Alt om NorgesEnergi: strøm til lave priser

Strømprisene er oppdatert kl 11, fredag 26. april 2024.

bilde

Norges Energi

Data levert av

bilde

Strømselskapet NorgesEnergi tilbyr strøm til lave priser, og de var Norges aller første lavprisaktør i sin bransje. NorgesEnergi startet opp i 1999. I dag befinner de seg blant de største strømselskapene i landet med mange hundretusener av kunder. Strømselskapet er en del av det store konsernet Fortum.

Ditt postnummer

Se Norges Energis strømavtaler der du bor

Data levert av

bilde

Filtrer strømavtaler

Ditt årlige strømforbruk (kWh/år)

9000 kWh

Estimert forbruk basert på boligareal (m²)

50

Avtaletype

Laster

Strømavtale

Informasjon

Månedspris

Det finnes ingen produkter med dette filteret
bilde

NorgesEnergi har en rekke priser og sertifiseringer som vitner om kvalitet. De var blant annet en av de første til å bli sertifisert for Trygg strømhandel. Strømselskapet var også blant de første til å bli sertifisert for likestilt arbeidsliv, og de ble landets første Skravlekopp-bedrift i 2020.

De tilbyr et bredt utvalg av strømavtaler og fordelaktige strømtjenester til kundene sine. Du kan blant annet kjøpe strøm til innkjøpspris, helt uten påslag. Det er også mulig å binde strømprisen, dersom du vil unngå prissvingningene. Strømkunder kan dessuten skaffe seg billige mobilabonnementer hos NorgesEnergi.

Vi hjelper deg å finne strømleverandør

Få pristilbud av strømleverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Strømavtaler fra NorgesEnergi: spotpris uten påslag

Bestselgeren Spotpris er NorgesEnergi mest populære strømavtale. Dette er en spotprisavtale, men uten påslag og ingen bindingstid. Du kjøper altså strøm til innkjøpspris, pluss et månedsgebyr på 49 kr. Lovpålagte avgifter kommer i tillegg. Spotpris vil si at du betaler markedspris for strømmen du bruker, time for time.

Nøyaktig hva strømprisen er time for time, vil avhenge av hvor i landet du bor. Strømregningen din består hovedsakelig av kostnader som ikke går til strømselskapet. Dersom man regner nettleie med i prisen, så vil fordelingen på en gjennomsnittlig strømregning med strømavtalen Spotpris se slik ut:

  • Nettleie og statlige utgifter: 61 %
  • Strøm til innkjøpspris fra strømbørsen: 35 %
  • Resterende beløp som går til strømselskapet: 4%

Disse tallene er hentet fra NorgesEnergi, og de er basert på gjennomsnittstall fra 2018-2020. Dersom du velger en avtale med påslag i prisen, vil regnestykket se annerledes ut. Spotpris er blant de aller billigste avtalene, rett og slett fordi du slipper denne ekstra utgiften. 

Påslag vil si at strømselskapet tar betalt en viss prosent av strømforbruket ditt. Du bør følge med på hvor høyt påslaget er, dersom du skal sammenligne strømavtaler.

Sesongpris fra Norgesenergi

NorgesEnergi har også en strømavtale som heter Sesongpris. Avtalen er en slags blanding av spotpris og variabelpris. Du betaler spotpris om sommeren når strømprisene er lave og variabelpris ellers på året. Du slipper de verste prissvingningene på vinteren, ettersom du betaler en gitt sum til strømselskapet.

Sesongpris er en god avtale for dem som ønsker en stabil pris på vinterhalvåret, samtidig som du kan følge markedsprisen når strømmen er billigst. Variabel pris er dyrere enn spotpris, ettersom NorgesEnergi legger på at påslag for å holde strømprisen stabil. Den billigste strømavtalen er derfor Spotpris – men strømregningene dine kan altså svinge stort, ettersom du følger markedsprisen time for time.

