Alt om Rauma Energi: strøm til gunstige vilkår

Strømprisene er oppdatert kl 17, torsdag 30. mai 2024.

bilde

Rauma Energi

Data levert av

bilde

Rauma Energi er et strømselskap med visjon om å støtte lokalsamfunnet i Rauma. De produserer kraft, samt selger både strøm og bredbånd i Norge. De skaper verdier lokalt i Rauma i form av sponsormidler, overskudd og arbeidsplasser. Selskapet har to fokusområder for sin virksomhet: bredbånd og kraftomsetning.

Ditt postnummer

Se Rauma Energis strømavtaler der du bor

Data levert av

bilde

Filtrer strømavtaler

Ditt årlige strømforbruk (kWh/år)

9000 kWh

Estimert forbruk basert på boligareal (m²)

50

Avtaletype

Laster

Strømavtale

Informasjon

Månedspris

Det finnes ingen produkter med dette filteret
bilde

Rauma Energi er en del av et holdingselskap som heter Rauma Energi Holding AS. Holdingselskapet består av tre datterselskaper: Rauma Energi, Romsdalsnett og Rauma Energi Produksjon. Det er gjennom disse tre selskapene at holdingselskapet kan produsere og selge strøm, samt distribuere bredbånd.

Her ser vi nærmere på strømtjenestene til Rauma Energi med fokus på strømpriser, strømavtaler og kundefordeler. Les videre for å oppdage om dette er det beste strømselskapet for deg.

Vi hjelper deg å finne strømleverandør

Få pristilbud av strømleverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Avtaler fra Rauma: strøm til spotpris, variabel pris og fastpris

Du kan velge mellom tre typer strømavtaler fra Rauma: strøm til spotpris, variabel pris og fastpris. Du har dermed gode muligheter for å velge en strømavtale som passer for dine behov. Hvilken du bør velge, avhenger av ditt strømforbruk og hvorvidt du ønsker å følge med på prissvingningene på markedet.

Spotprisavtaler fra Rauma Energi

Den mest populære spotprisavtalen til Rauma Energi er Spot web. Dette er en heldigital strømavtale som må bestilles på nett. Kundeforholdet styres også på nett, og du må betale med eFaktura eller avtalegiro. Til gjengjeld så er strømprisen svært lav. Du kjøper strøm til innkjøpspris, pluss et påslag på 1,98 øre per kWh. Påslaget inkluderer lovpålagte avgifter og gebyrer.

Dersom du ikke ønsker en digital strømavtale, så kan du velge blant flere andre spotavtaler. Du kan for eksempel velge spotavtaler hvor du får opprinnelsesgaranti for et spesifikt kraftverk. For eksempel, Spot Mannen har opprinnelsesgaranti fra kraftverkene Verma, Berild eller Herje. Strømavtalene med opprinnelsesgaranti er svært miljøvennlige, ettersom du er garantert strøm fra lokale, fornybare kilder.

Nye kunder kan nyte godt av kampanjetilbud. I skrivende stund kan nye kunder velge Spot Romsdalseggen med påslag på kun 0,69 øre per kWh i hele 12 måneder. Når de 12 månedene er omme, betaler du 49 kr i fastbeløp. Du må ha et årlig energiforbruk på mindre enn 25 000 kWh for å kunne benytte deg av dette tilbudet.

Fastprisavtaler fra Rauma Energi

Fastprisavtaler passer for deg som ønsker faste, forutsigbare strømregninger hver måned. Disse avtalene er dyrere enn spotprisavtaler, dersom du regner ut strømkostnadene dine per kalenderår. Du slipper imidlertid å følge med på prissvingningene og betaler den samme summen hver eneste måned, uavhengig av markedsprisen på strøm.

Fastpris vil altså si at du låser strømprisen i en gitt periode. Du kan sammenligne det med å låse renten på boliglånet – strømprisen blir altså “fryst” i avtaleperioden. Fastpris fra Rauma Energi er i skrivende stund kun tilgjengelig for dem som bor i Midt- eller Nord-Norge. Du kan velge å låse strømprisen i et halvt år, ett år eller tre år. Oppstart starter den kommende måneden på den 1.

