bilde

MYE Å SPARE: Det kan være mye å spare på å få pristilbud på forsikringen fra konkurrerende selskaper.

Bytte bilforsikring: Slik får du billigere priser

Sist oppdatert: 10. april 2024

Usikker på hvordan man bytter bilforsikring og om man beholder opparbeidet bonus? Vi skal vise deg hvordan du går frem steg for steg i denne artikkelen i tillegg til å gi deg noen gode tips og råd! 

Ikke bare er det raskt og enkelt å bytte bilforsikring, men det kan i mange tilfeller lønne seg økonomisk også!

Forsikring er et konkurranseutsatt segment og er lovregulert på en måte som setter kunder i en posisjon med mer makt enn man tror.

Her er det mulig å spare penger i tillegg til å opparbeide maks bonus på en raskere måte ved å bytte forsikringsselskap regelmessig.

Hvorfor er det lurt å bytte bilforsikring?

Det er flere grunner til hvorfor det er lurt å bytte bilforsikring, og enkelte av disse kan føre til ganske gode økonomiske besparelser over tid.

Mange forbrukere er veldig lojale til sine forsikringsselskap eller selskap generelt som for eksempel matbutikker hvor de enten handler på Rema eller Kiwi.

Dette kan derimot være ugunstig for lommeboken og spesielt over tid. Selv om man bare sparer en hundrelapp i måneden vil dette bli kr 1 200,- på et år.

Her er det lurt å sette seg selv først og faktisk finne ut hvilke forsikringsselskap som gir de beste prisene og dekningsgrad.

Her er de viktigste grunnene til at det er lurt å bytte bilforsikring:

  • Raskere bonus – Ved å bytte forsikringsselskap hver 6. måned kan man dra med seg bonusene fra det tidligere selskapet i tillegg til å få signeringsbonus hos et nytt selskap. Slik vil man oppnå maks bonus raskere i mange tilfeller.
  • Billigere priser  – Man får ofte bedre priser hos konkurrenter da det er stor konkurranse om kunder i forsikringsmarkedet. Forsikringsselskapene er alltid interessert i nye kunder, og hvis du har mange forsikringer har du bedre forhandlingsgrunnlag.
  • Samlerabatter – Hvis man har flere forsikringer i ulike firmaer kan man gå glipp av samlerabatter. Det kan være lurt å samle forsikringene i ett selskap, men da er det ekstra viktig å gjøre grundig forarbeid for å finne de beste vilkårene og prisene.
  • Bedre dekning – Ulike forsikringsselskap gir ulik dekning og her kan man finne relativt store variabler i forhold til pris.
  • Rabatter gjennom medlemskap – Du kan få rabatter på forsikringer hvis du har medlemskap i ulike foreninger og organisasjoner som for eksempel LOfavør, DNT og Akademikerne pluss osv.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Er det lov å bytte bilforsikring når man vil?

Ja, i henhold til forsikringsavtaleloven er det kun 1 måneds oppsigelse på å bytte forsikring. Her er du dekket av norske lover slik at du kan bytte forsikring når du vil med kun 1 måneds oppsigelse.

Hvis du har opparbeidet deg bonus er det lurt å vente i 6 måneder eller 180 dager før du bytter forsikring slik at du tar med deg opparbeidet bonus videre.

Dette er også i henhold til forsikringsavtaleloven for å gi kundene større valgmulighet og forsikringsselskapene mer konkurranse.

Finn den billigste og beste bilforsikringen

Det kan være lurt å bruke litt ekstra tid for å finne den beste og billigste bilforsikringen.

Her er det flere ting man burde ta med i betraktning når man skal finne de beste bilforsikringene, og det er ikke bare prisen som er gjeldende, men også hvor stor dekningsgrad de har.

Det er store variasjoner og det blir dermed viktig å ikke velge det første og beste man finner, men sjekke markedet først slik at man finner en forsikring som dekker dine behov på best mulig måte!

Vi anbefaler våre lesere å benytte seg av våre sammenligningsverktøy og få tilbud direkte fra ulike forsikringsselskap slik at du sparer både tid og penger ved å få de beste tilbudene levert direkte til deg! Se de billigste bilforsikringene i denne artikkelen.