Bind strømprisene i to måneder

NorgesEnergi tilbyr ikke en tradisjonell fastprisavtale, hvor du binder strømprisen over en lang periode. Du kan imidlertid kjøpe strømtjenesten Prissikring som lar deg låse prisen i to måneder ved behov. Dette er altså en slags forsikring som du betaler ekstra for, men tjenesten kan likevel svare seg i perioder med høye pristopper.

Ifølge NorgesEnergi, sparte mange av kundene deres penger ved å binde strømprisen i 2021 og 2022. Markedsprisen på strøm var svært høy i flere perioder, og kundene unngikk disse pristoppene ved å bruke Prissikring. Strømprisen ble dermed låst til godt under markedsprisen.

Du velger selv om du vil gå tilbake til den vanlige strømavtalen når perioden er over eller binde strømprisen de neste to månedene også. På mange måter fungerer Prissikring på samme måte som å binde renten på boliglånet. Tjenesten koster kun 49 kr i måneden, uavhengig om du benytter deg av den eller ikke.

Du kan imidlertid ikke låse prisen i mer enn to måneder om gangen – dersom du vil låse prisen over flere år, må du velge et annet strømselskap. Dette kan imidlertid være et pluss for deg som ikke ønsker lang bindingstid, samt mulighet til å fryse prisen ved behov. Dermed kan du kjøpe strøm til innkjøpspris i “rolige” perioder.

Andre tjenester fra NorgesEnergi

NorgesEnergi har et stort utvalg av strømtjenester som du kan bestille utenom. En fordel med denne modellen er at du kun betaler for de tjenestene som du ønsker. Du kan blant annet kjøpe Strømkonto for å fordele strømutgiftene dine jevnt utover året. I så fall beregnes det et månedsbeløp, basert på ditt gjennomsnittlige årlige strømforbruk og forventede strømpriser.

Du kan velge å betale mer eller mindre enn det foreslåtte beløpet. For eksempel, har du mye til overs på strømkontoen kan du betale litt mindre i en periode. Du kan også velge å betale regningen på kreditt ved behov, men det vil i så fall påløpe renter. Saldoen sjekker du enkelt på “Min side”. Her kan du også følge med på både innbetalinger og den faktiske strømregningen.

Andre tjenester inkluderer opprinnelsesgaranti for deg som vil ha fornybar strøm, samt Strømforsikring. Denne forsikringen kan dekke strømutgiftene dine ved sykdom og arbeidsledighet. Dersom det oppstår strømskade, vil NorgesEnergi dekke egenandelen til forsikringsselskapet ditt (opptil 5000 kr).

NorgesEnergi tilbyr rimelige mobilabonnementer og mobilt bredbånd til sine strømkunder. Strømkunder får nemlig kunderabatt. Du kan spare endel penger ved å samle tjenestene til NorgesEnergi – det gjelder spesielt om dere er flere i husholdningen som vil ha mobilabonnement fra samme leverandør.

Vi hjelper deg å finne strømleverandør

Få pristilbud av strømleverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Fordeler og ulemper med NorgesEnergi

Vi har laget en kort oppsummering av alle fordeler og ulemper med NorgesEnergi. Du har fått mye informasjon om denne populære strømleverandøren. Nå gjenstår det bare å velge om du vil bytte til NorgesEnergi eller ikke, basert på dine personlige preferanser.

Fordeler med NorgesEnergi:

  • Strøm til innkjøpspris, uten påslag
  • Mulighet til å binde strømprisen
  • Gode “forsikringer” og fordeler

Ulemper med NorgesEnergi

  • Ingen langsiktig fastprisavtale
  • Månedsgebyr

Uansett om du bytter strømavtale til NorgesEnergi eller ikke, anbefaler vi å sammenligne strømpriser regelmessig. Strømselskapene er i hard konkurranse, og det kan komme deg som kunde til nytte. 

Vi ønsker deg lykke til i jakten på den beste strømavtalen for deg.

