Alt om SkandiaEnergi: strøm til lave priser

Strømprisene er oppdatert kl 7, mandag 29. mai 2023.

bilde

Skandia Energi

Data levert av

bilde

SkandiaEnergi er en lavprisaktør som har to enkle mål: billig strøm og bærekraftig energi. Strømselskapet har et av markedets billigste avtaler for spotpris. De tilbyr også opprinnelsesgaranti for strømmen, samt gode løsninger for solenergi og strømsparing. Uansett hvilken strømavtale du velger, kan du stole på du får ren energi fra vannkraft.

Ditt postnummer

Se Skandia Energis strømavtaler der du bor

Data levert av

bilde

Filtrer strømavtaler

Ditt årlige strømforbruk (kWh/år)

9000 kWh

Estimert forbruk basert på boligareal (m²)

50

Avtaletype

Laster

Strømavtale

Informasjon

Månedspris

Det finnes ingen produkter med dette filteret
bilde

Innholdsfortegnelse

  Strømselskapet ønsker å gjøre strøm så enkelt som mulig for deg. De tilbyr derfor ikke kampanjetilbud eller såkalte lokketilbud – SkandiaEnergi tilbyr kun spotprisavtaler med lav månedsgebyr og ulike avgifter inkludert i påslaget. 

  Høres det bra ut? Da bør du lese videre for å få full informasjon om strømavtaler og strømpriser fra SkandiaEnergi.

  Vi hjelper deg å finne strømleverandør

  Få pristilbud av strømleverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

  Strømavtaler fra SkandiaEnergi: spotpris hjemme og på hytta

  Strømavtalen SkandiaSpot er en spotprisavtale som følger svingningene på markedet. Du betaler lite når strømprisen er lav og mer når strømprisen er høy. Historisk sett, har spotprisavtaler vært de billigste på sikt. Dersom du tåler prissvingninger, kan du spare mest penger i løpet av et år med en slik avtale.

  SkandiaSpot koster kun 29 kr i måneden, samt et påslag på 5,60 øre per kWh. Påslaget inkluderer lovpålagte gebyrer fra staten, for eksempel elsertifikat. Disse gebyrene må du betale, uansett hvilket strømselskap du velger. Avtalen har heller ingen bindingstid, og du står fritt til å bytte strømavtale når som helst.

  I tillegg får du opprinnelsesgaranti for strømforbruket ditt. Akkurat dette gjør at SkandiaEnergi skiller seg fra flere av sine konkurrenter – du får både lave strømpriser og garanti for at alt av strømmen er grønn. Det betyr at du kan føle deg trygg på at du får levert ren energi fra vannkraft. SkandiaEnergi tilbyr ikke energi fra vindkraft.

  Hyttestrøm – spotpris på hytta uten månedsgebyr

  Hyttestrøm er enda en spotprisavtale fra SkandiaEnergi. Du får de samme gode vilkårene som for SkandiaSpot: påslag på kun 5,60 øre per kWh, ingen bindingstid og garantert grønn energi. I tillegg slipper du å betale månedsgebyr. Kravet er imidlertid at avtalen kun kan inngås for fritidsbolig og ikke helårsbolig.

  Andre avtaler fra SkandiaEnergi med lave strømpriser

  Digitalstrøm er den billigste spotprisavtalen fra SkandiaEnergi for deg som ønsker et digitalt kundeforhold. Du får de samme vilkårne som øvrige strømavtaler, men månedsgebyret er kun 12 kr og påslaget er knappe 2,5 øre per kWh. Kravet er imidlertid at kundeforholdet er digitalt, noe som betyr at du må betale med eFaktura og/eller avtalegiro.

  Dersom du ikke betaler med eFaktura eller avtalegiro, må du betale et gebyr for papirfaktura. SkandiaEnergi ønsker å være et bærekraftig selskap, og det innebærer en overgang til digitale fakturaer som leveres via epost. Du kan selvsagt få papirfaktura om du ønsker det, men du må altså betale en avgift.

