Alt om Agva: strømpriser og strømavtaler

Strømprisene er oppdatert kl 13, lørdag 13. juli 2024.

bilde

Agvakraft

Data levert av

bilde

Agva er et strømselskap som tilbyr 100 % fornybar strøm med opprinnelsesgaranti. De omtaler seg selv som en utfordrer på strømmarkedet grunnet sitt fokus på bærekraft og åpenhet om hvor du får strømmen din fra. Strømprisene er likevel konkurransedyktige.

Ditt postnummer

Se Agvakrafts strømavtaler der du bor

Data levert av

bilde

Filtrer strømavtaler

Ditt årlige strømforbruk (kWh/år)

9000 kWh

Estimert forbruk basert på boligareal (m²)

50

Avtaletype

Laster

Strømavtale

Informasjon

Månedspris

Det finnes ingen produkter med dette filteret
bilde

Strømselskapet Agva Kraft er heldigitalt, miljøvennlig og støtter blant annet WWFs arbeid for å bremse ned klimaendringer. Du får verdifulle tips til å kutte energiforbruket ditt på deres hjemmeside. Det er også mulig å bruke appen deres til å ta i bruk smarthusløsninger, samt styre elbillading.

Strømavtalene til Agva: spotpris, fastpris og variabel pris

Du har mye å velge blant om du vil ha spotpris fra Agva. Strømselskapet har flere ulike spotprisavtaler, men den mest populære over tid er Agva Spotpris. De andre strømavtalene er hovedsakelig kampanjer for nye kunder der du får avslag på spotprisen i en gitt periode. Du går som regel over på Agva Spotpris når kampanjeperioden er over.

Vi hjelper deg å finne strømleverandør

Få pristilbud av strømleverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Den populære strømavtalen Spotpris følger er en strømavtale hvor strømprisene følger markedsprisen. Du betaler en viss prosent i påslag til Agva, samt fast månedsgebyr. Generelt sett, har spotprisavtaler vist seg å være de rimeligste på sikt. Du må imidlertid tåle prissvingninger, dersom du vil inngå denne type avtale.

Færre svingninger med Agva Variabel

Agva variabel er en spotprisavtale med færre prissvingninger. Prisen kan imidlertid endres med to ukers varsel, så det lønner seg å følge med. Det er ingen bindingstid, men du må betale et månedsgebyr på 49 kr. I tillegg må du betale et papirgebyr på 59 kr, dersom du vil ha papirfaktura. Papirgebyret er det samme for omtrent alle avtalene. Du unngår imidlertid denne kostnaden ved å få fakturaer tilstendt per epost. 

Det er viktig å være obs på at denne avtalen koster mer enn vanlige spotprisavtaler fra Agva. Du må likevel følge svingninger til en viss grad. Det kan derfor være lurt å tenke seg nøye om før du inngår variabel spotprisavtale. Dersom du trenger forutsigbare regninger med nøyaktig samme sum hver måned, bør du heller inngå fastprisavtale.

Bind strømprisen med Agva fastpris

Dersom du ønsker å binde strømprisen i en gitt periode, kan du vurdere Agva fastpris. Fastprisavtaler fra Agva er som regel kun tilgjengelig for nye kunder og varer en kort periode, for eksempel tre måneder. Ettersom Agva fastpris er et kampanjetilbud, så er ikke denne typen avtale alltid tilgjengelig.

Dersom du ønsker en fastprisavtale som varer over flere år, bør du heller vurdere et annet strømselskap. Fastpris er som regel dyrere enn spotpris på sikt, men det kan være en grei løsning for deg som ikke ønsker prissvingninger.

Andre utgifter og avgifter

Du betaler ikke bare for strømmen du kjøper fra Agva. Strømregningen din består også av lovpålagte gebyrer fra staten, for eksempel elsertifikater. Disse faktureres gjennom strømselskapet ditt og baseres på strømforbruket. Du må også betale nettleie til nettleverandøren din.

Det er altså ikke Agva som krever nettleie. Denne avgiften går til å dekke vedlikehold og utbedring av strømnett, samt for å dekke kostnadene for å levere strømmen til deg. Det er ikke mulig å bytte nettleverandør for å spare penger – du må bruke din lokale leverandør.

Full kontroll med appen Agva True Energy

Appen Agva True Energy hjelper deg med å redusere strømforbruk og ta kontroll over strømregningen. Appen gir deg oversikt over strømpriser det neste døgnet. Du kan dermed planlegge energiforbruket ditt deretter og unngå å bruke strømtyver på “dyre” tidspunkt. Dette er bra for både klimaet og budsjettet ditt.

Du kan for eksempel stille inn vaskemaskinen og koble den til appen, dersom du har “smarte” hvitevarer. Dermed kjører de automatisk når strømmen er billigst. Dersom dere er en større familie, kan dere spare mye penger på klesvasken. Det er også mulig å optimalisere lading av elbil. Ifølge Agva, kan du spare opptil 25 % av energiforbruket på denne måten.

Smarthusløsninger fra Agva

Agva True Energy SmartHome lar deg koble sammen ulike smarthusløsninger med Agva-appen. Du får større kontroll over når du bruker strøm og hvordan du bruker strøm. Du kan styre oppvaskmaskin, regulere temperaturen i kjøleskapet eller slå av varmepumpen. Alt dette kan hjelpe deg med å kutte strømkostnadene betydelig.

Løsningen fungerer ved at Home Connect og den nettbaserte plattformen IFTTT kobler seg til hvitevarene dine via internett. Deretter kan du gå inn via appen for å regulere alle enhetene du har koblet til. Smarthusløsningen kan også starte strømkrevende enheter helt automatisk på tidspunkt med billig strøm.

