Alt om Kraftriket: strøm fra lokale leverandører

Strømprisene er oppdatert kl 23, lørdag 27. mai 2023.

bilde

Kraftriket

Data levert av

bilde

Kraftriket er en lokal strømleverandør som ønsker å være tilstede i nærmiljøet. De ønsker å engasjere seg lokalt og ta opp konkurransen mot store, nasjonale aktører. Kraftriket har også slått seg sammen med Polar Kraft og etablert strømkonsernet Yve. Både Polar Kraft og Kraftriket er selvstendige datterselskaper under det nye konsernet.

Ditt postnummer

Se Kraftrikets strømavtaler der du bor

Data levert av

bilde

Filtrer strømavtaler

Ditt årlige strømforbruk (kWh/år)

9000 kWh

Estimert forbruk basert på boligareal (m²)

50

Avtaletype

Laster

Strømavtale

Informasjon

Månedspris

Det finnes ingen produkter med dette filteret
bilde

Innholdsfortegnelse

  Yve er eid av kommuner og lokale strømselskaper, og lokale kunder har fortsatt kundeforholdet sitt hos Kraftriket. Kraftriket har som mål om å ta vare på både nærmiljø og lokale arbeidsplasser, og de har derfor flere kontor rundt omkring i distriktene. Strømleverandøren kan likevel tilby konkurransedyktige priser og gode kundefordeler.

  Det er veldig enkelt å bytte til Kraftriket. Du trenger bare å velge strømavtale og sende inn et lite skjema. Det nye strømselskapet sier opp den gamle avtalen på dine vegne og tar seg av alt papirarbeidet. Du trenger altså ikke å bruke mye tid på å bytte strømavtale.

  Vi hjelper deg å finne strømleverandør

  Få pristilbud av strømleverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

  Idrettsstrøm fra Kraftriket

  Idrettsstrøm fra Kraftriket er en av de beste strømavtalene på markedet – uansett hvor i landet du bor. Du trenger altså ikke å være lokal for å inngå denne populære strømavtalen. Idrettsstrøm er en strømavtale for deg som ønsker å støtte lokale idrettslag. 1 øre går til ditt foretrukne idrettslag for hver kWh du bruker. Totalt har Idrettsstrøm samlet nesten 13 millioner kroner i støtte til lokal idrett. 

  Strømavtalen er en blanding av spotpris og fastpris. Strømprisen settes etterskuddsvis i  henhold til markedsprisen ca. den tiende i påfølgende måned. Ifølge en prissjekk som Kraftriket har gjennomført, sparte ca. 85 % av kundene penger ved å bytte til Idrettsstrøm. Du har ingen bindingstid og kan bytte til en annen strømavtale når du selv ønsker.

  Ekstra gode priser for lokale strømkunder

  Lokalstrøm er en strømavtale for lokale kunder. Strømprisen er den samme som markedsprisen i ditt området, slik at du betaler for det du faktisk bruker. I tillegg betaler du et lite påslag på knappe 5 øre per kWh, inkludert elsertifikat. Månedsgebyr på 59 kr kommer utenom.

  Du kan sikre at du alltid får ren energi fra vannkraft ved å betale 3 øre/KWh ekstra, det vil si 8 øre per kWh. Avtalen sikrer at et lokal vannkraftverk produserer akkurat like mye strøm som du bruker. Lokalstrøm har ingen bindingstid, og både vilkår og betingelser er svært gode.

  Andre strømavtaler fra Kraftriket

  Heldigitalt er en spotprisavtale som alle kan benytte seg av. Du kjøper i så fall strøm til innkjøpspris, samt betaler et påslag på 3,56 øre per kWh. Månedsgebyret er ikke mer enn 29 kr per måned, men du må bruke deg av både eFaktura og Kraftriket-appen for å inngå denne avtalen.

  Spotpris vil si at du følger strømprisen på den nordiske strømbørsen Nord Pool. Strømprisen vil likevel være noe høyere enn det som oppgis på strømbørsen, ettersom prisene til Nord Pool ikke inkluderer påslag, avgifter og MVA.

