bilde

Hvem er min strømleverandør? Slik finner du ut

Sist oppdatert: 18. september 2024

Er du usikker på hvilken strømleverandør du har? Har du lyst å sammenligne strømpriser for å se om du kan finne en billigere strømavtale – men først må du faktisk sjekke hvilke strømpriser du betaler nå? Da har du kommet til rett sted. Her svarer vi på spørsmålet “Hvem er min strømleverandør”, så les videre for å få svar.

Kortversjonen

  • Logg deg inn på nettstedet Elhub for å finne ut hvem din strømleverandør er.
  • Sjekk din siste strømfaktura for informasjon om strømleverandøren din.
  • Undersøk din strømavtale ved å kontakte strømleverandøren eller logge deg inn på deres kundeportal.
  • Sammenlign strømpriser og strømavtaler regelmessig for å finne den beste avtalen.

Logg deg inn på nettstedet Elhub

Elhub er en datahub som samler informasjon fra alle strømmålerne i Norge. Hele kraftbransjen samarbeider om denne datahuben. Du som privat strømkunde kan finne mye verdifull informasjon ved å logge deg inn i huben via MinID, BankID, Buypass ID eller Commfides.

Slik finner du ut hvem som er din strømleverandør på Elhub:

  • Gå til elhub.no
  • Skroll nedover til du ser “Mine sider”
  • Logg inn på kundeportalen
  • Nå skal du få full oversikt over hvem som er din strømleverandør

Du vil også kunne se det årlige strømforbruket ditt her, samt sjekke netteier og målepunkt ID. Formålet med Elhub er å gjøre det enklere både for privatpersoner og strømselskapene. Før måtte strømselskapene be om informasjon fra forskjellige netteiere for å fakturere strømforbruket riktig, noe som kunne være tungvint. Nå samles alt på ett sted.

Sjekk strømfakturaen din

Du kan sjekke hvem som er din strømleverandør ved å ta en titt på siste strømregning, så sant du har den tilgjengelig. Fakturaen din inneholder informasjon om hvilket strømselskap og strømavtale du har. Et annet alternativ er rett og slett å ringe et strømselskap for å be dem om hjelp. 

For eksempel, la oss si at du vil bytte strømavtale, men du vet ikke hvem som er strømleverandøren din. I så fall kan du kontakte dem du vil bytte til for å høre de kan hjelpe deg med å finne den informasjonen som du trenger for å flytte strømabonnementet ditt. De vil som regel kunne være behjelpelige, slik at du får byttet så raskt og enkelt som mulig.

Spar penger ved å sammenligne din strømleverandør med andre

Når du først har funnet ut hvilken strømleverandør du har, kan det være lurt å sammenligne din strømavtale med andre strømselskap. Ofte vil det være penger å spare ved å undersøke forskjellige leverandører regelmessig. Det er heller sjeldent man faktisk har den laveste prisen på markedet, og for enkelte husholdninger kan det være mye å spare!

En isolert garasjeport kan være billigere i lengden. Monster med penger.

Undersøk hvilken strømavtale du har

Dersom du ønsker å spare penger på strømregningen eller se om du kan få billigere strømpriser, så er det viktig å finne ut hva du betaler nå. Når du vet hvem strømleverandøren din er, så kan du kontakte dem for å undersøke hvilken strømavtale du har. De fleste strømselskaper har egne apper, samt kundeportaler på nettsidene. 

Du kan logge deg inn i kundeportalen for å få full oversikt over kundeforholdet, deriblant strømavtale, strømpriser og tidligere fakturaer. Det kan også være mulig å sjekke hva du bruker mest strøm på i huset. Dersom det er noe i fakturaen som du ikke forstår, kan du kontakte kundeservice for å be dem om å forklare postene.

Hvem er min netteier?

Din netteier vil være den som eier strømnettet i ditt område. Dette kan du finne ut ved å sjekke din faktura eller gjennom appen til ditt strømselskap. Der står det hvem du betaler nettleie til. Hvem som er din netteier kommer an på hvilket område du befinner deg i, uavhengig av hvem din strømleverandør er. Man kan dessverre ikke velge hvilken netteier man vil ha, såfremt man ikke velger å flytte.

I Oslo er for eksempel Elvia AS netteier, og hvis man har en strømavtale i Oslo betaler man nettleie til Elvia gjennom sin strømleverandør. Andre kommuner og fylker vil kunne ha flere netteiere ut i fra hvor du befinner deg, og du må selv undersøke hvem som er netteier i ditt område. Her kan det være mange forskjellige netteiere i samme kommune eller fylke.

