Strømavtaler fra Ishavskraft: spotpris og fastpris

Strømprisene er oppdatert kl 10, lørdag 13. juli 2024.

bilde

Ishavskraft

Data levert av

bilde

Ishavskraft er et strømselskap som handler inn miljøvennlig og billig strøm som de selger videre til kundene sine. Strømavtalene til Ishavskraft inkluderer spotpris og fastpris, slik at du enkelt kan velge en avtale som passer for dine behov og preferanser. I tillegg tilbyr de en rekke produkter som hjelper deg med å kutte strømregningen.

Ditt postnummer

Se Ishavskrafts strømavtaler der du bor

Data levert av

bilde

Filtrer strømavtaler

Ditt årlige strømforbruk (kWh/år)

9000 kWh

Estimert forbruk basert på boligareal (m²)

50

Avtaletype

Laster

Strømavtale

Informasjon

Månedspris

Det finnes ingen produkter med dette filteret
bilde

Lokale kunder i Nord-Norge har egne avtaler som er svært gunstige – men strømprisene er likevel konkurransedyktige, uansett hvor i landet du bor. Strømselskapet ble etablert i 1997 og eies av Troms Kraft. De har kontorlokaler i både Tromsø og Alta. 

Per i dag er de en av Norges aller største forvaltere av konsesjonskraft. Bærekraft, redusert energiforbruk og miljøvennlig strøm til lave priser er viktig for dette strømselskapet. Strømselskapet er derfor et godt valg for deg som vil ha ren energi, samt smarte løsninger til å kutte strømforbruk ytterligere.

Vi hjelper deg å finne strømleverandør

Få pristilbud av strømleverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Strøm til spotpris fra Ishavskraft

Du kan velge mellom flere strømavtaler fra Ishavskraft. Spotpris er den rimeligste avtalen for dem som tåler prissvingninger. Du har ingen bindingstid. Spotpris vil si at strømprisen følger svingningene på strømbørsen. Man kjøper altså strøm til innkjøpspris, pluss et lite påslag som går til Ishavskraft.

Det kan hende at du må betale et månedsgebyr på ca. 50 kr, avhengig av hvor i landet du bor. Ishavskrafts kunder i Nord-Norge er fritatt for MVA, og påslaget er derfor redusert i denne delen av landet. I tillegg må du betale gebyr for papirfaktura, dersom du ikke ønsker eFaktura eller avtalegiro.

Nettleie vil komme i tillegg, uansett hvilken strømavtale eller strømselskap du velger. Ishavskraft vil nemlig være den du kjøper strømmen av, mens nettleverandøren er den som leverer strømmen hjem til boligen din. Hvem som er nettleverandøren din, vil avhenge av hvor du bor. Du kan altså ikke bytte leverandør på samme måte som du kan bytte strømavtale.

Ishavskraft tilbyr også strøm til fastpris

Fastpris fra Ishavskraft kan være et godt alternativ til deg som ikke ønsker å følge prissvingningene på markedet. I så fall betaler du et gitt beløp hver måned, uavhengig av spotprisen. Du kan dermed sikre deg mot pristoppene om vinteren, selv om du dermed betaler mer enn markedsprisen om sommeren.

Fastpris på strøm kan sammenlignes med å binde rentene på boliglånet ditt. Du binder altså strømprisen i en viss periode. Det er mulig å bryte avtaleperioden, men du må i så fall betale gebyr. Dette kan bli dyrt, så du bør tenke deg nøye om før du inngår avtalen. Ishavskraft tilbyr fastpris i både 1 og 3 år.

Ishavskraft-appen

Appen til Ishavskraft gir deg full kontroll over forbruk og regninger. Den gir deg oversikt over strømforbruk på flere nivåer fra time til år. Du kan også sjekke hva du betaler for, det vil si hva som er nettleie, energi eller andre avgifter. Appen inneholder dessuten verdifull informasjon om abonnementet ditt, og du kan velge hvordan du vil motta faktura.

