Alt om Ustekveikja: strømpriser, strømavtaler og kundeservice

Strømprisene er oppdatert kl 1, tirsdag 16. april 2024.

bilde

Ustekveikja Energi

Data levert av

bilde

Ustekveikja Energi er et strømselskap fra Hallingdal som tilbyr konkurransedyktige strømpriser og svært god kundeservice. Ikke bare har de som mål å tilby så billig strøm som mulig, men også ivareta deg som kunde på en god måte. Personlig kundestøtte er derfor et av Ustekveikjas største fordeler. Det er lite strømselskap, men nettopp derfor kan du få god og oversiktlig hjelp.

Ditt postnummer

Se Ustekveikja Energis strømavtaler der du bor

Data levert av

bilde

Filtrer strømavtaler

Ditt årlige strømforbruk (kWh/år)

9000 kWh

Estimert forbruk basert på boligareal (m²)

50

Avtaletype

Laster

Strømavtale

Informasjon

Månedspris

Det finnes ingen produkter med dette filteret
bilde

Det lille strømselskapet ble etablert i 1992 og har lang erfaring i strømbransjen. Selskapets ansatte har bred kunnskap og god innsikt. Ustekveikja kan derfor svare deg på alt du vil vite om strømpriser, avtaler, fornybar energi og andre spørsmål om kraft – det er er viktig for dem at du skal føle deg trygg som kunde.

Strømselskapet har også et stort fokus på både lokalmiljø og natur. Ustekveikja Energi bidrar med lokal støtte til både idrett og kultur, slik at flere barn skal få delta i aktiviteter. UstekveikjaFondet ble etablert nettopp for å gi støtte til lokale lag, og strømselskapet kan nå gi store summer i støtte hvert eneste år.

Vi hjelper deg å finne strømleverandør

Få pristilbud av strømleverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Spotpris fra Ustekveikja: gode strømpriser og gunstige vilkår

Ustekveikja tilbyr to forskjellige spotprisavtaler, avhengig av hvor mye strøm du bruker. Ustekveikja Spotpris er den mest populære av alle strømavtalene, hvor du betaler spotpris time for time. Spotprisavtaler har vist seg å være de billigste på sikt, selv om du følger prissvingningene på markedet.

Dersom markedsprisen går opp, betaler du mer. Du betaler derimot mindre når markedsprisen faller. Spotpris vil likevel svare seg, sammenlignet med for eksempel variabel prisavtaler eller fastprisavtaler. Du må imidlertid tåle prissvingningene for å kunne velge denne typen strømavtale.

I tillegg betaler du et påslag på 5,25 øre per kWh og et månedsbeløp på 59 kr. Abonnementet har ingen bindingstid. Påslaget inkluderer lovpålagte avgifter fra staten, for eksempel elsertifikater. Alle må betale disse avgiftene, uavhengig av hvilket strømselskap du velger. 

Ustekveikja MiniSpot fungerer på samme måte som Ustekveikja Spotpris. Forskjellen er derimot at du ikke betaler månedsgebyr i det hele tatt. Påslaget er imidlertid høyere og ligger på 8,9 øre per kWh i skrivende stund. Denne strømavtalen vil likevel lønne seg for deg som bruker lite strøm, for eksempel hvis du bor i en liten og tett bolig.

Ustekveikja Variabel: unngå de verste prissvingningene

Ustekveikja Variabel er en strømavtale hvor strømprisen fastsettes i en lengre periode om gangen. Den må imidlertid ikke forveksles med fastprisavtale hvor du betaler fast pris i en bestemt periode, ettersom Ustekveikja kan endre strømprisene med 14 dagers varsel. Variabel pris følger markedet, men den endrer seg ikke fra time til time. 

Du får altså mer forutsigbarhet med variabel pris, selv om denne typen avtale er dyrere enn spotprisavtaler på sikt. Kundene må selv følge med på prisoppgang og prisnedgang via “Mine sider” eller via appen. I tillegg må du betale et månedsgebyr på 49 kr. Lovpålagte avgifter er inkludert i prisen.

Det er dessverre ikke mulig å inngå fastprisavtale med Ustekveikja Energi i skrivende stund. Dette kan imidlertid endre seg fortløpende. Fastpris kan sammenlignes med å låse rentene på boliglånet i en gitt periode, bare at du fryser strømprisen. Du betaler mer for strømmen, sammenlignet med spotpris. Fordelen er imidlertid at du får faste, forutsigbare strømutgifter.

Ustekveikja tilbyr svært god kundeservice

En av de største fordelene med dette strømselskapet er som sagt kundeservicen deres. Du kan spørre dem om alt du måtte lure på om strøm og strømpriser. Det er enkelt å komme i kontakt med dem, uansett om du foretrekker å chatte på nett eller ringe for å snakke med dem via telefon.

Telefonen er bemannet på dagtid mandag til fredag, helt fritt fra irriterende tastevalg som tar evigheter. Du kan også chatte med dem på nett i åpningstiden, bortsett fra i lunsjpausen. Her får du svar fra ekte mennesker, fremfor chatroboter. Sist, men ikke minst, så kan du sende dem en epost når du selv måtte ønske. Den blir besvart under åpningstidene.

Ta kontroll over strømpriser med Ustekveikja-appen

Ustekveikja Energi gir deg full oversikt over strømpriser og forbruk via en praktisk app. Du kan laste ned appen på Google Play eller App Store. For eksempel, du kan sjekke dagens strømpris, endre strømavtale, sjekke fakturaen din eller kontakte kundeservice for å få videre hjelp.

Appen er et viktig verktøy for deg med spotprisavtaler, særlig i perioder med høye strømpriser. Du kan sjekke når på døgnet strømmen koster mest, slik at du unngår å bruke energikrevende apparater på det tidspunktet. Det kan være mye penger å spare ved å bruke Ustekveikja-appen til å planlegge energiforbruket ditt.

