bilde

Montere garasjeport: Slik går du frem

Sist oppdatert: 5. juni 2023

Lurer du på hvordan du monterer en garasjeport? Mange porter er laget for at du skal kunne montere dem på egenhånd. Andre ganger kan det derimot være greit å få hjelp med montering. Her ser vi nærmere på hvordan du går frem, enten du vil ha hjelp eller gjøre jobben selv.

Kortversjonen

  • Du kan montere en garasjeport selv ved å følge produsentens instruksjoner og ha nødvendig verktøy tilgjengelig.
  • Det finnes forskjellige typer garasjeporter, som leddport, vippeport og rulleport, og hver type har spesifikke monteringskrav.
  • Hvis du ikke er trygg på å montere garasjeporten selv eller ikke har tid, kan du få hjelp fra en profesjonell montør.
  • Ved å sammenligne priser og tilbud fra ulike garasjeportforhandlere kan du finne en god pris og kvalitet på garasjeporten, enten du velger montering eller ikke.

Hvordan montere garasjeport selv

Det finnes garasjeporter som er ganske enkle å montere selv. De er utviklet for at de aller fleste skal kunne montere dem, uten problemer. Du må imidlertid være litt nevenyttig og ha nødvendig verktøy for hånden. Dersom du har kjøpt en stor eller komplisert garasjeport, så kan det likevel være greit å få hjelp — selv om du er dreven.

De tre vanligste garasjeportene i Norge er leddport, vippeport og rulleport. Alle krever litt forskjellig montering. I tillegg finnes det en rekke tilleggsutstyr og funksjoner som portåpner og kodelås som også må monteres. Vi anbefaler at du ber om veiledning av forhandleren som du kjøper garasjeporten av.

Snakk gjerne med forhandleren på forhånd og forklar at du vil ha en garasjeport som du kan montere selv. I så fall kan de anbefale en egnet port til deg med én gang som er grei å montere. Det kan uansett være lurt å be om hjelp med å velge garasjeport, slik at du får en som passer for dine behov.

Før du starter med monteringen, så bør du få gode råd om hvordan porten skal plasseres og klargjøres. Et godt forarbeid er å tenke igjennom hvordan jobben skal utføres, og samtidig finne ut av hvilket verktøy som skal brukes. Uansett om du har kjøpt en billig eller dyr port, så er det viktig at den blir montert riktig og på en trygg måte.

Slik monterer du en garasjeport steg for steg:

1. Sjekk at du har alt nødvendig utstyr.  Dette inkluderer selve garasjeporten, verktøy og monteringsutstyr.

2. Fjern alle gjenstander fra området rundt porten. Pass på at du har god plass til å jobbe.

3. Sett fast porten på veggene og gulvet ved hjelp av skinnene og monteringsutstyret som medfølger garasjeporten. 

4. Følg produsentens instruksjoner nøye for å sikre at porten er sikkert montert. Nøyaktig hvordan du går frem vil nemlig variere i henhold til hvilken garasjeport du har kjøpt.

5. Nå kan du ettermontere elektrisk motor eller kjede for å åpne og lukke garasjeporten.

6. Når garasjeporten er på plass, så kan du montere LED-lys eller lamper langs sidene av porten for å gi den et stilig utseende og forbedre sikkerhet. Lys inne i garasjen vil også komme godt med, da det blir lettere å finne frem nøklene dine og andre ting du trenger.

Dersom garasjeporten er stor og tung, så anbefaler vi å få med en kamerat til å hjelpe deg. Det vil forenkle jobben betydelig, og selve arbeidet blir samtidig mye tryggere. Det kan nemlig være utfordrende å få på plass svære porter selv. Enkle garasjeporter er derfor lettere å montere selv enn doble.

Få hjelp med montering av garasjeport

Har du ikke helt troen på at du skal klare å sette opp garasjeporten selv? Eller har du ingen tid til rådighet? Store og avanserte garasjeporter kan derimot ofte være vanskelig å montere på egenhånd, mens en profesjonell kan fikse jobben raskt og effektivt. Uansett årsak, så kan det være greit å få hjelp.