  Fastpris fra SkandiaEnergi

  SkandiaEnergi har altså ingen fastprisavtaler for deg som er ny kunde og ønsker å binde strømprisen i en gitt periode. De spesialiserer seg på enkle spotprisavtaler, billig strøm og grønn energi – helt uten lokketilbud. Har du behov for å både bytte strømselskap og fryse strømprisen, må du altså velge et annet strømselskap.

  Det er viktig å nevne at SkandiaEnergi tilbyr eksisterende kunder å låse strømprisen i en kort periode. Strømselskapet overvåker markedet. Dersom de mistenker høye strømpriser eller strømkriser, blir du tilsendt et spesialtilbud for fastpris. I så fall binder du strømprisen i to-tre måneder for å unngå pristoppen.

  Det er flere fordeler med å kun inngå fastpris som ekstratjeneste i gitte omstendigheter. Du kan dra fordel av spotprisavtaler når strømprisen er normal, samt sikre deg mot høye vinterpriser ved behov. Lange fastprisavtaler er som regel mer kostbare på sikt, men du får trygghet i form av forutsigbare regninger.

  Solstrøm – strømavtalen for deg med med solceller

  Produserer du egen solenergi? I så fall er Solstrøm den rette avtalen fra SkandiaEnergi. Strømselskapet har et av markedets aller beste plusskundeavtaler i Norge. De kjøper overskuddsstrømmen din for 1 kr per kWh det første året, inntil 5000 kWh. Du kan kjøpe strøm når du trenger det til spotpris, samt et påslag på 5,95 øre per kWh. 

  Avtalen koster 35 kr i månedsgebyr, og du har 12 måneder bindingstid. Det vil si at du betaler 933 kr i samlet påslag per år ved gjennomsnittlig forbruk, utenom strømmen du produserer selv. Nøyaktig hvor mye du betaler vil variere i henhold til ditt spesifikke forbruk, samt prissvingninger på markedet.

  Nettleie kommer utenom strømavtalen fra SkandiaEnergi

  Det er viktig å påpeke at nettleien kommer i tillegg til strømavtalen til SkandiaEnergi. Nettleien betales nemlig til nettleverandøren din, ikke strømselskapet. Denne avgiften går blant annet til vedlikehold av strømnett og kostnader ved levering av strøm. Enkelt forklart, så er det det nettleverandøren som leverer strømmen som du kjøper av SkandiaEnergi.

  Få hjelp av SkandiaEnergi kundeservice

  SkandiaEnergi har en kundeservice som du kan snakke med via telefon på dagtid. Du kan logge deg på “Mine sider” på hjemmesiden for å få oversikt over kundeforholdet ditt. “Mine sider” inneholder blant annet tidligere fakturaer, ditt faktiske strømforbruk og mye annen nyttig informasjon.

  Dersom du foretrekker å lese deg til svarene selv, kan du sjekke FAQ-seksjonen på hjemmesiden deres. Denne finner du under “Kundeservice”. Her får du svar på hyppig stilte spørsmål på en rask og enkel måte. Du kan også trykke deg inn på “Skandia forklarer”-fanen som du finner i menyen. Her får du tilgang til gode strømsparetips.

  Vi hjelper deg å finne strømleverandør

  Få pristilbud av strømleverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

  Fordeler og ulemper med SkandiaEnergi

  Nå har du fått masse god informasjon om spotprisavtalene fra SkandiaEnergi. Helt avslutningsvis, ønsker vi å oppsummere kort alle fordelene og ulempene. Dermed er det enklere for deg å vurdere om dette er det beste strømselskapet for nettopp dine behov.

  Fordeler med SkandiaEnergi

  • Billig spotpris med lavt påslag
  • Garantert grønn energi
  • Et av markedets beste plusskundeavtaler
  • Lovpålagte avgifter er inkludert i påslaget

  Ulemper med SkandiaEnergi

  • Månedsgebyr på de fleste strømavtalene
  • Fastprisavtaler kun som kampanje for eksisterende kunder

  Uansett om du velger å bytte til SkandiaEnergi eller et annet strømselskap, så anbefaler vi å sammenligne strømpriser ved jevne mellomrom. Det er hard konkurranse mellom de ulike strømleverandørene, og du kan spare betydelig med penger ved å alltid ha den beste strømavtalen for ditt forbruk.

