bilde

Plisségardin: Komplett guide og prisestimat

Sist oppdatert: 5. juni 2023

Vil du kjøpe plisségardin, men du er usikker på hvordan du går frem? Da må du lese videre for å få vår komplette guide med prisestimat for plisségardiner. Vi hjelper deg i gang, slik at du får den beste innvendige solskjermingen for deg til den rette prisen.

Kortversjonen

  • Få en komplett guide og prisestimat for plisségardiner for å hjelpe deg med å velge riktig solskjerming.
  • Velg riktig type plisségardin som passer dine behov og preferanser, enten det er med snor, “Up&Down” eller elektrisk betjening.
  • Plisségardiner har mange fordeler som allsidighet, tilpasningsdyktighet og et bredt utvalg av farger og materialer.
  • Prisene på plisségardiner varierer avhengig av størrelse, materiale og type, og det er lurt å innhente tilbud fra forskjellige leverandører for å finne den beste prisen.

Velg riktig plisségardin

Plisségardiner er et stilrent og praktisk alternativ til gardiner og andre typer innvendig solskjerming. Løsningen består av plisséduker som trekkes over vinduet for å skjerme for solen. Mange bruker plisségardiner som festes over vinduene. Du senker og hever dem ved hjelp av snorer.

Det finnes imidlertid andre varianter som du også kan vurdere. Såkalte “Up&Down” plisségardiner er veldig populære, også kalt “flyvende plisségardiner”. Disse kan plasseres og flyttes på fritt i vinduet ved hjelp av sideskinner. Du trenger dermed ikke å blokkere hele vinduet, og du kan justere dem i henhold til hvor solen står på himmelen.

Flyvende plisségardiner fås både med og uten snor. De mest kjæledyr- og barnevennlige alternativer er gardiner uten snor som de små kan vikle seg inn i. Det er viktig at du kan nå hele vinduet hvis du ikke vil ha betjeningssnor. Dersom du ikke rekker opp, så kan det være tungvint å trekke gardinen opp og ned.

Elektriske plisségardiner med motor kan være et alternativ til deg som ikke vil ha betjeningssnor. Disse koster mer enn manuelle modeller, men du styrer dem enkelt via en fjernkontroll eller app. Motoriserte plisségardiner kan også være et godt valg for deg med store vinduer eller nedsatt bevegelighet.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Fordeler med plisségardiner

Det er mange fordeler med plisségardiner, deriblant allsidighet. Du kan nemlig velge blant et stort utvalg av farger, tykkelser, stoffer og kvaliteter. Noen plisséduker er nærmest gjennomsiktige og andre er lystette, slik at de kan brukes på soverommet. Doble plisséduker er også svært populære.

Vi anbefaler at du tenker over hvilke rom plisségardinen skal brukes i for å vite hvilket materiale du skal velge. For eksempel, bruk smussbestandige materialer som er enkle å vaske til plisségardiner som skal monteres på kjøkkenet. Andre materialer absorberer varme om sommeren og hjelper litt med isolasjon om vinteren.

Det finnes også materialer som tåler fuktighet, for eksempel til deg som vil ha solskjerming på baderom. Du bør imidlertid merke deg at det er stor forskjell på materialer som tåler fuktige rom og materialer som tåler å bli dyvåte hele tiden. Med andre ord, du må sjekke at materialet tåler vannsøl hvis vinduet er veldig nært dusjen eller badekaret ditt.

Plisségardiner kan fås i de fleste prisklasser, og dermed er det enkelt å finne en variant som matcher budsjettet ditt. De tar heller ikke mye plass når du hever dem. De passer derfor perfekt til mindre rom. I tillegg fåes de i mange ulike stiler til deg som vil at plisségardinen skal matche interiøret.

Husk at rommet kan se veldig annerledes ut når plisségardinen er trukket sammen enn når den er senket. Lyset som strømmer gjennom kan også ha innvirkning på fargen. Det kan være lurt å be om stoffprøver for å sjekke fargene hjemme før du kjøper.

Hva koster plisségardiner?

Prisen på plisségardiner varierer veldig, avhengig av størrelse, materiale og kvalitet. Du kan forvente å betale et sted mellom 300 til 3000 kroner per vindu. Skal du ha skreddersydde, flyvende plisségardiner som går fra gulv til tak, så må du beregne mer penger. Da vil prisen ofte være rundt 5000-6000 kroner per vindu.