Uavhengig av hvor lang avtaleperiode du inngår, må du betale et månedsgebyr på 39 kr. Strømprisen avhenger av hvor lenge du binder prisen. Jo lengre bindingstid, desto billigere blir strømmen. Det er likevel viktig å være obs på at spotprisavtaler har vist seg å være den billigste typen strømavtalen, dersom du regner ut snittprisen per kalenderår. Du må imidlertid tåle prissvingningene for å ha spotpris.

Andre strømavtaler

Standard variabel er en slags blanding av spotpris og fastpris. Du følger svingningene på markedet, men strømprisen fastsettes i en lengre periode. Man kan dermed unngå de største toppene som man får med spotpris. Det er likevel viktig å merke seg at strømprisen vil variere i henhold til markedsprisen, akkurat som med spotpris – kurven er imidlertid flatere.

Rauma tilbyr standard variabel strømavtale med månedsgebyr på 39 kr. Prisendringer varsler med 14. dagers varsel per SMS og/eller epost. Du kan dermed følge med på både prisoppgang og prisnedgang. Det kan oppstå opptil 10-20 prisendringer per kalenderår. Kunder kan velge å ikke bli varslet om prisendringer.

I tillegg til spotpris, variabel pris og fastpris, kan du også inngå plusskundeavtale med Rauma. Spot solstrøm er avtalen for deg som produserer din egen solkraft. Du bruker egen energi når du har nok til det og kjøper resten av Rauma til spotpris. Rauma kjøper dessuten overskuddsstrømmen din, slik at du kan tjene litt på avtalen.

Få bredbånd med Fiber fra Rauma

Rauma Energi leverer også fiberbredbånd til kunder i Rauma, Hjelvika og Vågstranda. Prisen varierer fra 499 kr til 699 kr per måned, avhengig av ønsket hastighet. Du kan også få TV-pakker inkludert i prisen. Strømselskapet kan også tilby radiobredbånd til kunder som bor utenfor fiberbredbåndets dekning, for eksempel på hytta.

Kundeservice, Mine sider og egen app

Du kan skaffe deg full oversikt inne på “Mine sider” og via appen til Rauma Energi. Her kan du sjekke tidligere fakturaer, foreløpig forbruk inneværende måned, dagens strømpriser og mye mer. Dette er spesielt nyttig for deg med spotprisavtale. Du kan for eksempel bruke informasjonen aktivt for å unngå å bruke strømkrevende apparater når strømprisene er høyest.

Trenger du mer hjelp, kan du kontakte kundeservice via telefon eller epost. Nettsidene inneholder også mye god informasjon og svar på hyppig stilte spørsmål om Rauma Energi. Åpningstidene til kundeservice er mandag til fredag, 08.00 – 15.30. Dersom du ikke har mulighet til å ringe på dagtid, kan du fylle ut et kontaktskjema på nett eller sende dem en epost.

Vi hjelper deg å finne strømleverandør

Få pristilbud av strømleverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Fordeler og ulemper med Rauma Energi

Du har nå fått masse god informasjon om strømselskapet fra Rauma. Vi har laget en liten oversikt over alle fordeler og ulemper med Rauma Energi for å oppsummere de viktigste punktene. Dermed blir det enda enklere å vurdere om Rauma er det beste strømselskapet for deg.

Fordeler med Rauma Energi

  • Stort utvalg av strømavtaler
  • Opprinnelsesgaranti for spesifikke kraftverk 
  • Lokalt engasjement og støtte
  • Strømavtaler med gunstige vilkår

Ulemper med Rauma Energi

  • Fastpris kun tilgjengelig i Midt- og Nord-Norge
  • Påslag og månedsgebyr

Da er det bare å ønske deg lykke til med den nye strømavtalen din. Dersom du velger å ikke bytte strømavtale akkurat nå, anbefaler vi deg å følge med på strømprisene fremover likevel. Det kan være mye penger å spare ved å sammenligne strømavtaler og bytte ved jevne mellomrom.

