bilde

Elektrisk solskjerming: En komplett guide

Sist oppdatert: 5. juni 2023

Er du på jakt etter solskjerming med motor til den beste prisen? Eller er du nysgjerrig på hvordan de fungerer og hva som er fordelene med dem? I så fall bør du lese videre. Her er alt du trenger å vite om elektrisk solskjerming.

Kortversjonen

  • Elektrisk solskjerming er motorisert solskjerming som kan styres med fjernkontroll eller app.
  • Fordelene med elektrisk solskjerming inkluderer komfort, bekvemmelighet og bedre sikkerhet.
  • Motorisert solskjerming fås i ulike typer, som persienner, rullegardiner, plisségardiner og markiser.
  • Prisen varierer avhengig av solskjermingstype og størrelsen på vinduet, men det er lurt å sammenligne tilbud fra ulike forhandlere.

Hva er elektrisk solskjerming?

Elektrisk solskjerming er rett og slett motorisert solskjerming, og de fås ofte med sensorer og muligheter for automatisering. Solskjermingen kommer da med en motor, og du styrer den ved hjelp av en fjernkontroll eller en praktisk app på mobilen din. Mange av dem kan forhåndsinnstilles, for eksempel heve eller senke seg på gitte tidspunkter på døgnet.

De fleste solskjermingsprodukter kan kjøpes med motor, for eksempel innvendige og utvendige persienner, rullegardiner, zip screens, plisségardiner og lamellgardiner. Du kan selvsagt også bestille motorisert solskjerming på mål. Du har dermed alle muligheter for å velge passende, motorisert solskjerming som passer for dine behov.

De ulike løsningene har forskjellige fordeler og fungerer på ulike måter. Vi anbefaler derfor å tenke grundig over hvilke ønsker du har, samt sette opp et budsjett på forhånd. Deretter bør du sammenligne priser og tilbud på elektrisk solskjerming nøye for å finne frem til de beste solskjermingsproduktene.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Fordelene med motorisert solskjerming

De største fordelene ved å velge motorisert solskjerming er komfort og bekvemmelighet. Du kan enkelt og effektivt regulere lyset i rommet eller uteområdet ditt ved hjelp av en fjernkontroll eller app. Du slipper å løfte hendene over hodet for å regulere solskjermingen, noe som kan være et stort pluss for deg med store vinduer.

Utvendige, motoriserte solskjermingsprodukter som terrassemarkiser er ofte konstruert for å tåle regn og vind, og de kan dermed brukes på balkonger eller terrasser for å skape et lite uterom med tak. Dersom du kjøper elektriske markiser med sensorer, så kan du innstille dem for at de skal rulle seg inn om vinden blir for sterk.

I tillegg slipper du snorer som henger og dingler, noe som er bra for deg med barn eller kjæledyr i huset. Snorer kan være farlig da de små kan vikle seg inn i dem. Du bør i alle fall ikke ha solskjerming med snorbetjening på barneværelset eller andre steder der små barn oppholder seg uten tilsyn.

Ulempene med motorisert solskjerming

En av ulempene med elektrisk solskjerming er at du må betale ekstra for motoren. Manuell solskjerming vil som regel være billigere. Du kan likevel få gode tilbud på motorisert solskjerming, slik at du betaler en konkurransedyktig og rettferdig pris. Vi anbefaler at du sammenligner tilbud fra minst tre forskjellige solskjermingsforhandlere som tilbyr motoriserte solskjermingsprodukter.

Du kan også spare penger på elektrisk solskjerming ved å velge innvendig solskjerming med motor fremfor utvendig. Innvendig, elektrisk solskjerming koster ofte mindre enn utvendig, og du har mange flotte produkter å velge blant. Utvendig solskjerming er imidlertid et bedre valg for deg som ønsker å blokkere varme, selv om det finnes innvendig solskjerming med varmeabsorberende tekstiler.

I tillegg til dette kan det være vanskelig å installere elektrisk solskjerming selv, men heldigvis hjelper mange forhandlere deg med å ta mål av vinduene og montere solskjermingen. Vi anbefaler derfor at du bestiller motorisert solskjerming via en av dem, hvis du ikke vil montere selv. Be gjerne om pakkepris og sammenlign flere tilbud som inkluderer montering.

