bilde

Solskjerming til skråvindu: Enkle tips

Sist oppdatert: 5. juni 2023

Skråvindu kan være en utfordring for deg som vil ha solskjerming. Det finnes rett og slett færre alternativer å velge blant. Hvis du trenger innspill til hva du kan gjøre, så bør du lese videre. Her deler vi våre beste tips til både utvendig og innvendig solskjerming til skråvindu.

Kortversjonen

 • Utvendige persienner er det eneste alternativet for solskjerming til skråvindu, og de har mange fordeler som justerbarhet, værbestandighet og blokkering av direkte sollys.
 • Innvendig solskjerming som lamellgardiner og plisségardiner kan være et rimeligere alternativ, men de er ikke like effektive mot soloppvarming.
 • For utvendige persienner og lamellgardiner til skråvindu anbefales spesialtilpasning for å sikre en perfekt passform.
 • Vurdering av behov, budsjett, design og funksjonalitet er viktig for å velge riktig solskjerming, og det kan være lurt å innhente tilbud fra forskjellige leverandører for å finne den beste prisen.

Utvendig solskjerming til skråvindu

Dersom du vil ha utvendig solskjerming til skråvindu, bør du vurdere å kjøpe utvendige persienner. Per i dag er dette det eneste alternativet for skråvindu og utvendig solskjerming. Du trenger imidlertid ikke å være skuffet over lite utvalg. Det er nemlig mange fordeler med utvendige persienner, og de passer derfor for de aller fleste hus:

 • De kan monteres i skråvindu
 • Tåler vær og vind bedre enn markiser
 • Utvendige persienner er justerbare, slik at du kan regulere mengden av sollyset som slipper inn
 • Persiennene blokkerer direkte sollys
 • De er enkle å rengjøre

Husk at det finnes utallige farger, størrelser og former på utvendige persienner. Du finner dem i både hvitt, svart og andre farger. Du kan derfor enkelt finne utvendige persienner som matcher din smak og ditt behov. Det er også mulig å kjøpe persienner med motor, sensorer og automatiske funksjoner.

Utvendige persienner til skråvindu bør imidlertid spesialtilpasses vinduene dine. Det kan være vanskelig å finne noen ferdige persienner som du kan montere selv. Vi anbefaler at du ber om gratis tilbud og befaring fra flere leverandører for å sikre at du får en god pris på utvendige persienner til spesialvindu.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Innvendig solskjerming til skråvindu

Dersom du ikke vil ha utvendige persienner, så kan du vurdere å bruke innvendig solskjerming til skråvindu istedenfor. Innvendig solskjerming kan noen ganger være en rimeligere løsning. Du må imidlertid være obs på at innvendig solskjerming ikke er like effektiv mot soloppvarming som det utvendig solskjerming er. 

Du kan velge mellom to forskjellige varianter: lamellgardiner og plisségardiner. Hvilken av disse du bør velge, avhenger av størrelsen på vinduene dine. Dersom du har små skråvindu, kan det være en fordel med plisségardiner. Dersom du har store skråvindu, kan lamellgardiner være et bedre alternativ.

Fordeler med lamellgardiner til skråvindu:

 • Passer bra for store vinduer
 • Fås med eller uten motor
 • Hindrer innsyn
 • Justerer ønsket mengde lysinnslipp
 • Enkle å rengjøre

Lamellgardiner trekkes enten til høyre eller venstre for vinduet, og de passer derfor godt til store vinduer. Du kan få lamellgardiner med motor, slik at du enkelt betjener dem med fjernkontroll. Det kan være en fordel for deg som synes det er tungt eller vanskelig å betjene solskjerming på store vinduer manuelt.

Plisségardiner:

 • Egnet for mindre vinduer
 • Hindrer innsyn
 • Fås med og uten fjernstyring
 • Tilgjengelig i mange varianter
 • Enkle å rengjøre

Du kan velge mellom mange forskjellige tekstiler, mønstre og farger når du kjøper plisségardiner til skråvindu. Dermed kan du enkelt gi interiøret et løft ved å velge solskjerming med omhu. Det er dessuten enkelt å finne plisségardiner som passer til de fleste vinduer, enten det er snakk om trekantvinduer eller runde flater.

Årsaken til at de passer mindre bra for store vinduer er utformingen. Plisségardiner festes nemlig over vinduet i karmen og slippes ned over vindusflaten for å skjerme mot solen. Du kan heller ikke regulere mengden med lysinnslipp på samme måte som med lamellgardiner.

Det er viktig med nøyaktige mål

Det er viktig å få spesialtilpasning av solskjerming til spesialvindu, trekantvindu og skråvindu. Det er imidlertid ikke alltid like enkelt å ta målene selv. Det kan være vanskelig å få målene helt nøyaktig, samtidig som du risikerer at solskjermingen ikke passer til vinduene dine hvis du tar feil mål.

