Alt om Gudbrandsdal Energi: strøm til innkjøpspris

Strømprisene er oppdatert kl 13, lørdag 13. juli 2024.

bilde

Gudbrandsdal Energi

Data levert av

bilde

Gudbrandsdal Energi begynte som et lokalt strømselskap, men i dag tilbyr de populære strømavtaler til hele Norge. Strømleverandøren har konkurransedyktige strømpriser og nyttige verktøy for å kutte strømforbruket. Et av målene deres er å hjelpe kundene med å redusere energiforbruk med hele 30%.

Ditt postnummer

Se Gudbrandsdal Energis strømavtaler der du bor

Data levert av

bilde

Filtrer strømavtaler

Ditt årlige strømforbruk (kWh/år)

9000 kWh

Estimert forbruk basert på boligareal (m²)

50

Avtaletype

Laster

Strømavtale

Informasjon

Månedspris

Det finnes ingen produkter med dette filteret
bilde

Redusert strømforbruk er viktig for både lommeboken din og klimaet. Ikke bare får du nyttige, digitale verktøy for å kutte energiforbruk, men du får også god støtte via kundeservice. Strømselskapet scorer høyt på kundetilfredshet på undersøkelser utført av blant annet Norsk kundebarometer (BI) og EPSI.

Høres det fristende ut? Her ser vi nærmere på både fordeler og ulemper med Gudbrandsdal Energi, slik at du kan vurdere om de har den beste strømavtalen for deg.

Vi hjelper deg å finne strømleverandør

Få pristilbud av strømleverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Billigste strømavtale fra Gudbrandsdal Energi: Spotpris

Du får strøm til innkjøpspris ved å velge Gudbrandsdal Energi Spotpris. Strømselskapet tjener ingenting på strømforbruket ditt. Du kjøper altså strøm til innkjøpspris, pluss et påslag som dekker statlige avgifter som elsertifikat. Spotprisavtalen har heller ingen månedsgebyr og ingen bindingstid.

Dersom du velger spotpris fra Gudbrandsdal Energi, får du også med en prøveperiode på en rekke tjenester i appen og/eller på Mine sider. Disse tjenestene inkluderer blant annet forbruksanalyse, økonomioversikt, smart lading av elbil og strømpriser time for time. Tjenestene koster 29 kr i måneden etter at prøveperioden har utløpt. 

Du kan helt fint skru av tjenestene og fortsette strømavtalen, dersom du ikke har behov for dem. Det kan derimot være nyttig å ta dem i bruk for å redusere strømforbruk og spare ytterligere med penger. For eksempel, du kan planlegge bruk av strømkrevende apparater til tidspunkt på døgnet med rimeligere strømpriser.

Dersom du får varsel om høye strømpriser, kan du vente med å sette på vaskemaskin eller oppvaskmaskin. Forbruksanalyser og økonomioversikt kan i tillegg hjelpe deg med å oppdage strømtyver i hjemmet, samt ta grep for å redusere energiforbruket ditt så mye som mulig.

Bind strømprisen med Gudbrandsdal Energi Fastpris

Tidligere har det vært mulig å inngå strømavtalen Gudbrandsdal Energi Fastpris. I perioder med svært høye strømpriser og ustabilt marked, så kan du ikke få fastpris fra dette strømselskapet. Dette kan endre seg fortløpende, og du bør derfor følge godt med. Det kan uansett lønne seg å sammenligne strømavtaler ved jevne mellomrom.

Dersom du ønsker å inngå fastpris, må du vurdere behovene dine nøye i forkant. Spotpris er det rimeligste alternativet i løpet av et kalenderår, men du følger prissvingningene på markedet. Fastpris kan være et alternativ for deg som ikke ønsker prisendringer, men du foretrekker forutsigbare kostnader – selv om det betyr at du betaler mer i snitt per år.