Sammenlign strømpriser og strømavtaler

Er du ikke fornøyd med strømprisene eller strømavtalen din? I så fall kan du sammenligne strømpriser for å se om du kan finne et bedre tilbud fra en annen strømleverandør. Vi anbefaler å sammenligne strømpriser ved jevne mellomrom for å sikre at du alltid har en god strømavtale.

Dersom du oppdager at du har en strømleverandør med gode priser og gunstige vilkår, så er det bare å puste lettet ut. Det er imidlertid raskt og enkelt å bytte strømleverandør, dersom du finner en billigere strømavtale andre steder.

Ta utgangspunkt i ditt eget forbruk

Når du sammenligner strømpriser og strømavtaler må du ta utgangspunkt i ditt eget forbruk for å finne den beste avtalen for deg. Selv om en strømavtale ser bedre ut på papiret, betyr ikke dette at det er den beste for deg. Hvis du for eksempel bruker mest strøm om natten, bør du velge en strømavtale som gir deg fordelaktige priser om natten i stedet for dagen.

Det kan lønne seg å bruke en totalleverandør. Monster sover. Byggesøknad.

Enkelt å bytte strømleverandør

Du trenger faktisk ikke å kontakte den gamle strømleverandøren din for å bytte strømavtale. Det er derfor ikke sikkert at du må finne ut hvem som er din strømleverandør – selv om det selvsagt kan være fornuftig å sjekke hva du betaler for før du bytter. Når du har funnet en strømavtale som du vil bytte til, så trenger du bare å sende inn noen få opplysninger på nett.

Den nye strømleverandøren sier opp det gamle strømselskapet på dine vegne, samt ordner med alt papirarbeidet. Du får full informasjon fra det nye selskapet om når strømabonnementet ditt blir overført, oppstartsdato, fakturainformasjon og lignende i god tid før byttet finner sted. Det tar som regel 1 til 3 uker å bytte strømleverandør.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Kort oppsummert: Hvem er min strømleverandør?

Du har nå fått mye informasjon om hvordan du finner ut hvem som er din strømleverandør, samt hvilken strømavtale du har. Vi har valgt å oppsummere de viktigste punktene helt til sist, slik at du har god oversikt over alternativene dine:

  • Logg deg inn på Elhub
  • Sjekk siste strømregning
  • Kontakt den strømleverandøren du vil bytte til for å få hjelp

Vi anbefaler at du sammenligner strømpriser og strømavtaler ved jevne mellomrom for å sikre at du alltid har de beste vilkårene. Det kan være ganske hard konkurranse mellom de ulike strømselskapene, og det kommer stadig nye strømavtaler på markedet. Selv om du velger å ikke bytte, så er det fint å vite at du har en gunstig strømavtale.

Få svar på vanlige spørsmål om strømleverandører

Meldingsboble
Må jeg gi den gamle strømleverandøren beskjed når jeg bytter strømavtale?

Nei, det eneste du trenger å gjøre er å velge ny strømleverandør, finne den beste strømavtalen for deg og sende inn noen få opplysninger på nett. Det er veldig enkelt å bytte, og du kan til gjengjeld spare mye penger på strømregningen din.

Meldingsboble
Hvor lang tid tar det å bytte strømleverandør?

Det tar ikke mer enn 1-3 uker. Dersom du må bytte avtale innen en viss dato, kan det være lurt å kontakte det nye selskapet på forhånd. Spør dem om det er mulig å bytte på nettopp den datoen som du vil ha.

Meldingsboble
Hva er forskjellen mellom strømleverandør og nettleverandør?

Strømleverandøren er dem du kjøper strømmen fra og nettleverandøren er dem som leverer strømmen hjem til deg. Nettleverandøren er den samme som netteieren – altså de som ivaretar og vedlikeholder strømnettet der du bor. Du kan ikke bytte netteier. Hvis du ikke vet hvem som er netteier i området der du bor, kan du sjekke dette på Elhub.

Meldingsboble
Hvordan finner jeg informasjon om strømavtalen min?

Du skal få full informasjon om strømavtalen din via appen til strømselskapet eller ved å logge deg inn i kundeportalen deres på nett. Dersom du fortsatt har spørsmål, anbefaler vi å kontakte kundeservicen til strømselskapet ditt.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454