Sammenlign alle spotpris strømavtaler i Norge

Strømprisene er oppdatert kl 16, 20. mars 2024.

Sjekk ut alle strømavtaler fra de største leverandørene i Norge

Strømpris er oppdatert
20. mars 2024.

Data levert av

bilde

Er du lei av dyre strømregninger og vil sjekke om du kan spare penger ved å bytte spotprisavtale? Lurer du på hvilket strømselskap som tilbyr billig spotpris på strøm? Da bør du lese videre. Her deler vi alt om hvordan du kan finne beste og billigste spotpris strømavtale.

Ditt postnummer

Se alle strømavtaler der du bor

Data levert av

bilde

Laster

Strømavtale

Informasjon

Månedspris

Sammenlign alle spotpris strømavtaler i Norge

bilde

Lønner det seg med spotpris strømavtale?

Historisk sett har spotpris på strøm vist seg å være billigere enn variabel pris og fastpris, dersom du regner ut gjennomsnittlig strømpris i løpet av et kalenderår. Spotpris vil si at du følger prissvingningene på den nordiske strømbørsen. Når markedsprisen faller, faller også strømprisen din. På samme måte betaler du mer for strømmen når markedsprisen øker.

Strømselskapet ditt kjøper inn strøm til markedspris fra strømbørsen før de selger den videre til deg. Du betaler altså markedsprisen når du har en spotprisavtale, pluss statlige avgifter, et påslag til strømselskapet ditt og et månedlig gebyr. Strømleverandørene er pålagte å hente inn visse avgifter til staten, og de må også dekke egne utgifter.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Du vil derfor alltid betale litt mer enn det som er markedsprisen. Spotpris-strømavtaler er derimot det nærmeste du kommer til strøm til innkjøpspris. Det som er viktig når du skal finne beste og billigste spotpris strømavtale er at du finner det strømselskapet som har lavest påslag og rimeligste månedsgebyr.

Hvem spotprisavtale passer best for

Spotpris på strøm passer best for deg som ønsker å følge markedsprisen og som kan være fleksibel når det kommer til månedlige utgifter. Budsjettet ditt må kunne tillate at strømutgiftene dine varierer i løpet av kalenderåret. Du vil som regel betale mindre om sommeren og mer om vinteren. Det er også viktig å huske på at det kan forekomme såkalte “pristopper” der strømprisen periodevis kan være ganske høy.

Spotpris-strømavtaler er likevel de billigste på sikt. Dersom du ønsker større forutsigbarhet, så kan fastpris på strøm være et bedre alternativ. I så fall fryser du strømprisen per kWh i en gitt periode. Du unngår dermed de verste pristoppene, men du kan heller ikke dra fordel av perioder med lave strømpriser. Du betaler altså mer for strømmen for å få større kontroll over strømutgiftene dine.

Frys spotprisavtalen din

Vil du ha spotpris på strøm, men du er redd for høye pristopper? Enkelte strømleverandører tilbyr praktiske ekstratjenester der du kan fryse strømprisen et par måneder om gangen. Det betyr at du kan nyte godt av lave strømpriser om sommeren, samtidig som du kan velge å fryse strømprisen om vinteren.

Du kan som regel ikke fryse strømprisen akkurat når du selv ønsker. Istedenfor så sender strømleverandøren ut et tilbud annenhver måned som du kan velge om du vil takke ja til eller ikke. Fordelen med tjenester som dette er at du får større kontroll, uten å binde deg til en kostbar fastprisavtale.

Slik finner du beste og billigste spotpris strømavtale

Du bør vurdere hvor høyt påslaget og månedsgebyret er for å finne beste og billigste spotpris strømavtale. I tillegg bør du sjekke vilkår og betingelser, samt undersøke hvilke andre kundefordeler du kan få. Se opp for kampanjetilbud med svært lavt påslag i en gitt periode. Når perioden er over, så risikerer du å bli overført til en annen spotprisavtale med høyere påslag.

Den enkleste måten å finne frem til den strømleverandøren som tilbyr markedets billigste spotpris er å sammenligne strømavtaler på nett. Det kan være lurt å sammenligne strømleverandører ved jevne mellomrom for å sikre at du alltid har den beste strømavtalen. Kanskje oppdager du at du kan spare mye penger ved å bytte?

Det er viktig å følge med på prissvingningene når du har spotpris på strøm. Der du må betale samme sum per kWh døgnet rundt når du har fastprisavtale, så vil spotprisen variere fra time til time. De aller fleste strømselskaper tilbyr kundene sine praktiske apper der de kan sjekke dagens og morgendagens strømpris.

I perioder med høye strømpriser kan det lønne seg å planlegge bruk av strømkrevende apparater til tidspunkter med billigere strøm. Spotprisen er som regel høyest om morgenen og ettermiddagen. Du kan dermed kutte kostnader ved å for eksempel sette elbilen på lading om natten og ikke ettermiddagen.

Bytt strømleverandør for å få den beste spotprisavtalen

Det er veldig enkelt å bytte strømavtale på nett. Når du har funnet den beste og billigste spotpris-strømavtalen for deg, så trykker du bare på lenken for å komme til strømleverandørens nettside. Her fyller du ut et kort skjema med kontaktopplysninger, samt hvilken strømavtale du ønsker å inngå.

Det er alt du trenger å gjøre. Det nye strømselskapet tar seg av all jobben med å si opp den gamle avtalen din. Du slipper å bruke tid på papirarbeidet. Du vil få bekreftelse på når den nye spotprisavtalen trer i kraft, samt få tilsendt andre viktige opplysninger om det nye kundeforholdet ditt.