Slik velger du riktig elektrisk solskjerming til vinduene dine

Du har som sagt mange valgmuligheter når du skal kjøpe elektrisk solskjerming. Det gjelder å finne den rette solskjermingen som passer til dine vinduer. Dersom du har skråvinduer, så anbefaler vi lamellgardiner, plisségardiner eller utvendige persienner. De kan alle fås med motor.

Elektriske, utvendige persienner er svært effektive til å stoppe varme og forhindre overopphetede boliger, men koster mer. Elektriske lamellgardiner er supre til store vinduer, mens motoriserte plisségardiner er fine i små og mellomstore skråvinduer

Dersom du vil ha motorisert solskjerming til soverommet, så anbefaler vi plisségardiner og rullegardiner. Du kan kjøpe tekstiler med forskjellig tykkelse og lystetthet, slik at du kan velge hvor mørklagt du vil ha soverommet ditt. Innvendige persienner med motor kan brukes i de fleste rom, men de er ikke like lystett som for eksempel rullegardiner.

Fordelen med persienner er at du kan justere lamellene og velge hvor mye dagslys du vil slippe inn. På den måten kan du også forhindre innsyn. Det samme gjelder både lamellgardiner og utvendige persienner. Plisségardiner og rullegardiner er derimot en slags duk som du justerer i vinduet.

Plisségardiner kan slippe inn et dust og behagelig lys for å skape en flott stemning i rommet. Dersom du kjøper svevende plisségardiner, så har du større valgfrihet og kan plassere duken hvor du vil i vinduet. En rullegardin kan du derimot bare justere hvor langt ned den skal dras, men de kan være bedre til å blokkere solen.

Hvorfor kjøpe elektrisk utvendig solskjerming med motor

Dersom du vil ha utvendig solskjerming med motor, bør du vurdere screens, persienner eller markiser. Vi har allerede nevnt noen av fordelene med å kjøpe markiser med motor fremfor manuell betjening, deriblant sensorer som automatisk ruller opp markiseduken ved for mye vind. Disse funksjonene kan du også få om du kjøper persienner eller screens.

Screens er en slags utvendig rullegardin med perforert duk. De brukes for å skjerme for solen og redusere innsyn, samtidig som du bevarer utsyn. Du må imidlertid være obs på at folk utenfor vil kunne skimte mennesker inne i boligen når det er mørkt ute og lyst inne, ettersom duken ikke er helt tett.

Utvendige persienner med motor er et bedre valg enn markiser og screens om du vil stenge helt av for innsyn. Du kan nemlig lukke dem helt ved å stenge lamellene. De er derfor også best til å forhindre at varme slipper inn i boligen på lange sommerdager, selv om screens og markiser også kan bidra til å redusere oppvarmingen.

Pris på elektrisk solskjerming med motor

Det kan være vanskelig å gi en generell pris på motorisert solskjerming, ettersom kostnaden varierer etter hvilken type solskjerming du kjøper og store vinduer du har. Vi kan derimot gi noen veiledende priser. Vi anbefaler imidlertid at du kontakter minst tre forskjellige solskjermingsforhandlere, slik at de kan gi deg et mer nøyaktig prisoverslag. 

Du kan kjøpe utvendig solskjerming med motor for ca. 5000 kr til over 20 000 kr per system. Innvendig solskjerming med motor kan koste alt fra 1000 til over 10 000 kr, avhengig av størrelsen på vinduet og hva slags solskjerming du kjøper. Den endelige prisen avhenger av størrelsen og om du trenger skreddersydd solskjerming. 

Vi anbefaler alltid at du kjøper elektrisk solskjerming på mål for å være sikker på at den passer. Du kan ofte velge om du vil ta mål selv eller få hjelp av forhandleren. Det kan være billigere å ta mål selv, men du må passe godt på at målene er nøyaktige. Du bør ta mål flere steder på vinduet for å sikre at du bestiller riktig høyde og bredde.

Slik får du gode tilbud på motorisert solskjerming

Når du har bestemt deg for hvilken type solskjerming du vil ha, så er det på tide å innhente tilbud. Vi anbefaler at du sammenligner tilbud fra minst tre ulike forhandlere for å sikre at du får den beste prisen. Du kan enten innhente informasjonen selv eller benytte deg av en anbudstjeneste som gjør jobben for deg.

