bilde

Test av de største selskapenes strøm-apper

Sist oppdatert: 1. juli 2023

Strøm-apper er aktuelt som aldri før – og det henger nok sammen med økte strømpriser. Mange ønsker å ta kontroll over energiforbruket og redusere strømregningene. Strøm-apper kan hjelpe deg med nettopp dette. Du får nemlig informasjon om dagens strømpriser, samt oversikt over eget strømforbruk.

Er du nysgjerrig på hvilken strøm-app som er best? Vi hjelper deg med å finne svaret. Vi har nemlig tatt en grundig test av de største selskapenes strøm-apper.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Derfor bør du bruke strøm-app

Strøm-apper er spesielt aktuelt for deg som har spotprisavtale. Spotprisavtaler vil si at du følger prissvingningene på markedet, time for time. Mange av appene lar deg sjekke spotprisen både for i dag og morgendagen, slik at du kan planlegge bruk av energikrevende apparater deretter.

Det kan også være nyttig å bruke appen til strømselskapet ditt hvis du har en variabel prisavtale. Selv om strømprisen fastsettes noen uker eller måneder om gangen, så faktureres du likevel på grunnlag av hvor mye strøm du bruker. 

Strøm-apper kan hjelpe deg med å kutte strømforbruket, rett og slett fordi du får kontroll over hvor mye kraft du faktisk forbruker. Enkelte apper lar deg se hva som trekker mest strøm i leiligheten eller huset ditt, for eksempel oppvarming eller atferd. Dermed kan du starte sparetiltakene med å fokusere på de tingene som trekker mest strøm.

Det får være nok snakk for nå – la oss hoppe rett til testen av strøm-appene til de største kraftleverandørene.

Tibber App

Tibber App er en av de mest populære strøm-appene for tiden. Det er ikke så rart, ettersom du får tilgang til masse nyttig informasjon. I tillegg kan du kjøpe smart ekstrautstyr i Tibber Store for å utvide appen med enda flere funksjoner som kan hjelpe deg med å spare strøm. 

Appen er enkel og oversiktlig, slik at du raskt finner frem til den informasjonen som du er på jakt etter. Ifølge Tibber, så kan appen erstatte det tidligere strømselskapet ditt. Du kan nemlig styre kundeforholdet ditt helt via appen, skulle du ønske det.

Du kan blant annet:

 • Sjekke strømforbruket ditt
 • Sjekke dagens strømpriser
 • Se hva morgendagens strømpriser er
 • Få oversikt over strømregningene dine
 • Styre kundeforholdet ditt

Du kan oppgradere appen ved å kjøpe Tibber Pulse. Dette er en slags “pulsmåler” for strømforbruket ditt. Den plugges inn i strømmåleren din, og deretter kan du sjekke energiforbruket ditt i sanntid inne appen. Denne informasjonen overføres fra strømmåler til app ved hjelp av internett. 

Tibber Pulse kan kobles til WiFi-nettverket ditt, slik at du ikke trenger eget internett-abonnement for å bruke den. Dette er et stort pluss, ettersom enkelte andre strømmålere krever eget abonnement med månedlige avgifter. Du må imidlertid betale en engangskostnad for selve enheten.

Tibber App kan integreres med smarthusløsninger og smart utstyr. For eksempel, du kan bruke Tibber App for å automatisk lade opp elbilen på tidspunkter med billig strøm. Appen kan også brukes til å styre oppvarmingen i boligen din, slik at varmepumpen, panelovnen eller den vannbårne varmen styres i henhold til strømpriser og værforhold.

LOS-appen

LOS-appen er enda en populær strøm-app som gir deg full oversikt over strømpriser, time for time. Du kan sjekke både morgendagens og dagens strømpriser. Dermed kan du planlegge når du skal sette på oppvaskmaskinen din eller lade opp elbilen.

LOS-appen gir deg tilgang til følgende funksjoner:

 • Sjekke strømforbruket ditt
 • Undersøke strømpriser
 • Sjekke tidligere strømregninger
 • Melde flytting og administrere kundeforholdet ditt

Det er også mulig å sjekke forbruket ditt daglig, månedlig og årlig. Hvis du vil ha oppdatert informasjon om strømforbruk i sanntid, trenger du LOS live. Dette er en brikke som kobles til strømmåleren, og den sender informasjon om energiforbruket til LOS-appen. 

Du må imidlertid betale 29 kroner i måneden for å bruke den, pluss en engangskostnad for selve brikken. Brikken gjør det imidlertid mulig å redusere energikostnadene dine, og på den måten kan raskt tjene inn igjen kostnadene for å få LOS live.