Hvordan bytte bilforsikring? – Steg for steg

Vi skal ta deg gjennom alle stegene som må til for å bytte forsikring slik at det blir litt enklere for deg å vite hva du må gjøre for å bytte forsikring.

Dette er en enkel og rask prosess selv om det er 9 steg!

Her er de ulike stegene du må ta for å bytte bilforsikring steg for steg:

  1. Kartlegg ditt behov – Hvilken type bilforsikring (Internlenke til Bilforsikring artikkel) trenger du? Her kan man velge mellom ansvarsforsikring, delkasko, kasko og toppkasko/superkasko. Hvilken du bør velge avhenger i stor grad av verdien på bilen din.
  2. Medlem i organisasjon? – Hvis du har medlemskap i ulike fagforeninger eller organisasjoner kan du sjekke om de tilbyr rabatter relatert til forsikring. Det vil ofte være fordelaktig å benytte seg av disse forsikringsselskapene da man får rabatterte priser eller bedre dekningsgrad.
  3. Sammenlign priser – Sammenlign ulike priser hos de forskjellige selskapene slik at du finner de som kan tilby deg de beste forsikringspremiene. Her kan man bruke deres forsikringskalkulatorer slik at det blir litt enklere.
  4. Sammenlign dekningsgrad – Selv om enkelte forsikringsselskap har gode priser kan de ha veldig dårlig dekningsgrad. Hvis man først har et uhell, vil forsikringsselskapet kanskje ikke dekke disse tingene. Det er derfor lurt å sammenligne dette i tillegg til prisen.
  5. Sammenlign bonuser – Ulike selskap tilbyr ulike bonuser og dette er spesielt gjeldende for nye kunder. Noen gir deg en umiddelbar boost til bonusen din, noe som kan være svært fordelaktig, mens andre har dårligere bonusordninger.
  6. Sjekk samlerabatter – Hvis du har flere forsikringer som innboforsikring, husforsikring, reiseforsikring, helse og ulykkesforsikring, personforsikring eller båtforsikring osv. kan det være lurt å sjekke om man kan få samlerabatter også overføre alt til et forsikringsselskap. Her kan man forhandle frem gode avtaler om man har mange forsikringer og en god skadehistorikk.
  7. Bruk sammenligningsverktøy – Bruk vårt sammenligningsverktøy eller få tilbud direkte fra ulike forsikringsselskap. Det er både effektivt og tidsbesparende!
  8. Kontakt selskaper – Før man signerer en avtale kan det være lurt å kontakte forsikringsselskapet for å sjekke om man kan få litt bedre priser enn det som er oppgitt. Har man plettfri skadehistorikk og mange forsikringer kan man forhandle frem en god avtale i mange tilfeller.
  9. Signer avtale – Når man har funnet riktig forsikringsselskap og type forsikring må man signere en avtale. Hvis man har bilforsikring fra før av vil det nye forsikringsselskapet kansellere denne for deg.

Det er veldig enkelt å bytte forsikring og her vil det nye forsikringsselskapet gjøre det meste for deg slik at det viktigste blir å finne riktig forsikringsselskap.

Må man si opp den gamle bilforsikringen?

Nei, dette gjøres automatisk av forsikringsselskapet når de har fått beskjed om at du har signert en ny avtale med et nytt forsikringsselskap.

Hvis du bytter kjøretøy eller selger den gamle bilen vil forsikringsselskapet også få automatisk beskjed fra Statens veivesen om at kjøretøyet har fått en ny eier når man leverer inn salgsmeldingen.

Din gamle forsikringsavtale vil så bli kansellert og du må signere en ny en. Dette er også et godt tidspunkt å bytte bilforsikring på.

Du tar med deg opptjent bonus til ditt nye selskap og kan i mange tilfeller få enda bedre avtaler!

Mister man bonusen når man bytter bilforsikring?

Hvis man har ny opparbeidet seg bonus vil man beholde den gamle bonusen så lenge man har hatt forsikringen i mer enn 6 måneder eller 180 dager.

