Tibber: Strøm til lave priser

Strømprisene er oppdatert kl 10, tirsdag 16. april 2024.

bilde

Tibber

Data levert av

bilde

Vurderer du å bytte strømselskap til Tibber? Strøm har blitt dyrere i Norge, og mange ønsker å ta grep ved å bytte kraftselskap. Tibber er et relativt nytt og moderne strømselskap med en litt uvanlig tilnærming – de tar ikke betalt for energiforbruket ditt. De tar altså ikke fortjeneste på strømmen du bruker. Tibber tilbyr alltid strøm til innkjøpspris.

Ditt postnummer

Se Tibbers strømavtaler der du bor

Data levert av

bilde

Filtrer strømavtaler

Ditt årlige strømforbruk (kWh/år)

9000 kWh

Estimert forbruk basert på boligareal (m²)

50

Avtaletype

Laster

Strømavtale

Informasjon

Månedspris

Det finnes ingen produkter med dette filteret
bilde

Tibber er et miljøvennlig strømselskap som legger vekt på fornybar energi. Målet deres er å gjøre det enkelt for deg å styre og optimalisere ditt eget energiforbruk, slik at du kan få billigere strøm og kutte strømregningene. De tilbyr i tillegg en rekke smarthusløsninger og moderne teknologi som hjelper deg med å redusere energiforbruket ditt via nettbutikken Tibber Store.

Vi tar en nærmere titt på fordeler og ulemper ved Tibber, f.eks. strømpriser, app og tjenester, slik at du kan avgjøre om de er det beste strømselskapet for deg.

Vi hjelper deg å finne strømleverandør

Få pristilbud av strømleverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Hvordan fungerer Tibber: strøm til innkjøpspris

Tibber kutter strømprisen ved å tilby deg strøm til innkjøpspris. Strømselskapet er heldigitalt, og Tibber kjøper strøm på dine vegne ved å bruke moderne teknologi – helt automatisk. Du betaler altså innkjøpsprisen fra den nordiske strømbørsen Nord Pool. I tillegg må du betale 1 øre per kWt i lovpålagte avgifter fra staten, for eksempel elsertifikater.

Dette er altså en spotprisavtale. Spotpris vil si at strømprisen følger svingningene i markedet. Du betaler mer når strømmen er dyr og mindre når den er billigere. Enkelte strømselskaper tilbyr strøm til fastpris hvor du betaler en gitt sum hver måned, året rundt. Spotprisavtaler er imidlertid mye billigere enn fastprisavtale, dersom du regner ut gjennomsnittlig pris i løpet av et kalenderår.

Ifølge Tibber, så er de 1,4 % billigere enn de største kraftselskapene. Mange strømselskaper har et påslag i spotprisen, hvor de tjener en viss prosent av strømforbruket ditt. Tibber tar altså ikke påslag på strømprisen, og du betaler kun 39 kr til dem hver måned i fast avgift. 

Det moderne strømselskapet spesialiserer seg heller på å tilby smart og bærekraftig teknologi som kan hjelpe deg med å kutte strømforbruket ditt ytterligere.

Ta kontroll over strømregningen med Tibber App

Tibber App er utviklet for å hjelpe deg med å redusere strømforbruket. Den gir deg full oversikt over strømpriser og hva du har brukt mest strøm på den siste tiden. Du kan også sammenligne energiforbruket ditt med forbruket til lignende hjem. Denne informasjonen kan hjelpe deg med å ta nødvendige grep for å redusere strømregningen.

I tillegg kan du kjøpe såkalte “power-ups” for varmestyring, samt praktiske smarthusløsninger. Sensibo Air er en slik power-up som kobles til varmepumpen din. Dette er en slags sensor som overvåker inneklimaet. Den registrerer bevegelser, temperatur og fuktighet i luften. Informasjonen sendes til varmepumpen og Tibber.

Tibber innhenter deretter informasjon om vær og strømpriser. Varmepumpen styres av Tibber i henhold til disse opplysningene, slik at du kan redusere opptil 9,3 % av oppvarmingskostnadene. Ifølge Tibber, så kan du tjene inn igjen utlegget for Sensibo Air innen seks måneder – dersom du bor i en bolig på 170-230 kvm.

Reduser strømregningen med Tibber Store

Du finner en rekke smarte løsninger i Tibber Store som kan legges til i Tibber App. Et eksempel på dette er Tibber Pulse – bokstavelig talt en “pulsmåler” for strømforbruket ditt. Den kobles til strømmåleren, slik at du til enhver tid kan følge med på energiforbruk via Tibber App. 

“Pulsmåleren” gjør det enklere å finne ut hvilke elektriske enheter som trekker mest strøm. Den følger også med på elektriske, smarte ladebokser til elbil. Du trenger altså ikke å bekymre deg for at hovedsikringen skal bli overbelastet grunnet ladingen. Den smarte ladeboksen Easee Home kan kjøpes i Tibber Store. 

Easee Home lader bilen din på de tidspunktene der strømmen er lavest. På den måten kan du spare opptil 20 % strøm på elbillading. Den fungerer ved å kjøpe kraft når strømprisen er lavest. Ladeboksen planlegger dermed når bilen skal lades, fremfor at du begynner ladingen med én gang du kommer hjem.

Hva synes forbrukerne om Tibber: erfaringer og tilbakemeldinger

Ønsker du å bytte til Tibber, men vil vite andres erfaringer og tilbakemeldinger først? Ifølge en spørreundersøkelse fra EPSI Norge, scorer Tibber høyere enn andre strømselskap på alle punkter. Spørreundersøkelsen undersøkte kundetilfredshet blant norske kraftleverandører.

