bilde

Slik velger du rett garasjeportåpner

Sist oppdatert: 5. juni 2023

Det er viktig å velge rett portåpner til garasjeporten din. Motoren må være kraftig og rask nok, og det finnes også en del tilleggsutstyr å velge blant. Hva du trenger, avhenger av både budsjettet ditt og behovene dine. Les videre for å oppdage hvordan du velger riktig garasjeportåpner til porten din.

Kortversjonen

  • Valg av riktig garasjeportåpner er viktig for å oppnå praktisk og komfortabel bruk.
  • Fordelene med en garasjeportåpner inkluderer bekvemmelighet, mindre slitasje på porten og enklere vedlikehold.
  • Funksjoner som innbruddssikring, backup-strømtilkobling og fotoceller for sikkerhet bør vurderes.
  • Hastighet og styrke på motoren, samt størrelsen og materialet på garasjeporten, påvirker valget av garasjeportåpner.

Hvorfor kjøpe portåpner til garasjen

Den største fordelen med å kjøpe portåpner til garasjen er at du slipper å gå ut av bilen for å åpne garasjeporten. Du trenger bare å trykke på en knapp på fjernkontrollen eller mobilen din for at den skal åpne seg automatisk for deg. Dette gjør hverdagen mye mer praktisk og komfortabelt, særlig på kalde og våte dager.

Det er imidlertid ikke bare å kjøpe hvilken som helst garasjeportåpner. Det er viktig å finne en som passer til dine behov og som er kraftig nok til å fungere med nettopp din garasjeport. Garasjeporter i stål veier for eksempel mer enn porter i aluminium. De vil dermed trenge en kraftigere portåpner for å fungere skikkelig.

En annen fordel med garasjeportåpnere er at de krever lite vedlikehold, samtidig som de kan redusere slitasjen på garasjeporten. Det er fordi portåpnere åpner porten på en jevnere og mindre rykkete måte, sammenlignet med når du åpner den manuelt. Dette kan spare deg både penger og tid i det lange løp.

Du trenger stort sett bare å vaske og smøre garasjeporten hvert år for å holde den i god stand. Ikke kan bare du forlenge levetiden, men porten vil også fungere bedre og ikke være så rykkete.

Velg garasjeportåpner med praktiske funksjoner

I tillegg fås portåpnerne med en rekke praktiske funksjoner som du kanskje kan få behov for. For eksempel, se gjerne etter en portåpner med mekanisk innbruddssikring. Innbruddsikringen bør slå seg på automatisk når du lukker igjen porten, samtidig som mekaniske låser vil fungere ved strømbrudd.

Garasjeporten bør kunne åpnes av andre i huset, selv om de ikke har tilgang til fjernkontrollen. Det bør også være mulighet for å åpne den ved strømbrudd. Se derfor etter praktiske tilleggsfunksjoner når du skal kjøpe portåpner, for eksempel kodelås eller mulighet til å overstyre i perioder uten strømtilgang.

Sikkerhet er viktig når du velger garasjeportåpner

Det kan oppstå store skader om enten en person eller et kjøretøy står i portåpneren når garasjeporten lukker seg. Du bør derfor velge garasjeportåpner som stopper eller trekker seg tilbake om dette skjer, for eksempel ved å kjøpe portåpner med fotocelle. Fotocellen oppdager om noen eller noe befinner seg i veien for garasjeporten.

Du bør også sørge for riktig kraftbegrensning, særlig om du kjøper en kraftig garasjeportåpner. Porten bør altså ikke “tvinge” seg nedover når den møter motstand.

Hvordan velge portåpner til garasje uten strøm

Trenger du en portåpner til garasje uten strøm? De gode nyhetene er at det finnes portåpnere til deg også. Du trenger ikke å nøye deg med å åpne garasjeporten manuelt, hvis du ikke har vil det. Disse portåpnere er designet for å fungere med garasjeporter uten strømtilkobling, og de kan fungere like godt som en enkel, elektrisk modell.

Løsningen er å velge en garasjeportåpner med batteri som du lader opp via stikkontakt i hjemmet ditt. Det finnes også modeller som kan lades opp ved hjelp av solcellepanel for deg som vil ha fornybar strøm, samt slippe å måtte lade batteriet over natten.