Du kan lade elbilen din automatisk på tidspunkter med lave strømpriser, akkurat som med Tibber. Forskjellen er imidlertid at du må laste ned en separat app for å komme i gang med smart elbillading hos LOS. Det er fordi LOS samarbeider med True Energy for å kunne tilby deg denne tjenesten.

Fjordkraft-appen

Fjordkraft er en populær strømleverandør som tilbyr egen strøm-app til kundene sine. Dersom du og/eller familiemedlemmer har mobilabonnement hos Fjordkraft, kan du også følge med på mobilabonnementene i samme app.

Fjordkraft-appen kan brukes til følgende:

 • Følge med på strømforbruk og strømpriser
 • Følge med på aktuelle kundefordeler
 • Få oversikt over fakturaer og kundeforhold
 • Få full oversikt over elbillading og styre ladingen
 • Koble til Fjordkraft Puls og annet smartutstyr

Fjordkraft Puls kobles til sikringsskapet ditt og sender informasjon om energiforbruk i sanntid til appen. Dermed er det enda enklere å redusere energiforbruk og oppdage hva som trekker mest strøm i huset. Opplysningene overføres via mobildata, og du må dermed betale en månedlig kostnad på 19 kr. I tillegg må du betale en engangskostnad for utstyret.

Du som kjører elbil har god nytte av Fjordkraft-appen. Du får nemlig inngående statistikk over hvor mye du betaler for å lade bilen. Det er mulig å koble appen direkte til bilens ladesystem, avhengig av hvilken bilmodell du har. Alternativt kan du koble appen til en smart elbillader som f.eks. Easee.

Ishavskraft-appen

Ishavskraft er enda et strømselskap som tilbyr en praktisk mobilapp til kundene sine. Appen er utviklet for at du skal ha full kontroll på kundeforholdet ditt. Foretrekker du å bruke laptop, kan du finne mye av den samme informasjonen inne på “Mine sider”.

Du kan blant annet gjøre følgende med appen til Ishavskraft:

 • Sjekk strømforbruk årlig og helt ned til hver time
 • Sjekk strømkostnader årlig og helt ned til hver time
 • Eksporter historikk for inneværende og to år tilbake som Excel-fil
 • Se tilbake over strømregningene det siste året
 • Få detaljert informasjon om strømavtalen din

Dersom du har spotprisavtale, vil du kunne sjekke strømpriser inne i appen. Det er mulig å undersøke strømprisen i dag og frem til midnatt neste dag. Du får oppgitt strømpriser der du bor, men du kan sammenligne den med strømpriser andre steder i landet om det er ønskelig.

Appen kan også være nyttig for å få svar på hyppig stilte spørsmål. Du kan spørre chat-boten inne i appen, slik at du slipper å ringe kundeservice for generelle spørsmål. Foretrekker du å snakke med et menneske, så kan du be om å bli oppringt via Ishavskraft-appen.

Mitt Fortum-appen

Kunder hos strømselskapet Fortum kan laste ned Mitt Fortum-appen for å tilgang til en rekke nyttige verktøy. Appen er utviklet for å gi kundene full kontroll over hvor mye strøm de bruker, hva de bruker strømmen på og kommende strømpriser. Denne informasjonen er spesielt nyttig for deg med spotprisavtale.

Du kan bruke Mitt Fortum-appen til følgende:

 • Sjekke strømprisen time for time både i dag og imorgen 
 • Følg med på strømforbruket ditt
 • Sammenlign ditt forbruk med lignende boliger
 • Få sparetips som er tilrettelagt din bolig

Det er mulig å aktivere smartlading inne i Mitt Fortum-appen. Dermed lader bilen på tidspunkt med billigere strøm, slik at du kan spare penger. Du får også oversikt over ladehistorikk, forbruket til bilen og annen nyttig informasjon for deg som eier elbil. Denne informasjonen kan du bruke til å senke ladekostnadene dine.

I tillegg får du tilgang til nyttige funksjoner som tidligere strømregninger og status på inneværende faktura i appen. Du trenger bare å laste ned appen fra Google Play eller App Store for å komme i gang. Bruk enten epost og postnummer eller BankID for å logge inn.

Kraftriket-appen og Min Strøm-appen fra Polar Kraft

Vi velger å omtale appene til Kraftriket og Polar Kraft i samme del. De to har nemlig slått seg sammen for å danne strømkonsernet Yve. De fungerer likevel som selvstendige datterselskaper under Yve.

