bilde

Solskjerming til takvindu: Slik går du frem

Sist oppdatert: 5. juni 2023

Fordelen med takvinduer er at de kan slippe inn masse, herlig lys i rommet, men da kreves det også god solskjerming. Hvis du lurer på hvordan du skal gå frem, så har du kommet til rett sted. Her har du en liten guide til hvordan du skaffer deg solskjerming til takvindu som matcher både budsjettet ditt og behovene dine.

Selve prosedyren er enkel:

  1. Vurder egne behov nøye
  2. Bestem deg for hvilken type solskjerming som passer best til formålet
  3. Ta mål av vinduene selv eller få hjelp av profesjonelle
  4. Innhent gode tilbud og sammenlign priser
  5. Godta det beste tilbudet på solskjerming til takvindu
  6. Monter solskjermingen selv eller få hjelp av en montør

Det som kan være utfordrende for mange er å velge rett type solskjerming til takvindu, samt finne frem til gode tilbud. Vi kommer derfor til å fokusere mest på disse to punktene, samtidig som du likevel får full informasjon om alt du må gjøre for å kjøpe solskjerming som du blir fornøyd med over lang tid.

Kortversjonen

  • Vurder dine behov nøye og bestem deg for om du ønsker utvendig eller innvendig solskjerming til takvinduet.
  • Ta nøyaktige mål av vinduet selv eller få hjelp av profesjonelle.
  • Finn solskjerming som passer til takvinduets formål og design, enten det er utvendige persienner eller screens, eller innvendige plisségardiner eller persienner.
  • Sammenlign priser og velg det beste tilbudet på solskjerming til takvindu, og vurder om du ønsker å montere det selv eller få hjelp av en montør.

Innvendig eller utvendig solskjerming til takvindu?

Noe av det første du må ta stilling til er om du vil ha utvendig eller innvendig solskjerming til takvindu. Fordelen med utvendig takvindu er at varmen fanges opp mer effektivt. Du kan dermed unngå overopphetede rom på lange, varme sommerdager. 

Ulempen er at utvendig solskjerming kan være dyrere enn innvendig. Det finnes varmeabsorberende, innvendig solskjerming, men den er altså ikke like effektiv. Du må selv ta stilling til hva du foretrekker, basert på hvor varmt det blir i rommet.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Utvendige persienner til takvindu

Utvendige persienner er mest effektiv for å stanse varmen. Utvendige persienner passer også bra til skråvinduer generelt. Fordelen med skråpersienner er at du kan justere vinkelen på lamellene i henhold til hvor mye lys du vil slippe inn i boligen. Du kan også forhindre innsyn i boligen ved å stenge lamellene.

Du kan kjøpe utvendige skråpersienner i mange forskjellige farger, slik at de matcher fasaden. Utvendig solskjerming som persienner kan dermed  gi boligen et estetisk løft, i tillegg til at de er utrolig praktiske. Det er mulig å kjøpe persienner til takvindu og skråtak som du fjernstyrer eller justerer manuelt.

Elektriske persienner med motor er dyrere enn de manuelle variantene, men de  er svært brukervennlige. Det kan ellers være vanskelig å regulere takvindu som er plassert høyt oppe på boligen. Motoriserte persienner kan fåes med sensorer og automatikk som du kan stille inn etter egne preferanser.

Utvendige screens til takvindu

Utvendige screens er et flott alternativ til takvinduer, også kalt for utvendige rullegardiner. Screens er laget av robuste materialer og festes godt, slik at de ikke blafrer i vinden eller blir ødelagt av ruskeværet. Screens kan hindre innsyn, samt blokkere både varme og sollys ganske effektivt.

Akkurat som med persienner, så kan du kjøpe elektriske rullegardiner med motor til utsiden av takvinduet ditt. Disse styres ved hjelp av fjernkontroll eller app. Du kan også forhåndsinnstille dem til å heve og senke seg på visse tidspunkt. Sensorer og automatiske funksjoner kan også brukes til å forhåndsinnstille solskjermingen.

Husk at det er viktig å få god veiledning når du skal kjøpe utvendig solskjerming til takvindu. Det kan ofte lønne seg å bruke tid på å finne frem til gode og billige tilbud. Det finnes mange kvalitetsløsninger som ikke trenger å koste skjorta. Det viktigste er imidlertid å finne rett type skjerming som imøtekommer behovene dine.

