Alt om Fortum Strøm

Strømprisene er oppdatert kl 13, lørdag 13. juli 2024.

bilde

Fortum

Data levert av

bilde

Fortum Strøm er et strømselskap som fokuserer på billige strømavtaler, bærekraftige løsninger og ren energi. De tilbyr løsninger som hjelper deg med å kutte energiforbruk, samt oppnå gode kundefordeler. Strømselskapet tilbyr fornøydhetsgaranti, og du får påslag og fastbeløp tilbakebetalt om du skulle være misfornøyd. Fortum tilbyr strøm til både privatkunder og til bedrifter. Det er også mulig å bli plusskunde, dersom du produserer egen solkraft. I så fall kan du selge strøm som du ikke bruker til Fortum, samtidig som de leverer ekstra strøm til deg når du trenger det. Ikke minst, så har Fortum konkurransedyktige priser og gode kundefordeler.

Ditt postnummer

Se Fortums strømavtaler der du bor

Data levert av

bilde

Filtrer strømavtaler

Ditt årlige strømforbruk (kWh/år)

9000 kWh

Estimert forbruk basert på boligareal (m²)

50

Avtaletype

Laster

Strømavtale

Informasjon

Månedspris

Det finnes ingen produkter med dette filteret
bilde

Fortum Strøm er et strømselskap som fokuserer på billige strømavtaler, bærekraftige løsninger og ren energi. De tilbyr løsninger som hjelper deg med å kutte energiforbruk, samt oppnå gode kundefordeler. Strømselskapet tilbyr fornøydhetsgaranti, og du får påslag og fastbeløp tilbakebetalt om du skulle være misfornøyd.

Fortum tilbyr strøm til både privatkunder og til bedrifter. Det er også mulig å bli plusskunde, dersom du produserer egen solkraft. I så fall kan du selge strøm som du ikke bruker til Fortum, samtidig som de leverer ekstra strøm til deg når du trenger det. Ikke minst, så har Fortum konkurransedyktige priser og gode kundefordeler.

Vi hjelper deg å finne strømleverandør

Få pristilbud av strømleverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Strømavtaler fra Fortum: strøm til innkjøpspris

Fortum tilbyr strøm til innkjøpspris og helt uten påslag de første 60 dagene. Avtalen heter Fortum Strøm. Du følger markedsprisen i denne perioden, pluss et månedsgebyr på 35 kr. Lovpålagte avgifter fra staten kommer i tillegg. Du må betale et lite påslag når kampanjeperioden har utløpt, men strømprisen er likevel konkurransedyktig.

Spotprisavtale viser seg å være den billigste avtalen på sikt, ifølge Forbrukerrådet. Spotpris vil si at strømprisen til Fortum følger markedssvingningene på den nordiske strømbørsen Nord Pool. Du betaler mer når strømmen er dyr og mindre når strømmen er billig. Dersom du tåler prissvingningene, så er spotprisavtaler de beste strømavtalene for deg.

Dersom du har elbil, kan du også vurdere Smartladepakken. Dette er en spotprisavtale med enda lavere strømpris enn Fortum Strøm, men månedsgebyret koster 58 kr totalt. Dette gebyret dekker kostnader for selve strømavtalen, samt gir deg tilgang til en funksjon som automatisk lader bilen din på tidspunkt med billigere strøm.

Bind strømprisen med Fortum fastpris

Du får tilbud om å binde strømprisen ca. seks ganger i året. Det vil si at prisen fryses idet fastprisavtalen trer i kraft, og du unngår prissvingningene på markedet. Fortum fastpris gjelder bare for en kort periode på to måneder. Avtalen kan likevel være nyttig for deg som ikke vil risikere pristopper. Avtalen har et månedsgebyr på 49 kr.

Spotprisavtaler har historisk sett vist seg å være de mest lønnsomme, men noen ganger er det godt å ha forutsigbare utgifter. Du går tilbake til den vanlige spotprisavtalen din når perioden er utløpt. Tilbudet om å fryse strømprisen gjelder derfor kun for eksisterende Fortum-kunder og kan bestilles via “Min side”.

