bilde

Billig flyttebyrå: Slik reduserer du kostnadene ved flytting

Sist oppdatert: 18. september 2023

Det kan være både tidkrevende og stressende å flytte til en ny bolig – og da kan det være godt å få hjelp av et pålitelig, men billig flyttebyrå. Her får du mange gode tips til hvordan du kan redusere kostnadene for flyttehjelp, uten å gå på bekostning av kvaliteten på flyttetjenestene.

Vi hjelper deg med å senke skuldrene i full visshet om at tingene dine trygt finner veien til ditt nye hjem. Les videre for å oppdage hvordan du velger et dyktig, men billig flyttefirma!

Kortversjonen

  • Sammenlign priser fra ulike flyttebyråer for å finne et billig alternativ.
  • Vurder å leie kun flyttebil med sjåfør eller ha alt klart for bærehjelp for å redusere kostnadene.
  • Sjekk kundeomtaler og referanser for å sikre god kvalitet til en rimelig pris.
  • Velg kun de flyttetjenestene du trenger for å spare penger.

Slik finner du et billig flyttebyrå

Den beste måten å finne et billig flyttebyrå er ved å sammenligne priser. Det høres kanskje ut som et kort og enkelt tips, men det er flere ting du må ha i bakhodet før du setter i gang. De fleste flyttefirmaer tar betalt per time. Noen ganger kan det være mulig å få fastpris, for eksempel hvis du flytter langt eller det er snakk om bedriftsflytting.

En konkurransedyktig pris på flyttebil med to personer til bærehjelp er ca. 1500 kr per time, pluss/minus noen hundrelapper. Det kan være mulig å kutte denne kostnaden ved å kun leie flyttebil med sjåfør. I så fall må du bære eiendelene dine selv. Kanskje du har noen venner som kan trå til, slik at du kan kutte flyttekostnadene?

Dersom du leier flyttebil med bærehjelp hos et flyttebyrå som tar betalt per time, så kan du redusere kostnadene ved å ha alle tingene dine klare. Kanskje du kan bære noe av det utenfor huset, klar til å lastes i bilen? Du bør også sørge for at flyttebilen kan parkere så nært boligen som mulig. Hvis flyttefolkene må bære tingene over veien og ikke bare rett utenfor døren, så vil det kreve mer tid og arbeid – og dermed mer penger.

Du kan selvsagt også kun leie flyttebil som du kjører selv. I så fall kan du få en varebil i noen timer for knappe 500 kr. Det vil imidlertid innebære mye arbeid. Du må både pakke og bære alt av eiendeler og møbler, samt navigere trafikken dit du skal. Hvis du må kjøre flere runder, så kan det bli en slitsom prosess. Det er likevel en god måte å flytte på budsjett.

Billig flyttefirma med god service

Det er nok av ting du må tenke på når du skal bytte bolig. Det siste du trenger å bekymre deg for er om flyttefirmaet gjør en god nok jobb eller ikke. Du bør derfor ikke fokusere utelukkende på pris. Dersom det ene flyttebyrået er betydelig mye billigere enn de andre, så bør du undersøke hvorfor.

Enkelte firmaer kan tilby svært billig flyttehjelp fordi de kombinerer oppdrag. Det vil si at de flytter tingene til flere personer som skal samme vei. Dette er imidlertid ikke mulig om du har et stort flyttelass eller må flytte på en spesiell dato. Vi anbefaler likevel at du undersøker mulige løsninger på tvers av lokale flyttefirmaer.

Det kan være lurt å gjøre litt research før du velger et flyttefirma, uansett hvor billige priser de lokker med. For eksempel, kan de vise til gode kundeomtaler og referanser? Er det et nytt flyttebyrå eller er de godt etablert med fornøyde kunder? Hvilke typer forsikringer dekker de? Svaret på disse spørsmålene kan hjelpe deg med å velge et firma med høy kvalitet på sine flyttetjenester.

Prisen på flyttelass og flyttehjelp

Det er den totale tidsbruken som avgjør hvor billig flyttingen blir. Vi anbefaler å be om pristilbud fra flere flyttebyråer for å sammenligne priser. De fleste firmaer vil kunne hjelpe deg med å beregne en cirkapris, basert på hvor mange møbler og eiendeler du har. De vil også vurdere hvor lang tid selve kjøringen tar. Du bør samtidig spørre dem om prisen på eventuelle ekstra tjenester og gebyrer. 

Det er for eksempel vanlig å betale for drivstoff, bompenger og flytteforsikring. Det er vel verdt tiden det tar å innhente alle disse opplysningene. Ikke bare kan du spare penger på flyttingen, men du slipper ubehagelige overraskelser når du skal betale fakturaen. Du må også være obs på at enkelte gjenstander har egne priser. Piano er et godt eksempel på dette. 

Enten du kun skal flytte pianoet eller du har et piano med i flyttelasset, så har de fleste flyttebyråer egne priser for pianoflytting. Man må nemlig ta spesielle hensyn når man skal flytte på piano, ellers kan det raskt oppstå skader på instrumentet. De billigste flyttebyråene tilbyr pianoflytting for ca. 3000 kr, mens andre kan ta opp mot 7000 kr.