Be gjerne om gratis befaring, slik at solskjermingsforhandleren kan vurdere hvilke løsninger som passer best for boligen din. Det gjelder spesielt for deg som vil ha motorisert solskjerming til spesialvinduer eller elektrisk, utvendig solskjerming. Husk at enkelte forhandlere tilbyr gode pakkepriser, så be gjerne om en totalpris som inkluderer mål og montering.

Sist, men ikke minst, så må du huske på at kvaliteten på produktene og tjenestene er like viktig som prisen. Du bør velge en dyktig og seriøs forhandler med god erfaring. På den måten kan du være sikker på at jobben blir gjort riktig og at solskjermingsproduktene vil fungere optimalt over flere år.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Kort oppsummert: Derfor bør du kjøpe elektrisk solskjerming med motor

Kjøp av elektrisk solskjerming med motor gir mange fordeler. Det er mye enklere og behageligere å betjene enn manuell solskjerming, og du kan ofte få sensorer som reagerer på vind eller regn. Motorisert solskjerming er spesielt godt egnet til store vinduer eller vanskelig tilgjengelige vinduer. 

Prisen varierer noe etter hvilken type motorisert solskjerming du velger, men den er som regel rimeligere med innvendig enn utvendig solskjerming. Det kan være lurt å ta seg tid til å utforske alternativene grundig før du bestemmer deg, slik at du får elektriske solskjermingsprodukter som passer for deg. Du bør i tillegg sammenligne priser og tilbud fra minst tre ulike forhandlere for å finne det beste tilbudet.

Vi ønsker deg lykke til med kjøpet!

Få svar på vanlig stilte spørsmål om elektrisk solskjerming

Meldingsboble
Hva er fordelene med elektrisk solskjerming?

Elektrisk solskjerming gir mange fordeler. Motoren sørger for at du kan justere og styre solskjermingen fra sofakroken, slik at du kan regulere mengden av lys som kommer inn gjennom vinduet. Motorisert solskjerming er dessuten perfekt for store vinduer som ellers er vanskelig å betjene med manuell solskjerming.

Meldingsboble
Kan jeg få elektrisk solskjerming som er kompatibel med min smarttelefon?

Ja, mange av de nyeste modellene er kompatibel med smarttelefonen din. Da kan du styre solskjermingen med en egen app på din iOS- eller Android-smarttelefon. Det gir deg full fleksibilitet – uansett hvor i verden du befinner deg.

Meldingsboble
Hva gjør jeg hvis det oppstår problemer med elektrisk solskjerming?

De fleste solskjermingsforhandlere tilbyr minst 5 års garanti, og du kan kontakte dem om det skulle oppstå noen problemer. Forhandleren kan hjelpe deg med å finne ut av det som er feil og sørge for at du får den hjelpen du trenger. Du må imidlertid være obs på at garantien kan frafalle om solskjermingen er montert feil eller ikke passer til vinduet.

Meldingsboble
Er elektrisk solskjerming dyrere enn manuell solskjerming?

Selv om motoriserte solskjermer ofte er litt dyrere enn manuelle, så er det stort sett en god investering i egen komfort og hjemmets funksjonalitet. Det finnes et stort utvalg av løsninger i forskjellige prisklasser, slik at du kan finne et motorisert system som passer inn i budsjettet ditt.

Meldingsboble
Hvor lang levetid kan jeg forvente av elektrisk solskjerming?

Det kommer helt an på hva slags solskjerming du velger og hva slags materialer det er laget av. Utvendig solskjerming med motor kan ha en levetid på 10-15 år, hvis du passer på å rengjøre og vedlikeholde den i henhold til produktets spesifikasjoner.

Meldingsboble
Er spesialvinduer et problem for elektrisk solskjerming?

Nei, det er ikke et problem å kjøpe motorisert solskjerming til spesialvinduer, skråvinduer og takvinduer. Be gjerne forhandlerne om gode tips og råd, slik at du blir fornøyd med valget ditt. Det er viktig å sette seg grundig inn i alternativene dine for at du skal bli fornøyd på sikt.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454