  Hyttestrøm er en prisgunstig spotprisavtale for deg med hytte i nærmiljøet. Du kan dessuten få totalkunderabatt, dersom du samler strømavtalene dine for både bolig og hytte hos Kraftriket. Totalkunderabatter gir deg en viss mengde gratis strøm på hytta hver eneste måned.

  I tillegg tilbyr Kraftriket tidsbegrensede strømavtaler, hvor nye kunder får billigere strøm i gitte perioder. Du blir overført til Lokalstrøm når perioden har utløpt. Disse tilbudene er bra for deg som uansett ønsker å inngå strømavtalen Lokalstrøm. Sist, men ikke minst, så kan alle som produserer egen solkraft inngå en egen avtale som heter Solstrøm.

  Vanligvis kan du inngå fastprisavtale med Kraftriket, men denne typen avtale er ikke tilgjengelig for nye kunder i perioder med høye pristopper. Dersom du vil binde strømprisen og fastpris er midlertidig utilgjengelig, må du enten vente eller bruke en annen strømleverandør i mellomtiden.

  Få full oversikt med Kraftriket-appen

  Kraftriket har en egen app som gir deg god oversikt over eget strømforbruk og gjeldende strømpriser. Du kan sjekke fakturaen din, samt styre det meste av kundeforholdet inne på appen. Den er tilgjengelig på App Store og Google Play. Du kan følge med på strømpriser og forbruk via appen, men ikke i sanntid. Oversikten er likevel veldig nyttig for deg som vil ta grep for å redusere strømforbruk.

  Kraftriket-appen kan brukes sammen med tjenesten LIVE. LIVE lar deg følge med på strømpriser i sanntid, samt bli varslet ved høyt strømforbruk. Du må ha en liten enhet som heter Eco for å følge med i sanntid. Den kobles til sikringsskapet ditt, og deretter kommuniserer den med appen via WiFi. Abonnementet på LIVE koster fra 599 per måned.

  LIVE kan hjelpe deg med å spare penger på flere måter. Ikke bare kan du redusere strømforbruket, men du kan også kutte nettleien. Den nye nettleiemodellen gir nemlig gevinster ved jevnt strømforbruk. Ettersom LIVE gir deg beskjed om du bruker mye strøm, så blir det enklere å energieffektivisere hjemmet ditt.

  Svært god kundeservice

  Kraftriket befinner seg blant de beste på kundeservice i energibransjen. For eksempel, de kom på andreplass i Kundeserviceprisen 2022. Dersom du trenger hjelp, kan du chatte med dem på nett, ringe dem eller sende epost. Du finner dessuten en rekke artikler og instruksjoner inne på nettsidene deres.

  Vi hjelper deg å finne strømleverandør

  Få pristilbud av strømleverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

  Fordeler og ulemper med Kraftriket

  Er du fremdeles usikker på om Kraftriket er det beste strømselskapet for deg? Her har du en praktisk oversikt over alle ulempene og fordelene med Kraftriket. Du bør vurdere nøye hvilken type avtale som passer best for deg, samt hvilke tjenester og funksjoner du trenger.

  Fordeler med Kraftriket

  • Lave strømpriser og ingen bindingstid
  • Strømavtaler som gir økonomisk støtte til lokale idrettslag
  • Gode vilkår og priser til lokale strømkunder
  • Mulighet for strøm med opprinnelsesgaranti
  • God kundeservice

  Ulemper med Kraftriket

  • Påslag og månedsgebyr
  • Ikke mulig å inngå fastprisavtaler i visse perioder

  Husk at du alltid bør holde deg oppdatert på strømpriser, uansett om du velger å bytte strømselskap nå eller ikke. Du kan spare mye penger på å sammenligne strømavtaler ved jevne mellomrom.

  Hva er forskjellen på fastpris, spotpris og variabelpris?

