bilde

Dobbel garasjeport: En god ide?

Sist oppdatert: 5. juni 2023

Lurer du på om dobbel garasjeport er en god idé? Da bør du lese videre for å oppdage alle fordeler og ulemper. Vi ser også nærmere på hvordan du finner gode priser og tilbud, hvis du bestemmer deg for å kjøpe.

Kortversjonen

  • Fordeler med dobbel garasjeport inkluderer enklere inngang, mulighet for bedre plassering av bilen og ingen midtstolpe.
  • Ulemper med dobbel garasjeport inkluderer behov for riktig bæreevne i garasjen og begrenset bruk hvis en port blir skadet.
  • Doble garasjeporter kan tilpasses med tilleggsutstyr som dører, vinduer og smarthjemfunksjoner.
  • Prisen på doble garasjeporter varierer avhengig av materiale, størrelse og tilleggsutstyr, og det er viktig å innhente tilbud for å få riktig pris.

Fordeler med dobbel garasjeport vs. to enkle porter

Mange synes at det er veldig praktisk med dobbel garasjeport, fremfor to enkle porter. Det blir enklere å bære gjenstander inn og ut av garasjen. I tillegg kan du enklere plassere bilen midt i garasjen, for eksempel når du skal skifte dekk. Nettopp dette kan fort bli kronglete om du har to enkle garasjeporter.

Enkelte synes at det enkle designet er mer estetisk, mens andre synes to enkle porter er finere å se på. Du må selv vurdere hva som er mest estetisk tiltalende, basert på personlige preferanser og eiendommen din. Doble garasjeporter fås i mange ulike farger og design, så det er stor sjanse for å finne noe som passer perfekt til både boligen og resten av garasjen.

Du slipper dessuten stolper på midten om du velger en dobbel garasjeport, noe som reduserer faren for at du dulter borti stolpene med speilet på bilen. Det blir mye enklere å kjøre inn to biler. Du kan kjøpe doble garasjeporter i mange forskjellige størrelser, slik at du enkelt finner en variant som passer til garasjen din.

Det er også mulig å bestille spesialtilpasset, dobbel garasjeport på mål. Fordelen med spesialtilpassede garasjeporter er at de passer perfekt til både boligen og garasjen din. Ulempen er selvsagt at prisen ofte blir noe høyere enn porter i standard størrelse, da det krever mer arbeid og materialer å lage en tilpasset port.

Ulemper med dobbel garasjeport

Dersom du vil ha dobbel garasjeport, så må du bygge garasjen med hensyn til bæreevne. Dette er noe du bør være obs på om du skal oppgradere eksisterende garasje. Hvis du skal bygge ny garasje, så bør du planlegge nøye med tanke på hvilken type garasjeport du ønsker å kjøpe. Da kan du tegne inn doble eller enkle porter helt fra starten av, fremfor å korrigere senere.

Fordelen med to enkle garasjeporter fremfor dobbel port er at du kan åpne én av dem og la den andre være lukket. Det kan være praktisk om du bruker den ene halvdelen av garasjen som hobbyrom, verksted eller til oppbevaring. Du slipper nemlig innsyn når du skal åpne og lukke porten.

Dersom noe skulle gå galt med den doble garasjeporten, så må du reparere den før du kan ta garasjen i bruk igjen. Dette er en stor ulempe, sammenlignet med to enkle garasjeporter. Du vil fortsatt kunne bruke den ene halvdelen av garasjen, selv om den ene porten ikke vil åpne eller lukke seg skikkelig.

Tilleggsutstyr til doble porter

Du kan få det samme tilleggsutstyret til doble porter som du får til enkle porter. Du kan for eksempel kjøpe dørhåndtak, vinduer, dører, portåpner, motor og låser, samt smartutstyr for deg som vil koble garasjeporten sammen med smarthuset ditt. Disse tilleggsvalgene kan gjøre utslag på prisen, og du bør bruke litt tid på å vurdere hva som er rett valg for deg.

For eksempel, det kan være lurt med dobbel garasjeport med dør til garasjer som brukes som ekstra oppholdsrom eller oppbevaring. I så fall slipper du å åpne den doble porten for å komme deg inn i garasjen. Det er nemlig ikke alltid at du har plass til egen sidedør, dersom du skal ha en stor og bred garasjeport.

Vinduer i garasjeporten kan også være smart for deg som skal oppholde deg mye i garasjen, for eksempel om du har verksted eller hobbyrom der. Vinduer slipper inn ekstra dagslys, slik at garasjen ikke blir for mørk. Det kan dessuten en effektiv måte å skape litt ekstra ventilasjon, noe som er gunstig for deg med varme i garasjen.

