bilde

Solskjerming til balkong: Slik går du frem

Sist oppdatert: 5. juni 2023

Solskjerming til balkong eller en liten terrasse er ikke bare nødvendig for å beskytte deg mot vind og vær, men også for å skape en hyggelig atmosfære. Med en god solskjerming kan du slappe av i skyggen og nyte utsikten uten å bli plaget av direkte sollys.

Det finnes ulike typer solskjerming som passer til de fleste behov, så her får du noen tips til hva du bør tenke på når du skal velge en solskjerming til balkongen din.

Kortversjonen

  • Solskjerming til balkong eller terrasse er viktig for beskyttelse mot vær og skape en behagelig atmosfære.
  • Først velger du hvilken type solskjerming som passer best til din balkong.
  • Deretter sammenligner du priser og tilbud for å få en god pris på solskjerming.
  • Balkongmarkiser, solseil og balkongparasoller er forskjellige alternativer for solskjerming til balkonger og små terrasser.

Slik går du frem for å få solskjerming til balkong

Første steg er å velge hvilken type solskjerming som passer best til din bolig og balkong. Det finnes ulike typer på markedet, og det kan være lurt å ta en titt på alle alternativene før du tar et valg. Husk at det ikke bare er estetikk som spiller inn – solskjerming skal først og fremst være funksjonell, slik at du kan nyte godt av den på varme sommerdager.

Neste steg er å sammenligne priser og tilbud, slik at du sikrer deg en god pris på solskjerming til balkonger og små terrasser. Når du har funnet og kjøpt det produktet som passer deg best, kan du begynne å tenke på montering av solskjerming. Dette er en viktig del av prosessen, fordi feil montering kan gi dårligere funksjonalitet og estetikk.

Nå skal vi gå i detalj om ulike typer solskjerming til balkong for å hjelpe deg med å velge. Vi skal også se på hvordan du finner gode tilbud, enten du vil montere selv eller få hjelp av fagfolk.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Balkongmarkise – solskjerming for balkonger og små terrasser

En balkongmarkise er et praktisk valg for deg som vil ha solskjerming på balkong eller en liten terrasse. Disse minner mye om terrassemarkiser. De kan monteres på vegg eller tak, og fås i ulike lengder. 

Du kan blant annet kjøpe balkongmarkiser som er motoriserte, slik at du enkelt kan åpne og lukke dem med fjernkontroll. Noen modeller har også sensorer, som gjør at markisen automatisk åpner og lukker seg når solen kommer frem eller går ned. Det finnes også sensorer for både vind og regn, og du kan stille inn markisen etter egne ønsker.

Balkongmarkiser kan også fås med nedfellbare sideskjermer som ytterligere øker både komfort og beskyttelse mot sol og innsyn. En fordel med balkongmarkiser er at de ikke tar så mye plass, og det er enkelt å rulle dem inn og ut igjen. De fleste modeller kan også pakkes inn i en kassett når de ikke er i bruk, slik at de ikke er så synlige. 

Det finnes mange ulike stiler å velge mellom, slik at du kan finne en som passer til din terrasse eller balkong. Fargen bør passe inn med fasaden på boligen din, og det er ofte en fordel å velge en enkel og stilren variant for at du ikke skal gå lei.

Enkle tips for vedlikehold og rengjøring av balkongmarkiser

Balkongmarkiser trenger ikke mye vedlikehold. Det er likevel en god idé å gjøre en liten vask fra tid til annen, for eksempel før og etter sommersesongen. Da holder de seg fine mye lengre. Vi anbefaler at du vasker rammene også. Dersom det er veldig værhardt der du bor, bør du vaske oftere.

Unngå å bruke skarpe gjenstander eller sterke rengjøringsmidler når du vasker dem, da det fort kan oppstå skader. Mildt såpevann er tilstrekkelig, og Zalo er helt supert å bruke til å vaske balkongmarkiser. Du kan bruke enten en oppvaskkost eller klut til å fjerne flekker.

