Alt om Klarkraft: billig strøm og enkle vilkår

Strømprisene er oppdatert kl 22, tirsdag 16. april 2024.

bilde

Klarkraft

Data levert av

bilde

Strømselskapet Klarkraft tilbyr billig strøm og bare ett produkt, enkelt og greit. Med spotprisavtale fra Klarkraft, får du strøm til innkjøpspris. Strømleverandøren tar ikke fortjeneste på energiforbruket ditt, og et lavt månedsgebyr er alt de tar betalt. Kanskje ikke så rart at stadig flere får øynene opp for denne lavprisaktøren?

Ditt postnummer

Se Klarkrafts strømavtaler der du bor

Data levert av

bilde

Filtrer strømavtaler

Ditt årlige strømforbruk (kWh/år)

9000 kWh

Estimert forbruk basert på boligareal (m²)

50

Avtaletype

Laster

Strømavtale

Informasjon

Månedspris

Det finnes ingen produkter med dette filteret
bilde

Klarkraft er et relativt nytt strømselskap som har kommet på banen de senere år. Selskapet ble stiftet av Haakon Dyrnes med mål om å tilby billig strøm med enkle, tydelig vilkår. Han har tidligere forklart at han ble lei av prisjuks i strømbransjen, og han stiftet dermed sitt eget strømselskap uten lokketilbud.

Du trenger altså ikke å bekymre deg for at strømprisen blir hevet etter en kort periode. Klarkraft opererer med det de kaller omvendt binding – strømselskapet kan senke prisen de første årene du er kunde, men de kan ikke heve den.

Vi tar en nærmere titt på fordeler og ulemper med Klarkraft, slik at du kan vurdere om de har den beste strømavtalen for deg.

Vi hjelper deg å finne strømleverandør

Få pristilbud av strømleverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Spotpris fra Klarkraft

Klarkraft har som nevnt kun én strømavtale, og det er Kostpris strøm. Dette er en spotprisavtale, hvor du betaler innkjøpsprisen fra den nordiske strømbørsen. Strømselskapet tar ikke fortjeneste på energien du bruker. Strømselskapet tar betalt for jobben i form av et månedsgebyr på 35 kroner.

Du betaler også lite påslag på 0,5 øre per kWh for lovpålagte avgifter og andre kostnader knyttet til strømhandel. For eksempel, strømselskaper er pålagt å kjøpe elsertifikater på vegne av sine kunder for å bidra til økt produksjon av fornybar og grønn energi. Dersom du ønsker opprinnelsesgaranti for 100 % norsk vannkraft, så koster det kun 10 kr per måned ekstra.

Du har ingen bindingstid, men Klarkraft binder seg derimot til strømprisen i to år. De kan dermed ikke endre strømprisen de to første årene du er kunde. Det gir stor trygghet, og du vet at du er sikret strøm til innkjøpspris lang tid fremover. Strømselskapet sier tydelig på nettsidene at de ikke har planer om å øke prisen etter to år, men at denne garantien likevel skal gi en ekstra sikkerhet til kundene.

Det er viktig å være obs på at nettleie kommer i tillegg. Nettleie faktureres av netteieren i ditt område og dekker blant annet vedlikehold av strømnett. Netteieren er den som leverer strømmen som du kjøper av Klarkraft – det er altså to forskjellige aktører. Klarkraft tilbyr ikke gjennomfakturering, det vil si nettleie og strøm på samme faktura. Du får altså separat faktura for nettleie direkte fra netteieren.

Ingen mulighet for fastpris med Klarkraft

Ulempen med Klarkraft er at du ikke kan binde strømprisen og inngå fastpris i skrivende stund. Strømselskapet har stort fokus på å kun tilby én strømavtale og holde vilkårene så enkle som mulig. De har derfor valgt å kun tilby spotprisavtale med strøm til innkjøpspris, uten fortjeneste på forbruk.

Spotprisavtaler er som regel billigere enn fastprisavtaler, dersom du regner ut gjennomsnittlig strømpris i løpet av et kalenderår. Du må imidlertid tåle prissvingningene som kan oppstå i løpet av året. Hvis du ønsker faste, forutsigbare strømregninger i en gitt periode, bør du se etter et strømselskap som tilbyr fastpris.

Du må være obs på at fastpris kan koste deg mer på sikt, men fordelen er at du vet nøyaktig hva du skal betale hver måned ut avtaleperioden. De høye pristoppene om vinteren unngås, men du betaler godt over markedsprisen om sommeren når spotprisen er lav. På mange måter kan du sammenligne fastpris med å binde renten på huslånet.

Reduser strømforbruket ved hjelp av appen

Klarkraft har en praktisk app som kan hjelpe deg med å ta kontroll over strømforbruket ditt. Du kan laste den ned på Google Play eller Apple Store. Appen inneholder oversikt over strømpriser, slik at du kan planlegge forbruket ditt. Verktøy som dette kan hjelpe deg med å spare mye penger i perioder med høye pristopper.

For eksempel, du kan sjekke appen og se når på døgnet strømmen er billigst. Dermed kan du unngå å bruke strømkrevende apparater som vaskemaskin og tørketrommel når strømmen koster mest. Du bør imidlertid ikke bruke vaskemaskinen om natten grunnet brannfare – selv om strømprisene kanskje er billigst da.

Appen inneholder også oversikt over forbruket ditt og fakturaer. Du får fullstendig oversikt over strømutgiftene dine på noen få tastetrykk. Alternativt kan du logge deg inn på “Mine sider” for å styre kundeforholdet ditt, samt ringe kundeservice for å snakke med dem via telefon.