  Fastpris er en strømavtale der prisen fastsettes i en viss periode fremover. Du betaler samme sum hver måned, uavhengig av prissvingninger. Spotpris følger imidlertid svingningene. Du betaler mer når strømprisen er høy og mindre når den faller. Variabel prisavtale er en slags blanding av disse to. Spotpris er billigst hvis du regner ut snittprisen i løpet av et kalenderår.

  bilde

  Hvilken strømpristype bør jeg velge?

  bilde
  Spotpris

  Samme pris per kWh som vi kjøper strømmen for på strømbørsen. Den endres fra time til time og er tilgjengelig for alle som vil se på nordpool.

  Historisk sett den billigste avtaleformen

  bilde

  Mer stabil om vinteren, og like billig som spotpris om sommeren

  bilde
  bilde
  Sesongpris

  Spotpris om sommeren og variabelpris resten av året. For deg som ønsker en mer stabil pris om vinteren derendringer varsles 14 dager før de trer i kraft.

  Se oversikt over strømleverandører

  Du kan spare mye penger ved å bytte til en billigere strømleverandør. Det er viktig å sammenligne strømpriser regelmessig for å sikre at du alltid har den beste avtalen. Kom i gang ved å se oversikten vår over strømleverandører.

  bilde

  Få svar på vanlige spørsmål om Kraftriket

  Meldingsboble
  Kommer nettleie på egen faktura?

  Mange kunder kan få både nettleie og strøm inkludert på samme faktura, det vil si gjennomfakturering. Kraftriket har laget en oversikt over hvilke netteiere som tilbyr gjennomfakturering inne på sine nettsider.

  Meldingsboble
  Hvordan kan jeg bestille LIVE fra Kraftriket?

  Du må ha et eget abonnement, samt enheten ECO for å komme i gang med LIVE. Du kan bestille dette i Kraftriket-appen. I tillegg må nettleverandøren åpne HAN-porten i strømmåleren for at LIVE skal fungere. Du må kontakte netteieren direkte for å gjøre dette.

  Meldingsboble
  Hvordan sjekker jeg strømprisen i dag?

  Kraftriket har en praktisk app som lar deg sjekke gjeldende strømpriser, slik at du kan planlegge deretter. Det er lurt å bruke energikrevende apparater på tidspunkt med lavere strømpriser, for eksempel oppvaskmaskin og vaskemaskin. Vi anbefaler også å lade elbilen på tidspunkt med billig strøm.

  Meldingsboble
  Kan jeg kjøpe varmepumpe via Kraftriket?

  Kraftriket lar deg kjøpe varmepumpe på nedbetaling via strømregningen din. Tilbudet er imidlertid forbeholdt lokale kunder, og dette er derfor ikke et nasjonalt tilbud. Du kan betale ned varmepumpen over fem år, men du må betale 35 % av kjøpesummen kontant for varmepumper som koster mer enn 22 295 kr.

  Meldingsboble
  Når sender Kraftriket ut faktura?

  Dersom du er ny kunde, kan det ta en stund før du mottar den aller første fakturaen. Deretter blir du fakturert rundt den 10. hver måned. Det kan likevel ta noen dager før du mottar strømregningen. Det kan også ta noen dager før betalingen din blir registrert og oppdatert som betalt i appen.

  Meldingsboble
  Kan jeg utsette regningen fra Kraftriket?

  Kraftriket er behjelpelig med nedbetaling og utsettelser, skulle du ha behov for det. I så fall kan du ta kontakt med kundeservice eller sjekke fakturaen din i appen. Du må være obs på at det kan påløpe renter, dersom du inngår nedbetalingsplan for strømregningen med Kraftriket.

  Få tilbud på strømavtaler

  Fyll ut vårt enkle skjema for å motta flere tilbud

  • Helt uforpliktende
  • 100% gratis
  • Lokalkjente leverandører

  Det tar kun ett minutt

  Forbrukertorget

  Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

  Kontakt oss

  Besøksinformasjon

  Bogstadveien 27B,
  0355 Oslo
  © 2023 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454