bilde

Valg av flyttebyrå: 8 ting å huske på

Sist oppdatert: 13. juli 2024

Det er mye du må huske på når du skal flytte. Pakking, transportere tingene dine, utvask, overføre abonnement, endre postadresse – må-gjøre listen kan virke uendelig. Hjelp av et profesjonelt flyttebyrå er derfor uvurderlig for å gjøre prosessen så enkel som mulig.

Det finnes dessverre useriøse flyttebyråer på markedet som bare vil tjene raske penger. Det kan føre til mange problemer for deg med tanke på betaling og kundeservice. Du må kunne stole på at innboet ditt behandles varsomt og forsvarlig, samt at kommunikasjonen er bra.

Hvordan finner du flyttebyrå som er seriøst og pålitelig? Hvordan får du best pris på flyttehjelp? Hvordan velger du det beste flyttebyrået for dine behov? Les videre for å få svar på alt dette, samt flere andre gode flyttetips.

Kortversjonen

 • Bakgrunnssjekk av flyttebyrået er viktig for å sikre at de er seriøse og pålitelige. Sjekk deres registrering i Brønnøysundregisteret, økonomisk helse, og om de har forsikringsbevis.
 • Klargjør omfanget av flytteprosjektet for å få et nøyaktig pristilbud. Bestem hvilke tjenester du vil benytte deg av, om du vil pakke selv eller få hjelp, og vurder verdi av flyttelasset.
 • Sjekk omtaler og referanser av flyttebyrået på nettet, og be om å kontakte tidligere kunder for å sikre kvaliteten på tjenestene deres.
 • Undersøk hva som er inkludert i prisen, og vær klar over eventuelle ekstra omkostninger.

1. Ta en bakgrunnssjekk av flyttefirmaet

Det første du bør gjøre er å sjekke bakgrunnen til flyttebyrået. Vi fraråder på det sterkeste å bruke svart arbeid. Skulle noe gå galt med tingene dine eller betaling, står du helt på bar bakke. Det kan godt hende at forsikringsselskapet nekter å hjelpe deg.

Du kan begynne med å sjekke om flyttefirmaet er registrert i Brønnøysundregisteret. Økonomien bør også være bra, uten akutt fare for konkurs. Dette kan du sjekke på nettsider som Proff.no. Ikke minst, så bør du be om å få se forsikringsbevis. Du bør se hva egenandelen kommer på, dersom innboet blir skadet under transport og flytting.

Det kan hende at dine eksisterende reise- og innboforsikringer dekker eventuelle skader og uhell som kan oppstå underveis. Ta gjerne en telefon til forsikringsselskapet ditt for å avklare dette og for å unngå dobbeltforsikring.

Gjør en grundig sjekk!

Det kan virke strevsomt eller kanskje litt ukomfortabelt å ta en bakgrunnssjekk, men vi anbefaler dette på det sterkeste! Slik unngår man å bli lurt, men ivaretar sikkerheten i tilfelle det skulle oppstå problemer rundt betaling, inventar eller ved bruk av forsikring. Flyttebyrå krever lite å starte opp, og det vil dessverre finnes enkelte useriøse aktører på markedet.

Gjør en grundig sjekk.1. Ta en bakgrunnssjekk av flyttefirmaet

2. Avklar prosjektets omfang

Det er viktig å være så nøyaktig som mulig om flyttelassets omfang for å få et nøyaktig pristilbud fra flyttebyrået. Du bør kartlegge og dermed bestemme deg for hvilke tjenester du vil benytte deg av. Skal du pakke selv, eller ønsker du at flyttebyrået gjør det?

Det kan også være smart å spørre om du kan kjøpe pakkemateriell av flyttebyrået, selv om du skal pakke ned sakene dine selv. Flyttefirma har som regel gode avtaler med leverandører og kan tilby deg en rimeligere pris. Kartlegg alt du trenger og undersøk

Vi anbefaler at du tar en vurdering av flyttelassets verdi også. Dette må du ha dersom noe blir ødelagt. Verdien kan også spille inn på prisen, så du kan godt opplyse om dette når du ber om pristilbud.

3. Sjekk omtaler og referanser

Useriøse flyttebyråer blir raskt avslørt når du sjekker omtaler og ber om referanser. Søk gjerne opp firmanavnet på nett. Står det noe negativt om dem på Facebook-sidene deres, for eksempel? Det kan også være bekymringsverdig om du ikke finner dem på nett i det hele tatt. Seriøse flyttefirma med lang erfaring bør ha en god tilstedeværelse på nett.

I tillegg til skriftlige omtaler, bør du ta kontakt med tidligere kunder. Mye kan komme frem i en samtale som du ellers ikke får vite om i omtaler. Spør dem mange relevante spørsmål for å forsikre deg om at flyttebyrået er flink til å kommunisere og utfører jobben på en tilfredsstillende måte.