Innvendig solskjerming til takvindu

Dersom du foretrekker innvendig solskjerming til takvindu, så har du mye å velge blant. Plisségardiner, rullegardiner og persienner er alle gode alternativer. Du bør imidlertid tenke over hvilket rom de skal brukes i for å kunne velge rett variant. 

For eksempel, mange foretrekker lysdempende materialer til soverom. På baderommet trenger man derimot materialer som tåler fuktighet. Materialer som slipper inn mykt lys kan være behagelig i stuen. Smussbestandige materialer fungerer fint på kjøkkenet, slik at det er enkelt å ivareta god hygiene.

Plisségardiner til takvindu er et godt valg for de fleste. Du har stor valgfrihet når det kommer til farger og materialer, og dermed er det enkelt å velge en variant som passer for det rommet som takvinduet befinner seg i. Du kan kjøpe plisségardiner som du enten trekker nedenfra og opp eller ovenfra og ned. Det finnes også varianter som du kan plassere i valgfri posisjon i vinduet.

Aluminiumspersienner er derimot et ypperlig valg til takvinduer på baderom. De tåler godt fuktighet, og de er enkle å regulere for å blokkere innsyn. Blendingsgardiner er imidlertid midt i blinken som solskjerming på soverommet. De gir god lysdemping, og de er enkle å justere. 

Det er viktig at du velger innvendig solskjerming til takvinduet som passer med rommets design og fargepalett. Ta gjerne med deg fargeprøver hjem før du bestemmer deg. Dermed er det enklere å se hvordan solskjermingen tar seg ut i rommet.

Skreddersydd solskjerming på mål til takvindu

Uansett hvilken type du velger, så er det viktig å finne solskjerming som er tilpasset takvinduet. Dersom du bestiller solskjerming på mål, så er du sikker på at den passer akkurat i takvinduet. Det finnes flere gode forhandlere som selger solskjerming på mål, og de fleste tilbyr montering som en del av kjøpet. 

Skreddersydd solskjerming vil ofte være noe dyrere enn standard varianter. Fordelen er at du garantert får et produkt som passer perfekt til boligen din. Du kan dermed slippe å bekymre deg for om solskjermingen henger ordentlig eller ikke. Noen forhandlere kommer hjem til deg på gratis befaring og kan ta mål for deg, slik at du slipper å gjøre det selv.

Det er nemlig viktig at målene er helt nøyaktige for at solskjermingen skal passe til takvinduet ditt. Du bør dobbeltsjekke alle mål, dersom du gjør det selv. Undersøk om forhandleren har egne prosedyrer for hvordan du skal ta mål av takvindu.

Pris på solskjerming til takvindu

Nå som du vet hvilken type solskjerming du vil ha, så er det på tide å undersøke priser. Generelt sett, så koster utvendig solskjerming til takvindu mer enn innvendig. Elektrisk solskjerming med motor kan også koste mer. Du bør også budsjettere ekstra for skreddersydd solskjerming til takvindu på mål.

Hvis du kjøper en standard plisségardin, rullegardin eller innvendige persienner fra nærmeste varehus, så kan du finne gode varianter for noen få hundrelapper til flere tusen. Prisen varierer i henhold til kvalitet, materialer, størrelse og om du skal ha motor eller ikke. Utvendige persienner og screens kan koste ca. 5000 kr og opp pr stykk, avhengig av størrelsen på takvinduet. Noen koster flere titusener, så det er stor variasjon i pris.

Dersom du vil spare penger på solskjerming, kan du vurdere å kjøpe enklere varianter som du måler opp selv og monterer på egenhånd. De fleste som er litt nevenyttig klarer for eksempel å henge opp en innvendig plisségardin uten store problemer. Du bør også sjekke pris både med og uten montering for å se hva du reelt kan spare. 

Mange forhandlere tilbyr pakkepris på både solskjerming og montering. Det kan godt hende at selve monteringen ikke trenger å koste noe særlig ekstra. Hvis du vil ha utvendig solskjerming på takvindu som ikke kan snus helt rundt, så kan det hende du må jobbe i høyden. En profesjonell montør kan da være god å ha, særlig om du skal montere elektrisk solskjerming.