  Hva er forskjellen på fastpris, spotpris og variabelpris?

  Fastpris er en strømavtale der prisen fastsettes i en viss periode fremover. Du betaler samme sum hver måned, uavhengig av prissvingninger. Spotpris følger imidlertid svingningene. Du betaler mer når strømprisen er høy og mindre når den faller. Variabel prisavtale er en slags blanding av disse to. Spotpris er billigst hvis du regner ut snittprisen i løpet av et kalenderår.

  bilde

  Hvilken strømpristype bør jeg velge?

  bilde
  Spotpris

  Samme pris per kWh som vi kjøper strømmen for på strømbørsen. Den endres fra time til time og er tilgjengelig for alle som vil se på nordpool.

  Historisk sett den billigste avtaleformen

  bilde

  Mer stabil om vinteren, og like billig som spotpris om sommeren

  bilde
  bilde
  Sesongpris

  Spotpris om sommeren og variabelpris resten av året. For deg som ønsker en mer stabil pris om vinteren derendringer varsles 14 dager før de trer i kraft.

  Se oversikt over strømleverandører

  Du kan spare mye penger ved å bytte til en billigere strømleverandør. Det er viktig å sammenligne strømpriser regelmessig for å sikre at du alltid har den beste avtalen. Kom i gang ved å se oversikten vår over strømleverandører.

  bilde

  Få svar på vanlige spørsmål om SkandiaEnergi

  Meldingsboble
  Når på døgnet er det billigst strøm hos SkandiaEnergi?

  Du kan følge med på strømpriser og strømforbruk inne på “Mine sider”. Du finner også spotprisen andre steder på hjemmesiden, lett synlig. Det kan være smart å følge med på prisen og planlegge bruk av strømkrevende apparater deretter.

  Meldingsboble
  Kan jeg få avtale med variabel pris hos SkandiaEnergi?

  Variabel pris er en prismodell hvor strømprisen fastsettes i en lengre periode i henhold til spotprisen. Variabel pris koster mer enn spotpris, samtidig som strømprisen endres ved jevne mellomrom. SkandiaEnergi tilbyr derfor ikke variabel pris, kun spotpris med fastpris som ekstratjeneste. 

  Meldingsboble
  Jeg vil bytte til SkandiaEnergi – hvordan gjør jeg det?

  Det er enkelt å bytte strømavtale når du velger SkandiaEnergi. Du trenger kun å velge avtale og fylle ut et kort skjema. Deretter vil det nye strømselskapet si opp den gamle avtalen din, uten at du må gjøre noe mer papirarbeid.

  Meldingsboble
  Kan jeg få nettleien inkludert på fakturaen fra SkandiaEnergi?

  SkandiaEnergi tilbyr ikke såkalt gjennomfakturering, det vil si at du får nettleien inkludert på strømregningen. Det er uansett enklere og billigere for deg å holde oversikt over hva du betaler ved å betale nettleie direkte til nettleverandøren din.

  Meldingsboble
  Hvorfor er det billigere for meg å betale nettleie separat?

  SkandiaEnergi måtte ha økt påslag eller gebyrer for å kunne tilby gjennomfakturering. Denne løsningen medfører nemlig økte kostnader for strømselskapet. Separat fakturering betyr lavere strømpriser for kundene.

  Meldingsboble
  Hvor mye koster det å få tilsendt papirfaktura?

  SkandiaEnergi har et gebyr på 59 kr per papirfaktura. Du unngår denne kostnaden ved å inngå eFaktura og/eller avtalegiro i god tid før første faktura. Det er også mulig å få faktura tilsendt via epost. Du kan printe dem ut selv ved behov. Fakturaene dine er også tilgjengelig på “Mine sider”.

  Få tilbud på strømavtaler

  Fyll ut vårt enkle skjema for å motta flere tilbud

  • Helt uforpliktende
  • 100% gratis
  • Lokalkjente leverandører

  Det tar kun ett minutt

  Forbrukertorget

  Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

  Kontakt oss

  Besøksinformasjon

  Bogstadveien 27B,
  0355 Oslo
  © 2023 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454