Dersom flyttefirmaet nekter å oppgi referanser, kan det være et varseltegn i seg selv. Det kan selvsagt hende at flyttebyrået er helt i startfasen. I så fall bør du for eksempel be om referanser fra tidligere arbeidsgivere. Du bør også sjekke bakgrunnen nøye for å være sikker på at de snakker sant. Det er kjedelig å bli lurt av konkursryttere.

4. Undersøk hva som inkluderes i prisen

Du bør be om en tydelig redegjøring for hva som er inkludert i prisen når du innhenter tilbud fra flyttebyrå. Finnes det ekstra omkostninger som faller utenom? Det kan være svært stor forskjell på hvilke tjenester de ulike firmaene tilbyr. Sjekk følgende punkter før du velger flyttebyrå:

 • Bærer de møbler i trapper? Må du bære noe selv? Hva med hvitevarer?
 • Må du være til stede når flyttebyrået kommer for å hente tingene?
 • Tilbyr de hjelp med pakking?
 • Kan de hjelpe deg med å sette de nye tingene på plass?
 • Hvordan tar de betalt?
 • Finnes det ekstra kostnader som de ikke allerede har nevnt?

Det er viktig at du får full klarhet i dette skriftlig. Det kan oppstå mange misforståelser når dere snakker sammen. Be om å få tilsendt alle opplysningene på e-post eller få det skriftlig i tilbudet. Eventuelle konflikter løses raskere og smertefritt når alt står tydelig svart på hvitt.

5. Timepris eller fastpris for flyttehjelp?

Noen flyttebyrå tilbyr fastpris, mens andre ønsker timepris. Vi anbefaler alltid at du ber om fastpris, slik at du bevarer god kontroll over kostnadene. Det er ikke vanskelig for firmaet å regne dette ut, så sant du gir dem korrekte opplysninger om prosjektet:

 • Flyttelassets omfang
 • Hvilke tjenester du ønsker
 • Avstand fra bolig til parkeringsplass
 • Avstand mellom gammel og ny bolig

Det kan være utfordrende for deg som kunde å forholde deg til timepris. Hva om det oppstår lange køer grunnet stengte veier? Må du betale for flere timers forsinkelser grunnet veitrøbbel? Er du sikker på at du kan stole på at firmaet jobber effektivt? Det kan fort oppstå mange konflikter.

Her kan du benytte deg av en volumkalkulator.

6. Sammenlign priser for å få et godt tilbud

Ikke bruk det første og beste flyttebyrået du finner. Vi anbefaler at du henter inn tilbud fra flere ulike flyttefirma for å se hvem som gir deg best tilbud. Sørg for at firmaene inkluderer de samme tjenestene og kostnadene i tilbudet for å ha et likt sammenligningsgrunnlag.

Dersom det ene tilbudet er mye høyere eller lavere enn de andre tilbudene, så kan det hende at ikke alle prisfaktorer er opplyst om. Studer tilbudene nøye og ikke vær redd for å stille spørsmål. Du bør imidlertid ikke fokusere utelukkende pris. Det viktigste er at du velger et seriøst flyttebyrå.

Spar penger ved å sammenligne

Det lønner seg å bruke litt ekstra tid på å finne en seriøs, men også billig leverandør. Dette gjelder spesielt hvis det er snakk om store volum. Da kan det være mye penger å spare ved å finne en aktør med kompetitive eller gode priser! Det viktigste er som sådan at man finner et seriøst flyttebyrå som har alt på det rene, og leverer en god tjeneste til en rimelig pris.

Spar penger ved å sammenligne.

7. Forsikre deg om at flyttebyrået har forsikringer

Hvis man har en rekke dyre eiendeler er det utrolig viktig at man selv har en forsikring som dekker skader som oppstår ved eventuell flytting eller at flyttebyrået man bruker er dekket i tilfelle skader skulle oppstå.

Jo mer man eier, dess viktigere er dette! I verste fall kan hele lastebillass med verdier på flere hundre tusener gå tapt. Dette skjer nok uhyre sjeldent, men man vet aldri.

Man bør rådføre seg med sine forsikringsselskap for å høre om man er dekket, og hvis man ikke har dekning for bruk av flyttebyrå eller flytting generelt bør man høre med flyttebyrået for å verifisere at de er forsikret.

Det beste er som sådan om begge parter er forsikret! Da stiller man enda sterkere hvis det skulle skje noe, og flyttebyrået blir skadelidende i første instans. Man kan også få høyere dekningsgrad.

8. Bruk en anbudstjeneste for best mulig pris

Sist, men ikke minst, så bør du vurdere å bruke en anbudstjeneste for flyttebyrå. Du slipper å måtte gjøre grundige undersøkelser på egenhånd. Det eneste du trenger å gjøre er å sende inn opplysninger om flyttelass og avstand, samt kontaktdetaljer. Deretter mottar du gratis og uforpliktende tilbud fra pålitelige flyttefirma.

Her kan du lese mer om vasking av fasaden.

