Alt om LOS strøm: strømpriser, strømavtaler og kundefordeler

Strømprisene er oppdatert kl 2, søndag 23. juni 2024.

bilde

Los

Data levert av

bilde

LOS er en kraftleverandør som tilbyr strømavtaler, strømrelaterte produkter og andre tjenester til kunder i hele Norge. Strømselskapet er opptatt av å gjøre det enkelt for folk flest å ta grønne valg og redusere sitt energiforbruk. Dette er et datterselskap av Agder Energi som igjen eies av både Statkraft og kommunene i Agder.

Ditt postnummer

Se Loss strømavtaler der du bor

Data levert av

bilde

Filtrer strømavtaler

Ditt årlige strømforbruk (kWh/år)

9000 kWh

Estimert forbruk basert på boligareal (m²)

50

Avtaletype

Laster

Strømavtale

Informasjon

Månedspris

Det finnes ingen produkter med dette filteret
bilde

LOS er et sertifisert Miljøfyrtårn og tar både miljø- og samfunnsansvar på alvor. Kunder får 100 % fornybar strøm fra vannkraft. Du kan også få hjelp med å redusere energiforbruk ved å kjøpe gode løsninger for lading av elbil og solstrøm. Strømselskapet deler dessuten ut en million kroner i støtte til barn og unge gjennom LOS-fondet hvert år.

Kraftleverandøren har scoret høyt på nasjonale målinger av kundetilfredshet og kundeservice i mange år. Du får dermed både god kundestøtte og gode strømpriser ved å bli kunde hos LOS. Her tar vi en nærmere titt på strømpriser, avtalevilkår og hvilke kundefordeler du får av det populære strømselskapet fra Agder.

Vi hjelper deg å finne strømleverandør

Få pristilbud av strømleverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Spotprisavtaler fra LOS strøm

Strømselskapet tilbyr i all hovedsak to strømavtaler, LOS spotpris og Digitalspot. Begge disse to er spotprisavtaler. Spotprisavtale vil si at du kjøper strøm til innkjøpspris og følger prissvingningene på markedet. I tillegg betaler du et påslag som inkluderer lovpålagte avgifter og kostnader forbundet med strømhandel.

LOS spotpris er den mest populære avtalen deres. Du betaler et påslag på kun 3,90 øre per kWh, samt et månedsgebyr på 39 kr. Digitalspot har absolutt ingen månedsgebyr og påslaget er 4,95 øre per kWh. Hvilken av disse to som er best for deg, avhenger av hvor mye strøm du bruker.

Dersom du har et lavt forbruk, så kan du tjene mest på å slippe månedsgebyret. Har du et høyt forbruk, så bør du prioritere lavest mulig påslag. Du må også være oppmerksom på at Digitalspot er en heldigital strømavtale. Kundeforholdet styres over internett, og du må opprette eFaktura og/eller avtalegiro. Du kan altså ikke få papirfaktura.

Det finnes også spesielle strømavtaler fra LOS som kan inngås ved gitte betingelser. For eksempel, LOS ung er en spotprisavtale for deg mellom 18 og 30 år. Månedsgebyret er 29 kr og påslaget ligger på 5,95 øre per kWh. Coop strømavtale er et annet eksempel. Dette er en spotprisavtale som gir deg 2 % i Coop medlemsbonus på strømmen du bruker.

Hvorfor velge spotpris fra LOS

Spotprisavtaler har vist seg å være den billigste typen strømavtale i løpet av et kalenderår, sammenlignet med variabel pris og fastpris. Variabel pris er en strømavtale som også følger markedssvingninger, men prisen fastsettes i en lengre periode. Fastpris vil si at du betaler den samme summen hver måned i en gitt periode, uavhengig av markedsprisen.

Du betaler altså mer når strømprisen er høy og mindre når prisen faller. Spotprisavtaler som LOS spot og Digitalspot er dermed et godt valg for deg som tåler prissvingningene. Ulempen med LOS er at strømavtalene deres kan være utfordrende for deg som trenger faste, forutsigbare strømutgifter over tid.

Bind strømprisen med LOS forutsigbar

En løsning som du kan vurdere er å bestille ekstratjenesten LOS forutsigbar. Denne tjenesten lar deg låse strømprisen i to måneder av gangen, slik at du unngår de verste pristoppene. Du får altså fastpris når strømprisen er høyest, uten å være bundet til en dyr fastprisavtale når markedsprisen er lav.

Tjenesten koster 49 kr i måneden og kan benyttes 4-6 ganger i året. Du kan ikke velge disse periodene selv. LOS sender ut tilbud om fastpris i gitte perioder. For eksempel, tilbud om å binde strømprisen i november og desember blir sendt ut i september. Du kan altså ikke bli kunde i oktober og binde strømprisen samme måned.

Du binder deg til denne strømprisen i to måneder, men deretter går du tilbake til den vanlige avtalen din. Denne løsningen er gunstig for kunder som vil ha fordelene med en spotprisavtale, samtidig som de kan binde prisen ved behov. Historisk sett, så viste tjenesten å lønne seg for kunder i 2022. Det er imidlertid umulig å forutsi markedsprisen 100 % nøyaktig, og du får derfor ikke en garanti for at spotprisen blir dyrere enn fastprisen.

Slik kan LOS hjelpe deg med å kutte energiforbruk

LOS strøm selger ikke bare energi – de kan også hjelpe deg med å kutte strømforbruk med smarte løsninger til hjemmet. Kombinert med LOS-appen, så kan du styre energikrevende apparater via WiFi. For eksempel, du kan kombinere LOS-appen med smart elbillader for å lade bilen på tidspunkt med billigere strøm.