Derfor anbefaler vi at du tar kontakt med en leverandør av solskjerming og ber dem om å ta målene for deg. De fleste leverandører er svært behjelpelige, og mange tilbyr gratis befaring og konsultasjon. Da kan du få råd om hvilken type solskjerming som er best egnet for vinduene dine, samt få tilpasset solskjerming på mål.

Rengjøring av solskjerming til spesialvindu

En annen viktig faktor som du bør vurdere før du velger solskjerming er rengjøring. Utvendige persienner er enkle å vaske, selv om det kan samle seg støv og skitt på lamellene. Bruk mildt såpevann og klut til å rengjøre lamellene. Til slutt spyler du av persiennene og tørker over med en myk klut.

Det er mulig å kjøpe plisségardiner som ikke samler støv. Dersom du har skråvindu høyt under taket og det er vanskelig å komme til dem, bør du velge plisségardiner som støter fra seg støv for enkel rengjøring.

Dersom du likevel vil gi plisségardiner en grundig vask, så er de raske å fjerne fra vinduskarmen. Deretter kan du legge dem til bløt i såpevann en kort stund, for eksempel i badekaret eller stamp. Det er imidlertid viktig å sjekke at plisségardinene tåler bløtlegging før du gjør noe.

Lamellgardiner kan derimot støvsuges, dersom de trenger en kjapp og enkel rengjøring. Ettersom lamellene henger rett ned, så samler de ikke opp støv på samme måte som persienner. Mange lamellgardiner kan vaskes ved å bløtlegge dem i mildt såpevann, dersom det har kommet flekker på dem.

Pris på solskjerming til skråvindu, trekantvindu og spesialvindu

Utvendige persienner kan som nevnt koste mer enn lamellgardiner og plisségardiner til skråvindu. Du må beregne ca. 45 000 kr og opp. Persienner til skråvindu koster også mer enn persienner til vanlige vindu. Ikke bare er sortimentet mindre, men solskjermingen må tilpasses ytterligere for å passe inn i vinduet ditt.

Plisségardiner og lamellgardiner til skråvindu kan du imidlertid få for noen tusenlapper. Det er imidlertid mange faktorer som kan påvirke den endelige prislappen. Den eneste måten å få en nøyaktig pris på solskjerming til spesialvindu, trekantvindu og skråvindu er ved å innhente tilbud.

Følgende faktorer kan påvirke prisen ytterligere:

 • Hvor mange og store vinduer du har
 • Hvilke tekstiler du velger
 • Motor, sensor og automatikk

Det kan være lurt å tenke over budsjett og behov på forhånd for å velge rett solskjerming. Montering kan komme i tillegg, men mange forhandlere tilbyr pakkepris som inkluderer både solskjerming og montering.

Hvorfor kjøpe motorisert solskjerming til skråvindu

Noen ganger kan det lønne seg å kjøpe motorisert eller elektrisk solskjerming til skråvindu, selv om det kan koste mer. Du må selv vurdere om det er verdt prisen, avhengig av dine spesifikke behov. 

For eksempel, dersom du har nedsatt bevegelighet så kan det være lurt å kjøpe motoriserte utvendige persienner til store vindu. Da slipper du å strekke armene opp over hodet for å åpne og lukke dem. Motorisert solskjerming kan styres via en fjernkontroll eller app på smarttelefon.

En annen grunn til å kjøpe motorisert solskjerming til skråvindu er mulighet for automatisering. Det er kjedelig å komme hjem til en overopphetet bolig, bare fordi du glemte å trekke for lamellgardinene før du dro på jobb. Det finnes nemlig solskjerming som du kan forhåndsinnstille til å åpne og lukke seg til gitte tider.

Det kan også være mulig å kjøpe persienner med sensorer som måler både vind og lys. Sensorene kan brukes sammen med forhåndsinnstilte, automatiske funksjoner. Du kan dermed stille dem inn til å foreta visse handlinger, basert på mengde med lys og vind.

Velg solskjerming til spesialvindu med riktig design

Det kan være en fordel å velge solskjerming som matcher husets stil. Det er derfor viktig å ta hensyn til både funksjonalitet og design når du skal velge solskjerming til dine spesialvinduer. Innvendig solskjerming kan gi interiøret et løft, og utvendig solskjerming kan gi fasaden et løft.

Tenk over hvilke farger du vil ha på solskjermingen. Vil du ha den i samme farge som vinduskarmene eller i en helt annen farge? Prøv å velge noe som vil komplementere fargene på huset ditt for å få et helhetlig resultat. Utvendige persienner har et stilrent og moderne uttrykk som passer for de fleste boliger, og du kan velge blant ulike farger.

Plisségardiner er også et godt valg for deg som vil ha mange spennende design å velge blant, selv til skråvindu. Ettersom de brukes mest til mindre vindu, kan du gjøre spennende fargevalg uten at det blir altfor dominerende i rommet. Lamellgardiner er derimot elegante og moderne, noe som kan være en fordel når de skal dekke store flater.