Det koster gjerne litt, men profesjonell montering har ofte mange fordeler. Du er sikker på at garasjeporten er sikkert festet og fungerer som den skal. Dersom noe går galt under monteringen eller det viser seg etterpå at porten er feilmontert, så kan du kreve at forhandleren retter opp i problemet. Gjør du derimot feil når du monterer porten selv, så har du trolig ikke krav på noe.

I tillegg kan du spørre om service- og vedlikeholdsavtaler når du kjøper garasjeport. Da er det forhandler som tar seg av vedlikeholdet og foreta service. Det er ikke alltid det er nødvendig å få hjelp til vedlikehold, men små grep som dette kan sikre at porten fungerer optimalt over tid. Du bør i alle fall passe på at du smører bevegelige deler jevnlig for å sikre at porten fungerer feilfritt.

Gode tilbud på garasjeporter med montering

En enkel garasjeport som du monterer selv kan koste ca. 6000 kr og opp. Dersom du kjøper en dobbel garasjeport, kan det koste ca. 15 000 kr med montering inkludert. Det kan være store prisvariasjoner, enten du bestiller montering eller ikke. Derfor er det smart å gjøre litt undersøkelser på forhånd for å spare penger.

Vi anbefaler at du sammenligner priser og innhenter tilbud på garasjeport både med og uten montering inkludert i prisen. Da kan du lettere finne ut hva som passer best for deg og lommeboken din. Prisen på garasjeporter med montering varierer mellom ulike leverandører, du kan få en god pris ved å sammenligne flere tilbud før du bestemmer deg.

I tillegg kan følgende utstyr påvirke totalkostnaden:

  • Motor og portåpner
  • Dører og vinduer
  • Låser og sikkerhetssystemer
  • Spesielle innvendige og utvendige detaljer
  • Bluetooth og smarthusløsninger

Du må også være obs på at tilleggsutstyret skal monteres sammen med porten. Noen ganger kan du imidlertid få utstyret ferdig montert i porten. Det er for eksempel mulig å kjøpe garasjeporter med ferdige vinduer og dører. I så fall kan du montere garasjeporten på samme måte som en helt enkel garasjeport.

Det er viktig å finne ut hva du trenger før du kjøper garasjeport, enten du skal montere den selv eller ikke. Gjør litt forarbeid for å finne ut hva som passer best for ditt prosjekt og budsjett. På den måten kan du få en garasjeport som er sikker, praktisk og som passer for deg.

Det kan være store prisforskjeller, basert på hvilken type port du kjøper. Vi anbefaler at du tenker deg nøye om før du bestemmer deg. Garasjeporter i tre er billige og fine, men de krever vedlikehold og må males jevnlig. Stålporter koster mer, men de er enkle å vedlikeholde og robuste. Aluminium veier lite, men bulker lettere enn stål.

Hvordan velge riktig forhandler og montør

Du kan enten kontakte garasjeportforhandlerne selv eller bruke en anbudstjeneste til å innhente tilbud. Anbudstjenester kan spare deg for mye tid og krefter, og det kan være mulig å spare en del penger. Du lar nemlig forhandlerne konkurrere om deg som kunde, og du kan ofte få en god pris på denne måten.

Husk at du ikke bare bør fokusere på prisen. Det er like viktig å velge et firma som leverer garasjeporter av høy kvalitet, samt tilbyr gode tjenester og vilkår. Sjekk gjerne referanser fra tidligere kunder og be om gratis befaring. Befaringen er en fin anledning til å vurdere forhandleren nærmere og få mange gode tips til hvilken port som passer best til garasjen din.

Dersom du vet allerede nå at du skal ha hjelp med montering, så anbefaler vi å velge en forhandler som tilbyr pakkepris på dette. Alternativt bør du se etter noen som samarbeider med montører. Vi fraråder å kjøpe garasjeport ett sted og bestille montering et annet sted. Det kan nemlig oppstå problemer ved reklamasjonssaker, da begge parter kan skylde på hverandre. Slike tvister kan være utfordrende og tidkrevende å løse.

