bilde

TRYGGHET TIL RIMELIG PRIS: Oppdag fordelene med en billig boligalarm som gir deg ekstra trygghet og beskyttelse uten å tømme lommeboken.

Billig boligalarm: Slik reduserer du prisen på boligalarm

Sist oppdatert: 18. august 2023

Tenk deg følelsen av å vite at hjemmet ditt er beskyttet mot farer som innbrudd, brann og vannskader. Et godt alarmsystem kan gi deg trygghet og ro i en ellers hektisk hverdag. Men hva om kostnadene for en boligalarm hindrer deg i å oppleve denne følelsen? Fortvil ikke! 

I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du kan finne en billig boligalarm og redusere prisen på en smart måte, slik at du kan sikre boligen din uten å blakke deg helt.

Kortversjonen

  • Markedet tilbyr en rekke alarmsystemer med ulike funksjoner og priser. For å finne det beste og mest kostnadseffektive systemet, er det viktig å definere dine individuelle behov og preferanser først.
  • Å unnlate å installere en boligalarm kan være kostbart. Ikke bare øker det risikoen for innbrudd, men det kan også føre til større skader fra brann, vannlekkasjer og andre uventede hendelser.
  • En boligalarm gir mer enn bare sikkerhet mot innbrudd. Alarmsystemer kan også oppdage brann tidlig, noe som gir ekstra sikkerhet og trygghet.

Billig boligalarm – er det mulig?

Ifølge kommersiell direktør i Sector Alarm Stian Veganger, så var over 490 000 norske boliger knyttet til en vaktsentral i 2019. Det utgjør nærmere 20 % av boliger i Norge – og tallet bare stiger. Det har vært en femdobling på bare 20 år. Fordelen med den raske veksten er ikke bare at alarmsystemene stadig blir bedre – men det er også mulig å skaffe seg en billig boligalarm som passer til ditt budsjett.

I dag finnes det svært mange alarmsystemer på markedet i alle prisklasser, både med og uten abonnement. Det er rett og slett en jungel der ute når det kommer til boligalarmer. Det er gode nyheter for deg som vil spare penger, uten at det går på bekostning av kvaliteten – men aller først må du vurdere dine behov og preferanser.

Hvilke funksjoner vil du prioritere? Hva er de ulike egenskapene verdt for deg? Du kan nemlig velge mellom alt fra enkle og rimelige boligalarmer med grunnleggende funksjoner til avanserte og dyre alarmsystemer som kobles opp mot smarttelefonen din og styres fra hvor som helst i verden.

Begynn derfor med å sette opp et budsjett, undersøk hva de ulike alarmsystemene koster og bestem deg for hvilke funksjoner du vil prioritere.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Kan bli dyrt å droppe boligalarmen

Det kan bli dyrt å droppe boligalarmen. I tillegg til risikoen for innbrudd og tyveri, kan hjem uten alarmsystem også være utsatt for brann, vannlekkasjer og andre uhell som kan forårsake store skader – og dermed også store kostnader. Dessuten kan det virke positivt for forsikringspremien om du har installert FG-godkjente alarmer i boligen din. FG vil si forsikringsgodkjent utstyr.

 – All vår erfaring viser at de kriminelle velger boliger uten alarm. Tyvene går gjerne forbi boliger som er merket med innbruddsalarm. En alarm som støyer er ubehagelig og stresser og skremmer de kriminelle. I tillegg igangsettes et reaksjonsapparat som begrenser tidsvinduet de kriminelle har til rådighet, sier fagsjef Runar Karlsen i NHO Sikkerhet.

En billig boligalarm kan dermed være en god investering i eget hjem og egen sikkerhet, særlig om du bor i et område som er utsatt for innbrudd. Bare husk at selv om du bor i et trygt og rolig område, så er du like utsatt for brannutvikling som alle andre:

– Det er et stort mulighetsrom i det å ha boligalarm, som ikke blir utnyttet nok. Med boligalarm får du også brannalarm, slik at både brann og innbrudd oppdages tidlig av alarmstasjonen, forteller Karlsen videre.

Billig boligalarm med eller uten abonnement

Du kan velge mellom boligalarm med eller uten abonnement. Det er fordeler og ulemper med begge løsningene, så du må selv vurdere hva du foretrekker. Du kan spare noen hundrelapper i måneden ved å droppe abonnementet, men du går derimot også glipp av den beskyttelsen som abonnementsordninger tilbyr.

Boligalarmen er alltid tilknyttet en vaktsentral, dersom du kjøper et alarmsystem med abonnement. Det betyr at systemet blir testet flere ganger i døgnet. Vaktsentralen reagerer umiddelbart om noe skjer i hjemmet ditt, og de tilkaller nødetatene ved behov. Det kan gi deg ekstra trygghet når du sover om natten eller du har barn som er alene hjemme etter skoletid.

Sammenlign tilbud på alarmsystem

Vi anbefaler at du innhenter pristilbud på boligalarm, både med og uten abonnement for å se hva du kan spare. Det kan være store prisforskjeller på selve alarmene og på abonnementskostnadene. Hvis du bestemmer deg for å kjøpe og montere alarmene selv, så bør du ta deg tid til å sammenligne priser på tvers av butikker.

