bilde

Hva koster garasjeporter: Enkel prisguide

Sist oppdatert: 5. juni 2023

“Hva koster garasjeporter?” er nok en av de mange spørsmålene du har når du skal bygge ny eller oppgradere eksisterende garasje. Det er mange kostnadsfaktorer som spiller inn. Her ser vi nærmere på dem alle, slik at du enklere kan få en garasjeport du er fornøyd med til riktig pris.

Kortversjonen

  • Prisen på garasjeporter kan variere fra 10 000 til over 20 000 kr avhengig av størrelse, materialer og funksjoner.
  • Garasjeporter med isolasjon kan koste mer, men prisforskjellen trenger ikke å være stor.
  • Valg av materialer som tre, stål og aluminium påvirker prisen.
  • Størrelsen og tilleggsfunksjoner som motor og portåpner kan også påvirke prisen.

Hva koster garasjeporter – en kjapp oversikt

En garasjeport kan koste alt fra 10 000 til over 20 000 kr, avhengig av størrelse, materialer og funksjoner. Det kan lønne seg å vurdere klimaforhold der du bor, samt bruksbehov. Videre må du tenke over om du skal isolere garasjen. Det vil avgjøre om du trenger en isolert garasjeport eller ikke.

Garasjeporter med isolasjon kan koste mer enn “vanlige” garasjeporter, men det trenger ikke nødvendigvis å være en kjempestor prisforskjell. Det er mulig å kjøpe garasjeporter med isolasjon som koster 10 000 og opp. I tillegg finnes det andre faktorer som påvirker prisen, noe vi skal se nærmere på nå.

Materialer har mye å si for hva det koster for garasjeporter

Valg av materialer kan ha stort utslag på hva det koster med garasjeporter. De vanligste materialene er tre, stål og aluminium. Garasjeporter av tre er som regel de billigste, men de krever mer vedlikehold for å ikke sprekke opp eller endre form. De må altså males jevnlig. Dette materialet var lenge det mest populære, men i dag velger de fleste garasjeporter i stål.

Stål koster mer, men de er robuste og tilnærmet vedlikeholdsfrie. Du må smøre bevegelige deler, men det er egentlig alt vedlikehold som kreves. De fås i mange forskjellige farger, slik at du enkelt kan finne et design som matcher fasaden på boligen din. Du trenger med andre ord ikke å gi avkall på estetikk, selv om du velger stål over tre.

Garasjeporter i aluminium koster mindre enn stål, men mer enn tre. Aluminiumsporter har mange av de samme kvalitetene som stålporter, men det er lettere å få bulker i dem. De er altså ikke like robust som dem i stål. Du må selv vurdere hvorvidt det er problematisk eller ikke, i henhold til bruksformål og dine behov.

Størrelsen på garasjeporten kan gjøre et stort utslag på prisen

Størrelsen har også mye å si for hva det koster med garasjeporter. For eksempel, en dobbel garasjeport er som regel dyrere enn en enkel port. Videre vil det koste mer for spesialtilpassede størrelser fremfor standard størrelser. Dersom du skal bygge ny garasje, så kan det svare seg å tenke over størrelsen på porten på forhånd.

De billigste garasjeportene er ofte de enkleste. Det kan dermed koste mer om du vil ha vinduer eller garasjedør innebygd i garasjeporten. Dette kan være fint om du ønsker å slippe inn dagslys eller du liker estetikken. Det kan for eksempel være fint med ekstra dagslys om du bruker garasjen til et hobbyrom eller verksted.

Egenskaper og funksjonalitet påvirker prisen på garasjeporter

Sist, men ikke minst, så vil funksjoner som motor og portåpner føre til at prisen på garasjeporter øker. Portåpner alene kan føre til flere tusen ekstra. Motor og portåpner er derimot svært behagelig, ettersom du ikke trenger å forlate bilen for å åpne porten. Det blir du glad for på iskalde vinterdager.