Dersom du ønsker å binde strømprisen over en lang periode og ikke ha en spotprisavtale til vanlig, så må du dessverre velge et annet strømselskap. Fastpris fra Fortum er imidlertid veldig nyttig for deg som ikke vil binde deg over lange perioder, samtidig som du kan binde strømprisen ved behov.

Slik fungerer Smartladepakken til Fortum

Du kommer enkelt i gang med Smartladepakken. Først må du bestille strømavtalen, og deretter må du laste ned Fortum-appen. Bilprodusenten din må dessuten ha støtte for smartlading for at det skal fungere. Når alt dette er på plass, kan du kutte betydelig på kostnadene forbundet med elbillading.

Fortum-appen sjekker strømpriser den kommende perioden. Bilen blir deretter ladet helt automatisk til lavest mulig pris. Du stiller enkelt inn når bilen må være ferdig oppladet, slik at du vet at bilen er oppladet når du trenger den. I tillegg viser appen deg forbruk og historikk for elbilen. Ifølge Fortum, kan du spare opptil 20 % på elbillading.

Andre gebyrer og avgifter fra Fortum Strøm

Uansett hvilket strømselskap du bytter til, må du betale visse avgifter til staten. Et eksempel på dette er elsertifikater. Denne kostnaden slipper du altså ikke unna ved å bytte til Fortum eller andre strømselskaper. Det samme gjelder nettleie. Nettleie betales til nettleverandøren og ikke strømleverandøren.

Nettleie dekker kostnader rundt oppgradering og vedlikehold av strømnettet i ditt område. Hvilken nettleverandør du har, avhenger dermed av hvor i landet du bor. Nettleverandøren tar også betalt for å levere strømmen hjem til deg. Du kjøper altså strøm av Fortum, og betaler nettleverandøren din for å levere strømmen du har kjøpt.

Appen til Fortum: strømprisen time for time

Du kan følge med på Fortums strømpriser time for time ved å ta i bruk appen deres. Dette er et spesielt nyttig verktøy i perioder med høye priser, ettersom du enklere kan ta grep for å kutte energiforbruk. Følg med på dagens og morgendagens strømpriser, slik at du kan tilrettelegge bruken av strømkrevende apparater deretter.

Appen gir deg full oversikt over eget forbruk, og du kan sjekke hva du bruker strøm på. Dermed kan du oppdage strømtyver i boligen din. Du får også strømsparetips basert på boligen din inne i appen, fremfor generelle tips for alle. Dersom du har Smartladepakken, så styrer du både elbil og bolig inne i samme app.

Fortum kan friste med gode kundefordeler

Et stort pluss med Fortum Strøm er alle kundefordelene som hjelper deg med å spare ytterligere med penger. Ikke bare kan du få billigere strøm, men du får tilgang til en rekke gode tilbud. For eksempel, du kan få 15 % rabatt hos Fortum Charge & Drive når du lader elbilen din.

Du kan også få gratis strømtimer ved å delta i belønningsprogrammet til Fortum. Hver måned får du en ny utfordring som skal bidra til et bedre miljø. Gratistimene blir samlet opp i løpet av et kalenderår og utbetalt i form av redusert strømregning i juli påfølgende år. Eksempler på utfordringer er kortere dusjer eller redusere matsvinn.

Du får et døgn med gratis strøm per utfordring. Totalt blir det også 12 døgn med gratis strøm i løpet av et år. Du melder deg på belønningsprogrammet inne på “Min side”. Gratis strømtimer tildeles alle som takker ja til utfordringen, selv du ikke klarer å gjennomføre den. Timene blir registrert så snart du melder deg på en ny utfordring.

Vi hjelper deg å finne strømleverandør

Få pristilbud av strømleverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Fordeler og ulemper med Fortum Strøm

Her har du en kort oversikt over fordeler og ulemper med Fortum for å oppsummere all informasjonen i artikkelen. Vi anbefaler at du vurderer dem nøye opp mot egne behov og energiforbruk.

