bilde

VARIABEL PRIS: Prisen ligger på alt mellom 3000 – 20 000 kr avhengig av om du vil ha elektrisk, manuell, o.l.

Hva koster terrassemarkise?

Sist oppdatert: 17. juli 2023

Terrassemarkiser – hvor mye koster de? Hvordan får man den beste prisen? Hva er viktig å tenke på før kjøp? Les videre for å få svar på disse spørsmålene, samt andre gode tips til deg som skal kjøpe nye markiser til terrassen eller balkongen.

Kortversjonen

  • Prisen på en terrassemarkise kan variere, med billigere alternativer fra ca. 3000 kroner og oppover, mens motoriserte markiser kan koste mellom 10 000 og 20 000 kroner.
  • Faktorer som påvirker prisen inkluderer størrelsen på markiseduken, kvaliteten og merket på markisen, om den er motorisert eller ikke, og kostnaden for montering.
  • Motoriserte markiser kan være mer praktiske og komfortable, spesielt for store markiseduker eller personer med begrenset bevegelighet.
  • Det kan være lurt å vurdere å få hjelp fra en profesjonell for montering av terrassemarkisen for å unngå feilmontering og eventuelle problemer med garantien.

Hva koster terrassemarkiser?

Prisen på en markise kan variere. Generelt sett vil en billig terrassemarkise koste ca. 3000 kroner og opp, mens terrassemarkiser med motor kan koste mellom 10 000 til 20 000 kroner. Følgende faktorer påvirker hva det koster for terrassemarkiser:

Størrelse: 

Jo større markise, desto dyrere er den. Vi anbefaler at du tar opp mål før du begynner å undersøke priser. Du får et mer nøyaktig pristilbud fra forhandlerne ved å oppgi ønsket størrelse på markiseduken.

Kvalitet: 

De billigste terrassemarkisene kan være laget av tynnere stoff og ha lavere kvalitet. Dyrere markiser er ofte laget av tykkere stoffer som tåler mer slitasje og værforhold. Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle, men du bør sjekke kvaliteten grundig før du bestemmer deg for en markise.

Merker:

Noen merker har et høyere rykte for å ha bedre kvalitet enn andre, noe som gjenspeiles i prisen deres. Du kan imidlertid få gode kvalitetsprodukter fra mindre kjente merker også, så ikke velg markise kun basert på merke.

Motorer:

En markise med motor vil åpne og lukke seg ved hjelp av fjernstyring, noe som øker komforten og gjør den mer brukervennlig. Motoriserte terrassemarkiser er imidlertid dyrere enn vanlige markiser.

Montering:

Det kan koste ekstra å få profesjonelle til å montere terrassemarkisene dine. Hvorvidt det er verdt det, avhenger av dine preferanser. Om du velger å montere markisene selv, bør du sette deg grundig inn i fremgangsmåten før du gjør noe.

Materialer:

Ulike typer materialer kan ha forskjellig pris. Det er likevel viktig å velge terrassemarkiser som tåler norske værforhold. Husk at markiseduken skal vare i mange år fremover for at du skal få mest mulig ut av investeringen din.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Er motoriserte markiser verdt prisen?

Det spørs på dine preferanser og størrelsen på markiseduken om det er verdt å kjøpe motoriserte terrassemarkiser. Motoriserte markiser har mange fordeler. Du kan styre dem ved hjelp av fjernstyring. Du kan også bruke en timerfunksjon som gjør det mulig å stille inn når markisen skal åpne og lukke seg hver dag. 

De er dermed mer brukervennlige og komfortable enn vanlige markiser. Du slipper for eksempel å heve armene over hodet, noe som kan være en fordel om du har fysiske plager eller redusert bevegelighet. Motoriserte markiser kan koste mer enn manuelle terrassemarkiser, og hvorvidt de er verdt prisen avhenger av hva dine ønsker og behov. 

Det kan være verdt å betale ekstra for motoriserte terrassemarkiser hvis du planlegger å bruke dem ofte eller har et stort område som skal dekkes av markiseduken. Mange synes det kan være tungvint å rulle ut en stor duk, og da kan det være verdt å kjøpe motoriserte markiser for økt bekvemmelighet i hverdagen.

Montere markiser selv vs. å få hjelp av en profesjonell

Du kan spare penger ved å ta mål og montere terrassemarkisen selv. Mange velger imidlertid pakketilbud med alt inkludert i prisen. Dette inkluderer både kjøp av markise og montering. Generelt sett vil det være mest praktisk å få hjelp fra en profesjonell, særlig om du ikke har erfaring med montering av terrassemarkiser.