Vi hjelper deg med å finne rett leverandør

Få tilbud fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Få gode tilbud på solskjerming til skråvindu og takvindu

Uansett hvilken type av solskjerming du velger, så vil det øke komforten i boligen din betraktelig. Solskjerming gir deg mulighet til å styre innsyn, lysinnslipp, temperatur og andre faktorer som påvirker trivselen i rommet. Det finnes mange gode og billige løsninger som ikke trenger å koste skjorta.

Du bør uansett innhente tilbud og priser fra flere forhandlere når du skal kjøpe solskjerming til takvindu. På den måten kan du sammenligne priser og bestille det som passer deg best. Husk at god veiledning er veldig viktig, slik at du får anbefalt rett type produkt som imøtekommer behovene dine. Gode leverandører vil hjelpe deg med å finne det beste produktet til den beste prisen.

Du kan enten kontakte forhandlerne selv eller bruke en anbudstjeneste til å innhente tilbud. Fordelen med anbudstjeneste er at du sparer verdifull tid, og du kan også få en god pris ved å la solskjermingsforhandlerne konkurrere om å få deg som kunde. Tilbudene er gratis og uforpliktende, og du risikerer derfor ingenting ved å benytte deg av dem. 

Selv om solskjerming til takvindu kan koste noen tusenlapper, så er det verdt det hvis du plages av varme og lysinnslipp. Så lenge du tar deg tid til å velge riktig produkt og sammenligne priser, så kan du kanskje spare noen penger og samtidig få solskjerming av høy kvalitet som passer deg og boligen din.

Få svar på vanlige spørsmål om solskjerming til takvindu

Meldingsboble
Hva er fordelene med skreddersydd solskjerming til takvindu?

Skreddersydd solskjerming vil gi deg et produkt som passer perfekt til boligen din. Du unngår dermed å kjøpe ferdige produkter som er litt for små for vinduet ditt. Dersom solskjermingen ikke passer ordentlig, så vil den ikke klare å blokkere for hverken lys, varme eller innsyn på en tilfredsstillende måte.

Meldingsboble
Hvilke typer materialer er ledende når det gjelder solskjerming til takvindu?

Når det kommer til solskjerming foran takvinduer, så er de vanligste materialene som brukes tekstiler eller aluminium. Tekstiler har en flott utseende og fås med ulike egenskaper, for eksempel for å blokkere lys eller absorbere varme. Aluminium er derimot robust, holdbart og slitesterkt, men det har ofte et mer funksjonelt utseende.

Meldingsboble
Er det noen fordeler med å ha solskjerming foran takvinduet mitt?

Ja, ved å installere solskjerming vil du kunne redusere lysinnslipp, varme og overoppheting av rommet ditt. Solskjerming vil også kunne blokkere innsyn, noe som er bra på for eksempel soverom og baderom. Solskjerming som forhindrer innsyn er også gunstig for deg som bor tett på naboen.

Meldingsboble
Hvilken type solskjerming er mest egnet for takvinduer?

Det avhenger av hvilket formål du ønsker å bruke solskjermingen til. Du kan nemlig bruke de fleste typer solskjerming til takvindu. Du bør derfor begynne med å vurdere hvilket rom solskjermingen skal brukes i for å finne ut av hvilke egenskaper solskjermingsproduktet bør ha.

Meldingsboble
Hvordan kan jeg vite om solskjermingen passer til takvinduet mitt?

Det beste er å ta mål av vinduet ditt, slik at du vet at solskjermingen passer. Dette gjøres enkelt med et målebånd. Det er imidlertid viktig at du tar mål av lengder og bredder flere steder på vinduet for å oppdage avvik, og du bør dobbeltsjekke målene dine. Dette vil sikre at solskjermingen passer helt perfekt til vinduet ditt.

Meldingsboble
Er det lett å installere solskjerming selv?

Ja, det er faktisk vanligvis veldig enkelt å montere enkelte typer solskjerming. Det gjelder spesielt innvendig solskjerming. Det kan derimot være utfordrende å montere utvendig solskjerming til takvindu, særlig hvis du må jobbe i høyden.

Forbrukertorget

Forbrukertorget forsøker å tilby deg informasjon om- og tilbud på tjenester du ønsker. Vi er en uavhengig tredjepart som søker best mulig match for deg.

© 2024 Lead Service ASOrg.nr 922 997 454