Ishavskraft-appen viser strømpriser per time og dag. Dette er nyttig for deg som har spotpris. Du kan for eksempel sjekke hva spotprisen ligger på frem til midnatt neste dag. Det gjør det mulig å planlegge og tilrettelegge, slik at du kutter strømregningen. Denne funksjonen er spesielt nyttig i perioder med høye strømpriser.

Ishavskrafts kundeservice kan hjelpe deg både via kundeappen, chat på internett og telefon. Du kan for eksempel snakke med dem via chat inne i appen eller be om å bli oppringt via appen. Dersom du foretrekker å sjekke ting selv, kan du bruke appen til å søke opp aktuelle spørsmål og tema. Chattefunksjonen er også tilgjengelig på nettsidene til Ishavskraft.

Få billigere varmepumpe via Ishavskraft

Ishavskraft tilbyr en rekke kundefordeler, deriblant egen avtale på varmepumpe fra Daikin. Varmepumpen fås for 599 kr per måned, nedbetalt over fire år. Prisen inkluderer montering, og du betaler ingenting i renter. Du kan velge mellom tre varmepumper fra Daikin:

 • Kraftig varmepumpe for store hus for 699 kr per måned
 • Prisgunstig modell til leiligheter og mindre eneboliger for 599 kr per måned
 • Gulvmodell til deg med kalde gulv for 599 kr per måned

Du kan spare atskillig penger på strøm ved å kjøpe varmepumpe via Ishavskraft. Ifølge strømselskapet, kan man senke energibehovet med hele 30–80 %. En av kundene deres sparte 3500 kr det første halvåret etter at han monterte varmepumpen.

Andre produkter fra Ishavskraft

Ishavskraft tilbyr flere produkter som kan hjelpe deg med å spare strøm. I tillegg til varmepumpe, kan du kjøpe elbilladeren Easee Home og sikringsskap. Du kan velge nedbetaling, helt uten renter og avgifter. Prisene inkluderer standard installasjon.

Easee Home er en smart elbillader med WiFi som kan styres via Easee-appen. Du kan altså bruke appen til å planlegge lading på tidspunkt med billig strøm. Laderen betales ned via strømregningen og koster 466 kr. 

Dersom du vil ha med Equalizer, koster det 507 kr i måneden. Equalizer sørger for automatisk lastbalanse og forbedrer ladeopplevelsen. Du kan også sjekke ladeforbruket ditt i sanntid. Den lader elbilen når øvrig energiforbruk i boligen er lav og beskytter mot overbelastning.

Sikringsskap via Ishavskraft kan være nyttig for deg som trenger en oppgradering. Et oppgradert og moderne sikringsskap øker sikkerheten i hjemmet. Automatsikringer med jordfeilbryter kan blant annet redusere faren for brann, mens overspenningsvern beskytter apparatene i huset ved lynnedslag.

Vi hjelper deg å finne strømleverandør

Få pristilbud av strømleverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Fordeler og ulemper med Ishavskraft

Vi har gått gjennom mye informasjon om det populære strømselskapet fra Nord-Norge. Du får derfor en kort oversikt over fordeler og ulemper med Ishavskraft helt avslutningsvis. Dermed kan du raskt skaffe deg god oversikt og vurdere om dette er det beste strømselskapet for deg.

Fordeler med Ishavskraft:

 • Prisgunstig spotpris uten bindingstid
 • Gode fastprisavtaler
 • Rimeligere strøm for deg i Nord-Norge
 • Rentefri nedbetaling på en rekke nyttige produkter

Ulemper med Ishavskraft:

 • Påslag og månedspris kan variere i ulike deler av landet

Uansett om du bytter til Ishavskraft eller ikke, så er det viktig å sammenligne strømpriser regelmessig. Det kan være mye penger å spare ved å bytte strømavtale, særlig i perioder med dyr strøm. Vi anbefaler at du bruker litt tid på å velge den billigste og beste strømavtalen for nettopp ditt forbruk. Lykke til!