Dersom du vil ha elektriske plisségardiner med motor eller til spesialvinduer, så må du regne med å betale ekstra. De mest avanserte modellene kan opptil 10 000 kroner per vindu eller mer, men du kan få montering inkludert i prisen. Husk å be om et prisestimat fra ulike forhandlere. Vi anbefaler å sammenligne pristilbud fra flere leverandører for å finne den beste løsningen for deg og ditt hjem. 

Ikke bare kan du spare penger, men du kan også føle deg trygg på at du får et produkt av høy kvalitet som varer lenge. Dessuten kan en dyktig forhandler hjelpe deg med å velge riktig plisségardin, både når det gjelder størrelse, materialvalg og pris. De kan komme på befaring, ta nøyaktige mål og montere dem for deg.

Den endelige prisen avhenger dermed av mange ulike faktorer. Hvor mange vinduer du har og hvor store vinduene er har mye å si. Dersom du vil ha et mer nøyaktig svar, bør du ta mål av vinduene dine aller først. Deretter kan du spørre en forhandler om pris eller sjekke om de har en priskalkulator på hjemmesiden. Det aller beste er å be om å få et tilrettelagt tilbud på solskjerming.

Elektrisk plisségardin med motor

Vi har allerede snakket litt om fordelene med elektriske plisségardiner med motor. Elektrisk plisségardin med motor er et avansert alternativ til manuelle gardiner. Siden du styrer dem via fjernkontroll eller app, så slipper du å løfte armene over hodet for å justere på plisségardinen.

Elektriske plisségardiner koster mer enn de manuelle, men det er ikke alltid nødvendig å velge den dyreste løsningen for å få elektrisk betjening. Det finnest plisségardiner med motor som du kan montere selv. I så fall må du ta mål av vinduene dine og henge dem opp på egenhånd. Disse koster fra ca. 1000 kr og opp, avhengig av størrelsen på vinduet ditt.

Du kan også kombinere motorisert solskjerming med manuelle varianter. For eksempel, du kan ha motoriserte varianter kun til de største vinduene i huset og manuelle i de minste vinduene. Dermed bevarer du samme stilen i boligen din, uten at du må kjøpe den dyreste løsningen til absolutt alle vinduer.

Alternativer til innvendig solskjerming

Plisségardiner er bare ett av flere alternativer til innvendig solskjerming. Du kan også vurdere screens, lamellgardiner, vanlige gardiner og innvendige persienner før du bestemmer deg. Det er viktig å velge rett solskjerming til boligen for at du skal være fornøyd med løsningen på sikt.

Du kan på mange måter tenke på plisségardiner som en slags persienne uten mellomrom mellom lamellene. Ulempen med det er at du ikke har like stor mulighet til å regulere innsyn og lysinnslipp som med persienner. Fordelen er likevel at du kan senke eller heve plisségardinen i vinduet etter egne ønsker, og du trenger dermed ikke å dekke til hele vindusflaten.

Dersom du har skråvinduer, så kan du velge mellom lamellgardiner og plisségardiner. Lamellgardiner trekkes til siden av vinduet og passer derfor bra til store vinduer. Plisségardiner er derimot et bedre valg til mindre skråvinduer. Med andre ord, så har størrelsen på skråvinduet mye å si for hvilken solskjerming som er best.

Screens og rullegardin passer imidlertid bra for deg som ønsker å blokkere sollys og lysinnslipp, uten at det går utover estetikken. Du bør altså tenke over både bruk og design for å velge rett type solskjerming til boligen din. Det bør også sies at du kan kombinere ulike typer solskjerming, avhengig av hvor i boligen den skal brukes.

For eksempel, bruk en rullegardin på soverommet hvor du vil ha det mørkt og plisségardiner i stua for å skape en behagelig atmosfære i rommet. Du kan også leke deg litt med tekstiler for å fremheve din personlige stil. I så fall kan du kjøpe en estetisk, stilren plisségardin til solskjerming, men også montere klassiske gardiner til samme vindu for å skape spennende uttrykk.

Uansett hvilken type solskjerming du velger, så er det viktig å huske at kvaliteten betyr noe. Det beste rådet vi kan gi deg er derfor å undersøke hva som finnes på markedet og sette av tid til å sammenligne priser og produkter før du tar en beslutning. På den måten har du størst mulighet til å finne løsninger som passer ditt budsjett, din bolig og personlige smak.

Gode tilbud på skreddersydde plisségardiner

Dersom du vil ha skreddersydde plisségardiner, så kan de bestilles på to forskjellige måter. Du kan enten ta mål selv og sende inn bestilling, eller du kan kontakte en forhandler som kommer hjem på gratis befaring. I så fall tar leverandøren mål for deg og kan hjelpe deg med montering, slik at prosessen blir så enkel og nøyaktig som mulig.

