotell, borettslag og mange andre. Hvis du er et borettslag eller en bedrift som vil ha sikkerhetstjenester fra STANLEY Security, så anbefaler vi at du kontakter Securitas for å få et uforpliktende tilbud.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Hva er det beste alarmselskapet og hvilket passer best for meg?

Alle disse selskapene har utmerket seg med pålitelighet, avanserte teknologi, omfattende erfaring og kundetilfredshet. Hvilket alarmselskap som er best, avhenger rett og slett av dine preferanser og budsjettet ditt. Vi anbefaler derfor at du ber om gratis og uforpliktende tilbud for å se hvem som kan imøtekomme alle behovene dine til den beste prisen. Lykke til med valg av boligalarm!

Få svar på ofte stilte spørsmål om alarmselskaper i Norge

Meldingsboble
Hvilke alarmselskaper er de ledende i Norge?

De ledende alarmselskapene i Norge er Sector Alarm, Verisure, Avarn Security, Securitas Direct, Trygg Vakt, Falck Alarm og STANLEY Security.

Meldingsboble
Hvilket alarmselskap har mest erfaring i Norge?

Både Verisure og STANLEY Security har over 35 års erfaring, som er mest blant de nevnte alarmselskapene.

Meldingsboble
Hva er fordelene med Sector Alarms boligalarm systemer?

Sector Alarm har over 25 års erfaring og tilbyr alarmtjenester med alt inkludert i prisen, inkludert teknisk service. Deres alarmsystemer kan integreres med smarthusutstyr, og de har en app for fjernstyring av systemet.

Meldingsboble
Hvordan skiller Verisure seg ut fra andre alarmselskaper?

Verisure har over 35 års erfaring og tilbyr avanserte sikkerhetsløsninger, inkludert boligalarmer som kan integreres med smarthusløsninger. De tilbyr også muligheten til å leie eller kjøpe alarmsystemene.

Meldingsboble
Hva er noen fordeler med å velge Sector Alarm som leverandør?

Sector Alarm tilbyr mange fordeler, som inkluderer over 25 års erfaring, en stor kundebase i hele Europa, og toppmoderne sikkerhetsutstyr. I tillegg er alle kostnader inkludert i prisen, det er ingen bindingstid på abonnementet, og teknisk service er også inkludert.

Meldingsboble
Hvilke alarmselskaper ble kjøpt opp av andre selskaper?

Flere alarmselskaper har blitt kjøpt opp av andre selskaper. Avarn Security kjøpte opp Trygg Vakt, Verisure kjøpte opp Falck Alarm, og Securitas kjøpte opp STANLEY Security.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454