Det er også mulig å følge med på strømprisen time for time inne på appen, samt sjekke eget forbruk. Disse verktøyene er spesielt gunstige i perioder med høye strømpriser. For eksempel, du kan planlegge når på døgnet du skal vaske klær for å spare både penger og strøm. Vi anbefaler imidlertid at du ikke vasker klær mens du sover grunnet brannfare.

LOS-kunder kan spare ytterligere med penger ved å ta kundefordelene aktivt i bruk. Følg med på aktuelle kampanjer og tilbud, for eksempel rabatterte priser på forestillinger og fornøyelsesparker. Kunder har også kunnet spare penger på boligalarm og hjemmeladere til elbil. Tilbudene endres over tid.

Vi hjelper deg å finne strømleverandør

Få pristilbud av strømleverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Fordeler og ulemper med LOS strøm

Helt avslutningsvis ønsker vi å oppsummere alle ulemper og fordeler med LOS strøm. Denne oversikten vil gjøre det enklere for deg å vurdere om LOS strøm er det beste strømselskapet for deg. 

Fordeler med LOS

  • Billige spotprisavtaler
  • Fokus på miljø og bærekraft
  • Mulighet for å binde strømprisen
  • Gode kundefordeler
  • Verktøy for å kutte energiforbruk

Ulemper med LOS

  • Ingen langvarige fastprisavtaler
  • Påslag og/eller månedsgebyr

Enten du bytter til LOS strøm eller ikke, så anbefaler vi at du sammenligner strømpriser ved jevne mellomrom. Strømselskapene er i hard konkurranse, og det kan være en fordel for deg som kunde. Ikke betal for mye når du kan sikre deg lave strømpriser ved å bytte strømavtale.

Hva er forskjellen på fastpris, spotpris og variabelpris?

Fastpris er en strømavtale der prisen fastsettes i en viss periode fremover. Du betaler samme sum hver måned, uavhengig av prissvingninger. Spotpris følger imidlertid svingningene. Du betaler mer når strømprisen er høy og mindre når den faller. Variabel prisavtale er en slags blanding av disse to. Spotpris er billigst hvis du regner ut snittprisen i løpet av et kalenderår.

bilde

Hvilken strømpristype bør jeg velge?

bilde
Spotpris

Samme pris per kWh som vi kjøper strømmen for på strømbørsen. Den endres fra time til time og er tilgjengelig for alle som vil se på nordpool.

Historisk sett den billigste avtaleformen

bilde

Mer stabil om vinteren, og like billig som spotpris om sommeren

bilde
bilde
Sesongpris

Spotpris om sommeren og variabelpris resten av året. For deg som ønsker en mer stabil pris om vinteren derendringer varsles 14 dager før de trer i kraft.

Se oversikt over strømleverandører

Du kan spare mye penger ved å bytte til en billigere strømleverandør. Det er viktig å sammenligne strømpriser regelmessig for å sikre at du alltid har den beste avtalen. Kom i gang ved å se oversikten vår over strømleverandører.

bilde

Få svar på vanlige spørsmål om LOS

Meldingsboble
Hvordan kan jeg bytte strømavtale til LOS?

Det er veldig enkelt å bytte strømleverandør til LOS. Du trenger bare å fylle ut et kort skjema på nett, og LOS tar seg av alt arbeidet med å si opp den gamle avtalen din. Det tar ca. fire dager å bytte strømavtale, så sant du ikke har bindingstid eller oppsigelsestid.

Meldingsboble
Når er strømmen billigst hos LOS?

Dersom du har en spotprisavtale fra LOS, så kan du følge med på dagens strømpris på nettsidene eller LOS-appen. Det kan være lurt å sjekke spotpris time for time for å planlegge bruk av energikrevende apparater. Strømpriser for neste dag legges ut kl. 14 hver eneste dag.

Meldingsboble
Har LOS strøm bare spotprisavtaler?

I skrivende stund er det kun mulig å inngå spotprisavtaler hos LOS. Du kan likevel bruke ekstratjenesten LOS forutsigbar for å låse strømprisen en kort periode. Strømselskapet har tidligere tilbudt både fastpris og variabel pris, og utvalget av strømavtaler kan variere over tid.

Meldingsboble
Hvordan bruker jeg LOS-appen?

Du må først laste ned appen på mobiltelefonen din. Deretter kan du registrere deg og logge deg inn. Nå er du klar til å ta i bruk alle funksjonene til LOS-appen, for eksempel sjekke energiforbruket ditt, fakturaer og strømpriser.

Meldingsboble
Må jeg bruke LOS-appen for å sjekke strømpriser og strømforbruk?

Dersom du ikke ønsker å benytte deg av appen, kan du logge deg inn på Mine sider istedenfor. Det er også mulig å kontakte kundeservice via telefon, epost og chat, dersom du har spørsmål om noe som du ikke kan sjekke selv via app eller Mine sider.

Meldingsboble
Hvordan melder jeg flytting hos LOS?

Du kan ta med deg strømavtalen hos LOS videre til den nye boligen din. Det går kjapt å melde flytting inne på Mine sider eller via appen. LOS avslutter strømavtalen i den gamle boligen din, samt passer på at strømavtalen er på plass den dagen du flytter inn i den nye boligen.

Få tilbud på strømavtaler

Fyll ut vårt enkle skjema for å motta flere tilbud

  • Helt uforpliktende
  • 100% gratis
  • Lokalkjente leverandører

Det tar kun ett minutt

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454