Hva er forskjellen på fastpris, spotpris og variabelpris?

Fastpris er en strømavtale der prisen fastsettes i en viss periode fremover. Du betaler samme sum hver måned, uavhengig av prissvingninger. Spotpris følger imidlertid svingningene. Du betaler mer når strømprisen er høy og mindre når den faller. Variabel prisavtale er en slags blanding av disse to. Spotpris er billigst hvis du regner ut snittprisen i løpet av et kalenderår.

bilde

Hvilken strømpristype bør jeg velge?

bilde
Spotpris

Samme pris per kWh som vi kjøper strømmen for på strømbørsen. Den endres fra time til time og er tilgjengelig for alle som vil se på nordpool.

Historisk sett den billigste avtaleformen

bilde

Mer stabil om vinteren, og like billig som spotpris om sommeren

bilde
bilde
Sesongpris

Spotpris om sommeren og variabelpris resten av året. For deg som ønsker en mer stabil pris om vinteren derendringer varsles 14 dager før de trer i kraft.

Se oversikt over strømleverandører

Du kan spare mye penger ved å bytte til en billigere strømleverandør. Det er viktig å sammenligne strømpriser regelmessig for å sikre at du alltid har den beste avtalen. Kom i gang ved å se oversikten vår over strømleverandører.

bilde

Få svar på vanlige spørsmål om Ishavskraft

Meldingsboble
Når på døgnet er strømmen billigst hos Ishavskraft?

Du kan sjekke både timepris og gjeldende spotpris frem til midnatt neste dag via appen til Ishavskraft. Denne funksjonen er nyttig for deg som vil spare penger. Du kan for eksempel planlegge når på døgnet du vil lade bilen eller vaske klær.

Meldingsboble
Hvordan kan jeg bytte til Ishavskraft?

Du kan bytte til Ishavskraft ved å fylle ut et kort skjema på nett eller kontakte kundeservice. Det tar deg bare noen få minutter. Ishavskraft tar seg av alt papirarbeidet og sier opp den gamle strømavtalen din.

Meldingsboble
Har Ishavskraft oppsigelsestid og bindingstid?

Du har ingen bindingstid når du inngår strømavtalen Spotpris fra Ishavskraft. Du kan derfor bytte strømavtale når du selv ønsker. Det er derimot bindingstid og eventuelle bruddgebyr på fastprisavtalene. Det er fordi du inngår en avtale om å binde prisen i en gitt periode.

Meldingsboble
Når får jeg første faktura fra Ishavskraft?

Ishavskraft fakturerer på etterskudd. Det betyr at første faktura kommer en god stund etter at du inngikk den nye strømavtalen. Husk at du kan følge med på energiforbruket ditt via appen, slik at du kan ta kontroll over strømregningen.

Meldingsboble
Bør jeg velge fastpris eller spotpris fra Ishavskraft?

Du kan bruke en kalkulator inne på Ishavskrafts nettsider for å vurdere hvilken strømavtale som passer best for deg. I tillegg må du vurdere budsjettet ditt nøye – tåler du prissvingningene eller vil du ha forutsigbare regninger?

Meldingsboble
Hva er billigste strømavtale fra Ishavskraft?

Spotprisavtalen er den billigste strømavtalen fra Ishavskraft på sikt. Strømmen kan være dyr i periodevis, men i snitt per kalenderår vil spotpris være den rimeligste. Vurder gjerne å innføre ekstra tiltak som varmepumpe og smart elbillading for å spare mer penger på spotprisavtalen.

Få tilbud på strømavtaler

Fyll ut vårt enkle skjema for å motta flere tilbud

 • Helt uforpliktende
 • 100% gratis
 • Lokalkjente leverandører

Det tar kun ett minutt

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454