bilde

Plissegardiner på mål: Slik går du frem

Sist oppdatert: 5. juni 2023

Skreddersydde plisségardiner som passer perfekt til vinduet ditt — høres det ut som en drøm? Eller virker tanken på å måle opp vinduene selv mer som et mareritt? Fortvil ikke, vi hjelper deg i gang. Les videre for å oppdage nøyaktig hvordan du går frem for å kjøpe plisségardiner på mål.

Kortversjonen

  • Bestill skreddersydde plisségardiner på mål for å få en perfekt passform og velg blant et bredt utvalg av farger og mønstre.
  • Vurder å ta målene selv nøye for å sikre nøyaktighet, eller få hjelp av en profesjonell montør.
  • Skråvindu, trekantvindu og spesialvindu kan også få skreddersydde plisségardiner på mål.
  • Prisen for plisségardiner på mål varierer avhengig av størrelse, materialer og eventuelle ekstrafunksjoner som motorisering.

Hvorfor bestille skreddersydde plisségardiner på mål

Hvis du vil være sikker på at solskjermingen passer helt perfekt til vinduet ditt, så bør du bestille skreddersydde plisségardiner på mål. Disse er laget spesielt for vinduet ditt og tar perfekt hensyn til både størrelsen og formen. Du kan også velge mellom et bredt utvalg av farger, tekstiler og mønstre som passer til interiøret ditt.

Det finnes selvsagt billige plisségardiner som du kjøper ferdig. Fordelen med dem er at de er klar til montering og fås for ganske lave priser. Ulempen er at de kanskje ikke passer skikkelig med vinduet ditt, noe som kan føre til at solskjermingen ikke blir så effektiv. For eksempel, masse uønsket lys kan slippe inn om plisséduken ikke dekker hele bredden på vinduet.

Du bør derfor se hvilke mål som er tilgjengelige, sjekke hvor store vinduer du har og tenke deg godt om før du velger vekk skreddersydd solskjerming på mål. Prisforskjellen på skreddersydde plisségardiner og ferdige produkter trenger ikke nødvendigvis å være så stor. For eksempel, du kan ofte få en bedre pris om du måler opp plisségardinene og monterer dem selv.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Slik måler du opp plisségardiner selv

Ifølge Solskjermportalen, så er det ekstra viktig at du er grundig og nøyaktig når du skal måle opp plisségardiner. Det er utrolig kjedelig å slurve med målene og få solskjermingsprodukter som du ikke kan bruke, rett og slett fordi målene var feil. Be gjerne forhandleren om hjelp til å måle opp, hvis du føler deg usikker på hva du skal gjøre.

Vi anbefaler uansett sterkt at du måler opp vinduene nøye, og du bør også kontrollere målene flere ganger før du bestiller. Hvordan du skal feste plisségardinen og hvilke festemidler du bruker kan også ha innvirkning på målene. Forhandleren vil være behjelpelig med å forklare hvordan du tar mål i samsvar med hvilket produkt du vil kjøpe.

Her har du imidlertid en generell veiledning til hvordan du måler opp plisségardiner selv:

  1. Start med å måle bredden på vinduskarmen eller vinduet. Du bør måle øverst, på midten og helt nederst.
  2. Nå kan du måle høyden. Du bør måle høyden på begge sider av vinduet, samt midt på vinduet.
  3. Oppdaget du avvik i høyde og bredde? I så fall må du ta utgangspunkt i den smaleste bredden og den største høyden for å være sikker på at plisségardinen passer.

Det er uansett alltid lurt å sjekke produsentens egne anbefalinger til hvordan du skal måle opp plisségardiner selv. Dette er en generell veiledning, og det kan hende at enkelte forhandlere har spesifikke ønsker for hvordan du gjør det.

Få hjelp av profesjonelle til å ta mål

Mange velger å få hjelp av en profesjonell montør for å ta ta mål av vinduene, samt montere plisségardinene. Enkelte forhandlere har dessuten pakketilbud som inkluderer både solskjermingsproduktet og selve monteringen. Montøren tar nøyaktige mål og sørger for at plisségardinen passer perfekt, uten avvik i bredden eller høyden.

Dette alternativet kan være smart for deg som ikke har lyst eller anledning til å måle opp vinduene selv. Men husk at du kanskje må betale ekstra for montering, avhengig av hvilke tilbud forhandleren har. Det er derfor viktig at du sjekker prisen før du bestiller, slik at du ikke får en uventet regning i posten.

Husk også å spørre om garanti og reklamasjon når du kjøper plisségardiner. Da vet du hva du skal gjøre, hvis noe skulle gå galt med produktet eller monteringen. Mange forhandlere tilbyr 5-års garanti, men den frafaller hvis du monterer produktet feil. Du unngår problemer som dette ved å bruke forhandlerens montør.

Plisségardiner på mål til skråvindu, trekantvindu og spesialvindu

En stor fordel med å bestille plisségardiner på mål er at de kan brukes i skråvindu, trekantvindu og spesialvindu. Det kan ellers være vanskelig å kjøpe solskjermingsprodukter til denne typen vindu. Plisségardiner passer best til mindre og mellomstore skråvindu, mens lamellgardiner er perfekt til store skråvindu.

Det er uansett veldig stor sannsynlighet at du må bestille plisségardiner på mål, dersom du har skråvindu eller trekantvindu. Fremgangsmåten vil være den samme som for andre vinduer. Du må enten ta mål selv eller få hjelp av en profesjonell montør. Mange synes det er greit å få hjelp til å måle opp spesialvinduer, ettersom solskjermingen må passe helt perfekt for å funke. 