I tillegg bør du undersøke garantier, vilkår og betingelser nøye. Det er lurt å være ekstra oppmerksom på hva som dekkes av garantien og om det er mulig å utvide den. Dette kan spare deg for mye bryderi og penger i tilfelle noe går galt. En god garasjeport skal kunne vare i opptil 30 år om den behandles  riktig og monteres på rett måte, så det lønner seg å velge kvalitet.

Kort oppsummert: Hvordan montere garasjeport

Du har nå fått litt informasjon om hva det koster å montere garasjeport, samt hvordan du går frem for å finne et godt tilbud. Ikke minst, så har du fått mange gode tips til hvordan du monterer garasjeport på egenhånd. Selv om fremgangsmåten kan variere, så er gode forberedelser helt nødvendig for feilfri montering.

Det kan høres komplisert ut å montere garasjeport, men med riktig informasjon og god planlegging er monteringen en relativt enkel prosess. Det viktigste er å sørge for at du har alt nødvendig utstyr og ekspertveiledning. Det finnes mange firmaer som tilbyr montering av garasjeporter.

Du kan ofte få hjelp fra byggevarekjeder, montører eller entreprenører, dersom du ikke vil montere porten på egenhånd. Sørg for å sjekke priser og arbeidskvalitet grundig før du bestemmer deg. Husk også at prisen for garasjeporter ofte inkluderer montering, så det kan være lurt å undersøke muligheten for pakkepris. Lykke til!

Få svar på vanlige spørsmål om montering av garasjeport

Meldingsboble
Hva koster garasjeporter med montering?

Prisen for installasjon av en garasjeport vil variere avhengig av størrelse, materiale og annet utstyr som trengs. Dette er noe du bør undersøke nærmere hos garasjeportprodusenten din. Det kan også være nødvendig å få hjelp av en kvalifisert fagperson til montering, slik at garasjeporten fungerer optimalt over tid. I slike tilfeller kan det hende at fagpersonen tar seg betalt for tjenesten, dersom montering ikke er inkludert i prisen.

Meldingsboble
Hvilket utstyr trenger jeg for å montere garasjeport?

Du vil som regel få med alt av utstyr som skinner, trinser og lignende. Det er likevel nødvendig å sikre at du rett verktøy selv, for eksempel målebånd, drill og skrutrekker. Det er også lurt å ha en plan for monteringen, slik at du ikke må stoppe arbeidet for å finne ut av noe.

Meldingsboble
Hva gjør jeg hvis jeg trenger hjelp til å montere garasjeport?

Det er lurt å ta kontakt med produsenten av garasjeporten først. De vil kunne gi deg nødvendig informasjon og veiledning for montering. Dersom du ikke klarer å montere garasjeporten selv, kan det være en god ide å lete etter profesjonelle montører som kan hjelpe deg. Prisen for denne tjenesten varierer, avhengig av størrelse og type garasjeport.

Meldingsboble
Kan jeg oppgradere garasjeporten min etter montering?

Det er lurt å velge en garasjeport som du blir fornøyd med på sikt for å unngå ekstra utgifter. Hvis du likevel ønsker å oppgradere porten kan det hende at du må kjøpe ekstra utstyr og få hjelp av en kvalifisert montør. Dette bør diskuteres med produsenten og en kvalifisert fagperson før du gjør noe.

Meldingsboble
Jeg har oppdaget skader på garasjeporten etter montering. Hva gjør jeg?

Det er viktig at du tar kontakt med produsenten så raskt som mulig når du oppdager skade, slik at du kan få hjelp eller opprette reklamasjonssak. Garantien pleier som regel ikke å dekke feil under montering, så det er viktig å gjøre et grundig arbeid.

Meldingsboble
Er det trygt å montere garasjeport selv?

Ja, det er trygt å montere garasjeport selv så lenge du har riktig informasjon og følger monteringsveiledningen fra produsenten. Vi anbefaler å ta ekstra forholdsregler som for eksempel å bruke verneutstyr og være forsiktig med elektroniske komponenter. Det kan også være lurt å få hjelp fra en profesjonell, dersom du ikke er helt sikker på hva du gjør. Da kan du sørge for at garasjeporten blir riktig montert og fungerer optimalt over tid.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454