Anbefalte flyttebyrå

Bedriftslogo

Stasjonert i Lørenskog så utfører Riktig Valg AS tjenester i hele Oslo og Akershus for både privat- og bedriftsmarkedet. Profesjonalitet og effektivitet er gjentakende beskrivelser man leser i referansene fra deres kunder.

 • Stiftet i: 2014
 • 6 ansatte
 • Industriveien 10, 1461 Lørenskog
 • Bedriftslogo

  Kirkenes Flyttetransport AS spesialiserer seg på flyttetransport til og fra Finnmark, men også til andre deler av landet og Norden etter forespørsel. I tillegg til flyttetjenester av konkurransedyktige priser, så tilbyr bedriften også mellomlagring av flyttelass.

 • Stiftet i: 1999
 • 1 ansatte
 • Mellomveien 15, 9912 Hesseng
 • Bedriftslogo

  Smart Miljøservice AS har avdeling i Bergen og Stavanger og er det flytte, renholdsfirmaet i hele Norge som har best anbefalinger på Norges største anbudstjeneste Mittanbud.no. Det er kundens aller største trygghet for god kvalitet på utført arbeid.

 • Stiftet i: 2013
 • 7 ansatte
 • Randabergveien 98, 4027 Stavanger
 • Bedriftslogo

  Mjøsa Flyttebyrå AS gjennomfører alt av mindre til større flytteoppdrag på Hamar og nærområdene på Innlandet. For deres kunder er de svært opptatt av å være tidseffektive og presise på pris, uten at det går på bekostning av tryggheten løfting og levering.

 • Stiftet i: 2018
 • 12 ansatte
 • Stangeveien 111, 2321 Hamar
 • Bedriftslogo

  Oslo Transport og Flytteservice tilbyr komplette flyttetjenester, som da også inkluderer flyttevask og mellomlagring. Tjenestene blir utført av et flytteteam med positiv omtale, lang ansiennitet og god erfaring fra flyttebransjen.

 • Stiftet i: 2018
 • 12 ansatte
 • Kantarellen terrasse 26, 1286 Oslo
 • Bedriftslogo

  Topp Transport & Flyttebyrå AS er en ambisiøs og pålitelig familieeid bedrift som utfører nasjonale flyttetjenester fra deres base i Drammen. Gjennom anbefalinger fra deres kunder, blir superlativer som “profesjonell” og “presis” brukt ofte.

 • Stiftet i: 2020
 • 5 ansatte
 • Neumanns gate 16, 3044 Drammen
 • Bedriftslogo

  APR Flytting AS er en totalleverandør av flyttetjenester som utføres i Sandnes, Stavanger og Kristiansand. Unikt for bedriften er at de i tillegg har faglig kompetente ansatte som kan tilby hjelp med montering av kjøkken, møbler og vaktermestertjenester der det trengs.

 • Stiftet i: 2008
 • 26 ansatte
 • Havnegata 2, 4306 Sandnes
 • Bedriftslogo

  Stavanger Flyttebyrå AS er en profesjonell totalleverandør av flyttetjenester og pakking for både privatkunder og næringsliv. Bedriften er svært transparente med prisene de fører, og kan vise til at de er blant de rimeligste i flyttebransjen. Selskapet tilbyr også rydding og bortkjøring av dødsbo.

 • Stiftet i: 2015
 • 6 ansatte
 • Bakkegata 7, 4006 Stavanger
 • Få svar på ofte stilte spørsmål om flyttebyråer

  Meldingsboble
  Hvilke faktorer bør jeg vurdere når jeg skal velge et flyttebyrå?

  Når du skal velge et flyttebyrå, bør du vurdere pris, tjenester som tilbys, forsikring, anbefalinger og omtaler fra tidligere kunder, samt byråets erfaring og kompetanse.

  Meldingsboble
  Hvorfor er det viktig å innhente flere tilbud fra ulike flyttebyråer?

  Det er viktig å innhente flere tilbud for å sammenligne priser og tjenester, og for å finne det flyttebyrået som passer best til dine behov og ønsker. Dette gir deg også en bedre forståelse av markedet og prisnivået.

  Meldingsboble
  Hvordan kan jeg finne pålitelige anbefalinger og omtaler av flyttebyråer?

  Du kan finne pålitelige anbefalinger og omtaler ved å snakke med venner, familie og kolleger som har brukt flyttebyråer tidligere, eller ved å lese omtaler på nettet, for eksempel på sosiale medier og forbrukersider.

  Meldingsboble
  Hvilke tjenester bør jeg forvente at et godt flyttebyrå tilbyr?

  Et godt flyttebyrå bør tilby en rekke tjenester, som for eksempel pakking og emballering av eiendelene dine, transport av møbler og andre gjenstander, samt demontering og montering av møbler. Noen byråer tilbyr også lagring og rengjøringstjenester.

  Forbrukertorget

  Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

  © 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454