Hva koster plisségardiner på mål?

Du kan få ferdige plisségardiner for noen få hundrelapper. Jo større vinduet ditt er, desto mer koster som regel plisségardinen. Vi anbefaler at du måler opp vinduene dine og vurderer hvor mange vinduer du skal kjøpe solskjerming til for å kunne sette opp et realistisk budsjett. 

Kanskje kan du bruke de billigste plisségardinene til enkelte vinduer og spandere mer avanserte modeller med motor og automatikk på andre vinduer for å redusere totalkostnaden? For eksempel, det kan være praktisk å ha elektriske plisségardiner på store vinduer. Du trenger imidlertid kanskje bare en enkel variant på gjesterommet.

Når det gjelder plisségardiner på mål, kan du regne med å betale mellom 500-1000 kroner og opp for et enkelt vindu. Pakketilbud med flere vinduer vil ofte være noe billigere per vindu, så det er lurt å sjekke hvor mye du kan spare. Prisen vil uansett avhenge av størrelsen på vinduene, samt hvilken type stoff og materialer du ønsker. 

Generelt sett er det ikke så dyrt som man tror, og det finnes alternativer i de fleste prisklasser. De dyreste variantene er elektriske plisségardinene med motor. Disse koster ofte flere tusen kroner per vindu, men de gir deg god verdi for pengene dine. Det er alltid lurt å sammenligne produkter og priser, slik at du finner solskjermingsproduktet som passer dine krav og budsjett. 

Tenk også over materialer og fargevalg

Det er ikke bare målene som må passe – det er også viktig å velge materialer og farger som matcher rommet de skal brukes i. Riktig fargevalg er viktig for å skape en harmonisk atmosfære i rommet som reflekterer din personlighet. Be gjerne om en fargeprøve som du kan ta med hjem og se hvordan den ser ut i rommet før du bestiller.  

Den rette plisségardinen kan gi interiøret et løft, og det er viktig å tenke deg om før du kjøper. Du bør også sjekke materialkvaliteten til plisségardinene. Et slitesterkt stoff som tåler sollys, vann og støv er å foretrekke. La oss si at plisségardinen skal brukes på baderommet. I så fall bør du velge materialer som tåler fuktige rom. Gardiner på kjøkkenet bør derimot være smussbestandige.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Gode tilbud på plisségardiner på mål

Den enkleste måten å få gode tilbud på skreddersydde plisségardiner er å bruke en anbudstjeneste for å innhente tilbud. Da slipper du å finne frem til lokale forhandlere og kontakte dem separat. Det kan ellers være ganske tidkrevende å innhente tilbud på solskjerming, og du bør sjekke at forhandleren er seriøs og pålitelig.

Hos oss kan du innhente 3 uforpliktende tilbud fra lokale forhandlere, helt gratis. Da får du mulighet til å sammenligne priser og produktutvalg, slik at du finner det beste alternativet for deg. Du velger selv om du vil ha enkle plisségardiner eller noen som har motor og automatikk, samt hvilke egenskaper solskjermingen skal ha. 

Selv om du ønsker solskjerming med montering, så kan det være lurt å ta noen foreløpige mål selv. Legg gjerne disse målene med når du skal innhente tilbud. Det gir forhandlerne mulighet til å gi deg et midlertidig pristilbud. Deretter kan montøren ta de endelige målene før solskjermingen skal monteres. På denne måten får du rett solskjermingsprodukt til riktig pris.

Få svar på vanlige spørsmål om plisségardiner på mål

Meldingsboble
Hvor lang tid tar det å få skreddersydde plisségardiner på mål?

Dette vil avhenge av hvor mange vinduer du bestiller og hvilken forhandler du velger. Man kan vanligvis regne med at produksjonstiden er mellom 2-3 uker, men den endelige leveringstiden vil fremgå i kontrakten.

Meldingsboble
Er det noen andre typer innvendig solskjerming som jeg bør vurdere?

Ja, det finnes flere typer solskjermingsprodukter som kan vurderes. For eksempel kan du se på rullegardiner, persienner og innvendige screens. Det er fordeler og ulemper med alle av dem, og du bør vurdere hvilke produkter som passer dine behov og din personlighet best.

Meldingsboble
Hvordan tar man vare på plisségardiner?

Plisségardiner er enkle å vedlikeholde, og det bør ikke oppstå behov for å vaske dem. Skulle du være uheldig, så kan du vaske vekk flekker med mildt såpevann. Noen materialer kan også bløtlegges ved behov. Pass på at plisségardinen er helt tørr før du eventuelt trekker den sammen. Det finnes også materialer som samler svært lite støv. Disse er praktiske til vindu som ellers er vanskelige å komme til.

Meldingsboble
Hvorfor bør man vurdere elektriske plisségardiner med motor?

Du kan styre motoriserte plisségardiner via fjernkontroll, app eller stemmestyring. Dette gjør at solskjermingen blir mye mer praktisk og komfortabel å bruke. Motoriserte plisségardiner anbefales ofte til rom med store og/eller høye vinduer. Da slipper du å klatre for å justere plisségardinen.

Meldingsboble
Hvordan får jeg tak i billige plisségardiner på mål?

Det beste du kan gjøre for å få billigst mulig plisségardiner på mål er å innhente flere tilbud for å sammenligne produktutvalg og pris. Husk at kvalitet også er viktig, så ta gjerne kontakt med forhandlerne for å stille spørsmål om materialer og produksjon. Du kan også benytte deg av vår anbudstjeneste, slik at du enkelt får 3 uforpliktende tilbud på skreddersydde plisségardiner helt gratis.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454