Dette kan du bruke Kraftriket-appen til:

 • Få fullstendig oversikt over fakturaene dine
 • Administrere kundeforholdet ditt
 • Følge med på strømforbruket ditt i detalj
 • Oppgradere til LIVE for å sjekke strømforbruk i sanntid
 • Styre lading av elbil for å redusere ladekostnader

Dette kan bruke appen Min Strøm fra Polar Kraft til:

 • Dele opp faktura eller be om utsettelse
 • Sjekke strømforbruk og strømpriser
 • Endre både kundedetaljer og strømavtale
 • Få oversikt over flere målepunkter, for eksempel både bolig og hytte

Appene til Kraftriket og Polar Kraft har dermed alle de funksjonene du har bruk for i dagliglivet. Informasjonen er detaljert nok til at du kan redusere strømkostnader og ta kontroll over energiforbruket ditt. Appen er enkel å laste ned og logge inn, enten du har iPhone eller Android.

Agva True Energy

Appen Agva True Energy er et nyttig verktøy for deg som er Agva-kunde. Appen lar deg automatisere strømforbruk til tidspunkter med lavest mulige strømpriser. Avhengig av hvilke merker og modeller du har, kan du automatisere alt fra elbilen til vaskemaskinen din på bare noen få tastetrykk.

Slik gjør du det:

 • Last ned og logg deg inn i appen
 • Koble til elbil og smart utstyr til hjemmet
 • Sjekk strømpriser det kommende døgnet
 • Angi når energikrevende apparater skal driftes inne i appen

Hvis du ikke har smarthusløsninger, kan du likevel spare penger ved å sjekke kommende strømpriser. Du må bare iverksette dem manuelt. Det er også mulig å spare endel kroner ved å skru ned temperaturen på varmepumpen et par grader når strømprisen er høyest – dette kan også gjøres via appen.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Hvilket strømselskap har best app?

Personlige preferanser og behov veier tyngst når du skal bytte til et strømselskap med en god strømapp. Vi anbefaler derfor at du tenker over hvilken type strømavtale du vil ha, samt hvilke funksjoner du vil ha tilgjengelig i appen. Det er enklere å finne den beste strømavtalen når du har kartlagt hva som er viktig for deg.

For eksempel, Tibber er et supert alternativ for deg som vil ha et heldigitalt kundeforhold og foretrekker spotprisavtaler. Tibber tilbyr derimot kun spotprisavtaler og forskuddsbetaling. De som vil ha etterfakturering og variabel pris eller fastpris må derfor velge et annet strømselskap. 

Selv om strøm-apper kan hjelpe deg med å redusere strømforbruket, så er det viktig å finne en billig strømavtale. Vi anbefaler derfor at du sammenligner strømpriser ved jevne mellomrom. Bruk resultatet av sammenligningen som utgangspunkt for å gjøre videre research, slik at du finner den beste strømleverandøren og strøm-appen for deg.

Få svar på vanlige spørsmål om strøm-apper

Meldingsboble
Må jeg bruke strøm-apper eller kan jeg få samme informasjon andre steder?

De aller fleste strømselskaper har egne kundeportaler på nett, ofte kalt for “Mine sider”. Her kan du logge deg inn for å se dagens strømpriser, sjekke energiforbruket ditt og få oversikt over tidligere fakturaer. Dersom du ikke har lyst å laste ned strøm-appen til selskapet ditt, så kan du benytte deg av kundeportalen istedenfor.

Meldingsboble
Hvilken type mobiltelefon bør jeg ha for å laste ned appen til strømselskapet mitt?

De strømselskapene som vi har undersøkt tilbyr apper til både iPhone og Android. Du kan altså laste dem ned på enten Google Play eller App Store. Du må imidlertid ha smarttelefon og ikke en god, gammeldags “tastetelefon” med begrensede funksjoner for å kunne laste ned appen.

Meldingsboble
Hvordan logger jeg meg inn i strøm-appen?

Nøyaktig hvordan du logger inn i strøm-appen avhenger av hvilket strømselskap du har. Typiske innloggingsmuligheter inkluderer BankID, navn, epost, telefonnummer eller Vipps. Du vil kunne se alternativene dine etter at du har lastet ned og åpnet appen på telefonen din. Ta kontakt med strømselskapets kundeservice, dersom du står fast.

Meldingsboble
Kan jeg ringe kundeservice eller må jeg bruke strømappen?

Det avhenger av strømselskapet ditt og hvilken type avtale du har. Dersom du har et heldigitalt strømabonnement, kan det hende at du må administrere kundeforholdet ditt via internett. De fleste strømselskaper kan imidlertid kontaktes via telefon. Du må imidlertid kontakte nettopp din kraftleverandør for å få et nøyaktig svar.

Meldingsboble
Er det kun spotpriskunder som har nytte av disse appene?

Alle kunder kan dra nytte av strøm-apper. Du kan for eksempel bruke appen til å sjekke tidligere strømregninger, bytte adresse, kontakte kundeservice eller få svar på hyppig stilte spørsmål. Nøyaktig hva du kan gjøre vil avhenge av hvilket strømselskap du har.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454