Hvis du har en motorisert markise, er det viktig å huske å smøre bevegelige deler med jevne mellomrom. Dette kan forlenge levetiden på markisen din betydelig. Du bør heller ikke rulle inn markisen når den er våt, av samme årsak. Hvis du gjør det, så bør du rulle den ut til tørk innen et par dager. De fleste markiseduker bør imidlertid byttes ut hvert 8-10 år.

Du kan også forlenge levetiden på balkongmarkisen ved å rulle den inn om vinteren og i snøvær. Snø kan rase ned fra taket og ødelegge markiseduken. Dersom du har en motorisert balkongmarkise med sensorer, så bør du slå av automatiske funksjoner på vinterstid.

Pris på markiser til balkonger og små terrasser

Det neste spørsmålet mange stiller er “hvor mye koster balkongmarkiser?”. Prisen på balkongmarkiser er svært varierende, avhengig av størrelse, kvalitet, merke og funksjoner. Det finnes en markise for omtrent ethvert budsjett. Du må derfor vurdere hvor stort budsjettet ditt er og hva som er viktig for deg.

Du kan få en enkel markise til balkong eller en liten terrasse for ca. 3000 kr og opp. Disse må du rulle inn og ut selv, for eksempel ved hjelp av en sveiv. Du må også montere den på egenhånd. Dersom du ønsker en tilpasset markise eller funksjoner som motor, sensorer og automatiske innstillinger, så kan balkongmarkiser koste ca. 10 000 kr og opp.

Mange forhandlere tilbyr pakkepris på balkongmarkise med montering inkludert. Dette er et godt tilbud for deg som ønsker spesialtilpassede markiser eller elektriske balkongmarkiser med motor. Ferdigmonterte markiser til terrasser og balkonger er også en god løsning for deg som ikke ønsker å montere dem selv.

Andre typer solskjerming til små terrasser og balkonger: solseil og balkongparasoll

Balkonger og små terrasser trenger smarte og praktiske løsninger som ikke opptar altfor mye plass. Dersom du ikke vil ha balkongmarkise, så kan du heller vurdere å bruke solseil og balkongparasoll. Begge disse alternativene er rimelige, og de billigste variantene koster bare noen få hundrelapper. 

Du kan få et vanntett solseil for ca. 1000 kr og opp. Vanntette solseil er svært praktiske for deg som også vil ha beskyttelse mot både vind og regn. Da trenger du ikke å knyte opp og ta ned duken og løpe inn, bare fordi det kommer en sommerbyge. Fordelen med solseil er at du kan henge opp og knyte den akkurat der du vil ha den. 

Balkongparasoller er også en god løsning for deg som ikke vil henge opp en duk på balkongen din. Ulempen er at den opptar litt plass på bakken, og du må ha litt rom rundt den for å kunne slå parasollen opp og ned. Parasoller til balkonger er imidlertid utviklet for å kunne brukes på mindre uteområder.

Det finnes også parasoller som du kan feste på utemøbler eller rekkverket. Disse er spesielt praktiske for deg med liten plass på balkongen. Se gjerne etter balkongparasoller med vannavstøtende eller vanntette duker, slik at du slipper å bekymre deg for regnvær. Husk likevel på at både solseil og parasoller som har blitt våte må tørkes ordentlig før du pakker dem sammen.

Hvilken balkongsolskjerming passer best for meg?

Du har nå fått flere gode idéer til solskjerming på balkongen – men hva er egentlig beste løsning for deg? Balkongmarkiser er et trygt valg som passer for de aller fleste. Du kan velge mellom enkle, manuelle varianter og motoriserte markiser med sensorer og automatiske funksjoner. Det er dermed mulig å finne markiser til balkongen i de fleste prisklasser.

Solseil er den enkleste og rimeligste løsningen for deg som vil ha solskjerming på en liten terrasse eller balkong. Du kan feste den etter egne ønsker og flytte på den ved behov. Løsningen kan imidlertid være mer styrete og mindre robust enn balkongmarkise. Balkongmarkisen monteres én gang og er klar til bruk ut levetiden, men et seil må henges opp og knytes fast i de periodene du har bruk for det.