Den nøyaktige prisen avhenger av hvor stort pianoet er og hvor mye det veier, hvor langt det må bæres og hvor langt det skal fraktes i bil.

Velg hvilke flyttetjenester du trenger for å spare penger på flyttebyrå

Hittil har vi fokusert på bæring og kjøring – men hva med mellomlagring, utvask og demontering av møbler? Dersom du ønsker mer flyttehjelp enn bare bæring og kjøring, så kan du spare penger ved å samle alle tjenestene hos samme byrå. Selv om flyttebyrået ikke tilbyr absolutt alt du trenger, så kan de ha gode anbefalinger eller samarbeidspartnere.

Akkurat hvilke flyttetjenester som tilbys varierer mellom de ulike firmaene, men det er vanlig å kunne velge mellom følgende:

  • Privatflytting
  • Bedriftsflytting
  • Pianoflytting
  • Pakking og utpakking
  • Flyttevask
  • Avfallshåndtering

Et eksempel på et flyttebyrå som kombinerer mange slike tjenester er Majoren Flyttebyrå. Det er dermed mulig å finne billige flyttebyråer som håndterer absolutt alt ved selve flyttingen. Totalkostnaden vil avhenge av hvor mange flyttetjenester du trenger. Dersom du vil redusere kostnadene ved flytting, så bør du vurdere hvilke tjenester du trenger og hvilke du kan velge vekk.

Det er kun du som kan svare på om flyttehjelp er verdt pengene eller ikke. Mange av dem som investerer i flyttebyråer gjør det fordi flytteprosessen krever mye arbeid, samtidig som hverdagen er travel. Andre ganger så har man ganske enkelt ikke mulighet til å hverken bære eller kjøre selv. Da er det godt å kunne sette vekk hele eller deler av flyttejobben.

Andre tips til å redusere kostnadene ved flytting

I tillegg til å velge et billig flyttebyrå, så er det mye annet du kan gjøre for å redusere kostnadene ved flytting. Jo kortere tid flyttefirmaet bruker, desto billigere blir det å flytte. Derfor kan det lønne seg å bli kvitt alt du ikke vil ha lengre. Da slipper du å betale for å flytte på det. Kanskje blir flyttelasset såpass lite at du trenger færre runder eller mindre flyttebil?

Det kan også være lurt å samle inn pakkeutstyr så snart du kan. Da slipper du å kjøpe inn alt i siste øyeblikk. Sjekk om du har plastbokser, kofferter og lignende som du kan pakke tingene dine i. Deretter kan du spørre lokale forretninger om de har ekstra esker som du kan få. I tillegg kan du sjekke om du har bekjente som har flyttet i det siste og har flytteesker som du kan overta.

Bare husk at du må pakke inn tingene dine på en forsvarlig måte – det kan bli dyrt å erstatte eiendeler som ble ødelagt, bare fordi det ikke ble pakket inn godt nok!

Kort oppsummert: reduser kostnadene ved flytting med et billig flyttebyrå

Du har nå fått mye god informasjon om hvordan du kan finne et billig flyttebyrå, samt mange gode tips til hvordan du kan redusere kostnadene ved flytting. Kort oppsummert, så kan du spare penger ved å sammenligne priser på flyttetjenester. I tillegg kan du ta grep for at selve arbeidet går så raskt som mulig – tid er bokstavelig talt penger når du hyrer inn flyttefirmaer med timepris.

Få svar på ofte stilte spørsmål om billige flyttefirmaer

Meldingsboble
Hvor mye koster det å bruke flyttebyrå?

Prisen på flyttebyråer varierer fra firma til firma. Totalkostnaden avhenger dessuten av hvor mange ting du har og hvor langt du skal flytte. Det kan derfor være lurt å innhente pristilbud fra flere flyttefirmaer for å finne ut av hva det vil koste deg og se hvem som er billigst.

Meldingsboble
Er det mulig å flytte på egenhånd?

Ja, det er selvfølgelig mulig å flytte på egenhånd og ikke bruke flyttebyrå. Du må imidlertid være obs på at det krever mer arbeid av deg. Du må pakke ned alt selv, bære det ut i bilen, kjøre til den nye boligen og bære alt ut igjen. Hvis du ikke har stor nok bil, så må du i tillegg leie en varebil. I mange tilfeller vil det være mer fornuftig å få hjelp av et billig flyttebyrå.

Meldingsboble
Er det trygt å benytte flyttetjenester?

Ja, seriøse flyttefirmaer har dyktige ansatte som behandler eiendelene dine med omsorg. Det er viktig at du finner et pålitelig flyttebyrå som både har god service og konkurransedyktige priser. Du bør også undersøke om du trenger flytteforsikring eller ikke. Slike forsikringer kan gi deg en ekstra trygghet.

Meldingsboble
Hvilket flyttebyrå er best og billigst?

Det beste flyttebyrået er det som tilbyr en god balanse mellom pris og service. Nøyaktig hvem som kan tilby deg det vil variere i henhold til hvor i landet du bor og hvilke flyttetjenester du trenger. Det er derfor lurt å vurdere flere lokale flyttefirmaer før du bestemmer deg for hvem du vil ha.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454