Man beholder sin gamle bonus når man skifter selskap, men for å ta med de siste opparbeide bonuspoengene må man ha hatt forsikringen i mer enn 180 dager.

Det er kun de nyeste prosentene av opparbeidet bonus som frafaller hvis man bytter forsikringsselskap før 6 måneder, men ikke de eldre.

Dette er i henhold til norske lover slik at kundene stiller sterkere i tillegg til at det fører til bedre konkurranse blant ulike forsikringsselskaper.

Det vil derfor være fordelaktig å bytte forsikringsselskap hver 6. måned til man har opparbeidet seg maks bonus da det vanligvis tar ett år før man får mer prosentpoeng, men mange firmaer gir deg en signeringsbonus.

Bør jeg bytte forsikringsselskap etter skade?

Nei, ikke i hovedgrunn. Du vil miste opptjente bonuspoeng uavhengig av hvilket selskap du benytter deg av hvis du har brukt forsikringen i henhold til skader eller uhell.

Det nye selskapet vil bli informert om din skadehistorikk slik at din forsikringspremie og bonusen blir deretter.

Selv om du har tegnet en ny avtale og uhellet skjer i oppsigelsestiden, vil forsikringspremien din gå opp som følge av bonustap på grunn av skade og uhell.

Det vil dermed ikke ha mye for seg å bytte forsikringsselskap etter skade, såfremt man ikke får bedre priser, dekningsgrad eller er generelt misfornøyd med forsikringsselskapet man har fra før av.

Hva er prisen på bilforsikringer?

Prisen på bilforsikringer varierer veldig avhengig av flere faktorer. Det er vanlig å betale rundt fra kr 3 000,- helt opp til kr 40 000,- i året avhengig av ulike faktorer.

Gjennomsnittlig pris på bilforsikring ligger på rundt kr 1 300,- i måneden som blir til kr 15 600,- i året. Hvis du har en dyrere bil enn gjennomsnittet i tillegg til en av de dyreste forsikringene vil prisen bli høyere og vice versa.

Her er de ulike faktorene som spiller inn når det kommer til prisen på bilforsikringen:

  • Type forsikring – Man kan velge mellom 4 ulike forsikringer hos de fleste forsikringsselskapene. Ansvarsforsikring som er den billigste, men dekker minst. Prisen går oppover, men man får også mer dekning ved å velge delkasko, kasko og toppkasko/superkasko.
  •  Kjøretøyet – Verdien på bilen så vel som merke og modell spiller også inn når det kommer til prisen på bilforsikring.
  • Alder og erfaring – Bilforsikring er dyrere for yngre folk med lite erfaring, men billigere for eldre folk med mer erfaring.
  • Skadehistorikk – Hvis man har en plettfri skadehistorikk vil man ha opparbeidet seg bedre bonuser. Med en utsatt skadehistorikk vil man ha lavere bonus og dermed høyere pris.
  • Kjørelengde pr. år – Ved å benytte kjøretøyet vil prisen også være høyere fordi det statistisk sett er større sannsynlighet for å havne i ulykke eller være utsatt for uhell.
  • Bosted – Enkelte områder er statistisk sett utsatt for flere uhell, mens andre mindre. Store byer generelt vil føre til høyere priser og omvendt.
  • Egenandel – Høyere egenandel fører til lavere priser, mens lavere egenandel fører til høyere priser.

Det vil med andre ord være store variasjoner i hvor mye man betaler for bilforsikring og her kan det være mye å spare!

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Hvor lang tid tar det å bytte bilforsikring?

Man har en måned oppsigelsestid som er lovpålagt for bytte av bilforsikring og det vil dermed ikke ta lang tid. Dette er en enkel og rask prosess.

Hvis det er under en måned til hovedforfall av regningen, vil det ta under en måned å bytte forsikringsselskap.

Hele prosessen er rask og enkel og det nye forsikringsselskapet gjør mesteparten av arbeidet for deg når du først har funnet selskapet du vil benytte deg av.

På grunn av den enkle og raske prosessen er det å bytte bilforsikring noe som kan være veldig lønnsomt for mange og absolutt noe vi anbefaler våre lesere å sjekke opp i!

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454