Når du skal sammenligne tilbud, så er det viktig å sjekke at leverandørene har inkludert de samme utgiftene. Det vil gi deg et så bra sammenligningsgrunnlag som mulig. Du bør også sjekke om månedskostnadene øker på sikt. Noen leverandører tilbyr billig abonnement i oppstartsfasen, men øker deretter prisen etter noen måneder eller ett år. I så fall må du sjekke hva den “endelige” månedsprisen blir.

Noen vaktselskaper tilbyr billigere abonnementer for et begrenset antall tjenester, mens andre kan tilby mer omfattende pakker som inkluderer flere funksjoner. Det er viktig å finne en balanse mellom funksjonalitet og pris for å kunne finne en billig boligalarm med abonnement. Vurder nøye hva du trenger.

Hva påvirker prisen på et alarmsystem til bolig?

Du har mange muligheter til å finne en billig boligalarm og redusere kostnaden på alarmsystemet ditt – men hva påvirker egentlig prisen? Hva bør du se etter for å redusere kostnadene? Her er noen viktige faktorer som avgjør hva totalprisen på alarmsystemet ditt blir:

  • Type alarm: Det finnes ulike typer boligalarmer, inkludert trådløse og kablede systemer, samt alarmer med og uten abonnement. Prisen varierer veldig, avhengig av hvilken type alarm du velger.
  • Antall sensorer: Jo flere sensorer og alarmer som er inkludert i alarmsystemet, desto høyere blir prisen. Du bør vurdere hvor mye beskyttelse du trenger, og velg antall sensorer deretter.
  • Kvalitet på utstyr: Kvaliteten på utstyret kan påvirke prisen. Det kan være lurt å investere litt mer i kvalitetsutstyr som varer lenge og gir bedre beskyttelse.
  • Smarthusløsninger: Ønsker du å koble boligalarmen sammen med annet smarthusutstyr i hjemmet?

Hvis du bor i et område med mye innbrudd eller har en bolig som kan være utsatt for innbrudd, så kan det være lurt å velge et alarmsystem med flere funksjoner og høyere grad av beskyttelse. Bor du derimot i et område med lite kriminalitet eller har en bolig som det ellers er vanskelig å gjøre innbrudd i, så kan det hende at en enkel boligalarm vil være tilstrekkelig.

Du bør også vurdere størrelsen på hjemmet ditt. Hvis du bor i en stor bolig eller har mange verdifulle eiendeler, så kan det hende at du vil investere i en alarm med flere sensorer og overvåkingskameraer. Bor du derimot i en liten leilighet, kan en enkel alarm være tilstrekkelig.

Få hjelp med å finne en billig boligalarm

Noen ganger kan det være vanskelig å vite hvordan du skal velge det rette alarmsystemet for boligen din. Da kan det være godt å snakke med et profesjonelt alarmselskap for å få tips og veiledning til hvilket utstyr du trenger. Du bør fortelle dem hva du ønsker å betale, slik at de kan hjelpe deg med å velge en billig boligalarm som passer for budsjettet ditt.

Snakk gjerne med flere vaktselskaper og sammenlign svarene deres for å skaffe deg en god oversikt over hvilke løsninger som er tilgjengelige i ønsket prisklasse.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Tips til hvordan du kan redusere prisen på boligalarm

Det finnes som sagt alt fra enkle til svært avanserte boligalarmer på markedet i dag. Vårt beste tips til deg som vil redusere prisen på alarmsystem er å vurdere hvilke funksjoner du kan velge vekk og hvilke du vil prioritere. For eksempel, det kan være smart å kjøpe boligalarmer med kameraer og varsling via app, hvis du velger vekk abonnement på vaktsentral.

Du bør vurdere om du kan installere utstyret selv eller om du trenger hjelp av en alarminstallatør. Hvis du vil hyre inn en alarminstallatør, så må du sette av penger til dette. Det kan derimot hende at du får montering inkludert i prisen, hvis du velger et alarmsystem med abonnement. 

Alarmleverandører med abonnement tilbyr ofte rimelige pakkepriser, og du kan dermed skaffe deg en billig boligalarm – men husk å sjekke hva totalprisen blir i det lange løp. Det kan også hende at du kan få rabatt hos forsikringsselskapet ditt, dersom du monterer en godkjent boligalarm. Da kan du redusere utgiftene dine, totalt sett.

Kort oppsummert: Slik finner du en billig boligalarm

Husk at en boligalarm er en investering i sikkerheten til hjemmet ditt og familien din. Dersom du velger å droppe boligalarm, så kan det bli en kostbar beslutning på sikt. Det er fullt mulig å finne en billig boligalarm som gir deg den beskyttelsen du trenger, uten at du må tømme sparekontoen eller få en klump i magen hver gang fakturaen kommer fra vaktselskapet ditt.

Ved å ta noen smarte valg og vurdere dine behov nøye, så kan du finne en boligalarm som passer til budsjettet ditt. Husk at det finnes mange gode, men billige boligalarmer på markedet. Du trenger derfor ikke å ofre sikkerheten din for å spare penger. Det er likevel viktig å finne en balanse mellom pris og funksjonalitet.

Tenk nøye gjennom hvilke funksjoner du trenger og hvilke du kan velge vekk for å spare penger. Vurder også om du vil ha et alarmsystem med eller uten abonnement, samt om du vil installere alarmen selv eller få profesjonell hjelp. 

Da ønsker vi deg lykke til med å finne det rette alarmsystemet for deg og din lommebok.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454