Sist, men ikke minst, så er parasoll en enkel og god løsning for å skjerma mot solen. Balkongparasoller finnes i mange forskjellige størrelser med ulikt design, så det er enkelt å finne en passende modell til riktig pris. Parasoller er imidlertid ikke like robuste som markiser, og du må ha oppbevaringsplass til den når den ikke er i bruk.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Finn gode tilbud på solskjerming til balkonger og små terrasser

Det finnes mange ulike solskjerminger til balkonger og små terrasser på markedet i dag, og det kan være en utfordring å finne den beste løsningen for deg og din bolig. Dersom du skal ha en enkel parasoll eller solseil, bør du bruke litt tid på å sammenligne priser på tvers av varehus for å finne den beste prisen. 

Det beste er å invitere forhandlere på befaring, dersom du skal ha spesialtilpasset solskjerming. Mange velger også å få befaring ved kjøp av elektriske markiser. Send gjerne inn opplysningene dine via en anbudstjeneste for å la forhandlerne konkurrere om deg. På den måten kan du finne mange gode tilbud på balkongmarkiser.

Du sparer dessuten både tid og energi, ettersom du slipper å gjøre research og lete frem forhandlere på egenhånd. Kostnaden for montering er ofte inkludert i prisen. Husk alltid å sammenligne flere tilbud før du bestemmer deg.

Få svar på vanlige spørsmål om solskjerming til balkong

Meldingsboble
Hvor lang levetid har en balkongmarkise?

Det er vanskelig å si nøyaktig hvor lenge en balkongmarkise vil vare, ettersom dette kommer an på flere faktorer. Materialet og kvaliteten på markisen har mye å si, i tillegg til hvor ofte den blir brukt og vedlikeholdt. En god tommelfingerregel er at en vanlig markiseduk bør byttes ut hvert 10. år, men rammene kan vare i 20 år dersom de blir tatt vare på.

Meldingsboble
Hvilke merker for balkongmarkiser anbefales?

Det er mange gode merker av balkongmarkiser på markedet i dag, og det er viktig å sette seg inn i de ulike alternativene før du velger. Vi anbefaler å invitere forskjellige forhandlere hjem på befaring, slik at de kan hjelpe deg med å velge en balkongmarkise som passer perfekt for dine behov.

Meldingsboble
Er det vanskelig å sette opp en balkongmarkise?

Nei, det er ikke vanskelig å sette opp en balkongmarkise. Mange markiser kan monteres av håndverkere eller andre fagfolk, men det finnes også markiser som du kan montere selv ved hjelp av enkle verktøy. Dersom du er i tvil, så anbefaler vi at du tar kontakt med en forhandler for råd og veiledning.

Meldingsboble
Hvor mye koster solskjerming til balkong?

Prisen på solskjerming til balkong varierer mye, avhengig av størrelse, type og merke. Solseil fra nærmeste varehus kan koste noen få hundrelapper mens en motorisert balkongmarkise med fjernkontroll og sensorer kan koste flere titusener av kroner. En manuell balkongmarkise som du monterer selv kan du få for bare 3000 kr og opp. Det er viktig å sette seg inn i de ulike alternativene for å finne den beste løsningen for deg og din bolig.

Meldingsboble
Hvor ofte må jeg vedlikeholde en balkongmarkise?

Du bør vedlikeholde og rengjøre din balkongmarkise minst én gang i året, gjerne før og etter sesongen. Dersom markisen blir brukt mye, kan det være nødvendig med hyppigere rengjøring. Det er viktig at du følger anvisningene fra produsenten for å unngå skader på markisen.

Meldingsboble
Er det noen solskjerming som er bedre enn andre?

Det er mange forskjellige alternativer på markedet i dag. De fleste merker lager gode produkter. Det er viktigere å velge rett type solskjerming til terrassen, slik at den imøtekommer dine behov. På mange måter kan du si at den beste solskjermingen er den som er tilpasset din balkong.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454