bilde

Hvor mye koster et flyttebyrå?

Sist oppdatert: 5. juni 2023

Det er ikke til å stikke under en stol – det er mye arbeid med å flytte. Det gjelder spesielt for deg som både skal kjøpe og selge bolig i tillegg. Derfor er det ikke så rart at spørsmål som “hvor mye koster et flyttebyrå” kan dukke opp temmelig raskt i prosessen. Prisen på flyttehjelp og kvaliteten på tjenestene kan variere mye mellom ulike byråer. Det er derfor viktig å finne frem til de rette folka til den beste prisen.

Her i denne lille guiden vår hjelper vi deg med å finne ut prisen på flyttebyrå, avhengig av hvilken bolig du har og hvor mye hjelp med flyttingen du trenger.

Kortversjonen

  • Prisen på et flyttebyrå kan variere mye, og det er vanlig å betale timepris for flyttehjelp og flyttebil.
  • Prisen for flyttehjelp med to personer ligger vanligvis mellom 1200 kr og 1800 kr per time, avhengig av byrået.
  • Ekstra tjenester som mellomlagring, flyttevask og demontering av møbler kan også tilbys mot ekstra kostnad.
  • Du kan spare penger på flytting ved å gjøre deler av arbeidet selv eller ved å sammenligne priser og velge det rimeligste alternativet.

Hvor mye koster et flyttebyrå?

Det er vanlig for privatpersoner å betale timepris for flyttehjelp og flyttebil, selv om det kan være mulig å få faste priser også. Fastpris på flyttehjelp er mest vanlig for bedrifter eller når du skal flytte langt, mens timepris kan være mest fornuftig når du skal forbli i samme område. Det er vanlig å betale alt fra 1200 kr til 1800 kr per time for flyttebil med to personer. Dersom du trenger mer enn to personer, så kan det medføre en ekstra kostnad.

Dersom du ønsker fastpris, så kan det hende at flyttefirmaet ønsker å komme på befaring før de sier hvor mye det koster. Det kan ellers være vanskelig for dem å fastsette en nøyaktig pris. Befaringen vil hjelpe dem med å vurdere hvor lang tid det vil ta dem å bære tingene dine inn og ut av flyttebilen.

Det er penger å spare på å undersøke hvor mye det koster for flyttefirma og deretter velge det rimeligste alternativet. Likevel er det arbeidsmengde og tidsbruk som er avgjørende for totalkostnaden. For eksempel, trenger du kun hjelp med bæring og kjøring? Eller vil du at flyttefolka skal demontere og pakke ned møbler også? Ikke minst, så er det viktig å velge et flyttebyrå med tjenester og service av høy kvalitet for å unngå problemer underveis.

Hva er inkludert i prisen på flyttehjelp?

I tillegg til å undersøke hvor mye det koster for flyttebyrå per time eller per oppdrag, så må du undersøke nøyaktig hva som er inkludert i denne kostnaden. Da slipper du ubehagelige overraskelser når fakturaen kommer. Du får samtidig et så likt sammenligningsgrunnlag som mulig, dersom du sammenligner priser mellom ulike flyttefirmaer.

Vi anbefaler at du sjekker om følgende kostnader er inkludert i prisen på flyttehjelp eller om det kommer utenom:

  • Drivstoff og bompenger
  • Kvelds- og helgetillegg
  • Flytteforsikring for uhell som kan oppstå underveis

Det er vanlig at to personer er inkludert i prisen. Dersom du ønsker at det skal komme tre personer fra flyttebyrået, så kan det medføre en høyere timepris. I så fall kan flyttefirmaet koste ca. 2000 kr eller mer per time. Du bør derfor vurdere hvorvidt du trenger to eller tre personer til å hjelpe deg. Dersom oppdraget blir vanskelig og tidkrevende for kun to personer, så kan det likevel være mest økonomisk fornuftig med tre personer.

Hvor mye hjelp med flyttingen kan jeg få?

Mange flyttebyråer tilbyr ekstra tjenester som medfører en økning i prisen. Eksempler på dette kan være mellomlagring av møbler. La oss si at du har solgt boligen din, men det er enda en stund til du kan flytte inn i det nye huset du har kjøpt. I så fall kan du oppbevare møblene dine hos flyttefirmaet mens du venter, slik at du slipper å flytte på tingene dine mer enn nødvendig.

Enkelte flyttefirmaer tilbyr flyttevask eller samarbeider med vaskebyråer. Det kan hende at du får en god pris ved å samle alle tjenestene du trenger på ett sted. Du slipper dessuten å måtte forholde deg til flere firmaer ved å få all flyttehjelpen du trenger fra samme aktør. Utvask av bolig kan være ganske tidkrevende, og det er viktig at vaskingen gjennomføres nøye før overtakelse.