Fordeler med Fortum:

  • Billige spotprisavtaler
  • Bærekraftig strømselskap
  • Gode kundefordeler
  • Redusert påslag for elbileiere

Ulemper med Fortum:

  • Påslag og månedsgebyr
  • Begrenset utvalg av fastprisavtaler

Hva er forskjellen på fastpris, spotpris og variabelpris?

Fastpris er en strømavtale der prisen fastsettes i en viss periode fremover. Du betaler samme sum hver måned, uavhengig av prissvingninger. Spotpris følger imidlertid svingningene. Du betaler mer når strømprisen er høy og mindre når den faller. Variabel prisavtale er en slags blanding av disse to. Spotpris er billigst hvis du regner ut snittprisen i løpet av et kalenderår.

bilde

Hvilken strømpristype bør jeg velge?

bilde
Spotpris

Samme pris per kWh som vi kjøper strømmen for på strømbørsen. Den endres fra time til time og er tilgjengelig for alle som vil se på nordpool.

Historisk sett den billigste avtaleformen

bilde

Mer stabil om vinteren, og like billig som spotpris om sommeren

bilde
bilde
Sesongpris

Spotpris om sommeren og variabelpris resten av året. For deg som ønsker en mer stabil pris om vinteren derendringer varsles 14 dager før de trer i kraft.

Se oversikt over strømleverandører

Du kan spare mye penger ved å bytte til en billigere strømleverandør. Det er viktig å sammenligne strømpriser regelmessig for å sikre at du alltid har den beste avtalen. Kom i gang ved å se oversikten vår over strømleverandører.

bilde

Få svar på vanlige spørsmål om Fortum

Meldingsboble
Hvordan bytter jeg til Fortum?

Du trenger bare å fylle ut et kort skjema for å bytte til Fortum Strøm. Fortum tar deretter kontakt med det gamle strømselskapet ditt på dine vegne. Du trenger altså ikke å foreta deg noe av papirarbeidet – Fortum sier opp den tidligere strømavtalen for deg.

Meldingsboble
Hva gjør jeg hvis jeg ikke er fornøyd med Fortum?

Fortum har fornøydhetsgaranti, slik at du kan få tilbakebetalt gebyr og påslag tre måneder tilbake i tid. Du kan kontakte kundeservice via epost eller telefon for å klage eller be om tilbakebetaling. 

Meldingsboble
Hva gjør jeg hvis strømregningen blir for høy?

Fortum gir deg tilgang til en praktisk app som hjelper deg med å kutte energiforbruk og ta kontroll over regningen. Du har også mulighet til å dele opp regninger eller utsette betalinger, dersom du har behov for det.

Meldingsboble
Må jeg betale ekstra for papirfaktura?

Fortum har innført et papirgebyr på 69 kr. Du kan unngå dette gebyret ved å opprette eFaktura eller e-postfaktura. E-postfaktura bestilles ved å kontakte Fortum kundeservice, men eFaktura må opprettes i nettbanken.

Meldingsboble
Har jeg bindingstid på strømavtaler fra Fortum?

Du har ingen bindingstid når du inngår strømavtale fra Fortum Strøm og kan bytte når som helst. Vi anbefaler imidlertid å sjekke om inneværende strømleverandør har bindingstid. Ellers risikerer du å måtte betale et bruddgebyr, noe som er veldig kjedelig.

Meldingsboble
Er Fortum Strøm og Hafslund det samme strømselskapet?

Hafslund Strøm ble kjøpt opp av Fortum. Tidligere kunder har fortsatt den samme strømavtalen, samtidig som de får tilgang til de samme funksjonene som Fortum-kundene. Dersom du ønsker å bytte til Hafslund, så må du altså bytte til Fortum istedenfor.

Få tilbud på strømavtaler

Fyll ut vårt enkle skjema for å motta flere tilbud

  • Helt uforpliktende
  • 100% gratis
  • Lokalkjente leverandører

Det tar kun ett minutt

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454