De som har smarthus kan også kjøpe smarte garasjeporter. Du kan programmere smarthusløsningene dine til å utføre spesifikke handlinger når du åpner garasjeporten. For eksempel kan du få lysene til å slå seg på. Dette kan være en god investering som vil gjøre hverdagen mer praktisk for deg og familien din — så sant du ønsker å bygge ut smarthjemmet ditt, så klart.

Du kan ofte kjøpe komplette pakker med garasjeporter som inneholder både motor og fjernkontroll. Pakkepriser er som regel rimeligere enn å kjøpe alt separat. Det er altså lurt å gjøre seg kjent med tilbudene som finnes før du bestemmer deg. Sammenlign gjerne priser på garasjeporter både med og uten motor for å se hva du kan få for pengene dine.

Hva koster garasjeporter med og uten montering?

Du kan kjøpe garasjeporter med montering inkludert i prisen for ca. 15 000 kr, pluss/minus noen tusenlapper. Det rimeligste er selvsagt å montere garasjeporten selv. Det finnes modeller som er enkle å montere på egenhånd, så sant du er litt nevenyttig og har det rette utstyret for hånden. Mer avanserte garasjeporter kan kreve profesjonell montering.

Det kan dessuten være praktisk med profesjonell montering om du ikke føler deg trygg på prosessen selv. Husk at det alltid er lurt å sammenligne priser både med og uten montering inkludert i prisen, slik at du kan ta et informert valg som passer dine behov best. Du bør sammenligne priser på tvers av forhandlere for å få et realistisk kostnadsbilde.

Dersom du skal kjøpe garasjeport i en spesialtilpasset størrelse, så kan det hende at det blir behov for montering. Avhengig av størrelse og utforming, så kan det også være behov for profesjonelle montører. Du bør derfor vurdere hvilken type garasjeport du skal kjøpe og dine egne ferdigheter nøye før du bestemmer deg for hva du skal gjøre.

Finn ut hva det koster med garasjeporter ved å innhente tilbud

Vi anbefaler at du innhenter tilbud fra ulike forhandlere for å finne ut hva det koster med garasjeport, samt for å finne den beste prisen. Du bør kontakte tre forskjellige aktører for å få et godt nok sammenligningsgrunnlag. Da vet du hva du kan forvente deg å betale og dermed unngå altfor høye priser.

Du kan gjøre undersøkelser på egenhånd ved å søke opp lokale forhandlere på nett. Pass på å lese gjennom salgsbetingelser og kundevurderinger for å finne en seriøs og pålitelig forhandler. Deretter kan du kontakte dem og fortelle dem hva du er på jakt etter for å få et pristilbud. Husk å spørre om de kan inkludere montering i den totale prisen.

En enklere måte å innhente tilbud er å bruke en anbudstjeneste som samarbeider med dyktige forhandlere. Da trenger du bare å sende inn opplysningene dine én gang for å motta tilbud fra aktuelle aktører. Tilbudene er gratis og uforpliktende, og du kan spare mye tid og krefter ved å gjøre det på denne måten.

Andre gode tips til å kjøpe garasjeport

Du har nå fått mye informasjon om hva det koster for garasjeporter. Det er imidlertid like viktig å finne en egnet port som å få den beste prisen. Det er viktig å tenke over hvilke funksjoner du vil vektlegge og hvilke behov du har. Ikke minst, så bør garasjeporten passe inn med fasaden på boligen og resten av garasjen.

Et lite tips er å velge en garasjeport i samme farge som lister på dører og vinduer. Det gir et fint og helhetlig inntrykk. Sørg også for at du velger et robust materiale som er designet for å tåle vær og vind. På den måten unngår du kostbare reparasjoner, samtidig som garasjeporten ser bra ut lenge. 

Garasjeporter er en god investering, og det finnes mange gode alternativer å velge mellom. Vær sikker på at du har undersøkt markedet grundig før du bestemmer deg. Etter å ha sammenlignet priser og kvaliteter, kan du være trygg på at du får den beste garasjeporten for deg.