Praktisk app og andre nyttige verktøy

Du kan låne termisk kamera av strømselskapet om vinteren, helt gratis. Termisk kamera avslører hvor i boligen det lekker varme. Varmelekkasje er en stor strømtyv, og oppvarming utgjør den største delen av strømforbruket til de aller fleste. Du kan låne kameraet i ti dager og får med returetikett.

Gudbrandsdal Energi har som nevnt en egen app og andre nyttige verktøy som hjelper kundene med å redusere energiforbruket. Du kan for eksempel sjekke strømpriser inne på appen, slik at du kan ta grep for å redusere strømregningen. Dette er spesielt nyttig for deg med spotprisavtale.

For eksempel, du kan sette på oppvaskmaskinen og vaskemaskinen på tidspunkt med billigere strøm. Appen sender også push-varsel til deg med spotpris, dersom strømmen blir unormalt høy. Dermed kan du unngå å bruke masse strøm på dyre tidspunkter. Andre funksjoner som smart oppvarming, vannvarming og elbillading kommer snart.

Pulsmåler til strøm til utleie

Dersom du ønsker å se strømforbruket ditt i sanntid, trenger du en “pulsmåler” for strømmen. Gudbrandsdal Energi er det første norske strømselskapet til å leie dem ut, fremfor at du må kjøpe. Du betaler kun 29 kr per måned, pluss et engangsbeløp på 110 kr for å dekke fraktkostnader.

Puls er en enhet som måler strømforbruket ditt i sanntid. Den hjelper deg med å forstå energiforbruket ditt, samt ta grep for å redusere det. Du kan følge med på forbruket ditt inne på appen til Gudbrandsdal Energi. Tjenesten kan bestilles på nett, enten via appen eller “Mine sider”.

Du trenger ikke elektriker for å koble til WiFi, men du må betale en månedsavgift til NxtEnergy for mobildata. Puls bruker nemlig mobildata til å sende informasjon om strømforbruket ditt til appen. Det er enkelt å komme i gang. Ring netteieren din og be dem om å åpne HAN-portalen. Deretter er det bare å koble ledningen til pulsmåleren i strømmåleren.

Kundefordeler fra Gudbrandsdal Energi

Kunder hos Gudbrandsdal Energi kan sette pris på en rekke gode fordeler som hjelper dem med å spare penger. For eksempel, du kan få avslag på forsikringer, byggevarer, elektrikertjenester og boliglån. I tillegg kan kunder bestille overnatting og aktiviteter til rabatterte priser.

Vi hjelper deg å finne strømleverandør

Få pristilbud av strømleverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Fordeler og ulemper med Gudbrandsdal Energi

Du får nå en kort oppsummering av fordeler og ulemper med Gudbrandsdal Energi. Vi har gått gjennom masse informasjon, og det kan være fint med en oversiktlig liste med de viktigste punktene. Vi anbefaler at du vurderer de ulike punktene nøye for å kunne avgjøre om Gudbrandsdal Energi er det beste strømselskapet for deg.

Fordeler med Gudbrandsdal Energi

  • Strøm til innkjøpspris, uten månedsgebyr
  • Ingen bindingstid
  • Mulighet for å leie pulsmåler
  • Tilgang til verktøy for å kutte strømforbruk

Ulemper med Gudbrandsdal Energi

  • Ingen fastprisavtale i skrivende stund
  • Må betale månedsgebyr for ekstratjenester

Enten du velger å bytte til Gudbrandsdal Energi eller et annet strømselskap, bør du sammenligne strømavtaler ved jevne mellomrom. Selskapene er i hard konkurranse med hverandre, og du kan tjene på å følge med på markedet. Da gjenstår det bare å ønske deg lykke til i jakten på den billigste og beste strømavtalen.

Hva er forskjellen på fastpris, spotpris og variabelpris?