Batteridrevne portåpnere til garasjer uten strøm er imidlertid ikke like raske som elektriske portåpnere, samt er ikke like kraftige. Batteridrevne garasjeportåpnere passer derfor best til mindre garasjeporter, samt porter som veier lite.

Dette bør du tenke på når du skal velge garasjeportåpner

Noe av det viktigste du bør tenke på når du skal velge rett garasjeportåpner er hastighet og styrke på motoren. Det finnes portåpnere med forskjellige hastigheter. Noen åpner seg 13 centimeter i sekundet, mens andre åpner seg hele 25 centimeter i sekunder. Tyngden på porten kan virke inn på hvilken portåpner du bør kjøpe.

Det holder lenge med 400 Newtonmeter til en liten garasjeport som veier lite, for eksempel til en liten aluminiumsport. Du trenger imidlertid en langt sterkere motor til en dobbel garasjeport i stål. Du kan kjøpe garasjeportåpnere med styrke på 800 Newtonmeter som likevel kan åpne garasjeporten med en hastighet på 25 cm/s.

Du må altså ha en garasjeportåpner som er kraftig nok til å håndtere vekten på porten din, men du velger selv hvilken åpningshastighet du foretrekker. Hvor kraftig og rask portåpneren er, kan nemlig virke inn på prisen. Det er viktig å tenke over behovene dine på forhånd for å sikre at alt fungerer riktig.

Dersom du kjøper en altfor “svak” garasjeportåpner, så kan det hende at den ikke fungerer riktig. Bevegelsene kan bli rykkete og ujevn, slitasjen øker, levetiden blir kortere og det kan oppstå ulykker under bruk. Du bør derfor ikke falle for fristelsen å kjøpe en portåpner med altfor svak motor, bare for å spare penger.

I tillegg bør du undersøke følgende før du kjøper garasjeportåpner:

  • Høyde, lengde og bredde på garasjeporten
  • Hvilket materiale garasjeporten er laget av
  • Hvilken type garasjeport du har (leddport, vippeport eller rulleport)

Sist, men ikke minst, så bør du ha én portåpner per garasjeport. Hvis du heller vil kjøpe to enkle garasjeporter fremfor én dobbel for å spare penger, så vil du trenge dobbelt opp med utstyr. Den dobbel garasjeport vil kreve en kraftigere portåpner. Det kan likevel hende at dette blir billigere enn å kjøpe to portåpnere med lavere styrke.

Pris på portåpner til garasjen

Garasjeportåpner kan koste alt fra ca. 1500 kr til over 6000 kr, avhengig av styrke, hastighet og funksjonalitet. Jo kraftigere og mer avansert den er, desto høyere blir prisen. Du har dermed mulighet til å finne en portåpner av god kvalitet i de fleste priskategorier. En enkel, men kraftig portåpner kan fås for 2000-3000 kr.

Investerer du noen tusenlapper til, så kan du imidlertid få portåpnere med Bluetooth som kan styres via mobilen eller kobles til øvrig smartutstyr i hjemmet. Du kan også få motorer med LED-belysning som kun slår seg på når den registrerer bevegelser i garasjen. Dermed kan du spare strøm.

Det kan være lurt å sammenligne flere ulike portåpnere for å finne den som passer best til dine behov. Det er også en god idé å sammenligne priser, da kostnaden varierer fra merke til merke. Du kan også se etter spesialtilbud, kampanjer og pakkepriser. Du kan ofte få en rimeligere pris ved å kjøpe garasjeport med portåpner og annet tilleggsutstyr samtidig.

Få gode tilbud på portåpnere som passer til porten din

Nå som du vet mer om hvor kraftig garasjeportåpneren bør være og hvilke andre funksjoner du kan få, så er neste steg å sammenligne pris og tilbud. Vi anbefaler at du innhenter tilbud fra minst tre forskjellige forhandlere, slik at du har et så godt sammenligningsgrunnlag som mulig. Den raskeste måten å innhente tre tilbud på er ved å bruke en anbudstjeneste.

Du trenger bare å oppgi opplysningene dine én gang for å få gratis og uforpliktende tilbud. Vi anbefaler at du skriver litt om hva du er på jakt etter. Trenger du kun garasjeportåpner eller vil du ha et pakketilbud med garasjeporten inkludert? Hva med ekstra tjenester som montering og vedlikehold? På den måten får du kun tilbud som passer dine behov.

