Alt om Motkraft: strøm uten profitt

Strømprisene er oppdatert kl 3, mandag 22. april 2024.

bilde

Motkraft

Data levert av

bilde

Motkraft selger strøm uten profitt og er et av de billigste strømselskapene på markedet. Du betaler bare det strømmen koster, og selskapet skal ikke tjene penger på privatkunder. Motkraft er inspirert av konseptet bak Vipps. Det betyr at privatkunder kan bruke tjenestene uten at Motkraft tar profitt, men bedriftskunder betaler litt.

Ditt postnummer

Se Motkrafts strømavtaler der du bor

Data levert av

bilde

Filtrer strømavtaler

Ditt årlige strømforbruk (kWh/år)

9000 kWh

Estimert forbruk basert på boligareal (m²)

50

Avtaletype

Laster

Strømavtale

Informasjon

Månedspris

Det finnes ingen produkter med dette filteret
bilde

Det er altså bedriftskundene Motkraft tjener penger på gjennom aksjeselskapet Motkraft Bedrift. Strømselskapet Motkraft faller faktisk inn under en ideell organisasjon under aksjeloven. De er dessuten registrert i frivillighetsregisteret. Selv om strømmen koster litt for bedrifter, så er bedriftsavtalene fortsatt veldig konkurransedyktige.

Motkraft ble stiftet av to unge gründerne, Bjørn Spieler og Anders Rodem. Det hele begynte med en TV-debatt om strømpriser. Det inspirerte dem til å analysere markedet, og de ble sjokkert over hva de oppdaget. De bestemte seg for å lage en helautomatisk strømleveringstjeneste uten profitt – og dermed var Motkraft en realitet.

Vi tar en nærmere titt på det litt uvanlige strømselskapet Motkraft, slik at du kan vurdere om du skal bytte strømavtale til dem eller ikke.

Vi hjelper deg å finne strømleverandør

Få pristilbud av strømleverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Motkraft har kun én strømavtale

Motkraft har et enkelt konsept om at du kun skal betale for strømmen du bruker. Det er derfor de kun har én strømavtale. Du betaler innkjøpspris for strømmen og følger dermed prissvingningene på markedet. Det betyr at du betaler mer i perioder hvor strømmen er dyr, for eksempel om vinteren. Strømprisen synker derimot om sommeren. 

Spotprisavtaler er billigere enn andre avtaler, dersom man beregner snittprisen på strøm i løpet av et kalenderår. Ifølge Motkraft, så er strømavtalen deres 40-80 % billigere enn strømavtalene til de store strømleverandørene på markedet. Det er nemlig vanlig med påslag på strømprisen.

Påslag betyr at du betaler en viss prosent av strømmen du bruker til strømselskapet ditt. Motkraft tar maksimalt 1 øre per kWh for å dekke lovpålagte avgifter. Motkraft-kunder kan også velge å donere vekk 10 kr hver måned til innovative prosjekter for grønn energi.

Du betaler kun 19 kr som månedsgebyr. Målet deres er likevel å gå i null. De tar bare betalt det de absolutt må, og alt av eventuelt overskudd gis vekk til frivillige organisasjoner. Derfor blir strømavtalene billigere, desto flere som blir kunder hos Motkraft.

Motkraft tilbyr ikke fastpris

Motkraft tilbyr dessverre ikke fastpris, ettersom de ønsker å kun tilby strøm til innkjøpspris. Du må derfor velge en annen strømleverandør for å kunne fryse strømprisen. Fastpris kan være et godt alternativ for deg som trenger forutsigbare strømregninger. Du binder strømprisen i en gitt periode og betaler det samme beløpet ut avtaleperioden. 

Denne typen strømavtale er dyrere enn spotpris, men kan være et godt alternativ for deg som ikke ønsker å være utsatt for prissvingninger. Vi anbefaler at du tenker deg nøye om før du velger hvilken type strømavtale du vil ha. Husk at du binder deg ut avtaleperioden, dersom du velger fastpris.

Spar penger med Motkraft-appen

Du kan skaffe deg full oversikt over fakturaer, strømpriser og energiforbruk med Motkraft-appen. Appen blir stadig oppdatert med nyttige funksjoner. I tiden som kommer vil Motkraft-kunder kunne ta i bruk smartlading av elbil, varme- og varmtvannstankstyring og mye mer. 

Funksjoner som dette hjelper deg med å kutte strømforbruket, slik at du kan kutte strømkostnadene dine ytterligere. En av de planlagte funksjonene er varsel ved ekstra høye strømpriser. Du kan dermed ta grep for å redusere bruk av strømkrevende apparater som vaskemaskinen når strømprisen er høyest.

Bidra til en bærekraftig fremtid

Redusert strømforbruk er ikke bare bra for lommeboken din – du bidrar også til en grønn og bærekraftig fremtid. Motkraft vil snart kunne lansere smarte produkter for varmestyring og elbillading i nettbutikken. Du kan dermed varme opp bolig og varmtvann på tidspunkt med billigere strøm.

Smart elbillading går derimot ut på at elbilen lades når strømprisen er lavest – som oftest om natten. Du kan likevel angi når bilen er nødt til å være ferdig ladet. Du slipper altså å være bekymret for tomt batteri når du skal avgårde.

Slik bytter du strømavtale til Motkraft

Du kan velge å bli kunde ved å fylle ut et kort skjema på nett eller registrere deg via Vipps. Det går svært raskt å komme i gang – hele prosessen kan være unnagjort på et par minutter. Du trenger heller ikke å si opp den gamle avtalen. Motkraft tar seg av oppsigelsen og alt av papirarbeid på dine vegne. Stort enklere blir det ikke.