En fagperson kan gi råd og veiledning basert på din situasjon og garanterer at markisene er riktig montert. Dersom terrassemarkisen er feilmontert og det oppstår skader senere, så kan du få problemer med garantien. Det er utrolig kjedelig, og det kan koste mye å rette opp feilen. Prisen for montering kan derfor være verdt det for deg som føler deg usikker.

Du bør imidlertid velge samme leverandør til både kjøp og montering for å unngå eventuelle tvister på sikt. Da slipper du at markiseforhandleren skylder på montøren og montøren skylder på forhandleren. De fleste forhandlere samarbeider med dyktige montører, og du trenger derfor ikke å finne frem til en god montør på egenhånd. 

Billige alternativer til markiser på terrassen eller balkongen

Det kan være lurt å tenke over hvilke alternativer du har og hva de koster før du kjøper terrassemarkiser. Da kan du føle deg trygg på valget du tar. Det finnes flere typer solskjerming til terrasser og balkonger, foruten markiser. Solparasoll og solseil er de billigste alternativene på markedet, og de fås for noen hundrelapper og opp.

Vi anbefaler at du ikke bare tenker på hva det koster med terrassemarkiser og andre typer solskjerming, men også hva som passer best for dine behov. Det kan være tungvint å flytte på og bruke både solseil og parasoller, sammenlignet med å rulle ut markiseduken. Du har heller ikke samme mulighet til å bruke dem som tak over uterommet ditt.

Andre alternativer til solskjerming på terrassen er pergolaer eller fastbygde tak. Disse er imidlertid ikke billigere, men det er verdt å nevne dem likevel. De har mange fordeler og gir en mer permanent løsning. Disse krever dog at du har god plass og gjerne tilbringer mye av sommeren ute. 

Du må være obs på at andre løsninger ikke gir solskjerming inne i boligen på samme måte som det en terrassemarkise gjør. Fastbygde tak kan dessuten redusere innslipp av dagslys permanent, ettersom du ikke kan fjerne taket ved behov. 

Uansett hvilken løsning du velger, så er det viktig at du har kunnskap om pris og funksjon før du bestemmer deg for noe. Det er derfor viktig å tenke over hvor mye solskjerming du trenger og hva som passer best for terrassen eller balkongen din. Det finnes mange flotte alternativer fra fastmonterte tak til elegante markiser. 

Hvilket valg du tar avhenger av smak og behov, men det kan godt lønne seg å gå for markiser i lengden – særlig om du planlegger å bruke dem ofte. 

Sammenlign priser på terrassemarkiser

Når man velger å kjøpe terrassemarkiser, er det viktig å ta hensyn til flere faktorer slik som størrelsen på markiseduken, kvaliteten og merket på produktet, samt om man trenger motoriserte markiser eller ei. Det kan også være lurt å be om hjelp fra en fagperson for å unngå feilmontering. Det er avgjørende å sette seg inn i alle detaljer på forhånd, slik at du kan velge den beste markisen til din situasjon og ditt behov. 

Du kan finne gode terrassemarkiser til billige priser ved å sammenligne priser fra forskjellige markiseforhandlere. Det kan ofte være store prisforskjeller, så det lønner seg å innhente tilbud fra minst tre forskjellige forhandlere. Da har du et godt sammenligningsgrunnlag, og du skaffer deg god oversikt over hva det koster med terrassemarkiser.

Vi anbefaler å bruke en anbudstjeneste for å innhente pristilbud på terrassemarkiser. Du kan spare deg for mye tid og krefter ved å la forhandlerne konkurrere om deg. Tjenesten er gratis og uforpliktende, og du kan raskt finne frem til markedets beste priser på solskjerming som passer for dine behov. 

Dette bør du tenke på før du kjøper markiser til terrassen

For det første, så bør du velge en markise som passer best for størrelsen på uteplassen din. Markiseduken skal dekke terrassen tilstrekkelig, men det er også viktig å huske at duken ikke blir for stor. Det er dermed viktig at du har riktig mål og dimensjoner i tankene når du bestiller markisen. 

Det andre du bør tenke over er hvilket materiale markisen skal lages av. Det finnes mange forskjellige typer duker, som for eksempel allværsduker og selvrensende duker. Selvrensende duker er svært praktiske for deg som vil helst slippe unna så mye vedlikehold som mulig. Allværsduker er derimot et bra valg for deg som vil bruke uteområdet så mye som mulig. 