Slik finner du gode tilbud på solskjerming til spesialvindu, trekantvindu og skråvindu

Det er viktig å velge riktig type solskjerming til skråvindu for at de skal fungere skikkelig. Det er ikke alltid like enkelt å velge utvendig solskjerming som matcher vinduene dine, så det kan være en fordel å ta kontakt med en leverandør for befaring og gratis tilbud.

Det er også en fordel å sammenligne priser fra flere leverandører før du bestemmer deg. Da kan du være sikker på å finne rett type solskjerming til skråvindu, trekantvindu og spesialvindu til best mulig pris. Bruk gjerne en anbudstjeneste for å få raske og gratis tilbud fra flere leverandører. 

Da kan du enkelt sammenligne priser og finne den beste leverandøren for deg. Husk å inkludere alle relevante opplysninger som størrelse, type vindu og hvilke funksjoner du ønsker at solskjermingen skal ha. Da kan leverandørene gi deg det mest nøyaktige tilbudet på solskjerming.

Tilbudene er gratis og uforpliktende, og du bestemmer selv om du vil svare på dem eller ikke. Du kan spare mye tid og penger ved å la forhandlerne konkurrere om deg, fremfor å gjøre masse research på egenhånd. Anbudstjenester er dessuten enkle å bruke, og du kan få mange gode tilbud på solskjerming i løpet av kort tid.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Kort oppsummert: Slik velger du solskjerming til skråvindu

Du har nå fått mye god informasjon om skråvindu og solskjerming. Vi ønsker å oppsummere de viktigste punktene før vi avrunder, slik at du har en enkel og god oversikt over mulige løsninger. De fleste forhandlere tilbyr tre forskjellige typer solskjerming til skråvindu: utvendige persienner, lamellgardiner og plisségardiner. 

Utvendige persienner kan koste mer, men de kan redusere soloppvarming, forhindre innsyn og lar deg regulere mengden med lysinnslipp. Plisségardiner og lamellgardiner er billigere alternativer som er enkle å vedlikeholde. Husk at målene må være nøyaktige, uansett hvilken løsning du velger.

Du bør tenke over både budsjett og behov når du skal vurdere hvilken løsning som er best for deg. Det enkleste er å invitere forhandlerne hjem på gratis befaring for å få gode tips og råd, samt et nøyaktig pristilbud. Husk å sammenligne priser fra flere leverandører før du bestemmer deg for den beste løsningen for dine skråvinduer. 

En anbudstjeneste er en effektiv og enkel måte å innhente mange gratis og uforpliktende tilbud fra forhandlere i ditt nærområde. Da kan du spare både tid og penger på jakten etter riktig solskjerming til skråvindu, trekantvindu eller spesialvindu.

Få svar på vanlig stilte spørsmål om skråvindu og solskjerming

Meldingsboble
Hvilken solskjerming passer for skråvindu?

Vi anbefaler utvendige persienner, lamellgardiner eller plisségardinger til skråvindu. Det er imidlertid viktig med nøyaktige mål når du skal kjøpe solskjerming til spesialvindu. Spesialtilpasning kan koste mer enn ferdige løsninger som kjøpes på et varehus. Det kan derfor være lurt å invitere flere forhandlere på befaring for å finne den beste løsningen til den rette prisen.

Meldingsboble
Hvilken solskjerming til spesialvindu er best for å redusere soloppvarming?

Du bør velge utvendige persienner til skråvindu for å redusere soloppvarming. Innvendig solskjerming vil selvsagt hjelpe, men persienner ute kan absorbere nesten 90 % av varmen. Varmen har på mange måter allerede kommet seg inn i boligen før den når den innvendige solskjermingen. Hvorvidt dette er en utfordring for deg eller ikke, avhenger av hvor lenge du har sol på dagtid og hvor store skråvinduene er.

Meldingsboble
Er det vanskelig å sette opp utvendig solskjerming til skråvindu?

Ettersom du sannsynligvis må be om spesialtilpasning av solskjerming til skråvindu, så kan du be dem om å gi deg et tilbud på montering også. Mange forhandlere tilbyr uansett pakkepris med montering.

Meldingsboble
Hva koster elektrisk solskjerming til skråvindu?

Generelt sett, så koster elektrisk solskjerming mer enn manuell solskjerming. Nøyaktig hvor mye elektriske, utvendige persienner koster kan være vanskelig å gi et klart svar på, ettersom det er mange faktorer som kan påvirke prisen. Solskjerming til skråvindu bør nemlig spesialtilpasses i henhold til målene på vinduet. Det beste er derfor å innhente gratis og uforpliktende tilbud fra forhandlere for å finne ut nøyaktig hva det koster for utvendige, elektriske persienner til skråvindu.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454