Her er noen ytterligere tips til deg som skal kjøpe garasjeport:

  • Pass på at garasjeporten har gode sikkerhetssystemer for å beskytte mot tyveri.
  • Se gjerne etter funksjonalitet som automatisk åpning og lukking, hvis det passer for ditt budsjett. Da trenger du ikke å bruke krefter på å åpne den manuelt.
  • Dobbeltsjekk at størrelsen på garasjeporten passer til størrelsen på garasjen, slik at den kan åpnes og lukkes uten problemer.
  • Finn en forhandler som har lang erfaring og et godt rykte. På den måten unngår du useriøse aktører.

Kort oppsummert: Hva koster garasjeporter?

Nå har du fått et overblikk over hva det koster med garasjeporter og hvordan du finner frem til rimelige priser. Det er viktig å gjøre seg kjent med de ulike mulighetene dine og hvilken type garasje som passer best for deg, slik at du får den beste kvaliteten i din prisklasse. Å vite hva som er tilgjengelig er en god start for å finne akkurat det du leter etter.

Husk at enkelte garasjeporter kan kreve profesjonell montering og at dette ofte er den beste måten å sikre god funksjon og optimal sikkerhet. Det lønner seg derfor å investere i ekspertise fra begynnelsen av, slik at du unngår kostbare reparasjoner på sikt. 

I de aller fleste tilfeller er det en god idé å innhente tilbud fra forskjellige forhandlere. Da kan du enkelt sammenligne priser og finne ut hvilken som er den rimeligste løsningen for deg. Det finnes mange forhandlere som selger garasjeporter, så pass på å finne den som passer best og som er mest prisgunstig for deg. 

Vi håper tipsene våre kan gi deg et godt utgangspunkt. Lykke til!

Få svar på vanlige spørsmål om prisen på garasjeporter

Meldingsboble
Hvor mye koster det å kjøpe en garasjeport?

Det avhenger av hvilken type port du velger og om du skal montere den selv. Stålporter er generelt sett dyrere enn treporter eller aluminiumsporter, men de er også mer holdbare. En dobbel garasjeport er vanligvis dyrere enn en enkel port, og det vil også koste litt mer for spesialtilpassede størrelser. Motor, portåpner eller smartportløsninger vil også føre til økte kostnader.

Meldingsboble
Hva koster smarte garasjeporter?

Vi anbefaler å undersøke prisen på smarte garasjeporter direkte hos forhandleren, ettersom det kan variere i svært stor grad. Det er imidlertid mulig å kjøpe garasjeporter som låses opp med fingeravtrykk, styres via mobilen eller som fungerer med resten av smarthusutstyret ditt. Prislappen på disse løsningene kan variere ut fra hvilke funksjoner du vil ha. Det er derimot verdt investeringen dersom du ønsker ekstra bekvemmelighet og sikkerhet.

Meldingsboble
Kan jeg montere garasjeporten selv?

Det kommer helt an på portens størrelse og øvrige egenskaper. Noen enklere modeller kan du faktisk montere selv. Dersom du vet helt sikkert at du ikke vil ha hjelp av en montør, så anbefaler vi å kjøpe en port til garasjen som skal være enkel å installere. Dersom porten er stor eller avansert, så bør du overlate jobben til profesjonelle montører. De vil altså kunne hjelpe deg med å montere garasjeporten rett, slik at den fungerer som det skal.

Meldingsboble
Hva koster det å få en garasjeport montert?

Prisen for montering av garasjeporter kan variere betraktelig, og den endelige prisen vil avhenge av hvilken port du har valgt og hvor lang tid det tar å montere den. Generelt sett kan du forvente å betale mellom 1000 og 6000 kr ekstra for montering, men dette bør du sjekke direkte hos forhandleren. Be gjerne om pris både med og uten montering for å kunne sammenligne monteringskostnadene direkte.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454