Det siste du bør tenke på er om du vil ha noen spesielle funksjoner på markisen din som sensorer, motor og automatisering. Motoriserte markiser kan for eksempel være gunstig hvis du ønsker mest mulig komfort og styrt solskjerming inne i huset. Sensorer som registrerer vind og ruller inn duken om vinden blir for sterk kan også gi økt trygghet i hverdagen.

Slik velger du riktig markiseforhandler

Vi har allerede nevnt at du bør sammenligne priser fra ulike forhandlere for å finne ut av hva det koster med terrassemarkiser til boligen din. Du bør derimot ikke bare fokusere på pris, men du må også velge rett forhandler. Det er derfor viktig å undersøke ulike forhandlere og leverandører nøye før du bestemmer deg for noe.

Du bør undersøke hvor lenge forhandleren har vært i drift og om de tilbyr god service. For eksempel, tilbyr de gratis befaring? Det kan være gunstig å se etter leverandører som gir gode garantier og står inne for kvaliteten på sine produkter. Du skal føle deg trygg på at de nye terrassemarkisene dine vil vare i mange år fremover. 

Det kan være lurt å undersøke omtaler og kundereferanser til de ulike markiseleverandørene som du vurderer. Dette vil gi deg en god pekepinn på hva som kan forventes av produktene og tjenestene de tilbyr. Du bør også ta kontakt med forhandleren selv for å slå av en prat med dem, slik at du får et godt inntrykk av dem før du bestemmer deg for å gjennomføre kjøpet. 

Til slutt bør du alltid sjekke om det finnes noen aktuelle rabatter som kan redusere prisen på markisen. Det er ofte mulig å få noen gode betingelser hvis du kjøper flere terrassemarkiser eller andre typer solskjerming til boligen din. Tenk derfor over om du ønsker å oppgradere eksisterende løsninger når du først er i gang.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Kort oppsummert: Hva koster terrassemarkise?

Gode forberedelser er viktig for å kjøpe markiser som du blir fornøyd med. Dersom du tar deg tid til å innhente riktig informasjon, et godt planlagt budsjett og produkter som passer dine behov og innhente tilbud fra ulike markiseforhandlere, så kommer du til å få den perfekte terrassemarkisen for deg til den mest konkurransedyktige prisen.

Vi håper at denne artikkelen har gitt deg god informasjon om hva det koster med terrassemarkiser, samt at du har fått gode innspill til ting du bør tenke på før du kjøper. Da gjenstår det bare å ønske deg lykke til med den nye terrassemarkisen din! 

Få svar på vanlige spørsmål om terrassemarkiser og priser

Meldingsboble
Hvordan kan jeg få den beste prisen?

Det er flere måter å få en god pris på terrassemarkiser. Innhent tilbud fra flere leverandører for å sammenligner priser, samt ta kontakt med butikker som selger markiser og spør om de har noen gode rabatter. I tillegg bør du vurdere om du skal ha motor eller ikke, samt sjekke hva terrassemarkiser koster både med og uten montering.

Meldingsboble
Hva er viktig å tenke på før kjøp?

Det er flere ting du bør ta hensyn til når du skal kjøpe terrassemarkise. Først og fremst bør du sjekke størrelse og materiale, slik at terrassemarkisen passer til formålet den skal brukes til. I tillegg bør du vurdere om du har behov for motor. Sist, men ikke minst, bør du også sjekke om du kan få gode rabatter ved å kontakte flere solskjermingsforhandlere.

Meldingsboble
Hva avgjør prisen på markiser til terrasse og balkong?

Prisen på terrassemarkiser er avhengig av flere faktorer som størrelse, materiale og montering. Det lureste du kan gjøre er å sammenligne priser på tvers av forhandlere, samt undersøke hvilke alternativer du har. Husk at det beste ikke nødvendigvis er det dyreste, så sjekk hva ulike leverandører tilbyr for å finne den markisen som passer best for deg. Ved å sammenligne priser og velge riktig produkt, kan du spare penger og få deg en god markise.

Meldingsboble
Er det noen andre måter jeg kan spare penger?

Du kan ta mål og montere terrassemarkisen selv for å spare penger, samt velge manuelle modeller. Det er imidlertid viktig at du velger et produkt som er enkelt å montere og følger alle instruksjonene nøye. Ellers kan du få problemer med å montere markisen ordentlig. Det kan også hende at markisen ikke fungerer skikkelig om den ikke monteres på riktig måte. Husk at du alltid bør kontakte en profesjonell for å få hjelp med montering hvis du er usikker. Dette gjelder spesielt for motoriserte markiser.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454