Få god hjelp av kundeservice

Motkraft er på mange måter et digitalt strømselskap. Det er denne modellen som gjør at de kan holde prisene såpass lave og unngå å ta profitt. Det betyr at du må ta kontakt med kundeservice via chat på hjemmesiden eller ved å sende dem en epost, fremfor å ringe et kundesenter. Du finner også mye god informasjon inne på nettsiden og ved å bruke chatteroboten. 

Vi hjelper deg å finne strømleverandør

Få pristilbud av strømleverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Fordeler og ulemper med Motkraft

Du har nå fått mye god informasjon om det innovative strømselskapet Motkraft. Kort oppsummert, så passer Motkraft for deg som vil ha strøm til innkjøpspris. Du tåler å følge prissvingningene på markedet, fremfor å binde strømprisen til dyrere fastprisavtaler. Høres det ut som deg?

Ta også en titt på andre ulemper og fordeler med Motkraft før du bestemmer deg:

Fordeler med Motkraft

  • Billig strømselskap som ikke tar profitt
  • Et av markedets billigste spotprisavtaler
  • Lavt månedsgebyr
  • Løsninger for å redusere energiforbruk ytterligere

Ulemper med Motkraft

  • Ingen fastprisavtale for deg som ønsker det
  • Ingen kundeservice per telefon

Uansett om du bytter til Motkraft eller ikke, anbefaler vi at du følger med på strømprisene. Det kan lønne seg å sammenligne strømavtaler med jevne mellomrom for å sikre at du alltid har den beste avtalen for deg. Det kan nemlig være mye penger å spare på å bytte strømleverandør.

Hva er forskjellen på fastpris, spotpris og variabelpris?

Fastpris er en strømavtale der prisen fastsettes i en viss periode fremover. Du betaler samme sum hver måned, uavhengig av prissvingninger. Spotpris følger imidlertid svingningene. Du betaler mer når strømprisen er høy og mindre når den faller. Variabel prisavtale er en slags blanding av disse to. Spotpris er billigst hvis du regner ut snittprisen i løpet av et kalenderår.

bilde

Hvilken strømpristype bør jeg velge?

bilde
Spotpris

Samme pris per kWh som vi kjøper strømmen for på strømbørsen. Den endres fra time til time og er tilgjengelig for alle som vil se på nordpool.

Historisk sett den billigste avtaleformen

bilde

Mer stabil om vinteren, og like billig som spotpris om sommeren

bilde
bilde
Sesongpris

Spotpris om sommeren og variabelpris resten av året. For deg som ønsker en mer stabil pris om vinteren derendringer varsles 14 dager før de trer i kraft.

Se oversikt over strømleverandører

Du kan spare mye penger ved å bytte til en billigere strømleverandør. Det er viktig å sammenligne strømpriser regelmessig for å sikre at du alltid har den beste avtalen. Kom i gang ved å se oversikten vår over strømleverandører.

bilde

Få svar på vanlige spørsmål om Motkraft

Meldingsboble
Hvordan får jeg første faktura fra Motkraft?

Du får første faktura via eFaktura og/eller avtalegiro, dersom du oppretter dette i forkant. Hvis ikke, så får du første faktura tilsendt din epost. Du kan få tilsendt papirfaktura om du foretrekker det. I så fall koster det kun 6 kroner.

Meldingsboble
Kommer nettleien på strømregningen?

Nei, nettleien blir tilsendt som egen faktura, direkte fra din netteier. Hvem som er netteieren din, avhenger av hvor i landet du bor. Du får bedre kontroll over strømutgiftene dine ved å separere dem. Det blir nemlig helt tydelig hva som faller inn under nettleie eller ikke.

Meldingsboble
Hva er egentlig nettleie?

Nettleie er kostnaden for å vedlikeholde strømnettet, samt kostnader for å levere hjem den strømmen som du kjøper av Motkraft. Nettleie består av faste og variable kostnader. Jo mer strøm du bruker, desto høyere blir nettleien. Dersom strømmen går, så er det altså netteier du må kontakte – ikke strømselskapet ditt.

Meldingsboble
Hvordan kan jeg sjekke dagens strømpriser?

Du kan sjekke strømpriser ved hjelp av Motkraft-appen. Det er lurt å holde seg oppdatert i perioder med spesielt høye strømpriser, slik at du kan ta grep for å kutte kostnadene. Dagens strømpris kan variere fra landsdel til landsdel, og det kan derfor være lurt å bruke appen og ikke generelle tall fra en tilfeldig nettside.

Meldingsboble
Hvordan vet jeg at Motkraft ikke tar profitt?

Du kan lese vedtektene som tilsier at dette er et non profit strømselskap inne på Motkrafts hjemmeside. Ansatte får lønn etter tariffavtale. Motkraft Bedrift AS er derimot et aksjeselskap som de tjener penger på. Strømavtaler for bedriftskunder er likevel svært billige med gode vilkår.

Meldingsboble
Hva med små bedrifter, da?

Motkraft Bedrift kommer snart til å lansere en billig strømavtale med gode vilkår for de minste bedriftene, slik at de også kan få lave strømpriser. Dersom dette er aktuelt for deg, bør du følge med på Motkraft Bedrift i tiden som kommer.

Få tilbud på strømavtaler

Fyll ut vårt enkle skjema for å motta flere tilbud

  • Helt uforpliktende
  • 100% gratis
  • Lokalkjente leverandører

Det tar kun ett minutt

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454