Hvis du har et smarthjem, så er du kanskje interessert i smarte garasjeporter også. Du kan nemlig kjøpe doble garasjeporter som kobles sammen med boligen din. I så fall kan du blant annet programmere belysning til å slå seg på når du åpner garasjeporten. Dette er veldig praktisk om du kommer hjem en mørk vinternatt.

Prisen på doble garasjeporter

Prisen for dobbel garasjeport kan variere fra 15 000 kr til 25 000 kr, avhengig av materialet og størrelsen. Det kan imidlertid koste noen tusenlapper mer eller mindre, alt etter hvilken leverandør du velger og hvilke tilleggsfunksjoner du vil ha. Vi anbefaler at du innhenter pristilbud for å få et nøyaktig prisoverslag.

Følgende kan påvirke prisen på dobbel garasjeport:

  • Materiale: Aluminium, stål eller tre?
  • Størrelse: Dimensjonene på garasjeporten kan ha betydelig innvirkning på prisen.
  • Automatisering: Hvis du vil at porten skal åpne seg automatisk og ha motor, må du regne med å betale litt mer.
  • Tilbehør: Ekstrautstyr som dører, vinduer og låser kan også føre til høyere priser.

Doble garasjeporter i tre er som ofteste det billigte alternativet. Treporter krever derimot mer vedlikehold og må males. Ellers kan garasjeporten miste fasong eller sprekke opp. Stålporter er derimot robuste og krever lite vedlikehold. Doble garasjeporter i aluminium har de samme fordelene som stålporter, men de får lettere bulker. Prisen er imidlertid lavere.

En dobbel garasjeport kan koste litt mer enn én enkel garasjeport. Dersom alternativet var to enkle garasjeporter, så kan den totale kostnaden komme på cirka det samme. Prisen trenger derfor ikke være utslagsgivende for valget ditt. Du bør helst ta en grundig titt på fordeler og ulemper for å sjekke hva som er best av doble og enkle garasjeporter.

Hvordan montere doble garasjeporter

Er det fortsatt en god idé med dobbel garasjeport med tanke på montering? Svaret er ja. Selv om det kreves litt ekstra arbeid, så kan du også montere en dobbel garasjeport selv. Du må imidlertid føle deg trygg på egne ferdigheter og sette deg grundig inn i hvordan du gjør det. Det er viktig med riktig utstyr.

Mange forhandlere tilbyr pakkepris på doble garasjeporter med montering inkludert i prisen. Da får du hjelp av en profesjonell som er kvalifisert, og du kan føle deg trygg på at alt fungerer som det skal. Be gjerne om pris både med og uten montering når du skal innhente tilbud for å undersøke hva som svarer seg.

Noen doble garasjeporter kan være mer krevende å montere, særlig om du skal ha motor, låser og lignende tilleggsutstyr. I så fall kan det være lurt å be om hjelp til montering av porten.

Få tilbud på doble garasjeporter

Det være vanskelig å få et nøyaktig prisoverslag på en dobbel garasjeport, uten å kontakte flere leverandører. Vi anbefaler at du sammenligner priser fra flere forskjellige selskaper, slik at du kan få tak i den beste dealen. Du kan enten kontakte leverandørene selv eller bruker en anbudstjeneste for å innhente priser.

Hvis du ikke bruker en pålitelig anbudstjeneste som samarbeider med dyktige forhandlere, så må du gjøre en del research på egenhånd. Sjekk kundeanmeldelser, be om referanser fra tidligere kunder, les nøye gjennom betingelser og undersøk hvilke garantier du får. Dette vil kunne spare deg for både tid og penger.

Vi anbefaler at du innhenter minst tre forskjellige tilbud for å få et godt sammenligningsgrunnlag. Mange forhandlere tilbyr gratis befaring, spesielt om du skal bestille en spesialtilpasset garasjeport på mål. Befaringen er en fin anledning til å stille dem spørsmål og få gode tips og anbefalinger. Du vil da kunne velge den garasjeporten som passer best for dine behov.

Uansett hva du velger, så bør du sjekke hva som er inkludert i prisen på garasjeporten. Det er ikke alltid at alt er inkludert, så vær obs på dette. Det kan for eksempel være at montering ikke er inkludert, og dermed må du betale litt ekstra for dette eller montere selv. Spør leverandørene om det finnes noen ekstra kostnader som kan komme i tillegg.