Du har alltid 14-dagers angrerett når du inngår ny strømavtale på nett. Dette kan gi stor trygghet, dersom du er redd for å angre deg eller finner billigere spotpris på strøm et annet sted. Dersom du har brukt en sammenligningstjeneste på nett, så kan du imidlertid senke skuldrene og føle deg trygg på at du har funnet den billigste og beste spotpris-strømavtalen for deg.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Kort oppsummert: Finn beste og billigste spotpris strømavtale

Du har nå fått mye god informasjon om hvordan du kan finne beste og billigste spotpris-strømavtale. Du vet nå hvordan du skal finne frem til strømleverandører med spotprisavtaler, samt hva du bør se etter når du skal sammenligne ulike spotprisavtaler. Vi har valgt å oppsummere de aller viktigste punktene helt til slutt for å gi deg bedre oversikt over informasjonen:

  • Spotprisavtaler følger prissvingningene på markedet
  • Strømprisen din kan dermed variere fra time til time
  • Du betaler innkjøpspris, pluss statlige avgifter, påslag og månedsgebyr
  • Sammenlign spotprisavtaler på nett for å finne det strømselskapet som har lavest påslag og månedsgebyr
  • Deretter kan du raskt og enkelt bytte avtale for å få spotpris på strøm

Det finnes mange strømleverandører som konkurrerer om å få deg som kunde, så det er vel verdt å bruke litt tid på undersøke hvem som kan gi deg billigst spotpris på strøm. Ikke nøl med å bytte selskap dersom du oppdager at det finnes andre som tilbyr billigere strøm enn det du betaler i dag. Da gjenstår det bare å ønske deg lykke til!

Hvilke typer strømavtaler finnes det?

Det finnes hovedsakelig tre typer strømavtaler: spotprisavtale, variabel prisavtale og fastprisavtale. Spotprisavtaler følger prissvingningene på markedet, mens fastprisavtaler gir deg en fastpris per kWh. Variabel prisavtale følger også svingningene, men prisen fastsettes i kortere perioder.

bilde

Hvilken type strømavtale bør jeg velge?

bilde
Spotpris

Du kjøper strøm til innkjøpspris, samt betaler et påslag til strømselskapet ditt. Strømprisen kan variere fra time til time.

Spotpris på strøm viser seg å være billigst i løpet av et kalenderår.

bilde

Denne avtalen er som regel dyrere, men den gir deg bedre kontroll over strømprisen.

bilde
bilde
Fastpris

Du kan binde strømprisen per kWh i en avtalt periode for å få bedre økonomisk forutsigbarhet og unngå store prissvingninger.

Sammenlign strømleverandører her hos oss

Visste du at du kan få lavere strømregninger ved å bytte strømleverandør? Se vår store oversikt over strømselskaper her.

bilde

Få svar på vanlige spørsmål om spotpris på strøm

Meldingsboble
Er det bindingstid på spotpris-strømavtaler?

Det er som regel ikke bindingstid på spotprisavtaler, men du bør likevel sjekke vilkår og betingelser nøye før du bytter. De aller fleste som tilbyr spotpris på strøm lar deg bytte strømavtale når du selv vil. Du må imidlertid være oppmerksom på at det kan ta noen uker før det nye strømselskapet er klar til å ta over.

Meldingsboble
Kan jeg finne billigere spotprisavtale enn den jeg har i dag?

Det er stor sannsynlighet for at du kan finne billigere strømavtale ved å sammenligne strømpriser på nett. Det kommer stadig nye aktører på markedet, og det er noe som strømkunder kan dra fordel av. Dersom du ikke finner en billigere spotprisavtale, så kan du gi deg selv en klapp på skulderen og føle deg fornøyd med at du allerede har billig strøm.

Meldingsboble
Hvor kan jeg som har spotprisavtale sjekke dagens strømpriser?

Det finnes mange nettsider der du kan sjekke dagens strømpriser, men du må huske at strømprisen din vil være noe høyere enn markedsprisen grunnet påslag og avgifter fra strømselskapet. Du kan også sjekke strømprisen inne på nettsiden eller appen til strømleverandøren din.

Meldingsboble
Er det bedre med variabel prisavtale fremfor spotprisavtale?

Variabel prisavtale er en slags blanding mellom spotpris og fastpris. Du følger likevel prissvingningene på markedet, bare at strømprisen din fastsettes i en lengre periode av gangen. Variabel strømpris er som regel dyrere enn spotpris på strøm. Strømprisen for deg med variabel prisavtale kan endre seg over 10 ganger i løpet av året, så du får ikke samme forutsigbarhet som med fastpris.

Meldingsboble
Hvordan får jeg bekreftelse på at den nye spotprisavtalen er i gang?

Du vil motta bekreftelse på e-post eller papir med informasjon om den nye spotpris-strømavtalen din, inkludert oppstartsdato. Mange strømselskaper pålegger gebyr for å sende informasjon og fakturaer per papir. Dersom du ønsker å spare penger på strømregningen, så anbefaler vi at du oppretter eFaktura og/eller avtalegiro før du mottar første faktura.

Meldingsboble
Når mottar jeg første strømregning etter å ha byttet til en spotpris-strømavtale?

Dette kan variere mellom ulike strømleverandører, men det er vanlig at det kan gå en stund før du mottar første faktura. Det er vanlig å betale per måned, men etterskuddsvis. Hvis du bytter til spotprisavtale fra den 16 september, så vil du få en faktura i november som gjelder for strømforbruket fra 16 september og ut hele oktober. Deretter mottar du månedlig faktura.

Få tilbud på strømavtaler

Fyll ut vårt enkle skjema for å motta flere tilbud

  • Helt uforpliktende
  • 100% gratis
  • Lokalkjente leverandører

Det tar kun ett minutt

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454