“Vi er utrolig glade for at kundene våre gir oss en slik tilbakemelding. Der våre konkurrenter har et hav av ulike strømavtaler er Tibber transparent og gjør det enkelt for kundene ved å kun ha én avtale”, sier Edgeir Vårdal Aksnes i en pressemelding, administrerende direktør i Tibber. Han legger til:

“I tillegg til at vi tilbyr fornybar strøm uten påslag på prisen, utvikler vi smart teknologi som hjelper kundene våre med å redusere strømforbruket. Vi opplever en fantastisk kundevekst nå som strømprisen er høy. Hele 20 000 nordmenn bytter til Tibber hver måned.”

Fordeler og ulemper med Tibber

Hittil har vi fokusert på fordelene med Tibber: strøm til innkjøpspris, praktisk app og smarte løsninger for å kutte strømforbruket. Det finnes imidlertid et par ulemper med Tibber som kan være greit å tenke over. Strømselskapet tilbyr kun en såkalt spotprisavtale, det vil si at innkjøpsprisen følger markedssvingningene. 

Dersom du ønsker fastprisavtale, kan du dermed ikke bytte til Tibber. Spotprisavtaler vil som regel lønne seg for de aller fleste, men med enkelte unntak. Dersom du trenger full kontroll over hva du betaler hver måned, kan det være greit med fastpris. Fastpris kan også være gunstig for dem som bruker mye strøm akkurat når prisen er høyest, uten mulighet for å ta grep.

En annen ulempe med Tibber er at alt skjer digitalt. På mange måter er det Tibber App som blir det nye strømselskapet ditt. Du kan likevel chatte med kundeservice via appen eller skrive dem en epost, dersom du trenger hjelp.

Vi hjelper deg å finne strømleverandør

Få pristilbud av strømleverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Kort oppsummert om Tibber: Strøm til innkjøpspris kan lønne seg

Du kan spare penger ved å bytte til Tibber og kjøpe strøm til innkjøpspris. Tibber passer alltid på at du får lavest mulig strømpriser, samt hjelper deg med å ta full kontroll over strømforbruket ditt med Tibber App og Tibber Store. Så sant du vil ha en spotprisavtale og ikke har noe imot et digitalt kundeforhold, så kan dette være et bra strømselskap for deg.

Hva er forskjellen på fastpris, spotpris og variabelpris?

Fastpris er en strømavtale der prisen fastsettes i en viss periode fremover. Du betaler samme sum hver måned, uavhengig av prissvingninger. Spotpris følger imidlertid svingningene. Du betaler mer når strømprisen er høy og mindre når den faller. Variabel prisavtale er en slags blanding av disse to. Spotpris er billigst hvis du regner ut snittprisen i løpet av et kalenderår.

bilde

Hvilken strømpristype bør jeg velge?

bilde
Spotpris

Samme pris per kWh som vi kjøper strømmen for på strømbørsen. Den endres fra time til time og er tilgjengelig for alle som vil se på nordpool.

Historisk sett den billigste avtaleformen

bilde

Mer stabil om vinteren, og like billig som spotpris om sommeren

bilde
bilde
Sesongpris

Spotpris om sommeren og variabelpris resten av året. For deg som ønsker en mer stabil pris om vinteren derendringer varsles 14 dager før de trer i kraft.

Se oversikt over strømleverandører

Du kan spare mye penger ved å bytte til en billigere strømleverandør. Det er viktig å sammenligne strømpriser regelmessig for å sikre at du alltid har den beste avtalen. Kom i gang ved å se oversikten vår over strømleverandører.

bilde

Få svar på vanlige spørsmål

Meldingsboble
Kan jeg selge solenergi til Tibber?

Du kan selge overskuddsstrøm fra solcellene dine til Tibber. Strømprisen utgjør Nordpools spotpris, altså du selger strømmen din for samme pris som Tibber kjøper den fra strømbørsen.

Meldingsboble
Hvordan bytter jeg til Tibber?

Du bytter enkelt til Tibber ved å laste ned appen deres på mobiltelefonen din. Fullfør registreringen inne på appen, og Tibber sier opp den gamle strømavtalen på dine vegne. Du får en epost med viktig informasjon som oppstartsdato.

Meldingsboble
Må jeg bruke Tibber Pulse?

Du kan helt fint følge med på strømforbruk via Tibber App, uten å kjøpe Tibber Pulse eller andre “power-ups” fra Tibber Store. Forskjellen er at Tibber Pulse gir deg informasjon i sanntid. Du må ellers vente til neste dag for å få fullstendig oversikt over energiforbruk.

Meldingsboble
Hva menes med innkjøpspris fra Nord Pool?

Nord Pool er en nordisk strømbørs hvor alle strømselskapene kjøper energi fra før de videreselger den til deg. Tibber selger strømmen videre til innkjøpspris, altså uten påslag i prisen. Du må likevel betale lovpålagte avgifter som elsertifikater, uansett hvilket strømselskap du bruker.

Meldingsboble
Hvordan får jeg strømregninger fra Tibber?

Tibber er et digitalt strømselskap, og det er viktig at du aktiverer avtalegiro og/eller eFaktura. Dette gjør du via Tibber App. Gå til “Betalingsmetoder” under “Min konto”. Her kan du velge om du vil ha eFaktura, avtalegiro eller begge deler.

Meldingsboble
Hva mener Tibber med “smart strømsparing”?

Tibber spesialiserer seg på såkalte smarthusløsninger og smarte enheter som hjelper deg med å kutte strømregningen. Det vil si at enhetene måler temperatur og optimaliserer driften helt automatisk, basert på informasjon om strømpriser fra Tibber.

Få tilbud på strømavtaler

Fyll ut vårt enkle skjema for å motta flere tilbud

  • Helt uforpliktende
  • 100% gratis
  • Lokalkjente leverandører

Det tar kun ett minutt

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454