Klarkraft jobber med å lansere en nettbutikk som skal hjelpe deg med å kutte strømforbruket ytterligere. Den er ikke klar enda i skrivende stund, men de avslører at du blant annet kan få solcelleløsninger til tak via et samarbeid med Otovo. Kunder som produserer egen solkraft kan i mellomtiden ta kontakt med kundeservice for å få en plusskundeavtale.

Vi hjelper deg å finne strømleverandør

Få pristilbud av strømleverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Fordeler og ulemper med Klarkraft

Du har nå fått mye informasjon om dette billige strømselskapet. Kort forklart, så kan dette være et bra strømselskap for deg som vil ha spotprisavtale og mulighet for å styre kundeforholdet digitalt. Det kan uansett lønne seg å følge med på dem fremover, ettersom de har planer om å lansere nettbutikk med spennende løsninger for redusert energiforbruk. 

Her har du en kort oppsummeringen av uelmper og fordeler med Klarkraft:

Fordeler med Klarkraft

  • Strøm til innkjøpspris
  • Lavt månedsgebyr
  • Ingen endring i strømprisen på 2 år
  • Ingen bindingstid
  • Praktisk app

Ulemper med Klarkraft

  • Kun spotprisavtale og ingen fastprisavtale
  • Få ekstra tjenester i skrivende stund

Enten du velger å bytte strømavtale til Klarkraft eller ikke, anbefaler vi at du sammenligner strømpriser ved jevne mellomrom. Det kan være mye penger å spare på å bytte strømselskap. Dersom det viser seg at du allerede har en veldig god avtale, så er det bare å gi deg selv en klapp på skulderen. Lykke til!

Hva er forskjellen på fastpris, spotpris og variabelpris?

Fastpris er en strømavtale der prisen fastsettes i en viss periode fremover. Du betaler samme sum hver måned, uavhengig av prissvingninger. Spotpris følger imidlertid svingningene. Du betaler mer når strømprisen er høy og mindre når den faller. Variabel prisavtale er en slags blanding av disse to. Spotpris er billigst hvis du regner ut snittprisen i løpet av et kalenderår.

bilde

Hvilken strømpristype bør jeg velge?

bilde
Spotpris

Samme pris per kWh som vi kjøper strømmen for på strømbørsen. Den endres fra time til time og er tilgjengelig for alle som vil se på nordpool.

Historisk sett den billigste avtaleformen

bilde

Mer stabil om vinteren, og like billig som spotpris om sommeren

bilde
bilde
Sesongpris

Spotpris om sommeren og variabelpris resten av året. For deg som ønsker en mer stabil pris om vinteren derendringer varsles 14 dager før de trer i kraft.

Se oversikt over strømleverandører

Du kan spare mye penger ved å bytte til en billigere strømleverandør. Det er viktig å sammenligne strømpriser regelmessig for å sikre at du alltid har den beste avtalen. Kom i gang ved å se oversikten vår over strømleverandører.

bilde

Få svar på vanlige spørsmål om Klarkraft

Meldingsboble
Hvordan blir jeg kunde hos Klarkraft?

Det er enkelt og raskt å bytte strømavtale til Klarkraft. Du trenger bare å fylle ut et skjema på nett. Det nye strømselskapet ditt sier opp den gamle avtalen. Dersom du hadde bindingstid på den gamle avtalen, må du kanskje betale bruddgebyr. Sjekk dette før du bytter.

Meldingsboble
Hvordan kan Klarkraft tjene penger uten å ta fortjeneste?

Klarkraft tar ikke fortjeneste på strømforbruket ditt. Strømselskapet tar betalt for jobben med et månedsgebyr på 35 kr. I tillegg kommer det et lite påslag for å dekke kostnader for strømhandel og lovpålagte gebyrer. Du kan også kjøpe opprinnelsesgaranti for 10 kr ekstra.

Meldingsboble
Hva er best av Klarkraft vs. Tibber?

Både Klarkraft og Tibber har ganske like konsepter med strøm til innkjøpspris. Begge strømselskapene tilbyr billig strøm, uten å ta fortjeneste på energiforbruket ditt. Dersom du er i tvil, kan du lese deg opp på begge strømselskapene for å se hvem du liker best.

Meldingsboble
Tilbyr Klarkraft strømavtaler for bedrifter?

Ja, Klarkraft har egne strømavtaler for bedrifter. Strømprisene er gunstige, samtidig som de er litt høyere enn for privatkunder. Årsaken til prisforskjellen er at bedriftsavtaler krever mer administrasjonsarbeid enn det strømavtaler for privatkunder gjør.

Meldingsboble
Er ikke all strøm i Norge fra fornybare kilder?

Klarkraft tilbyr opprinnelsesgarantier fordi ikke all strøm som selges her til lands er fra fornybare kilder. Mye av strømmen fra norsk vannkraft selges til utlandet. Opprinnelsesgarantien sikrer at du alltid får 100 % fornybar og grønn energi.

Meldingsboble
Jeg skal flytte – hva gjør jeg med strømavtalen fra Klarkraft?

Dersom du skal flytte, kan du også flytte strømavtalen med deg. Det er bare å ta kontakt med Klarkraft kundeservice via telefon for å få hjelp. Du kan eventuelt sende dem en epost. Hvis du ikke allerede er Klarkraft-kunde, bestiller du strømavtale og velger innflyttingsdato som startdato.

Få tilbud på strømavtaler

Fyll ut vårt enkle skjema for å motta flere tilbud

  • Helt uforpliktende
  • 100% gratis
  • Lokalkjente leverandører

Det tar kun ett minutt

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454