Dersom solskjermingen ikke monteres på riktig vis eller du tar feil mål, så kan du få problemer med både bruk og garanti. Mange synes derfor det er betryggende med leverandører som kommer hjem til deg for å ta mål, samt montere plisségardinen. Det gjelder spesielt for solskjerming til spesialvinduer, større vinduer eller elektriske plisségardiner med motor.

Det finnes mange forhandlere som tilbyr gunstige priser på skreddersydde plisségardiner, særlig når du bestiller flere samtidig. Noen forhandlere tilbyr fastpris basert på hvor store vinduer du har, så har andre rabatterte priser og spesialtilbud. Det kan svare seg på å innhente tilbud fra minst tre ulike forhandlere.

Den enkleste måten å få tilbud på skreddersydde plisségardiner med montering er ved å bruke en anbudstjeneste. Du trenger bare å sende inn opplysningene dine én gang for å la dyktige, lokale forhandlere kjempe om å få deg som kunde. Tjenesten er helt gratis, og du forplikter deg ikke til noen av tilbudene. Det er derfor en trygg og effektiv måte å få gode priser på skreddersydde plisségardiner, uten å sløse bort tid.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Kort oppsummert: Hvorfor kjøpe plisségardiner

Plisségardiner er et populært valg for mange som vil ha innvendig solskjerming. Du får både et stilig design og høy funksjonalitet. De gir deg nemlig muligheten til å skjerme rommet fra direkte sollys, uten å måtte blokkere hele vinduet. 

Du kan også kjøpe varianter i tynnere stoff som lar litt dagslys strømme gjennom, slik at du får behagelig og koselig lys i rommet. I tillegg kan du velge mellom ulike materialer og farger som passer interiøret ditt. Du kan derfor anse plisségardiner som en god investering til hjemmet ditt.

Sist, men ikke minst, så kan du få plisségardiner som matcher ethvert budsjett. Vi anbefaler uansett at du bruker litt tid på å sammenligne priser. Dersom du vil ha skreddersydde og/eller motoriserte plisségardiner, så kan det være lurt å be om gratis befaring fra flere forhandlere. 

Lykke til!

Få svar på vanlige spørsmål om plisségardiner

Meldingsboble
Hva er fordelene med plisségardiner?

Plisségardiner har mange fordeler. De gir et moderne og stilig utseende til hjemmet ditt, og de lar deg regulere mengden av lys som slippes inn i rommet. De er enkle å montere og rengjøre, samtidig som du får effektiv solskjerming. De kan også forhindre innsyn, samtidig som de fås i mange ulike prisklasser.

Meldingsboble
Hvor lenge varer plisségardiner?

Plisségardiner kan vare i mange år, avhengig av kvaliteten på stoffet og hvor ofte de rengjøres. I de fleste tilfeller bør du regne med at de kan vare i minst fem år. Mange produsenter tilbyr opptil 5-års garanti. Du bør imidlertid ikke utsette dem for unødvendig belastning. Garantier gjelder som regel ikke for feilmontering og feil bruk.

Meldingsboble
Er plisségardiner vanskelig å montere?

Nei, de fleste plisségardiner er enkle å montere for dem som er litt nevenyttig. Noen kan du montere selv, mens andre som for eksempel elektriske plisségardiner bør du få hjelp av profesjonelle for å montere. Det hender du kan få pakketilbud med montering inkludert i prisen, dersom du bestiller skreddersydde plisségardiner og/eller motoriserte varianter fra en seriøs forhandler.

Meldingsboble
Hvor ofte bør plisségardiner rengjøres?

Plisségardiner trenger faktisk ikke så mye rengjøring og vedlikehold, noe som mange vil anse som en stor fordel. Dersom du har vært uheldig og sølt på dem, så kan du vaske vekk flekker med en myk mikrofiberklut og mild såpe. Det er også mulig å ta av plisséduken og bløtlegge den i såpevann i et kvarter. Du bør imidlertid alltid sjekke produktveiledningen før du gjør noe – det er ikke alle materialer som bør bløtlegges.

Meldingsboble
Hvor mye koster plisségardiner?

Prisen på plisségardiner varierer avhengig av type, stoff og motorisert eller ikke-motorisert system. Imidlertid kan du få relativt rimelige skreddersydde plisségardiner fra rundt 500-700 kr per meter for dem som vil ha en enkel variant fra nærmeste kjøpesenter. Skreddersydde og motoriserte varianter kan koste mange tusen kroner. I så fall bør du be om tilbud fra ulike forhandlere for å sikre deg den beste prisen på plisségardiner.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454