Kort oppsummert: Derfor kan en dobbel garasjeport være en god idé

En dobbel garasjeport har mange fordeler. Det er enkelt å komme seg inn og ut av garasjen, og du kan stille opp bilen midt i garasjen ved behov. Prisen trenger heller ikke å være spesielt mye dyrere enn to enkle garasjeporter, så sant du sammenligner pristilbud nøye. Vi anbefaler at du innhenter prisoverslag fra flere leverandører og sammenligner de forskjellige tilbudene

Når du skal velge dobbel garasjeport, så er det viktig å finne ut av hvilket materiale og størrelse som passer best for deg. Det kan også lønne seg å få profesjonell hjelp til montering av porten, slik at du kan være sikker på at alt fungerer som det skal. I tillegg bør du ta godt vare på den nye garasjeporten for at den skal vare i mange år fremover.

Det er ikke mulig å gi en klart svar på hva som er best av dobbel garasjeport eller to enkle garasjeporter. Svaret vil i stor grad avhenge av dine personlige preferanser. Du bør derfor tenke nøye gjennom all informasjonen du har fått av oss i dag. Du kan også invitere en forhandler på befaring for å be om veiledning, om du fortsatt er i tvil. De kan gi deg mange gode tips, basert på nettopp din garasje.

Vi håper denne artikkelen har gitt deg et godt grunnlag for å ta en informert beslutning om du skal kjøpe dobbel garasjeport eller to enkle garasjeporter. Lykke til!

Få svar på vanlige spørsmål om dobbel port til garasjen

Meldingsboble
Hva koster doble garasjeporter?

Prisen for en dobbel port til garasjen varierer avhengig av størrelse, materiale og funksjoner, men varierer vanligvis mellom 15 000 til 25 000 kr. Prisen kan også variere i henhold til tilleggsutstyr som portåpner, noe som kommer i tillegg.

Meldingsboble
Er det trygt å montere en dobbel garasjeport selv?

Ja, med riktig utstyr og kunnskap kan du montere din egen doble garasjeport. Det er viktig at du tar deg tid til å sette deg inn i prosessen, samt at garasjeporten ikke er for komplisert eller krevende å montere selv. Forhandleren vil kunne rådføre deg om dette. Det kan også være fornuftig å be om hjelp til montering av porten for å unngå feilmontering.

Meldingsboble
Hvor lenge varer en dobbel garasjeport?

En dobbel garasjeport kan ha en levetid på 25 år eller mer, så sant du utfører riktig vedlikehold og monteringen utføres på riktig måte. Jo bedre du vedlikeholder porten, desto lenger vil den holde. Smør jevnlig alle bevegelige deler og få en profesjonell til å sjekke at alt fungerer som det skal med jevne mellomrom. Dette vil bidra til å holde porten i god stand.

Meldingsboble
Hvilke materialer kan jeg velge mellom?

Dobbel garasjeport kan fås i et bredt spekter av materialer som tre, stål og aluminium. Mange porter produseres med isolasjon og lås, og de fleste materialene er utstyrt med en beskyttende overflate. Du kan velge mellom mange forskjellige farger og utforminger, slik at du finner den som passer best til din eiendom. Det anbefales å velge et materiale som tåler regn, kulde og andre værforhold.

Meldingsboble
Hva er forskjellen mellom en dobbel og enkel garasjeport?

Den største forskjellen mellom en dobbel og enkel garasjeport er at den doble er mye lengre, slik at du kan kjøre inn to biler gjennom samme port. Du har de samme valgmulighetene med doble som med enkle porter når det kommer til design, tilleggsutstyr og lignende. Uansett hvilken du velger, så kan du få en stilfull og funksjonell port til garasjen din.

Meldingsboble
Er det sikkert å ha en dobbel garasjeport?

Ja, en dobbel garasjeport kan være like sikker som en vanlig port. Du må imidlertid være sikker på at konstruksjonen og bæreevnen til garasjen er egnet for en dobbel port.

Meldingsboble
Hvorfor bør jeg bruke en anbudstjeneste til å kjøpe dobbel garasjeport?

Du kan spare mye tid og krefter ved å bruke en anbudstjeneste til å innhente tilbud på doble garasjeporter. Tilbudene er gratis og uforpliktende. Anbudstjenesten gjør det enkelt å innhente forskjellige priser og produkter fra flere leverandører, slik at du finner det som passer best for dine behov. På denne måten kan du også spare mye penger.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454