Prisen på en ny garasjeport inklusive portåpner varierer fra butikk til butikk, så det lønner seg å sammenligne både pris og kvalitet. I tillegg må du ta høyde for frakt og montering. Derfor kan det være en god idé å benytte seg av leverandører som tilbyr gratis frakt og/eller montering, slik at du slipper å betale ekstra for det. På den måten kan du få den perfekte garasjeporten med riktig portåpner til en god pris.

Konklusjon: Hvordan velge rett garasjeportåpner

Å velge riktig garasjeportåpner kan være krevende. Du må ta hensyn til styrken på motoren, hastigheten og ulike funksjoner. Det er derfor lurt å sammenligne priser og tilbud fra flere leverandører for å finne den perfekte portåpner som passer dine behov. Du bør også innhente uforpliktende tilbud med en anbudstjeneste, da dette gir deg et godt sammenligningsgrunnlag.

Vi anbefaler at du velger et produkt av høy kvalitet for å sikre at garasjeportåpneren fungerer i flere tiår. Det er også viktig at den har nok kraft til å løfte porten trygt, slik at du unngår skader på personer eller eiendom. Bruk tiden din godt når du skal velge riktig portåpner, slik at du kan ha nytte av den i mange år fremover.

Få svar på vanlige spørsmål om garasjeportåpnere

Meldingsboble
Hvor mye bråker en garasjeportåpner?

Det finnes stillegående portåpnere som ikke lager mer støy enn et klikk når porten åpnes eller lukkes. Den vil dermed ikke forstyrre hverken deg eller naboene dine. Dette kan være en fordel for deg som bor i tettbygde strøk, har garasjen tett mot soveromsvindu eller jobber nattskift.

Meldingsboble
Kan jeg kontrollere portåpneren fra mobilen?

Ja, det er mulig å få en portåpner med Bluetooth som kan styres via en app på mobilen. Dette gir deg full kontroll over garasjeporten til enhver tid, uansett hvor du er.

Meldingsboble
Hva er den gjennomsnittlige levetiden på en garasjeportåpner?

Det er ikke lett å si hvor lenge garasjeportåpneren din vil vare, da dette kan variere fra merke til merke. De fleste moderne portåpnere er laget for å tåle et visst antall åpnings- og lukkingssykluser. En typisk garasjeportåpner har en levetid på opptil 30 år. Dette er selvfølgelig avhengig av hvilken type portåpner du kjøper og hvor godt du vedlikeholder den, samt hvor ofte den brukes.

Meldingsboble
Kan jeg installere en garasjeportåpner selv?

Det er mulig å installere portåpnere selv, særlig om du kjøper modeller som er utviklet for enkel installasjon. Hvis du er i tvil om hvordan du gjør det eller ønsker å sette vekk jobben, så tilbyr mange forhandlere pakkepris med montering inkludert. Det kan være lurt å ta kontakt med en fagperson for å bekrefte at du har kjøpt og installert riktig utstyr, dersom du vil montere selv. Det er viktig å sørge for at portåpneren din fungerer på en trygg og sikker måte.

Meldingsboble
Hva er forskjellen mellom billige og dyre garasjeportåpnere?

Prisen på portåpner avhenger i stor grad av styrke og hastighet. Billigere portåpnere er ofte ikke så kraftige og er treigere enn dyrere modeller. Kostnaden kan også variere i henhold til ekstra funksjoner som LED-belysning, Bluetooth-teknologi, strømsparing og lignende. Det er derfor lurt å å sammenligne portåpnere med forskjellige egenskaper, slik at du kan velge den som gir deg best verdi for pengene.

Meldingsboble
Hvilken garasjeportåpner er den beste?

Det er vanskelig å si hvilken portåpner som passer deg best, da dette avhenger av dine behov, garasjeporten din og budsjettet ditt. Du bør vurdere funksjonalitet, styrke, hastighet og pris før du bestemmer deg. Husk at det ofte er mulig å finne gode tilbud på portåpnere som passer til garasjen din. Det kan derfor være lurt å undersøke flere ulike merker og priser før du tar et valg. Du bør uansett velge et merke og en forhandler som du kan stole på.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454