Slik kan du bytte til Agva

Har du bestemt deg for å bytte til Agva? Det tar bare noen få minutter å sende inn et skjema til Agva på nett. Agva tar seg av alt arbeidet med å si opp den gamle avtalen. Du trenger derfor ikke å gjøre annet enn å velge strømavtale.

Vi anbefaler å aktivere både eFaktura og avtalegiro fra Agva før den første strømregningen lander i postkassen din. Hvis ikke, så må du betale papirgebyr. Agva sender deg både instruksjoner og nødvendige referanser per epost når du oppretter strømavtalen, slik at du enkelt kan ordne dette.

Vi hjelper deg å finne strømleverandør

Få pristilbud av strømleverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Fordeler og ulemper med Agva

Vi har nå gått gjennom mye informasjon om det bærekraftige strømselskapet. Du får nå en kort oversikt over fordeler med Agva. Dermed blir det enklere å vurdere om det er det beste strømselskapet for deg. 

Fordeler med Agva

  • Gode introduksjonstilbud
  • Smarte tiltak for strømsparing
  • Bærekraftig og fornybar energi
  • Opprinnelsesgaranti

Ulemper med Agva

  • Kampanjepriser som øker etter en gitt tid
  • Månedsgebyr

Det finnes riktignok strømselskap med spotprisavtaler som er billigere på lang sikt, men de færreste kan tilby opprinnelsesgaranti. Agva Kraft er derfor et svært godt alternativ for deg som er opptatt av klima og bærekraft. Strømprisene er likevel konkurransedyktige, og Agva regnes for å være en lavprisaktør.

Vi anbefaler å sammenligne strømavtaler ved jevne mellomrom for å sikre at du alltid har det beste strømselskapet for dine behov. Priser og vilkår kan endre seg raskt, og selskapene er i sterk konkurranse. Det kan du som kunde dra nytte av ved å holde deg oppdatert på hvem som tilbyr billig strøm.

Hva er forskjellen på fastpris, spotpris og variabelpris?

Fastpris er en strømavtale der prisen fastsettes i en viss periode fremover. Du betaler samme sum hver måned, uavhengig av prissvingninger. Spotpris følger imidlertid svingningene. Du betaler mer når strømprisen er høy og mindre når den faller. Variabel prisavtale er en slags blanding av disse to. Spotpris er billigst hvis du regner ut snittprisen i løpet av et kalenderår.

bilde

Hvilken strømpristype bør jeg velge?

bilde
Spotpris

Samme pris per kWh som vi kjøper strømmen for på strømbørsen. Den endres fra time til time og er tilgjengelig for alle som vil se på nordpool.

Historisk sett den billigste avtaleformen

bilde

Mer stabil om vinteren, og like billig som spotpris om sommeren

bilde
bilde
Sesongpris

Spotpris om sommeren og variabelpris resten av året. For deg som ønsker en mer stabil pris om vinteren derendringer varsles 14 dager før de trer i kraft.

Se oversikt over strømleverandører

Du kan spare mye penger ved å bytte til en billigere strømleverandør. Det er viktig å sammenligne strømpriser regelmessig for å sikre at du alltid har den beste avtalen. Kom i gang ved å se oversikten vår over strømleverandører.

bilde

Få svar på vanlige spørsmål om Agva

Meldingsboble
Hvor ofte fakturerer Agva?

Det kan ta en stund før du får første faktura. Deretter vil du som regel motta månedlig faktura. Enkelte strømavtaler faktureres annenhver måned. Du vil få nærmere informasjon om dette etter at du har opprettet en strømavtale.

Meldingsboble
Når er strømmen fra Agva billigst?

Du kan sjekke strømpriser det kommende døgnet inne i appen til Agva. Denne funksjonen er spesielt nyttig i perioder med høye strømpriser. Bruk denne informasjonen til å planlegge når du skal lade bilen eller vaske klær.

Meldingsboble
Må jeg opprette avtalegiro for å bruke Agva?

Mange av kampanjetilbudene til Agva krever at du bruker avtalegiro. Dersom du ikke oppretter dette i banken, kan det hende at du må betale mer. Agva ønsker å være så miljøvennlig som mulig, og de oppmuntrer derfor kundene sine til å unngå papirfaktura.

Meldingsboble
Få hjelp av Agva kundeservice

Agva omtaler seg som et heldigitalt strømselskap, men det er likevel mulig å kontakte kundeservice via telefon. Det er også mulig å sende inn et skjema på nett. Dermed står du fritt til å velge om du vil snakke med dem på nett eller prate med en person.

Meldingsboble
Hvordan kommer jeg i gang med Agva-appen?

Appen til Agva er tilgjengelig på App Store og Google Play. Det går raskt å søke den opp og laste den ned. Ifølge nettsidene til strømselskapet, må du taste inn koden AGVA når du skal registrere deg inne i appen.

Meldingsboble
Hvilke ladebokser funker med appen til Agva?

I skrivende stund kan Agva True Energy kobles sammen med populære ladebokser som for eksempel Go-e, Charge Amps, Easee og EVBox. Denne listen kan imidlertid endre seg over tid, og strømselskapet legger stadig til nye integrasjoner.

Få tilbud på strømavtaler

Fyll ut vårt enkle skjema for å motta flere tilbud

  • Helt uforpliktende
  • 100% gratis
  • Lokalkjente leverandører

Det tar kun ett minutt

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454