Hva er forskjellen på fastpris, spotpris og variabelpris?

Fastpris er en strømavtale der prisen fastsettes i en viss periode fremover. Du betaler samme sum hver måned, uavhengig av prissvingninger. Spotpris følger imidlertid svingningene. Du betaler mer når strømprisen er høy og mindre når den faller. Variabel prisavtale er en slags blanding av disse to. Spotpris er billigst hvis du regner ut snittprisen i løpet av et kalenderår.

bilde

Hvilken strømpristype bør jeg velge?

bilde
Spotpris

Samme pris per kWh som vi kjøper strømmen for på strømbørsen. Den endres fra time til time og er tilgjengelig for alle som vil se på nordpool.

Historisk sett den billigste avtaleformen

bilde

Mer stabil om vinteren, og like billig som spotpris om sommeren

bilde
bilde
Sesongpris

Spotpris om sommeren og variabelpris resten av året. For deg som ønsker en mer stabil pris om vinteren derendringer varsles 14 dager før de trer i kraft.

Se oversikt over strømleverandører

Du kan spare mye penger ved å bytte til en billigere strømleverandør. Det er viktig å sammenligne strømpriser regelmessig for å sikre at du alltid har den beste avtalen. Kom i gang ved å se oversikten vår over strømleverandører.

bilde

Få svar på vanlige spørsmål om NorgesEnergi

Meldingsboble
Hvordan kan jeg bytte strømavtale til NorgesEnergi?

Du kan bytte til NorgesEnergi ved å velge hvilken strømavtale du vil ha. Dersom du bestiller på nett, trenger du bare å sende inn et lite skjema. NorgesEnergi tar seg av alt arbeidet med å si opp den gamle avtalen dine vegne – du trenger ikke å gjøre noe mer.

Meldingsboble
Kommer nettleie og strømforbruk på samme faktura?

Nei, kunder hos NorgesEnergi får separat faktura for nettleie. NorgesEnergi bestemte seg for å slutte med gjennomfakturering i løpet av sommeren 2022 grunnet kostnader. Strømselskapet kan beholde sine lave strømpriser ved å ikke tilby samlet faktura for strøm og nettleie.

Meldingsboble
Hvordan kan jeg sjekke strømforbruket mitt?

Du kan logge deg inn på “Mine sider” via NorgesEnergi for å sjekke strømforbruket ditt per time, dag, måned og år. Dermed kan du sammenligne forbruket ditt opp mot tidligere perioder, samt ta grep for å kutte energiforbruk.

Meldingsboble
Er NorgesEnergi billig?

NorgesEnergi har billige strømavtaler som Spotpris. Du betaler nemlig innkjøpsprisen uten påslag, kun et lite månedsgebyr. De fleste andre strømselskap har et påslag i strømprisen, og NorgesEnergi har derfor en av de aller billigste spotprisavtalene på markedet.

Meldingsboble
Når er det billigst strøm hos NorgesEnergi?

Du kan sjekke strømpriser og forbruk ved å gå til nettsiden til NorgesEnergi. Deretter logger du deg inn i “Mine sider”. Dersom du har avtalen Spotpris, så vil strømprisen følge markedsprisen time for time. Kunder med Sesongpris-avtalen følger markedspris om sommeren. Du finner variabelprisen ellers på året inne på “Mine sider”.

Meldingsboble
Hvordan kontakter jeg NorgesEnergi kundeservice?

Du kan kontakte NorgesEnergi på telefon i hverdager. Det er også mulig å chatte med dem på nettsiden. Ikke minst, så finner du svar på hyppig stilte spørsmål inne på nettsiden. Dermed kan du velge hvordan du helst vil kontakte NorgesEnergi for å få hjelp.

Få tilbud på strømavtaler

Fyll ut vårt enkle skjema for å motta flere tilbud

  • Helt uforpliktende
  • 100% gratis
  • Lokalkjente leverandører

Det tar kun ett minutt

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454