Flyttebyrået kan i tillegg demontere møbler og pakke ned ting for deg. Det betyr at du kan få hjelp med det aller meste fra pakking, bæring og kjøring til mellomlagring og flyttevask. Du kan dermed sette vekk omtrent alt arbeidet eller bare deler av det.

Vi anbefaler at du tenker over hvor mye tid og kapasitet du har før du bestemmer deg for hva slags tjenester du trenger.

Hvordan spare penger på flytting

Du må selv vurdere om flyttehjelp er verdt prisen, basert på ditt budsjett og hvor mye tid du har tilgjengelig. Enten du betaler fastpris eller timepris, så er det den totale tidsbruken som avgjør hvor mye det koster for flyttefirma. Det betyr at du kan spare penger på flytting ved å gjøre deler av arbeidet selv.

For eksempel, du kan kutte ned på antall timer og spare penger ved å ha alle sakene dine pakket ned og klar til bæring. Et annet alternativ er å kun leie flyttebil og bære eiendelene dine selv – bare vær obs på at enkelte møbler kan være tunge og vanskelige å bære! Det kan i så fall være lurt å få hjelp av venner eller familie. Det bør også nevnes at du kan leie flyttebil med sjåfør, dersom du ikke vil kjøre flyttebilen selv.

Sammenlign priser for å finne ut hvor mye det koster med flyttebyrå

Vi anbefaler at du sammenligner priser på flyttefirmaer før du bestemmer deg. Det kan være mye penger å spare på å bruke litt tid på research først. Bare husk at nøyaktig hvor mye det koster med flyttebyrå vil avhenge av hvor stor boligen din er, hvor mange eiendeler du har og hvor langt du skal flytte. En liten prisforskjell kan gjøre et stort utslag på totalkostnaden, hvis det er mye arbeid involvert.

I tillegg er det viktig å finne noen som tilbyr flyttetjenester av høy kvalitet. Husk at det tross alt er eiendelene dine som skal bæres og fraktes vekk – du må kunne stole på at flyttefolkene tar godt vare på dem. Du bør derfor ikke fokusere utelukkende på pris. Be gjerne om referanser fra tidligere kunder eller se om du finner kundeomtaler på nett.

Kort oppsummert: prisen på flyttebyrå

Hvor mye det koster for flyttebyrå, avhenger altså av hvilket firma du bruker og hvor mye arbeid som kreves. Det er tidsbruken som avgjør hva den nøyaktige prisen på flyttehjelp blir for deg. Du kan likevel ta enkelte grep selv for å spare penger på flytting. For eksempel, du kan klargjøre boligen godt, gjøre deler av arbeidet selv og sammenligne priser på tvers av flyttebyrå.

Få svar på ofte stilte spørsmål om prisen på flyttehjelp

Meldingsboble
Hvor mye koster det å leie flyttebil?

Prisen på å leie flyttebil avhenger av ulike faktorer. Vil du leie flyttebil med sjåfør? Trenger du både flyttebil og hjelp til å bære møblene dine? Vil du kjøre bilen selv? Hvis du vil kjøre flyttebilen selv, så varierer prisen på hvor lenge du ønsker å leie. Det koster knapt noen hundrelapper å leie varebil til flytting i noen timer, mens døgnpris kan ligge på rundt en tusenlapp eller mer.

Meldingsboble
Hvor mye koster et flyttelass?

Et flyttelass koster alt fra noen få tusenlapper til over 20 000 kr, avhengig om du har en liten hybel eller stor enebolig. Jo færre ting du har, desto billigere blir det. Avstand vil også ha mye å si for hvor mye det koster med et flyttelass. Ta gjerne kontakt med ulike flyttebyråer for å få et prisoverslag.

Meldingsboble
Kan jeg regne ut hvor mye det koster for flyttebyrå på forhånd?

Mange flyttebyråer har kalkulatorer på nett som hjelper deg med å beregne hvor mye det koster for flyttehjelp. Vi anbefaler imidlertid å innhente priser og tilbud fra flere ulike flyttefirmaer, basert på hvor mange møbler du har.

Meldingsboble
Jeg trenger flyttehjelp, men har begrenset budsjett – hva bør jeg gjøre?

Hvis du må velge vekk enkelte flyttetjenester, så anbefaler vi å tenke over hvilke oppgaver som er lettest for deg å gjøre selv. For eksempel, flyttefolk kan være en god investering for deg som ikke har noen til å hjelpe deg med å bære møblene. Da kan du heller spare penger ved å ta utvask selv.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454