Få billig mobilabonnement

Ustekveikja Energi har valgt å samarbeide med Release for å kunne tilby billige mobilabonnementer til kundene sine. Du får et stort utvalg av forskjellige abonnementer med ulik datamengde, slik at du kan velge noe som passer for deg. Dataen du ikke bruker følger med videre neste måned.

Ustekveikja-kunder kan blant annet velge følgende mobilabonnementer:

 • 15 GB til 269 kr
 • 5 GB til 199 kr
 • 1 GB til 119 kr
 • … og mange flere!

Vi hjelper deg å finne strømleverandør

Få pristilbud av strømleverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Fordeler og ulemper med Ustekveikja Energi

Du har nå fått masse god informasjon om den lille strømleverandøren fra Hallingdal. Helt til sist ønsker vi å oppsummere de viktigste punktene, slik at du har en god oversikt over ulemper og fordeler med Ustekveikja Energi. Det vil gjøre det enklere for deg å vurdere om dette er det beste strømselskapet for nettopp ditt behov.

Fordeler med Ustekveikja

 • Godt utvalg av strømavtaler
 • Konkurransedyktige strømpriser
 • Ingen bindingstid
 • Lokal støtte til kultur og idrett
 • Ingen lokketilbud
 • Svært god kundeservice
 • Billig mobilabonnement
 • Praktisk app

Ulemper med Ustekveikja

 • Ingen fastprisavtale for øyeblikket
 • Påslag på spotpris og månedsgebyr
 • Få ekstratjenester og funksjoner

Enten du velger å bytte til Ustekveikja eller ikke, anbefaler vi at du sammenligner strømpriser ved jevne mellomrom. Det kan være mye penger å spare ved å bytte strømselskap. Det er hard konkurranse mellom de ulike strømleverandørene, noe som kommer kundene tilgode. Da gjenstår det bare å ønske deg masse lykke til.

Hva er forskjellen på fastpris, spotpris og variabelpris?

Fastpris er en strømavtale der prisen fastsettes i en viss periode fremover. Du betaler samme sum hver måned, uavhengig av prissvingninger. Spotpris følger imidlertid svingningene. Du betaler mer når strømprisen er høy og mindre når den faller. Variabel prisavtale er en slags blanding av disse to. Spotpris er billigst hvis du regner ut snittprisen i løpet av et kalenderår.

bilde

Hvilken strømpristype bør jeg velge?

bilde
Spotpris

Samme pris per kWh som vi kjøper strømmen for på strømbørsen. Den endres fra time til time og er tilgjengelig for alle som vil se på nordpool.

Historisk sett den billigste avtaleformen

bilde

Mer stabil om vinteren, og like billig som spotpris om sommeren

bilde
bilde
Sesongpris

Spotpris om sommeren og variabelpris resten av året. For deg som ønsker en mer stabil pris om vinteren derendringer varsles 14 dager før de trer i kraft.

Se oversikt over strømleverandører

Du kan spare mye penger ved å bytte til en billigere strømleverandør. Det er viktig å sammenligne strømpriser regelmessig for å sikre at du alltid har den beste avtalen. Kom i gang ved å se oversikten vår over strømleverandører.

bilde

Få svar på vanlige spørsmål om Ustekveikja

Meldingsboble
Hvem eier Ustekveikja Energi?

Ustekveikja Energi AS er et strømselskap som startet opp i 1992. I dag regnes de for å være en seriøs aktør i strømbransjen. De eier også tre kraftverk som befinner seg i Hol kommune. Selskapet er heleid av Hol kommune med kontor på Geilo.

Meldingsboble
Hvordan kan jeg bytte til Ustekveikja?

Du kan bytte stil Ustekveikja på nett. Velg ønsket strømavtale og fyll ut et kort skjema. Ustekveikja tar seg av alt arbeidet med å si opp den gamle strømavtalen din. Du trenger altså ikke å gjøre noe mer, utover å sende inn opplysningene dine.

Meldingsboble
Hvor finner jeg dagens strømpriser fra Ustekveikja Energi?

Du kan finne dagens strømpriser på hjemmesiden til  Ustekveikja eller ved å laste ned appen. Appen er veldig praktisk for deg med spotprisavtale. Du kan nemlig sjekke strømprisen time for time og planlegge strømforbruket deretter.

Meldingsboble
Kan jeg få nettleie og strøm på samme faktura?

Ustekveikja tilbyr såkalt gjennomfakturering for mange av sine kunder, det vil si at du får strøm og nettleie på samme faktura. Hvorvidt du kan få nettleien inkludert på strømregningen fra Ustekveikja, avhenger av hvilken netteier du har.

Meldingsboble
Hvorfor må jeg betale ekstra for papirfaktura?

Ustekveikja tilbyr fritak for papirfaktura kun for personer over 75 år. Dersom du ønsker å unngå dette gebyret, må du opprette avtalegiro og be om å få kopi av fakturaen din tilsendt via epost. Dette ordner du enkelt via “Mine sider”, appen eller ved kontakte kundeservice.

Meldingsboble
Når får jeg første faktura fra Ustekveikja?

Nye kunder får som regel ikke første faktura før det har gått en hel kalendermåned. Dersom du ble kunde midt i august, vil du altså ikke motta første faktura før i oktober. Fakturaen gjelder da ut august og hele september. Deretter får du faktura fast hver måned.

Få tilbud på strømavtaler

Fyll ut vårt enkle skjema for å motta flere tilbud

 • Helt uforpliktende
 • 100% gratis
 • Lokalkjente leverandører

Det tar kun ett minutt

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454