Fastpris er en strømavtale der prisen fastsettes i en viss periode fremover. Du betaler samme sum hver måned, uavhengig av prissvingninger. Spotpris følger imidlertid svingningene. Du betaler mer når strømprisen er høy og mindre når den faller. Variabel prisavtale er en slags blanding av disse to. Spotpris er billigst hvis du regner ut snittprisen i løpet av et kalenderår.

bilde

Hvilken strømpristype bør jeg velge?

bilde
Spotpris

Samme pris per kWh som vi kjøper strømmen for på strømbørsen. Den endres fra time til time og er tilgjengelig for alle som vil se på nordpool.

Historisk sett den billigste avtaleformen

bilde

Mer stabil om vinteren, og like billig som spotpris om sommeren

bilde
bilde
Sesongpris

Spotpris om sommeren og variabelpris resten av året. For deg som ønsker en mer stabil pris om vinteren derendringer varsles 14 dager før de trer i kraft.

Se oversikt over strømleverandører

Du kan spare mye penger ved å bytte til en billigere strømleverandør. Det er viktig å sammenligne strømpriser regelmessig for å sikre at du alltid har den beste avtalen. Kom i gang ved å se oversikten vår over strømleverandører.

bilde

Få svar på vanlige spørsmål om Gudbrandsdal Energi

Meldingsboble
Hvordan bytter jeg strømavtale til Gudbrandsdal Energi?

Det eneste du trenger å gjøre er å velge strømavtale og fylle ut et kort skjema. Du slipper å si opp den gamle strømavtalen din, ettersom Gudbrandsdal Energi tar seg av alt arbeidet. Det tar deg altså ikke mer enn noen få minutter å bytte strømavtale.

Meldingsboble
Er det bindingstid på strømavtalene?

Gudbrandsdal Energi Spotpris har ikke bindingstid, og du står fritt til å bytte når du selv måtte ønske det. Fastpris har en gitt avtaleperiode, og du kan ikke bytte før den har utløp. Du blir varslet når perioden nærmer seg slutten, slik at du kan velge om du vil fortsette eller gå over til spotpris.

Meldingsboble
Kan jeg bruke pulsmåler med alle typer strømmålere?

Puls fra Gudbrandsdal Energi kan ikke brukes med alle strømmålere, dessverre. Du er nødt til å ha oppgradert sikringsskap med AMS-måler og automatisk avlesning for å kunne bruke pulsmåleren. Den trenger imidlertid ikke ekstra strømforsyning, da den bruker strøm direkte fra strømmåleren.

Meldingsboble
Hvilke andre gebyrer må jeg betale?

Gudbrandsdal Energi tar gebyr for papirfaktura. Du unngår enkelt dette gebyret ved å inngå eFaktura, epostfaktura og/eller avtalegiro. Gebyr for papirfaktura gjelder ikke for kunder som er født før 01.01.1944 med standardavtale – de kan få regninger i postkassen gratis.

Meldingsboble
Kan jeg få nettleien inkludert på strømregningen?

Samlet faktura for nettleie og strømforbruk kalles for gjennomfakturering. Gudbrandsdal Energi tilbyr gjennomfakturering og samarbeider med en rekke netteiere. Du kan sjekke om din netteier samarbeider med dem inne på nettsidene til Gudbrandsdal Energi. Strømselskapet jobber kontinuerlig med å få i gang flere samarbeid.

Meldingsboble
Hvor lang tid tar det å bytte til Gudbrandsdal Energi?

Normalt sett vil det ta cirka ti dager å bytte til Gudbrandsdal Energi. Du må kontakte kundeservice om du ønsker å bytte før, men det er ikke sikkert at det er mulig. Vennligst merk deg at strømselskapet ikke kan si opp avtaler med bindingstid på dine vegne. I så fall må du vente med å bytte.

Få tilbud på strømavtaler

Fyll ut vårt enkle skjema for å motta flere tilbud

  • Helt uforpliktende
  • 100% gratis
  • Lokalkjente leverandører

Det tar kun ett minutt

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454