Hva er forskjellen på fastpris, spotpris og variabelpris?

Fastpris er en strømavtale der prisen fastsettes i en viss periode fremover. Du betaler samme sum hver måned, uavhengig av prissvingninger. Spotpris følger imidlertid svingningene. Du betaler mer når strømprisen er høy og mindre når den faller. Variabel prisavtale er en slags blanding av disse to. Spotpris er billigst hvis du regner ut snittprisen i løpet av et kalenderår.

bilde

Hvilken strømpristype bør jeg velge?

bilde
Spotpris

Samme pris per kWh som vi kjøper strømmen for på strømbørsen. Den endres fra time til time og er tilgjengelig for alle som vil se på nordpool.

Historisk sett den billigste avtaleformen

bilde

Mer stabil om vinteren, og like billig som spotpris om sommeren

bilde
bilde
Sesongpris

Spotpris om sommeren og variabelpris resten av året. For deg som ønsker en mer stabil pris om vinteren derendringer varsles 14 dager før de trer i kraft.

Se oversikt over strømleverandører

Du kan spare mye penger ved å bytte til en billigere strømleverandør. Det er viktig å sammenligne strømpriser regelmessig for å sikre at du alltid har den beste avtalen. Kom i gang ved å se oversikten vår over strømleverandører.

bilde

Få svar på vanlige spørsmål om Rauma Energi

Meldingsboble
Må jeg bo i Rauma for å få strøm fra Rauma Energi?

Rauma Energi selger strøm til hele Norge med mulighet for opprinnelsesgaranti. Det betyr at du kan få grønn energi fra et bestemt kraftverk, selv etter at du har flyttet fra området. Fastprisavtaler er imidlertid kun for kunder i Midt- og Nord-Norge.

Meldingsboble
Hvorfor er strømprisen på fakturaen annerledes enn markedsprisen?

Rauma Energi er pålagt av norsk lov å innhente visse gebyrer og avgifter, for eksempel elsertifikater. Påslaget inkluderer også kostnader forbundet med strømhandel. Derfor vil det alltid være en liten prisforskjell, uansett hvilken kraftleverandør du velger.

Meldingsboble
Kan jeg få nettleie inkludert på strømregningen fra Rauma?

Dersom du betaler nettleie og faktura på samme regning, så kalles dette for gjennomfakturering. Det er ikke alle netteiere som tilbyr dette. Rauma Energi tilbyr derfor gjennomfakturering kun for kunder hos Romsdalsnett.

Meldingsboble
Jeg vil ikke ha gebyr for papirfaktura – hva gjør jeg?

Du kan velge å få tilsendt faktura fra Rauma Energi per epost. I så fall slipper du å betale gebyr for papirfaktura. Det er også mulig å opprette både eFaktura og/eller avtalegiro. Avtalegiro er svært praktisk, ettersom regningen blir trukket automatisk på en bestemt dato hver måned.

Meldingsboble
Hvordan bestiller jeg strømavtale fra Rauma?

Det er enkelt å bytte til en strømavtale hos Rauma Energi. Du fyller ut et skjema på nett, og det er det. Så sant du ikke har bindingstid hos den gamle kraftleverandøren, så tar Rauma Energi seg av alt arbeidet med å si opp den gamle strømavtalen din. 

Meldingsboble
Hvordan sjekker jeg dagens strømpriser hos Rauma?

Du kan enten logge inn via Mine sider eller laste ned appen til Rauma Energi. Appen er tilgjengelig på både Google Play og App Store. Dersom du ønsker å sjekke spotprisen hyppig i perioder med høye strømpriser, kan appen være et nyttig verktøy.

Få tilbud på strømavtaler

Fyll ut vårt enkle skjema for å motta flere tilbud

  • Helt uforpliktende
  • 100% gratis
  • Lokalkjente leverandører

Det tar kun ett minutt

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454